Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

20Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Vroeger was het gebruikelijk poederwasmiddel te gebruiken voor de was in de wasmachine of vaste zeep voor de handwas, maar sinds vloeibaar wasmiddel op de markt verscheen heeft het het gebruik van zeep en poederwasmiddel praktisch verdrongen.

Misschien ben je een van degenen die de voorkeur geven aan vloeibaar wasmiddel alleen al voor het gemak, en ongetwijfeld is het praktische ervan ideaal voor het snelle leven van vandaag. Maar er komt meer kijken bij vloeibaar wasmiddel dan alleen maar gemak, en daarom brengt je deze gids over alles wat met vloeibaar wasmiddel te maken heeft.
Belangrijk om te weten

  • Vloeibaar wasmiddel is een product dat ontworpen is om schoonmaken en hygiëne efficiënter te maken door gebruik te maken van technologie via formules die speciale bestanddelen toevoegen zoals enzymen voor vlekverwijdering, of door ingrediënten weg te laten om het milieuvriendelijker te maken.
  • Toen vloeibaar wasmiddel op de markt kwam, verdrong het andere wasmiddelen, zoals poeder- of crèmepoeders, bijna volledig. Onder de soorten vloeibare wasmiddelen die je kunt vinden zijn speciale wasmiddelen voor kleding, voor delicate kledingstukken of rampendetergenten.
  • Een van de factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een vloeibaar wasmiddel van welke soort dan ook koopt, is in de eerste plaats de formule, die de werking ervan garandeert. Dan de verpakking waarin het komt en, last but not least, het parfum.

Beste Vloeibaar Wasmiddel: Onze Selectie

Koopgids: wat je moet weten over vloeibaar wasmiddel

De resultaten van vloeibaar wasmiddel worden steeds fantastischer. Het is kosteneffectief in zijn prijs/prestatie verhouding en het is ook handig, efficiënt en zeer effectief tegen vlekken, vet en vuil. Als je nog steeds twijfelt over waarom je het zou moeten gebruiken, ruimen we ze allemaal voor je op in deze complete koopgids.

Vertel ons wat je behoeften zijn en wij vertellen je welke formule vloeibaar wasmiddel je nodig hebt… er is er een voor elk geval. (Foto: Citalliance / 123rf)

Waarom is vloeibaar wasmiddel beter dan poederwasmiddel?

De kans is groot dat, welk wasmiddel je ook gebruikt, je het gebruikt voor de was in een wasmachine. Verrassend genoeg heeft het antwoord op deze vraag meer te maken met je wasmachine en je kleren dan met het wasmiddel zelf. In die zin verdunt vloeibaar wasmiddel snel en voorkomt het overmatige ophoping.

Poederwasmiddel is bij gebruik moeilijk volledig te verdunnen

Poederwasmiddel is moeilijk volledig te verdunnen. Als je het gebruikt, zul je gemerkt hebben dat het resten achterlaat op je kleren. Deze resten vormen in combinatie met de zouten in het water een grijze pasta die zich ophoopt in leidingen en gaten en na verloop van tijd schade toebrengt aan de machines en de werking van de wasmachine belemmert.

Vloeibaar wasmiddel, fijnwasmiddel of vaatwasmiddel – waar moet je op letten?

Van vloeibare wasmiddelen is bekend dat ze met succes de plaats hebben ingenomen van poeder- en roomwasmiddelen, het laatste in het geval van vaatwasmachines. Hun grote populariteit is ook te danken aan het feit dat hun werking geconcentreerder en effectiever is, wat tijd en geld bespaart.

  • Voor de was. Van de schoonmaakmiddelen voor kleren wordt vloeibaar wasmiddel het meest gebruikt, omdat het heel snel oplost en onmiddellijk werkt tegen vlekken, vet en vuil. Het wordt het meest aanbevolen voor gebruik in wasmachines omdat het de wasmachines en de kledingstukken beschermt tegen beschadiging.
  • Voor delicate kledingstukken. De formules van vloeibaar wasmiddel voor gewone kleren, wedden op een PH groter dan 7 die een diepe reiniging verzekert. Die voor delicate kledingstukken, zoals babykleertjes of intieme kleding, bieden daarentegen een neutrale PH en milde parfums die geen allergieën veroorzaken bij de gebruikers.
  • Lavatrastes. Vloeibare schoonmaakmiddelen voor het reinigen van de vaat zijn gemaakt met ingrediënten die speciaal gekozen zijn om in te werken op vet, en het onmiddellijk te snijden. Ze zijn erg gewild bij gebruikers omdat ze duurzamer zijn dan crèmepjes.
Voor kleren Voor delicate voorwerpen Lavatrastes
Formula Gevarieerd PH neutraal, biologisch afbreekbaar Vetverwijderaar, biologisch afbreekbaar
Container Van 750 ml tot 4 lts. Capsuleshx 750 ml tot 4 lt. 750 ml. 750 ml
Parfume Bloemig of anders Mild of ongeparfumeerd Citroen of citrusvruchten

Wat is biologisch afbreekbaar vloeibaar wasmiddel?

Biologisch afbreekbaar vloeibaar wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor gebruikers die op zoek zijn naar producten met zo weinig mogelijk chemische bestanddelen. Normaal bevat biologisch afbreekbaar vloeibaar wasmiddel geen bestanddelen zoals fosfaat, enzymen, parfum, kleurstoffen, bleekmiddelen, enz.

Door deze bestanddelen weg te laten, is biologisch afbreekbaar vloeibaar wasmiddel zachter voor kleren en zelfs voor de huid. Voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën is het raadzamer dit soort wasmiddel te gebruiken, omdat het een neutrale pH heeft en door de afwezigheid van parfums, enz. beter verdraagbaar is voor de huid.

Wat betekent het dat het vloeibare wasmiddel enzymen bevat?

Je kunt je afvragen of enzymen niet uitsluitend deel uitmaken van de biologie, en het antwoord is nee. Enzymen worden in het wasmiddel aan het wasmiddel toegevoegd. Aan vloeibaar wasmiddel worden enzymen toegevoegd om specifieke vlekken te verwijderen.

De meest voorkomende in detergenten zijn: Proteasen, lipase en amylase. Protease werkt op eiwitvlekken (ei, bloed, melk, kookwas). Lipase werkt op olie of vet (boter, saus, lippenstift, enz.). Amylase verwijdert vlekken veroorzaakt door zetmeel (pasta, chocolade, rijst, lijm). Tenslotte werkt cellulase in op de vezel, waardoor de “balletjes” in de stof vermeden worden.

Aankoopcriteria

Vloeibaar wasmiddel is veel meer dan alleen maar schoonmaken, achter een fles van dit product zit veel informatie die, als je weet hoe je er gebruik van maakt, je geweldige resultaten bij het wassen zal geven. Let op deze factoren en je zult zien dat je volgende aankoop van vloeibaar wasmiddel een bijzondere ervaring wordt.

Formules

Vloeibaar wasmiddel wordt samengesteld om specifieke functies te vervullen. Elke fabrikant houdt zich bezig met innovatie en neemt zijn toevlucht tot de beste technologie om kwaliteitsvolle en efficiënte producten aan te bieden, wat het geheim is van elk van hen, de gespecialiseerde formules die ze de koper aanbieden.

  • Vlekverwijderaar. Het is heel waarschijnlijk dat je als vader of moeder een vloeibaar vlekkenverwijderend wasmiddel nodig hebt, want vlekken van allerlei aard komen vaak voor op de kleren van je kinderen. Kijk goed op het etiket en let erop dat je vloeibaar wasmiddel met enzymen is samengesteld om de werkzaamheid te garanderen.
  • Wasverzachter. Fabrikanten weten dat je tijd kostbaar is, dus werken ze hard aan het stroomlijnen van stappen om je leven gemakkelijker te maken. Wasmiddel met wasverzachter is een van die producten die tijd en geld besparen. Sommige mensen verkiezen deze formule in een capsule-formulering waarin de twee producten gescheiden zijn.
  • PH neutraal en biologisch afbreekbaar. Of het nu voor de was of de afwas is, de milde PH neutrale of biologisch afbreekbare formule is erg in trek bij gebruikers omdat het minder chemicaliën bevat en niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook vriendelijker voor je kleren en huid. Als je een tere huid hebt, overweeg dan deze optie.
  • Vetverwijderaar. Deze formule is speciaal gemaakt voor vloeibaar afwasmiddel, want vet is de ergste vijand van de keuken en de vaat. Als het om afwasmiddel gaat, is het belangrijkste dat het vet snel en blijvend snijdt. Kijk op het etiket of er additieven zoals zuiveringszout of citroen in zitten.

Het leven van vandaag vraagt om snelheid en efficiëntie – zorg ervoor dat je afwasmachine je helpt dat te vinden. (Foto: Vasyl Dolmatov / 123rf)

Verpakkingen

Vloeibare wasmiddelverpakkingen zijn ontworpen voor alle gevallen. Omdat het een alledaags product is dat in het algemeen door iedereen gebruikt wordt, is de verpakking aangepast aan alle gevallen: alleenstaanden of gezinnen, thuis of in hotels, keuken of eetkamer. De waarheid is dat elke behoefte zijn verpakking heeft.

750 ml fles. Deze presentatie wordt als onecologisch en oneconomisch beschouwd. De kosten van deze container komen sterk overeen met die van 3 liter of meer, dus is het voordeliger een grote fles te kopen; je voorkomt ook dat je 4 flessen weggooit in plaats van één; maar houd er rekening mee dat voor vaatwasmachines 750 ml. een heel praktische optie is.

Fles van meer dan 3 liter. Deze aanbiedingsvorm is gebruikelijker voor vloeibaar wasmiddel, het is een vriendelijke optie voor het milieu en je economie, want het is veel goedkoper om deze container te kopen dan 4 flessen van 750 ml. Als je een groot gezin hebt, of gewoon zuinig bent, aarzel dan niet om deze optie te nemen.

Capsules. Dit is een steeds populairder wordende presentatie voor vloeibaar wasmiddel. Dit zijn afbreekbare plastic capsules die in de wasmachine gedaan worden en met het water weggespoeld worden. Het grote voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de dosering die je moet aanbrengen, het is perfect voor wie praktisch wil zijn.

Parfum

Je bent toch zeker een van degenen die voor het schap met vloeibaar wasmiddel stopt en elk van de mogelijkheden opent om aan het parfum te ruiken, we wedden dat je dat bent! Dat is wat de meeste mensen doen. De geur van een vloeibaar wasmiddel is het eerste criterium waar gebruikers op afgaan, het is echt een van de belangrijkste bepalende factoren voor de aankoop.

Lemon. Vloeibaar afwasmiddel wordt gekenmerkt door een citroengeur of een andere citrusgeur. De reden waarom dit de meest voorkomende geur is, is dat citrusvruchten, vooral citroen, geassocieerd worden met het snijden van vet en het elimineren van geurtjes, precies wat we allemaal van een afwasmiddel willen.

Bloemig. Wie vindt het niet heerlijk om schone kleren te ruiken als een van de eenvoudige geneugten van het leven? De frisse geur die vloeibaar afwasmiddel op kleren achterlaat, geeft een gevoel van frisheid dat ons blij maakt. Wees je ervan bewust dat sommige parfums te intens of te zwak kunnen zijn. Zorg dat je degene krijgt die je lekker vindt en… je blij maakt.

Mild of ongeparfumeerd. Aan vloeibaar wasmiddel voor fijne was of babykleertjes wordt meestal een heel mild parfum of helemaal geen parfum toegevoegd. Ongeparfumeerd vloeibaar wasmiddel is moeilijk te krijgen, maar ze bestaan wel. Deze optie is het beste voor mensen die gevoelig zijn voor ademhalings- of huidallergieën.

(Bron: Andriy Popov/ 123rf.com )

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies