Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

23Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Om meer stimulatie te krijgen en seksuele relaties veel intenser te laten zijn, is een vibrator een prima optie.

Ideaal om te gebruiken met degenen die je graag hebt of zelfs alleen om genot te verkrijgen, zijn vibrators steeds moderner en gesofisticeerder, en bieden ze verschillende mogelijkheden om nieuwe fantasieën te verkennen.

Om je te helpen de beste modellen te kiezen en meer te begrijpen van de wereld van vibrators en al zijn voordelen, bekijk je dit overzicht dat we speciaal voor jou maakten.
Belangrijk om te weten

 • Als je twijfelt aan de veiligheid van welk soort erotisch speelgoed dan ook, zoek dan een arts die je vertrouwt.
 • Geef de voorkeur aan vibrators van niet-toxisch materiaal, zodat je het risico op irritaties, allergieën en nog ernstiger problemen vermijdt.
 • Omdat de vibrators in aanraking komen met lichaamsafscheidingen, is het belangrijk ze goed te reinigen om de vorming van bacteriën te voorkomen.

Beste vibrator: Onze selectie

Koopgids

Werd het vroeger als een taboe beschouwd, tegenwoordig wordt masturbatie door deskundigen aangeraden omdat het mannen en vrouwen helpt hun lichaam en seksuele rijpheid beter te leren kennen.

De vibrators zijn een geweldige optie, zowel om te masturberen als om nieuwe fantasieën te verkennen en meer genot te krijgen tijdens de geslachtsgemeenschap. Om er meer over te weten te komen, volg je onze Koopgids.

Imagem da mão de uma mulher na cama segurando um vibrador

Er is geen reden om je te schamen. Vibrators zijn geweldig om te helpen bij masturbatie. (Bron: serezniy / 123RF)

Wat is een vibrator?

Een vibrator is een soort seksspeeltje met door wegwerp- of oplaadbare batterijen aangedreven motoren die door vibratie seksuele stimulatie teweegbrengen.

De eerste draagbare modellen verschenen in 1900 met batterijen, maar waren meer beperkt tot medicinaal gebruik.

Pas vanaf de jaren 1920 begonnen ze populair te worden als ontspanningsartikelen die beloofden de daadkracht, schoonheid en gezondheid te verhogen.

Sindsdien zijn vibrators blijven evolueren, en bieden ze allerlei extra functies en worden ze gemaakt van materialen die aangenamer aanvoelen en realistischer of specifiekere vormen verkrijgen om verschillende prikkels en seksuele fantasieën te verkennen.

Wist je dat de eerste vibrators verschenen in 1869, werkten op stoom en gebruikt werden om gevallen van hysterie te behandelen?

Wat zijn de voor- en nadelen van een vibrator?

Het valt niet te ontkennen dat vibrators veel voordelen bieden, zoals de mogelijkheid om nieuwe fantasieën te verkennen, ook alleen, om te helpen bij masturbatie.

Imagem de vibrador roxo com estimulante de ponto G e clítoris

De verschillende formaten maken verschillende bronnen van genot mogelijk. (Bron: stux / Pixabay)

De verschillende vormen en maten kunnen specifieke punten stimuleren die het genot nog versterken.

Maar niet alles is bloemen. De vibrators vereisen speciale zorg bij het schoonmaken, om onaangename geurtjes en woekering van schadelijke bacteriën voor onze gezondheid te voorkomen.

Bovendien moet je de batterijen en de batterijtjes met enige regelmaat vervangen. En met zo veel functionaliteiten kun je verschillende modellen nodig hebben om specifieke stimuli te verkrijgen. Voor meer details, zie de tabel hieronder.

Voordelen
 • Ze kunnen alleen gebruikt worden om te helpen bij masturbatie
 • Het biedt de mogelijkheid om nieuwe fantasieën te verkennen
 • Verschillende formaten stimuleren specifieke punten die het genot verhogen
Nadelen
 • Er moet speciale zorg besteed worden aan de hygiëne van het product
 • Je moet de batterijen of accu”s regelmatig vervangen
 • Je kunt verschillende modellen nodig hebben voor specifieke prikkels

Wat zijn de verschillende soorten vibrators?

Onder de verschillende modellen die op de markt zijn, vallen sommige op door hun unieke eigenschappen. Vaginale vibratoren bootsen de vorm van een penis na, bieden inwendige en clitorale stimulatie en hun prijs varieert naar gelang hun functionaliteit.
Anale vibratoren hebben de vorm van

balletjes die bij gebruik voor meer veiligheid zorgen, masseren de prostaat en zijn te vinden in een tussenliggende prijsklasse.

Goedkoper zijn ringen met vibratoren, ze zijn klein en praktisch, hun formaat maakt het mogelijk ze te gebruiken op de penis, met de vingers, op de tong en zelfs met andere vibratoren. Ze zijn perfect om de clitoris te masseren.

Voor heel betaalbare prijzen zijn er ook vibrators in de vorm van kogels, met afgeronde randen en waarmee je het hele lichaam kunt masseren. Bekijk de vergelijkende tabel hieronder.

Vaginale vibrator Anale vibrator Ring met vibrator Kogels
Formaat Simuleert de vorm van een penis De vorm van kogels zorgt voor meer veiligheid Zijn kleine vibrators die met een ring verbonden zijn Hebben afgeronde vormen
Soort stimulatie Bieden vaginale en clitorale stimulatie Massage de anus en de prostaat Ideaal voor clitorale massage Kan gebruikt worden om het hele lichaam te stimuleren
Prijs De prijs varieert naargelang hun functionaliteit Ze bevinden zich in een middenprijsklasse Het zijn de goedkoopste modellen op de markt Ze zijn te vinden voor zeer betaalbare prijzen

Hoe vibrators schoonmaken en opbergen?

Omdat vibrators tijdens het gebruik in aanraking komen met lichaamsvocht, is het heel belangrijk ze goed schoon te maken om de vorming van geurtjes en de verspreiding van bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid te voorkomen.

Om ze goed schoon te maken kijk je in de specificaties van de fabrikant voor details van elk model. In het algemeen is het ideaal om ze meteen na gebruik af te wassen met warm water en een milde zeep.

Imagem de vibrador roxo e branco em formato de gotas para estimulo vaginal ou anal

De vibrators kunnen gebruikt worden om verschillende soorten prikkels te krijgen, vaginaal of anaal. (Bron: aixklusiv / Pixabay)

Vermijd het gebruik van stof of papier dat resten achterlaat, en ook van schurende producten die de vibrator kunnen beschadigen. Vergeet niet altijd de batterijen te verwijderen, ook bij waterdichte modellen.

Laat ze na het schoonmaken in de schaduw drogen en bewaar ze in een speciaal voor je seksspeeltjes bestemd compartiment dat luchtig en tegen licht beschermd is, zodat ze langer meegaan.

Aankoopcriteria: Waar je op moet letten voor je een vibrator koopt

Vibrators worden steeds populairder en gebruiken steeds modernere materialen om de momenten van genot te versterken, alleen of in gezelschap.

Maar met zoveel keuzemogelijkheden is het natuurlijk dat je je een beetje verloren voelt bij het kiezen van het beste model.

Met dit in gedachten hebben we voor jou een aantal belangrijke criteria afgezonderd die je in overweging moet nemen voor je tot aankoop overgaat

 • Materiaal
 • Maat
 • Dikte
 • Snelheden
 • Stroomvoorziening
 • Extra functies

Bekijk elk van de onderstaande onderwerpen zorgvuldig om alles te weten te komen over vibrators en hoe je met een beetje hulp van de technologie het meeste plezier kunt beleven.

Materiaal

Vibrators kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Eenvoudiger modellen zijn gemaakt van plastic en latex, maar steeds vaker wordt siliconen gebruikt om niet-giftige functies te maken en een veelheid van texturen te simuleren.

En als je een nog realistischer optie zoekt, kun je tegenwoordig vibrators vinden die gemaakt zijn met CyberSkin, een materiaalsoort die meer lijkt op het gevoel van de menselijke huid, en bij gebruik zachter en gladder is.

Omdat het voorwerpen zijn die in direct contact komen met de geslachtsdelen en afscheidingen, is het uiterst belangrijk het juiste materiaal te kiezen om allergieën of irritaties te voorkomen.

En onthoud, als je een voorgeschiedenis hebt of je zorgen maakt, raadpleeg dan altijd een arts naar keuze, zodat die je kan vertellen wat het beste type vibrator is.

Grootte

De grootte van vibrators kan sterk variëren van model tot model. Kogels en ringvibratoren bijvoorbeeld, die bedoeld zijn voor clitorisstimulatie, zijn meestal klein, wat intieme massage vergemakkelijkt.

Bij vaginale en anale vibratoren is het gebruikelijk dat ze variëren van 10 tot 17 cm, maar het is mogelijk grotere modellen te vinden, vooral bij modellen voor penisprothesen.

Er zijn geen regels voor de grootte van de vibrator, zolang je hem maar veilig kunt gebruiken zonder irritatie, ongemak of verwonding te veroorzaken. Om de ideale maat te testen, kun je met kleinere vibrators beginnen en de grootte geleidelijk opvoeren.

Dikte

Grootte en dikte maken wel degelijk verschil als het om vibrators gaat. Hoe groter de diameter, hoe groter de stimulatie op de binnenwanden van de vagina of anus.

De meeste modellen variëren in dikte van 2 tot 5 cm doorsnee, maar er zijn ook volumineuzere modellen op de markt, vooral bij penisprothesen.

De dikte kan ook variëren langs het lichaam van de vibrator.

Het is heel gewoon modellen te vinden die een dunnere tip hebben en in diameter toenemen naarmate ze dichter bij de basis komen, om het genot te verhogen zonder gevaar voor verwonding.

Snelheden

Hoewel sommige modellen maar één snelheid bieden, is het steeds gebruikelijker modellen te vinden die verschillende intensiteitsniveaus en zelfs verschillende pulsatieritmes bieden.

De manier om de snelheid in te stellen hangt af van elk model. Bij sommige krijg je de verandering door op een knopje te drukken, bij andere wordt ze geregeld door de voet van het product te draaien.

Het is mogelijk zelfs modellen te vinden met een bedrade of afstandsbediening, waarmee je zelfs op afstand de snelheid kunt regelen, zodat je verschillende fantasieën en intensiteiten van genot kunt verkennen.

Imagem de vibrador com formato peniano e controle remoto

Bij sommige vibrator modellen is het mogelijk de snelheid te kiezen. (Bron: Nelly Sabitova / 123RF)

Voeding

De vibratoren hebben motoren die verantwoordelijk zijn voor het trillen, en deze motoren hebben een voeding nodig. De meer traditionele modellen werken met batterijen of accu’s die regelmatig vervangen moeten worden.

Het is belangrijk op te merken dat bij modellen die meerdere snelheden en verschillende vibratieritmes bieden, hoe intenser het is, hoe meer er van de motor gevraagd wordt en hoe sneller de batterijen verbruikt zijn.

Met de vooruitgang in de batterijtechnologie beginnen veel modellen oplaadbare modellen te gebruiken met behulp van USB-kabels die met behulp van een adapter op mobiele apparaten kunnen worden aangesloten of rechtstreeks op het lichtnet.

Extra functies

Tegenwoordig zijn vibrators niet meer beperkt tot het bieden van genot alleen via hun motoren. Veel modellen hebben speciale vormen en verschillende maten, maar er zijn ook speciale texturen, borstelharen en uitsteeksels gemaakt die specifieke zones helpen stimuleren, zoals de G-spot of de prostaat.

Veel modellen hebben draadloze afstandsbedieningen waarmee je nieuwe fantasieën kunt verkennen, en sommige modellen kunnen zelfs op je mobiele telefoon worden aangesloten om trillingen te produceren op basis van muziekbeats.

Het komt ook steeds vaker voor dat je modellen vindt die waterdicht zijn, zodat ze niet alleen gemakkelijker zijn bij het schoonmaken, maar vooral dat je er plezier aan beleeft tijdens een ontspannend bad.

Denk dus bij het kiezen van een vibrator verder dan de basisfuncties, want je kunt modellen vinden die veel meer plezier bieden in een enkel product. Als het op bevrediging aankomt, is de hemel de limiet.

(Featured Image Source: RJA1988 / Pixabay)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies