Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

30Bestede uren

19Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

Je hebt gehoord dat Vichy Neovadiol de rijpe en droge huid van binnenuit weer opbouwt? Maar ben je nog niet overtuigd van de werking en wil je meer weten over de producten, de wetenschappelijke achtergrond en de noodzakelijke criteria om Vichy Neovadiol te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

We zijn blij dat je je weg gevonden hebt naar onze grote Vichy Neovadiol test 2022. We geven je alle informatie die je nodig hebt over Vichy Neovadiol en waarom het bijzonder goed is voor je huid. We willen je beslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste Vichy Neovadiol crème voor jou te vinden.
Belangrijk om te weten

 • Vichy Neovadiol is een cosmetische verzorgingsserie met een samenstelling van verschillende ingrediënten. Onder hen wordt Neovadiol beschouwd als een actief ingrediëntencomplex dat, samen met hyaluronzuur en pro-xylan, de huid van binnenuit voller maakt.
 • Het natuurlijke verouderingsproces en milieu-invloeden veranderen de huid voortdurend. Maar bovenal verliest de huid haar elasticiteit tijdens de menopauze. Vichy Neovadiol is ontwikkeld om de rijpere huid boven de 45 jaar te helpen haar elasticiteit terug te krijgen.
 • Er zijn verschillende Vichy Neovadiol producten die geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Deze zijn verantwoordelijk voor het in evenwicht brengen van de hormonale activiteit tijdens en na de menopauze.

Beste Vichy Neovadiol: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je Vichy Neovadiol producten koopt

Om je uitgebreide informatie te geven over de werkzaamheid van Vichy Neovadiol en je inzicht te geven in de wetenschappelijke status, hebben we alle belangrijke informatie in de volgende rubrieken samengevat.

Wat is Neovadiol en hoe werkt het?

De huid verliest van nature elasticiteit naarmate we ouder worden. De hormonale veranderingen die tijdens de menopauze optreden zijn duidelijk zichtbaar in een verslapte huid. De daling van de oestrogeenspiegel leidt vaak tot droogheid (1).

De Vichy huidverzorgingslijn bevat mineralen en is speciaal ontwikkeld om de afnemende hormonen in de huid in evenwicht te brengen (2). Neovadiol is een actief ingrediëntencomplex in combinatie met Pro-Xylane en hyaluronzuur, dat de behoefte van de rijpere huid van binnenuit kan helpen opbouwen.

De huid van gezicht en lichaam bestaat uit verschillende lagen. De epidermis is de bovenste laag en de tweede laag is de dermis. Samen vormen deze twee de cutis. De subcutis wordt de hypodermis genoemd. De menopauze zorgt ervoor dat de opbouw van huideigen vet (lipidensynthese) afneemt.

Vichy Neovadiol-1

De menopauze brengt een heleboel nieuwe dingen met zich mee die je niet hoeft te verbergen. Dit omvat ook een verandering in de huidtextuur. Met de juiste verzorging zal je huid je dankbaar zijn.
(Image source: unsplash.com / Artem Beliaikin)

Neovadiol beschrijft de werking van intensieve verzorging voor de gestreste huid. Het complex van werkzame stoffen zou de lipidensynthese herstructureren. Tegelijkertijd wordt van de celvernieuwende ingrediënten gezegd dat ze het huidoppervlak glad maken en het een fluweelachtig uiterlijk geven.

Uiteindelijk zouden rimpels en verslapping in het gezicht verminderen, waardoor het gezicht er jeugdiger en stralender uitziet. De op de natuur geïnspireerde actieve ingrediënten pro-xylans en hyaluronzuur, die veel in cosmetica gebruikt worden, zouden ook de jeugdigheid van de rijpere huid weer activeren (3).

Wanneer en voor wie zijn Vichy Neovadiol producten nuttig?

Vichy Neovadiol producten zijn bedoeld voor vrouwen boven de 45 jaar die last hebben van menopauzale huidklachten en symptomen. Vichy Neovadiol behoort tot een veel gebruikte huidverzorgingsreeks.

Vichy Neovadiol hoeft echter niet na de verschijnselen van de menopauze aangebracht te worden, maar kan vooraf als preventieve verzorging gebruikt worden.

De Vichy Neovadiol verzorgingsserie behandelt klassieke huidveranderingen die met het ouder worden optreden. Deze omvatten

 • Droge tot zeer droge huid
 • Verslapte en vermoeide huid
 • Huidpigmentatie
 • Gecombineerde huid
 • Rimpels
Wist je dat de meeste mensen vergeten crème op hun hals te smeren?

Vooral de hals en het decolleté hebben ook een rijke verzorging nodig omdat de huid daar erg dun is. Het is daardoor vatbaarder voor rimpels.

Waar is Neovadiol van gemaakt?

Neovadiol is niet afzonderlijk verkrijgbaar, maar is een complex van speciaal door Vichy samengestelde actieve stoffen dat gecombineerd kan worden met de volgende stoffen om de werking te versterken

 • Pro-Xylane: Wordt verondersteld meer volume, stevigheid en opnieuw gedefinieerde contouren van de verschillende huidlagen te geven. Ook hier moet het de afnemende hormoonhuishouding in evenwicht brengen.
 • Hyaluronzuur: Zorgt voor meer stevigheid en een frisse uitstraling. Het wordt verondersteld het vocht van de huid te binden, zodat ze niet uitdroogt.
 • Jasmonzuur: Ook een actief ingrediënt dat de diepe laag van de huid strakker zou moeten maken. Er wordt onder andere ook gezegd dat het de gezichtsstructuur gelijkmatiger laat lijken.
 • (Vichy) Thermaal Water: Dit beschrijft 15 speciaal ontworpen mineralen van Vichy, gemaakt van de Franse thermale bronnen. Van deze wordt gezegd dat ze de huid versterken (2).

Hoe gebruik ik Vichy Neovadiol crèmes?

Vichy Neovadiol verzorging wordt vooral op de gereinigde huid aangebracht. Afhankelijk van de soort crème kan dit ’s morgens en of ’s avonds. Ook hier kunnen sommige crèmes tweemaal worden aangebracht als de huid bijzonder droog is en verzorging nodig heeft.

Door de lichte en romige textuur kan het direct met de vingers op de huid aangebracht worden en is het comfortabel om te dragen. Het is ook mogelijk een nachtcrème te gebruiken en er een beetje Vichy Neovadiol olie aan toe te voegen. De huid mag dan ’s nachts niet uitdrogen of geïrriteerd raken.

Welke alternatieven zijn er voor Neovadiol?

Behalve Vichy Neovadiol zijn er nog andere middelen en methoden waarvan gezegd wordt dat ze een genezend of preventief effect hebben. Dit heeft vooral betrekking op het verlichten en voorkomen van huidveroudering. Dit zijn:

Alternatief Wetenschappelijke situatie Uitleg
producten met hyaluronzuur Ondertussen is de toevoeging van hyaluronzuur wijdverbreid en onmisbaar in de cosmetische industrie. Hyaluronzuur speelt een diverse rol bij het reguleren van verschillende biologische processen, zoals huidherstel, huidverjonging, wondgenezing en ontstekingsremming. Door zijn huidverstevigende werking is het een onmisbaar ingrediënt geworden in veel cosmetische producten.
Gezichtsmassage De specifieke massagemethoden zijn wijd verbreid, vooral in Azië. Er zijn dermarollers die gebruikt worden om het gezicht glad te maken. Gezichtsmassage kan met bepaalde technieken het huidoppervlak glad maken. Dit kan met de vingers, de palm van de hand of zachtjes met de knokkels. Het massage-effect in combinatie met een crème zorgt voor een rekbare verdeling van het gezicht en maakt het verder strakker.

(3, 6)

Natuurlijk kun je ook je toevlucht nemen tot snellere alternatieven zoals Botox. Merk op dat dit alternatief ook duurder is. Bovendien moet Botox na een tijdje ververst worden.

Vichy Neovadiol-2

Kleine rimpels rond de ogen en lippen zijn het werk van emoties. Je kunt de diepte van de rimpels verminderen door een gerichte oog- of lipcrème aan te brengen.
(Image source: pixabay.com / kelseyannvere)

Besluit: Welke soorten Vichy Neovadiol crèmes zijn er en welke is geschikt voor jou?

Vichy Neovadiol wordt vooral gebruikt in crèmes. Dienovereenkomstig verschilt de samenstelling van de afzonderlijke actieve ingrediënten voor verschillende huidtypes op verschillende tijdstippen van de dag. In principe kun je onderscheid maken tussen deze drie (meest voorkomende) crèmes

 • Vichy dagcrème met Neovadiol
 • Vichy nachtcrème met Neovadiol
 • Vichy Oogcrème met Neovadiol

Waarin onderscheidt een Vichy Neovadiol dagcrème zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Vichy Neovadiol Dagcrème moet ’s morgens aangebracht worden na de reiniging van het gezicht. De huid moet daarom voldoende belangrijke ingrediënten opnemen, zodat ze in de loop van de dag niet vettig of droog wordt. Meestal is de huid droog tijdens en na de menopauze, en daarom moet aan de samenstelling gedacht worden.

In het algemeen heeft de rijpe huid intensieve verzorging nodig. Het is veeleisend en moet daarom van binnenuit opgebouwd worden en de hele dag door beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Dagverzorging alleen kan echter niet doeltreffend zijn voor de zeer droge huid.

Voordelen
 • Gemakkelijk voor de huid
 • Kan gecombineerd worden
 • Rijke textuur
Nadelen
 • Soms alleen niet voldoende
 • Moet verschillende keren aangebracht worden

Wat onderscheidt een Vichy Neovadiol nachtcrème en wat zijn de voor- en nadelen?

Na de reiniging en voor het slapengaan heeft de huid een goede verzorging nodig. Het mag niet te zwaar zijn, want de huid moet ’s nachts schoon blijven om te kunnen ademen. Ook hier moet de Vichy Neovadiol nachtcrème rijk genoeg zijn, zodat de huid ’s nachts niet uitdroogt.

Op dezelfde manier kan het gezicht opzwellen bij het slapen. De juiste Vichy Neovadiol nachtcrème moet helpen de huid zachtjes af te koelen. Zo moet het ’s morgens weer fris, glad en gedefinieerd zijn.

Voordelen
 • Verkoelend effect
 • Trekt snel in
 • Rijke textuur
Nadelen
 • Moet niet te dik aangebracht worden
 • Te zwaar afhankelijk van huidtype

Wat onderscheidt een Vichy Neovadiol oogcrème en wat zijn de voor- en nadelen?

Het maakt niet uit of het overdag onder de make-up gebruikt wordt, voor tussendoor of ’s avonds voor het slapen gaan, een Vichy Neovadiol oogcrème mag de huid niet verzwaren. Het is de bedoeling om kleine rimpels rond de ogen of zelfs de lippen geleidelijk aan op te vullen. Het kan ook bijzonder droge plekken hydrateren.

Deze crème is bijzonder geschikt voor rimpels en ondefinieerbare oog- en lipcontouren met verlies van substantie. Ook hier mag het niet te vettig zijn, zodat er geen onzuiverheden op deze plekken verschijnen. Omdat deze zones gevoelig zijn, moet deze crème ook bijzonder zacht zijn.

 • Voordelen

  Voor gebruik tussendoor

 • Goede tolerantie
 • Delicate textuur
Nadelen

Mag niet te dik aangebracht worden;Kan onzuiverheden veroorzaken[/check_list]

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om de Vichy Neovadiol producten te vergelijken en te evalueren

Bij het kopen van Vichy Neovadiol kun je op verschillende aspecten letten, zoals:

Vichy Neovadiol-3

De rijpe huid heeft een rijke verzorging nodig. De huid is veel gevoeliger na de menopauze en moet daarom voorzichtig verzorgd worden.
(Image source: pixabay.com / chezbeate)

Door de juiste keuze te maken kun je geld besparen en voeg je niets toe aan je huid dat ze niet nodig heeft. Zoek daarom altijd een merk van hoge kwaliteit en vraag, indien nodig, naar de certificaten van de fabrikant.

Crèmesoort

Van de verschillende Vichy Neovadiol producten zijn de meeste gespecialiseerd in de normale tot zeer droge huid. Ook hier is er een licht getinte crème die zowel voedend werkt als de huid een roosachtige teint geeft.

Afhankelijk van de samenstelling is er ook een verzorgende balsem, een concentraat zowel als een olie, die aanzienlijk rijker van consistentie zijn. Deze worden vooral gebruikt voor de zeer droge huid, omdat deze soorten een smeltende en licht vette textuur hebben.

Dosering

Over het algemeen zijn de meeste Vichy Neovadiol crèmes te koop van 15 ml – 50 ml. Afhankelijk van de droogheid van de huid kan de dosering variëren. Test uit hoe rijk elke crème voor je is en hoeveel je op je huid wilt aanbrengen om het juiste product te vinden.

Ook dit hangt af van het toepassingsgebied. Sommige crèmes zijn voor het gezicht, andere voor de hals en het decolleté. Je kunt de verschillende producten ook combineren om je huid te geven wat ze nodig heeft.

Andere ingrediënten

Door producten met Neovadiol te mengen met andere hydraterende ingrediënten, willen de fabrikanten je een effectief alles-in-één product geven.

Een hoog aantal ingrediënten is niet noodzakelijk het beste teken. Zorg ervoor dat alleen de belangrijkste ingrediënten erin zitten.

Zo hoef je geen verschillende crèmes te gebruiken, maar heb je de meest noodzakelijke ingrediënten al in één product. Je moet echter van tevoren nagaan of alle ingrediënten wel echt nodig zijn voor je. Vaak worden ingrediënten toegevoegd die de prijs opdrijven of waarvan de werkzaamheid niet wetenschappelijk bewezen is.

De volgende ingrediënten worden vaak aan Vichy Neovadiol toegevoegd om de vrouwelijke huid te voorzien van alle belangrijke voedingsstoffen

 • Aqua
 • Glycerine
 • Natrium Hyaluronaat
 • Alcohol Denat

De ingrediënten zijn huid-compatibele bindmiddelen die de afzonderlijke ingrediënten versterken of oplossen (4, 5).

Afbeelding bron: 3water/ flickr.com

Referenties (6)

1. Calleja-Agius J1, Brincat M. (2011), Department of Anatomy, Faculty of Medicine and Surgery, University of Malta, Tal-Qroqq, Malta. [email protected]
Bron

2. L'Oréal R&I, Aulnay-sous-Bois, France; Chevilly, France; Clichy (2018). France.Vichy Thermal Spring Water (VTSW), a cosmetic ingredient of potential interest in the frame of skin ageing exposome: an in vitro study.
Bron

3. Bukhari SNA1, Roswandi NL2, Waqas M3, Habib H3, Hussain F4, Khan S5, Sohail M6, Ramli NA2, Thu HE7, Hussain Z8 (2018). Hyaluronic acid, a promising skin rejuvenating biomedicine: A review of recent updates and pre-clinical and clinical investigations on cosmetic and nutricosmetic effects.
Bron

4. Verdier-Sévrain S1, Bonté F. (2007); Bio-Hybrid, LLC, West Palm Beach, FL, USA.; Skin hydration: a review on its molecular mechanisms.
Bron

5. Fluhr JW1, Darlenski R, Surber C. (2008); Glycerol and the skin: holistic approach to its origin and functions; Bioskin, Seydelstr. 18, 10117 Berlin, Germany. [email protected]
Bron

6. Zhang Y1, Sunamura F2, Bamba S2, Arikawa S2, Yoneyama S2, Motonami K3, Matsushima T3, Numata T3. (2019); Faculty of Science and Technology, Sophia University, Tokyo, Japan.; College of Science and Engineering, Aoyama Gakuin University; Kanagawa, Japan; C'BON Cosmetics Co., Ltd., Tochigi, Japan; Evaluation and visualization of facial massage effects by using ultraviolet stereo-image correlation.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?