Laatst bijgewerkt: 11-06-2022

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

74Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

238Verzamelde opmerkingen

Een veerklem is een soort bevestigingsmiddel dat spanning gebruikt om twee voorwerpen bij elkaar te houden. Veerklemmen worden vaak gebruikt bij houtbewerking, metaalbewerking en andere industriële toepassingen. Ze kunnen van staal of van kunststof gemaakt zijn, waarbij het laatste gebruikelijker is voor huishoudelijk gebruik. De populairste soorten veerklemmen zijn C-klemmen (ook wel staafklemmen genoemd), die al minstens sinds 1876 bestaan; G-klemmen van het merk veerklemmen; en tangen/veerklemmen van het merk Vise Grip.
Beste Veerklem: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Veerklem: Onze selectie

Veerklem: Vaak gestelde vragen

Welke soorten veerklemmen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten veerklemmen, maar de meest voorkomende is een enkelwerkende klem. Dit type heeft één handvat dat, wanneer het omlaag getrokken wordt, beide kanten van de klem om je materiaal spant. Een andere populaire stijl is een dubbelwerkende klem, die twee handgrepen gebruikt om elke kant afzonderlijk aan te spannen voor een preciezere controle en een grotere houdkracht dan zijn tegenhanger met enkele actie. Een derde soort veerklem kan zowel in open als gesloten toestand gebruikt worden; deze hebben geen bewegende delen zodat ze niet met een soort hefboomsysteem aangespannen hoeven te worden zoals bij andere stijlen wel het geval is. Deze eenvoudige maar doeltreffende gereedschappen bieden een grote veelzijdigheid, zowel thuis als op de werf.

Veerklemmen zijn een belangrijk onderdeel van elke gereedschapskist. Ze kunnen voor allerlei projecten gebruikt worden, van het samenklemmen van hout tot het vasthouden van voorwerpen terwijl je eraan werkt. De beste veerklemmen hebben rubberen kussentjes die voorkomen dat de metalen bekken krassen maken op je project en ook voldoende grip bieden om het op zijn plaats te houden zonder tijdens het gebruik weg te glijden of te schuiven. Sommige veerklemmen hebben ook een bekleding langs het handvat, zodat ze ook bij langdurig gebruik niet in je hand graven. Wil je meer informatie over wat een klem van goede kwaliteit maakt, bekijk dan ons artikel hier.

Wie moet een veerklem gebruiken?

Iedereen die iets moet vastklemmen, maar geen zin heeft in het gedoe van een traditionele C-klem. Veerklemmen zijn geweldig voor zowel houtbewerkers als doe-het-zelvers.

Op basis van welke criteria moet je een veerklem kopen?

De keuze van een veerklem moet afhangen van de eisen van de gebruiker. Enkele van de te overwegen eigenschappen zijn:

Controleer de garantiedekking, de garanties en vergelijk ze met soortgelijke producten. Let ook op de materialen waarvan ze gemaakt zijn, want dat heeft een grote invloed op hoe lang ze meegaan.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een veerklem?

Voordelen

Veerklemmen zijn heel gemakkelijk te gebruiken, en ze geven een stevige houvast aan het voorwerp. Ze kunnen voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden, o.a. om twee voorwerpen bijeen te houden die op hun plaats moeten blijven terwijl je ermee werkt, of om iets vast te klemmen zodat het niet beweegt als je dat niet wilt. De veer is sterk genoeg om een voorwerp niet te laten bewegen maar niet zo strak dat je je project beschadigt of verwondingen veroorzaakt als iemand per ongeluk door een van deze klemmen geraakt zou worden.

Nadelen

Veerklemmen zijn niet zo sterk of duurzaam als andere soorten klemsystemen. Ze kunnen ook moeilijk te gebruiken zijn en enige oefening vergen voor je ze onder de knie krijgt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • UTEBIT
  • LumenTY
  • DXLing

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Veerklem in onze review kost ongeveer 2 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 20 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies