Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Je hebt vast wel eens gehoord van Victorinox messen, die wereldwijd bekend staan als de Zwitserse Legermessen. Met meer dan 130 jaar ervaring is Victorinox in staat functionele, duurzame en vooral uitstekende kwaliteit messen te maken. Vandaag bewijzen liefhebbers van Victorinox messen dat het niet alleen messen zijn, maar ook verzamelobjecten.

Aan het eind van de 19de eeuw vroeg het Zwitserse leger om een veelzijdig mes voor zijn soldaten. Karl Elsener nam de uitdaging aan en creëerde na 5 jaar denken het eerste soldatenmes. Tegenwoordig is het soldatenmes geëvolueerd en zijn er verschillende modellen van Victorinox messen. Als je meer wilt weten over de ongelooflijke Victorinox messen, nodigen we je uit ons artikel verder te lezen.
Belangrijk om te weten

 • Victorinox messen zijn veelzijdig, ze kunnen voor veel verschillende gelegenheden gebruikt worden. Ze zijn vooral handig voor dagelijks gebruik, op het platteland en buitenshuis.
 • Bij het kopen van een Victorinox mes moet je aan bepaalde factoren denken, zoals de grootte, het materiaal van de handvaten en het aantal functies dat het biedt.
 • Victorinox messen blijven je een leven lang bij. Ze zijn duurzaam en gemaakt van uitstekende, hoogwaardige materialen.

Beste Victorinox zakmes: Onze selectie

In dit deel zetten we de 6 beste Victorinox zakmessen op een rij, die we ideaal vinden voor bepaalde gelegenheden. Elke fan en volger van het merk heeft zijn eigen rangschikking en aanbevelingen. Er bestaat geen Victorinox mes dat beter is dan andere, ze bieden allemaal de kwaliteit en het vertrouwen dat alleen Victorinox kan bieden.

Victorinox Victorinox Zakmes

Uitgerust met een groot mes, mini-schroevendraaier, klein mes, kurkentrekker, blikopener met kleine schroevendraaier en flesopener met schroevendraaier, zorgt dit zakmes ervoor dat u altijd het juiste gereedschap bij de hand hebt. Daarnaast is de Swiss Champ voorzien van een draadstriptang, ruimer, inox ring, pincet, tandenstoker, schaar en multifunctionele haak voor die extra touch van functionaliteit.

Victorinox Victorinox Zakmes

Het zakmes bevat 15 functies die u onderweg van pas zullen komen: een groot mes, klein mes, blikopener, schroevendraaier 3/6 mm, flesopener, draadstriptang, ruimer, kurkentrekker, schaar, houtzaag, multifunctionele haak, tandenstoker, pincet en een handige sleutelhanger. Met een afmeting van 21 x 91 mm (h x l) en een gewicht van slechts 97 g is het Victorinox Huntsman zakmes makkelijk mee te nemen tijdens al uw avonturen.

Victorinox Victorinox Zakmes

Swiss made en vervaardigd uit hoogwaardige materialen, staat dit Victorinox zakmes garant voor de helderheid, betrouwbaarheid en compromisloze hoge kwaliteit waar het meer dan 130-jarige merk om bekend staat. Te midden van een lange geschiedenis van traditie, kwaliteit en innovatie wordt elke Victorinox Sportsman met zorg en precisie gemaakt, zodat u verzekerd bent van een langdurig, betrouwbaar hulpmiddel.

Victorinox Victorinox Zakmes

Ontdek het ultieme Victorinox Sportsman zakmes, het perfecte hulpmiddel voor elke uitdaging. Dit unieke, multifunctionele mes biedt precisie en betrouwbaarheid waar u ook bent, en dat een leven lang. U zult verbaasd staan over de 13 verschillende functies die het te bieden heeft: 1. een groot lemmet, 2. een nagelvijl met 3. een nagelreiniger, 4. een kurkentrekker, 5. een blikopener met 6. een kleine schroevendraaier, 7. een flessenopener met 8. een schroevendraaier, 9. een draadstripper, 10. een steekboor-naaigaren, 11. een ring, 12. een pincet, en 13. tandenstokers.

Koopgids: Wat je moet weten over Victorinox messen

Als je overweegt een Victorinox mes te kopen, is het logisch dat je er wat twijfels over hebt. Er is een grote verscheidenheid aan Victorinox zakmessen. Om je daarom bij je aankoop te helpen, hebben we de meest gestelde vragen van gebruikers beantwoord.

Het Victorinox Huntsman mes, wordt geleverd met zaag en is een ideaal stuk als je een multifunctioneel mes wilt. (Bron: spiske: gZeE8HEapXY/ unsplash)

Waarom een Victorinox mes kiezen?

Victorinox is een Zwitsers merk dat al meer dan 130 jaar in de handel is. Ze hebben een ongeëvenaarde ervaring in de vervaardiging van zakmessen en hebben ware verzamelobjecten gemaakt. Fans benadrukken hun hoge kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Victorinox zakmessen zullen je niet teleurstellen, je kunt ze voor elke gelegenheid gebruiken. Ze zijn uiterst veelzijdig en nuttig. Er zijn veel situaties waarin je ze kunt gebruiken, zoals op het platteland en in het dagelijks leven. Om geen twijfels te hebben, volgt hier een lijstje waarom je Victorinox zakmessen zou moeten kiezen

 • Ze zijn een erfenis die zijn weerga niet kent
 • Ze hebben ervaring op de markt
 • Ze gebruiken materialen van hoge kwaliteit
 • Het zijn collector’s items
 • Veelzijdig
 • Uiterst duurzaam
 • Je vindt het ideale model voor je behoeften
 • Ze zijn betrouwbaar en veilig

Hoe weet ik of mijn Victorinox mes origineel is?

Tegenwoordig is er een grote variëteit aan messen op de markt, dit leidt soms tot oneerlijke concurrentie. Helaas zijn er nagemaakte replica’s van Victorinox messen te koop. Er zijn echter enkele details in Victorinox messen die je bij geen enkele andere vindt

 1. Victorinox messen worden gekenmerkt door het merklogo op het handvat van het mes.
 2. Elk Victorinox mes wordt geleverd met een Victorinox handleiding en officiële gebruiksaanwijzing.
 3. Hun kwaliteit is ongeëvenaard. Je weet dat je Victorinox mes origineel is aan de echte kwaliteit.
 4. Het grote lemmet van Victorinox messen heeft een ingegraveerd stempel dat varieert naar gelang de fabricagedatum. Dit maakt het mogelijk elk Victorinox mes te dateren en te weten in welk jaar het vervaardigd werd
  1. Vóór 2005: Ze hadden een stempel met het insigne “Victorinox Switzerland Stainless Rostfrei”. De achterkant van de messen was gegraveerd met de naam “Officier Suisse” en had een kruisboog symbool.
  2. Na 2005: Ze waren gestempeld met “Victorinox Swiss Made Stainless”. De achterkant van het lemmet is gegraveerd met het insigne “Officier Suisse”.
  3. In 2014 fuseerde Victorinox met de messenfabriek Wenger. Daarom zijn er geselecteerde producten, die het zegel “Victorinox Swiss Made Delémont” hebben.

Welke zijn de meest iconische modellen van Victorinox messen?

Als je deze vraag aan Victorinox messen fans stelt, zal waarschijnlijk ieder je zijn eigen mening antwoorden. Er is geen Victorinox mes dat zich onderscheidt van de rest, elk mes is bijzonder en uniek. Hieronder hebben we een tabel gemaakt van de Victorinox messen die we het meest iconisch en populair vinden.

Model Kenmerken Afmetingen Aantal functies
Victorinox Classic SD Dit is het klassieke Victorinox mes. In een zeer klein formaat, is Victorinox erin geslaagd om de meest gebruikte alledaagse gereedschappen te integreren. Het is het meest populaire en is verkrijgbaar in verschillende kleuren Hoogte 9 mm Lengte 58 mm Gewicht 21 g 7 functies
Victorinox Manager Een zeer handig en veelzijdig mes voor elke situatie. Er zijn andere Manager modellen met LED licht en USB. De Victorinox Manager wordt geleverd met biros en ander basisgereedschap Hoogte 20 mm Lengte 60 mm Gewicht 44 g 11 functies
Victorinox Spartan Dit Victorinox mes is de evolutie van het historische officiersmes. Ideaal om een Victorinox messencollectie mee te beginnen Hoogte 14,5 mm Lengte 91 mm Gewicht 59 g 12 functies
Victorinox Pioneer Alox De Pioneer Alox is gemaakt van Alox handgrepen. Het is bekend dat het dezelfde functionaliteit heeft als het eerste soldatenmes Hoogte 12 mm Lengte 93 mm Gewicht 71 g 8 functies
Victorinox Hunter Een van de meest geliefde outdoor- en jachtmessen door Victorinox fans. Dit mes is zeer compleet en ideaal voor de jacht Hoogte 18,5 mm Lengte 111 mm Gewicht 126 g 12 functies

Hoe slijp ik het lemmet van mijn Victorinox mes?

Als je je Victorinox mes dagelijks gebruikt, kun je merken dat het hoofdmes zijn scherpte aan het verliezen is. Het is belangrijk dat je weet hoe je het lemmet van je Victorinox mes correct slijpt, zodat het niet beschadigd raakt. In dit gedeelte laten we je de methodes zien die Victorinox aanbeveelt om zijn messen te slijpen.

V-formaat

Voor dit type slijper in V-formaat kun je terecht bij de Victorinox Sharpy slijper. Het is geschikt voor rechte messen en gekartelde messen. Hij is heel gemakkelijk in het gebruik en heeft een ergonomische vorm voor een comfortabele en veilige greep

 1. Leg het Victorinox mes op een tafel met het grote lemmet naar boven.
 2. Het is aan te bevelen eerst 5 slagen te maken door de slijper lichtjes tegen het lemmet van het Victorinox mes te drukken.
 3. Maak dan nog 5 slagen, maar druk de slijper niet tegen het blad.

Steenmethode

Als je de steenmethode wilt gebruiken, kun je de Victorinox dubbele puntenslijper aanschaffen.
Deze puntenslijper is praktisch, draagbaar en gemakkelijk in het gebruik. Het is een dubbele slijper omdat hij de 2 soorten slijpen biedt, V-vorm en steenmethode. Het wordt gebruikt voor messen met rechte messen

 1. Houd de slijper met de ene hand vast en plaats met de andere hand het Victorinox mes op 20°.
 2. Haal het lemmet van het mes 5 tot 6 keer door de slijper, waarbij je een hoek van 20° aanhoudt en slechts aan één kant.
 3. Haal het lemmet van het Victorinox mes 5 tot 6 keer aan de andere kant door de slijper, en zorg ervoor dat het op 20° staat.

Wanneer is het gepast en ongepast om een Victorinox mes te dragen?

Voor wie net begint geïnteresseerd te raken in de wereld van Victorinox messen, is het belangrijk om bepaalde regels en voorschriften voor het gebruik te kennen. Messen met een lemmet langer dan 11 centimeter zijn verboden op openbare plaatsen (1).

De autoriteiten hebben de bevoegdheid je Victorinox mes in te houden als ze het als een gevaarlijk voorwerp beschouwen. Hieronder hebben we een tabel gemaakt om te vereenvoudigen wanneer het gepast en ongepast is een Victorinox mes te dragen.

Geschikt Ongeschikt
Meenemen in het vliegtuig Elke luchtvaartmaatschappij en luchthaven heeft zijn eigen regels met betrekking tot bladen Het is verboden om scherpe voorwerpen, wapens en messen in de handbagage mee te nemen.
Gebruik in mijn huis In je huis mag je elk type Victorinox mes hebben. Voor dagelijks gebruik of als verzamelaar
Meenemen naar een restaurant of bar U mag Victorinox messen niet in het openbaar gebruiken, zeker niet als het lemmet langer is dan 11 centimeter.
Messen meenemen op de openbare weg U mag messen niet meenemen op de openbare weg. Het is ook aan de autoriteiten om uw Victorinox mes in beslag te nemen als zij het gevaarlijk vinden.
Jagen en kamperen Gebruik het alleen als u het nodig heeft. Draag je aankoop papieren bij je. Vergeet niet dat het aan het oordeel van de autoriteiten is om uw Victorinox mes te behouden
In de auto Draag het Victorinox mes in de kofferbak van de auto Reis niet met Victorinox messen met lemmeten langer dan 11 centimeter. Als de autoriteiten je auto aanhouden, kunnen ze je mes in beslag nemen.

Wat is het verschil tussen een Victorinox mes en een Victorinox Swiss Tool?

Victorinox messen hebben de bijzonderheid dat ze compact zijn en in ideale afmetingen komen om opgevouwen tussen de handvaten van het mes geplaatst te kunnen worden. Ze worden geleverd met een groot lemmet en andere handige gereedschappen.

Ze zijn uiterst veelzijdig en hebben verschillende functies.

Anderzijds zijn Victorinox Swiss Tools multi-tools. Ze worden gekenmerkt door het feit dat ze een gereedschapskist in een compact formaat bieden. Ze hebben een groter gewicht en grotere afmetingen dan een klassiek Victorinox mes. De Swiss Tool X Plus Ratchet bijvoorbeeld is 21 mm hoog, 115 mm lang en weegt 289,9 gram. Hij bevat 34 gereedschappen, zoals een liniaal, bithouder, schaar, zaag, enz.

Victorinox messen zijn veelzijdig, ze kunnen voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Ze zijn vooral handig voor het dagelijkse leven, het platteland en buitenactiviteiten. (Bron: igorbondarenko: 155622671/ 123rf)

Wat zijn de alternatieven voor Victorinox messen?

Als je een mes wilt kopen, vind je een grote verscheidenheid aan soorten en merken op de markt. Victorinox is een wereldberoemd merk, met verschillende ontwerpen en een ruime keuze in prijzen, maar het is niet het enige merk dat messen verkoopt. We maakten een lijst van andere alternatieven voor Victorinox messen, om je te helpen bij je aankoopbeslissing

 • AuRiver messen. Dit zijn messen voor professioneel en survival gebruik. Ze zijn robuuster en zwaarder dan Victorinox messen. Ze worden gekenmerkt door hun opvouwbare messen en hebben een fluitje voor gebruik in noodgevallen.
 • Jellas messen. Dit messenmerk biedt vouwmessen van roestvast staal. Ze kunnen gebruikt worden voor koken, kamperen, vissen, zelfverdediging en meer. Ze wegen ongeveer 370 gram en kunnen tussen de 20 en 40 euro kosten.
 • Gerber zakmessen. Het merk Gerber is gespecialiseerd in het aanbieden van uitrusting voor kamperen en buitenactiviteiten. Ze bieden messen voor zelfverdediging, jacht, overleving en visserij. Ze zijn ook bekend om hun multi-tools. Je vindt Gerber messen van gemiddeld en hoog bereik.
 • Ideale zwanenmessen. Dit zijn vlinder openende messen. Ze worden gebruikt voor gevechtskunst en training. De meeste van deze messen zijn niet geslepen, dus ze zijn perfect voor vermaak. Het zijn goedkope messen.

Aankoopcriteria

Bij de keuze van je Victorinox mes moet je aan een aantal belangrijke factoren denken. Elk mes is ontworpen om functioneel te zijn voor bepaalde gelegenheden en om een bepaald aantal functies te hebben. In dit deel gaan we uitvoerig in op de criteria waarmee je rekening moet houden om je ideale Victorinox mes te kopen.

Maat

Victorinox is zorgvuldig geweest om zijn messen modellen in verschillende maten aan te bieden, om aan de behoeften van ieder te voldoen. Victorinox messen zijn er in maten variërend van het kleinste zakformaat tot het grootste. Hieronder gaan we in detail in op elke maat van Victorinox zakmessen

 • Klein: De Victorinox zakmessen van klein formaat, hebben de ideale afmetingen om ze in een broekzak te dragen of aan een sleutelbos te hangen. Ze zijn heel gemakkelijk te dragen en kunnen je voor ongemak behoeden. Het Victorinox Classic SD zakmes, klein, meet 58 mm lang, 9 mm hoog en weegt 21 g.
 • Medium: De eerste Victorinox messen werden gemaakt in medium formaat. Ze hebben een ideaal gewicht en zijn gemakkelijk te manoeuvreren. Dit formaat Victorinox zakmes is perfect voor wie zijn eerste Victorinox wil kopen. De Victorinox Swiss Army 7, medium, meet 93 mm lang, 14 mm hoog en weegt 84 g.
 • Large: Deze Victorinox messen zijn ontworpen voor wie veel tijd in het veld en buiten doorbrengt. Ze hebben een perfecte grip voor de hand, waardoor ze heel comfortabel in gebruik zijn. Het blad heeft een vergrendelingssysteem, dat een grotere veiligheid mogelijk maakt en ongelukken voorkomt. Het Victorinox Hunter mes, groot, meet 111 mm in lengte, 18,5 mm in hoogte en weegt 126 g.

Victorinox messen zijn veelzijdig, ze kunnen voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. (Bron: Mcschindler: 2334271/ pixabay)

Gelegenheid

Voordat je een Victorinox mes koopt, is het belangrijk na te denken over de gelegenheid waarvoor je het zult gebruiken. Dit zal je helpen de juiste keuze te maken over welk Victorinox mes bij je past. Er zijn specifieke messen voor bepaalde situaties.

Gelegenheid Kenmerken Modelvoorbeeld Modelafmetingen
Voor tuinieren en kassen Speciaal ontworpen voor gebruik in tuinieren en kassen. U kunt uw bloemen verplanten, snoeien en afsnijden Victorinox Ent- en snoeimes 3 Hoogte 12 mm Lengte 94 mm Gewicht 43 g
Jacht Deze Victorinox messen hebben een lemmet exclusief voor jagers. Ze zijn ook perfect voor verzamelaars en natuurliefhebbers Victorinox Hunter zakmes Hoogte 18,5 mm Lengte 111 mm Gewicht 126 g
Outdoor Ze zijn veelzijdig te gebruiken in het veld, op de camping, bij het zeilen of voor elk avontuurlijk uitstapje Victorinox Skipper zakmes Hoogte 23 mm Lengte 111 mm Gewicht 183 g
Voor kinderen Ideaal als cadeau voor ontdekkingsreizigers en creatieve kinderen. Wordt geleverd met mes met afgeronde punt voor de veiligheid My First Victorinox Hoogte 11,5 mm Lengte 84 mm Gewicht 32
Persoonlijke verzorging Deze Vicotrinox messen zijn perfect voor dagelijks gebruik. Met nagelknipper, nagelvijl en andere persoonlijke verzorgingshulpmiddelen die van pas zullen komen Victorinox Nail Clip Wood 580 Hoogte 19,5 mm Lengte 65 mm Gewicht 36 g
Rescue Specifiek ontworpen om levens te redden. Goedgekeurd door politie en brandweer als betrouwbaar reddingsgereedschap Victorinox reddingsgereedschap zakmes Hoogte 21,5 mm Lengte 111 mm Gewicht 167 g

Materiaal

Wist je dat de naam Victorinox een combinatie is van de naam Victoria en “Inox”? Inox is roestvast staal. Het is de grondstof bij uitstek, gebruikt in de messen en gereedschappen van Victorinox messen. Met de tijd begonnen ze andere materialen toe te passen, waarover we je hierna zullen vertellen.

Materialen van de messen van de Victorinox messen

 • Damascus: Ook wel damascusstaal genoemd, het wordt verkregen door moeizaam werk. Het is een voorouderlijke techniek die geëvolueerd is. Tegenwoordig gebruikt Victorinox het voor zijn limited edition messen. Damascener staal wordt gekenmerkt door zijn geaderde patronen, die aan het eind van het staalbewerkingsproces te voorschijn komen.
 • Roestvrij staal: Zoals je misschien al weet, is roestvrij staal het materiaal dat gebruikt wordt in alle messen en gereedschappen van Victorinox. Het is een staal dat voldoet aan de normen van kwaliteit en uitmuntendheid.

Materialen van het handvat of de handvaten van de Victorinox zakmessen

 • Hout: De handgrepen, gemaakt van hout, zijn stevig en esthetisch aantrekkelijk. Elk Victorinox mes met een houten handvat is uniek en niet na te maken. Want tijdens het fabricageproces worden verschillende tonen, texturen en patronen in het hout verkregen.
 • Alox: Victorinox messen met een allox handvat zijn erg gewild bij verzamelaars en liefhebbers. Ze worden gekenmerkt door hun gegraveerde en gebosseleerde motieven, ze zijn licht en liggen prettig in de hand.
 • Synthetische materialen: Als je een Victorinox mes voor dagelijks gebruik wilt, zijn synthetische handvatten ideaal. Ze zijn uiterst duurzaam, licht van gewicht en betaalbaarder dan Victorinox messen met een lichtmetalen of houten handvat.

Design

Als je een Victorinox mes met een unieke vormgeving zoekt, raden we je de Classic Limited Edition aan. Elk jaar lanceert Victorinox een beperkt aantal kleurrijke ontwerpen, gemaakt door de eigen fans van het merk.

Elk jaar houdt Victorinox zijn beroemde ontwerpwedstrijd. De winnende ontwerpen worden gemaakt voor de Classic Limited Edition messen. Het publiek zelf kan stemmen op de ontwerpen die ze het mooist vinden. In het midden van het jaar worden de winnende modellen vrijgegeven voor verkoop.

Chad WhitefieldMayor seguidor de la marca Victorinox
“Ik vond het buitengewoon een merk te vinden dat een grote verscheidenheid aan producten maakt, maar toch overal dezelfde functionaliteit en kwaliteit handhaaft.”

Aantal functies

Elk Victorinox messenmodel is gemaakt om een aantal functies te vervullen om aan bepaalde behoeften te voldoen. Lees voor je een Victorinox mes kiest goed hoeveel functies het kan uitvoeren.

Er zijn Victorinox messen met gereedschap dat meer dan 1 functie kan uitvoeren.

Victorinox heeft veel zorg besteed aan het maken van verschillende modellen messen, van de eenvoudigste tot de meest complexe. Je vindt bij Victorinox messen die meer dan 30 functies hebben. Het Swiss Champ XXL mes heeft 73 functies en is een echt verzamelobject.

Samenvatting

Victorinox messen hebben een geschiedenis. Elk Victorinox mes is bijzonder en uniek – er is geen enkel mes dat zich onderscheidt van de rest. Het zijn duurzame, betrouwbare en hoogwaardige gereedschappen die je altijd oplossingen bieden.

Zonder twijfel kan het kiezen van een Victorinox mes moeilijk zijn, want elk mes heeft iets dat het uniek maakt. Het belangrijkste is dat je er een kiest die het beste bij je behoeften past. Het zijn ook collector’s items, dus je kunt altijd uitkijken naar je volgende Victorinox mes.

(Zichtbare afbeelding bron: steveallenuk: 40877329/ 123rf)

Referenties (1)

1. Gobierno de España M del I. Guardia Civil Española [Internet]. [citado el 21 de septiembre de 2021].
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Sitio web oficial
Gobierno de España M del I. Guardia Civil Española [Internet]. [citado el 21 de septiembre de 2021].
Ga naar bron
Recensies