Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

Welkom bij Adviesjagers.nl! Als de vloer van je huis, kantoor de buitenruimte versleten is, de als je de omgeving een ander uiterlijk wilt geven, zijn er twee mogelijkheden: revestimiento Verander de hele, en sta oog in oog met een bouwwerk, de gebruik vloerverf.In dit artikel laten we je zien wat de voordelen zijn van het verven van de vloer, hoe en waar je de vloerverf kunt gebruiken en met welke aspecten je rekening moet houden om de ideale te kopen, naargelang je doel.
Belangrijk om te weten

 • De vloerverf es doeltreffend voor de vernieuwing van het oppervlak, zonder dat er werken of buitensporige uitgaven voor nodig zijn.
 • Er is een specifieke verfsoort voor elke vloer, of die nu binnen of buiten is.
 • Om de juiste verf te kopen, moet je letten op de verfsoort, de ondergrond en de gallonopbrengst.

Beste Vloerverf: Onze selectie

Koopgids

Voor je in een vloerverf investeert, is het belangrijk te begrijpen hoe deze soort verf werkt, waar ze aangebracht kan worden en hoe.Hiervoor hebben we een Koopgids gemaakt. Hieronder beantwoord je deze en andere vragen om de beste vloerverf te kopen volgens je doel en behoeften.

Pessoa segurando lata de tinta.

Vloerverf kan op de meest uiteenlopende plaatsen gebruikt worden. (Bron: Anete Lusina / Pexels.com)

¿Wat es vloerverf?

De vloer, of het nu een buiten- of binnenruimte is, thuis of op het werk, maakt ook deel uit van de inrichting van de omgeving. Zozeer zelfs dat er vaak duur geïnvesteerd wordt in vloerbekleding. Maar behalve verfraaiing kan de vloer ook ingrijpen in het gevoel van ruimtelijkheid van de plaats, in het thermisch comfort, in de veiligheid van wie erop loopt, naast andere factoren.

En omdat hij na verloop van tijd aan slijtage onderhevig is, is het op een gegeven moment nodig hem te vervangen, wat een hoge investering en ongemak bij bouwwerkzaamheden betekent.

Homem usando rolo para pintar.

De vloerverf is specifiek om een nieuwe aanblik te geven en tegen wrijving bestand te zijn. (Bron: rawpixel.com/ Pexels.com)

Om de vloerbedekking niet te veranderen en toch te zorgen voor de vernieuwing ervan, is vloerverf een prima alternatief. Deze verf kan zowel gebruikt worden om huiselijke omgevingen, zoals de keuken, de badkamer of het balkon, een ander uiterlijk te geven, als om de veiligheid te garanderen, bij afbakeningen op rijwegen en parkeerplaatsen. Vloerverf

En muurverf: Wat is het verschil?

Vloerverf is anders dan muurverf en daarom kan het ene het andere niet vervangen. Het belangrijkste kenmerk van vloerverf is dat het een meer rustieke afwerking biedt. Dit is juist omdat de vloer beter bestand moet zijn tegen voetstappen en de meubels die erop komen te staan.

Door de juiste vloerverf te gebruiken vermijdt men bovendien dat er langer reparaties nodig zijn.

Dit komt omdat de vloerverf voorbereid is op het komen en gaan van mensen en zelfs voertuigen. Wat niet gebeurt met de muurverf, die minder bestand is tegen dit soort wrijving. Hiermee denk je misschien dat het mogelijk is om de muur met de vloerverf te verven, nietwaar? Maar, nee. Als je een vloerverf op de muur aanbrengt, verlies je automatisch de garantie op het product, voor het geval er problemen zijn zoals vlekken, bijvoorbeeld. Niet te vergeten is dat de afwerking er niet mooi uitziet.

Vloerverf: Hoe en waar aanbrengen?

Vloerverf kan zowel aangebracht worden in externe omgevingen zoals stoepen, tuinen, balkons, sportvelden en garages, als op interne plaatsen zoals kantoren, winkels en woningen. Maar je moet wel op de aanbeveling van de fabrikant letten, want elke verf is specifiek voor een bepaalde soort ondergrond. We zullen het hierover hebben in Inkoop Criteria.

Vloerverf is een gemakkelijk product om aan te brengen.

Maar omdat elk oppervlak speciale zorg nodig heeft voordat het met verf bedekt wordt, moet het voorbereid worden om het poreus te maken. Daarvoor moet je de vloer schuren en daarna schoonmaken. Daarna hoef je alleen nog maar de vloerverf aan te brengen, met een roller of een kwast. Om geen fouten te maken, volg je de aanwijzingen van de fabrikant.

In het algemeen moet vloerverf twee tot drie keer aangebracht worden, waarbij je moet bedenken dat het belangrijk is de droogtijd te respecteren voor je een nieuwe laag verf aanbrengt. Het is ook aan te bevelen bij het schilderen van de vloer individuele beschermingsmiddelen te gebruiken. Daaronder zijn de voornaamste: Handschoenen en veiligheidsbril of beschermingsmaskers.

Tips voor het goed aanbrengen van vloerverf

 • Schuur de vloergoed en verwijder overtollig stof;
 • Het oppervlak moet schoon en droog zijn;
 • Volg de aanwijzingen van de fabrikant voor het juist mengen en verdunnen van de verf;
 • Vergeet niet de plekken te beschermen waar de verf niet op komt, zoals stopcontacten, plinten en drempels;
 • Wacht na het schilderen 48 uur voor het vrijlaten van mensen en 72 uur voor voertuigen

Hoe lang gaat vloerverf mee?

De duurzaamheid van vloerverf hangt af van hoe het aangebracht wordt en hoe de vloer gebruikt zal worden. Over het algemeen gaat deze soort verf gemiddeld twee jaar mee zonder te verbleken en te barsten. Het kan echter tot vijf jaar meegaan, als het op de juiste manier aangebracht wordt.

Hoe kun je de vloerverf in goede conditie houden?

Behalve de verf op de juiste manier aanbrengen, kun je ook andere werkwijzen volgen om de gebruiksduur van de vloerverf nog meer te verlengen. Een ervan is om regelmatig een goede schoonmaakbeurt uit te voeren. Het is aan te bevelen om water en neutrale zeep, en bleekmiddel te gebruiken om de vloer schoon te maken waar de verf op gekomen is. Je moet echter ook weten wat je niet moet doen om de vloerverf in goede conditie te houden.

Het is verboden om producten op basis van oplosmiddelen of was te gebruiken.

Deskundigen waarschuwen dat het verboden is producten op basis van oplosmiddelen of was te gebruiken, omdat die de kleur van de verf kunnen aantasten. Een andere aanbeveling voor het behoud van de vloerverf is om beschermers om de poten van tafels, stoelen en banken te doen om krassen op de vloer te voorkomen. Je kunt ook vermijden met meubels en voorwerpen te slepen en vloerkleden gebruiken om het oppervlak te beschermen.

Wat zijn de voor- en nadelen van vloerverf?

In feite zijn de voordelen van vloerverf veel groter dan de nadelen. Het eerste grote voordeel is dat je, door de vloer te verven, voorkomt dat je meer geld uitgeeft aan een klus om de hele coating te vervangen. Vloerverf is niet alleen goedkoper, maar ook gemakkelijk aan te brengen. Bovendien kun je er de inrichting van de kamer mee veranderen wanneer je maar wilt, en er markeringen mee op de vloer maken.

Piso pintado com marcação amarela.

Je kunt met vloerverf markeringen op de vloer maken. (Bron: Gianluca Baron/ Unsplash.com)

Een ander voordeel is dat je alle soorten vloeren kunt verven, naast dat je de veiligheid van de plek verhoogt met antislipverf. Het is ook de moeite waard te wijzen op de duurzaamheid van de vloerverf, die, als hij goed aangebracht is, tot vijf jaar goed stand kan houden. Anderzijds biedt deze verfsoort een meer rustieke en grove afwerking, die niet altijd ideaal is voor alle omgevingen en decoraties. Hieronder zie je de tabel die we opstelden met de belangrijkste voor- en nadelen van vloerverf.

Voordelen
 • Gemakkelijker en goedkoper alternatief om het uiterlijk van de vloer te vernieuwen of te veranderen
 • Goed duurzaam
 • Verft verschillende soorten vloeren
 • Gemakkelijk aan te brengen
 • Dient om af te bakenen
 • Kan de veiligheid verhogen
Nadelen
 • Meer rustieke afwerking
 • Gaat maximaal vijf jaar mee

Wat is de prijs van vloerverf en waar koop je het?

Vloerverf is gemakkelijk te vinden in speciaalzaken en warenhuizen, en ook in grote supermarktketens zoals Lojas Americanas en Carrefour. Tegenwoordig kun je het echter het beste kopen zonder je huis te verlaten. In dit geval raden we gerenommeerde online winkels aan. Daar vind je ook een grote verscheidenheid aan merken en prijzen van 20 tot 2000 euro. Deze variatie hangt af van het merk, de verfsoort en de grootte van het blik.

Koopcriteria: Hoe vloerverven vergelijken

Om de beste verf te kopen, moet je rekening houden met enkele factoren die het verschil maken voor je investering. Om je te helpen hebben we hieronder de belangrijkste factoren opgesomd die je moet controleren. Ze zijn:

Hieronder vind je hoe je deze criteria kunt analyseren.

Soorten vloerverf

Er zijn twee mogelijkheden voor vloerverf: acryl en epoxy. De acrylaat is op basis van acrylhars, verdund in water en meer geschikt voor ondervloer en cement. De epoxy vloerverf is gemaakt van dikke hars. Deze optie is duurzamer, beter bestand tegen vocht en wrijving, en wordt aanbevolen voor keramische vloeren.

Homem pintando quadra de esporte.

De verf om de vloer van een sportveld te verven moet resistenter zijn. (Bron: Eugene/ Unsplash.com)

Bij beide mogelijkheden zijn verschillende soorten afwerking mogelijk: mat, satijn, halfglanzend en glanzend. Geef voor buitenomgevingen de voorkeur aan een matte afwerking en aan acryl vloerverf. Voor woonkamers en keukens, bijvoorbeeld, maakt de glanzende of satijnen optie de omgeving moderner.

Soorten vloeren

Zoals we gezien hebben, is er voor elke vloer een ideale verf. Er zijn speciale verven voor gecementeerde vloeren, voor het afbakenen van garages, trottoirs, bedrijfsvloeren en ontspanningsruimten. Maar er zijn ook mogelijkheden voor porseleinen tegels, keramische tegels, hout, marmer, metaal, glas, metselwerk, enz.

Kleuren

Bij het kiezen van je vloerverf moet je ook rekening houden met de kleuren van de kamer en van het meubilair. Met de vloerverf kun je namelijk een nieuwe decoratie onderhouden of maken. Als je een kans wilt wagen, kun je met de vloerverf zelfs geometrische motieven en afbakeningen op de vloer maken. De meest voorkomende kleuren die je vindt zijn: Rood, zwart, gele afbakening, grijs, zuiver beton, groen, wit en blauw.

Antislip of niet

We hebben hier al vermeld dat er antislip vloerverven zijn. Maar feit is dat de meeste van hen deze eigenschap niet hebben. Daarom raden we je aan, waar mogelijk, deze optie te kiezen. Omdat de verf antislip is, geeft ze een maximale hechting en meer veiligheid, vooral op gladde vloeren, op hellingen, trappen en in omgevingen die aan vochtigheid onderhevig zijn. Bovendien kan de antislip vloerverf ook aangebracht worden op de meest uiteenlopende soorten oppervlakken, zoals porseleinen tegels, keramiek, hout en marmer.

Hoeveelheid en opbrengst

Let ook op de hoeveelheid verf die je nodig zult hebben Bij deze berekening moet rekening gehouden worden con grootte van het te schilderen oppervlak. En het algemeen vermelden de fabrikanten op de verpakking de hoeveelheid en litros y de bijbehorende opbrengst en vierkante metros.

Bijvoorbeeld: Een blik vloerverf con 18 litros kan een oppervlakte van ongeveer 380 m² verven. Om te voorkomen dat je een fout maakt en minder verf koopt dan je nodig hebt, raden deskundigen je aan altijd een extra hoeveelheid te kopen.

[/ kb_criteria]
(Fuente de la imagen destacada: Przemyslaw Koch / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies