Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Voetbal is een van de meest, zo niet de meest populaire sport in de wereld en wordt actief gespeeld door verscheidene miljoenen kinderen mannen en vrouwen over de hele wereld. Omdat er zo veel mensen zijn die de sport beoefenen, is er ook veel variatie en een enorme keuze aan voetbalschoenen.

Of je nu op professioneel niveau voetbalt of gewoon af en toe met vrienden op het voetbalveld staat, het belangrijkste om goed te kunnen presteren is dat je de juiste voetbalschoenen hebt. Om ze voor je te vinden, willen we ingaan op de belangrijkste punten bij het kopen van voetbalschoenen en je zo helpen bij het vinden van de perfecte voetbalschoen.
Beste Voetbalschoenen heren: Onze selectie

Shopgids Voetbalschoenen heren: Alles wat je moet weten

Omdat er over de hele wereld zo veel mensen zijn die deze sport beoefenen, zijn er ook veel variaties van voetbalschoenen voor mannen en vrouwen. In dit artikel kijken we specifiek naar voetbalschoenen voor mannen. Afhankelijk van de ondergrond en de omgevingsomstandigheden zijn verschillende voetbalschoenen nodig om de beste prestaties te leveren.

De volgende koopcriteria moeten je helpen om de juiste voetbalschoenen voor mannen te vinden voor de respectieve omstandigheden

  • Enig
  • Materiaal
  • Ontwerp
  • Maat

In het volgende gaan we in op wat wij als de belangrijkste koopcriteria beschouwen, met de bedoeling je te helpen de perfecte voetbalschoen voor je te vinden.

Zool

Het belangrijkste punt bij de keuze van de zool van je voetbalschoen is natuurlijk de ondergrond waarop je gaat spelen. Voetbalschoenen kunnen in twee hoofdcategorieën verdeeld worden: Enerzijds zijn er binnenschoenen, waar de zool afgeplat is, zodat je een goede grip hebt op parketvloeren. Daartegenover staan grasvoetbalschoenen, die ontworpen zijn voor het klassieke voetbalveld.

Er zijn subcategorieën grasvoetbalschoenen, zoals schoenen met klittenband, met noppen of met noppen, afhankelijk van de vraag of je je voetbalwedstrijden op kunst- of natuurgras speelt. Voor kunstgrasvelden zijn nok- of noppenvoetbalschoenen voordeliger, terwijl voor natuurgrasvelden noppenvoetbalschoenen duidelijk de betere keuze zijn.

De populairste voetbalschoenen voor mannen zijn natuurlijk voetbalschoenen met klinknagels, omdat de meeste wedstrijden op natuurgrasvelden gespeeld worden. Dit betekent dat er de meeste keuze is voor dit type voetbalschoen, maar er zijn ook verschillende modellen om uit te kiezen voor schoenen met klopjes of noppen.

Materiaal

Het materiaal rond de schoen is, behalve de zool, bij de meeste voetbalschoenen voor heren hetzelfde, namelijk een mengsel van kunststof en synthetisch materiaal. Het maakt niet uit of het indoor-, kunstgras- of natuurgrasschoenen zijn.

Dit materiaal is tegenwoordig meestal heel dun om je zo veel mogelijk gevoel voor de bal te geven. In het beste geval zou je niet eens merken dat je de schoenen aan hebt, maar eerder denken dat het sokken zijn.

Hier wordt echter de prijsklasse merkbaar die voor veel modellen bestaat. Vaak zijn er van afzonderlijke modellen drie tot vier varianten, die enigszins van elkaar verschillen in uiterlijk en kwaliteit. Hoe hoger de prijs, hoe dunner het materiaal rond de schoen, wat op zijn beurt het gevoel in de schoen moet verbeteren.

Design

Veel modellen voetbalschoenen voor heren vallen op door hun felle kleuren. Het merklogo is meestal ook duidelijk zichtbaar op de schoen. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat de sportkleding van amateursporters of de teamkleding van voetbalclubs er vaak monochroom en onopvallend uitziet, en voetballers kunnen met voetbalschoenen kleurrijke en modieuze accenten zetten.

Zoals al gezegd met het materiaal, is ook de vormgeving een kwestie van de prijsvariant van de voetbalschoen. Afhankelijk van de prijs vallen de afzonderlijke varianten van het model voor mannen op door kleine veranderingen in het ontwerp. Het basisontwerp blijft echter hetzelfde.

Maat

Een belangrijke, individuele koopcategorie voor voetbalschoenen voor heren is de maat van de schoenen. Veel voetbalschoenen zijn erg strak gesneden om het gevoel in de voet te maximaliseren, zoals al besproken is met betrekking tot het materiaal. Daardoor is het vaak zo dat je voor voetbalschoenen een of zelfs twee maten groter nodig hebt dan voor gewone schoenen.

We raden je sterk aan om voetbalschoenen voor heren te passen voor je ze koopt, want de snit kan van voetbalschoen tot voetbalschoen verschillen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In dit gedeelte gaan we in op de belangrijkste vragen die bij de aanschaf van voetbalschoenen voor heren rijzen en proberen die zo goed mogelijk voor je te beantwoorden.

Wat zijn de verschillende soorten voetbalschoenen voor mannen?

Afhankelijk van het beoogde gebruik hebben voetbalschoenen voor heren verschillende eigenschappen en dus ook bepaalde voor- en nadelen. Deze verschillen vooral in de zool, die al oppervlakkig behandeld is. In het volgende hebben we de belangrijkste soorten voetbalschoenen voor heren op een rijtje gezet.

  • Zaalvoetbalschoenen voor heren: Zaalschoenen hebben geen noppen, pukkels of noppen, maar een platte rubberen zool om goed te presteren op parket.
  • Voetbalschoenen voor heren voor kunstgras: Kunstgrasschoenen hebben noppen of noppen op de zool om de spelers voldoende grip te geven om goed te presteren op kunstgras.
  • Voetbalschoenen voor heren voor natuurgras: Voetbalschoenen voor natuurgras hebben noppen op de zool, die meestal langer zijn dan de noppen of noppen voor kunstgras en zo meer grip in de grond bieden.
  • Voetbalschoenenvoor heren met enkelbescherming: Bij dit type voetbalschoen is de voetbalschoen hoger dan normaal, gaat over de enkel en versterkt het uiteinde van de schoen. Het geeft de enkel dus meer stabiliteit en biedt een betere bescherming tegen blessures in dit gebied. Dit type voetbalschoen is er voor indoor, kunstgras en natuurgras.

Waar kan ik voetbalschoenen voor heren kopen?

Je kunt voetbalschoenen voor heren kopen in elke sportwinkel bij jou in de buurt. Het hangt van de grootte van de winkel af hoe groot de keuze aan voetbalschoenen is. In veel sportwinkels is de afdeling voor voetbalschoenen voor heren niet erg groot en is er niet veel keus.

Het omgekeerde is het geval met online winkels. Daar lijkt de keuze aan voetbalschoenen voor mannen eindeloos. Het enige nadeel is dat je de schoenen online niet kunt passen, dus het is moeilijk om een voetbalschoen te vinden die echt past.

Hoe maak ik mijn voetbalschoenen voor heren goed schoon en verzorg ze goed?

Voetbalschoenen voor heren zijn betrekkelijk gemakkelijk schoon te maken, omdat het materiaal rond de schoen heel glad is en vuil, zoals vuil of grasvlekken, er gemakkelijk afgewassen kan worden. Een natte doek is vaak voldoende om de schoen schoon te krijgen.

Voor hardnekkiger vlekken is het voldoende een borstel te gebruiken of het paar voetbalschoenen in de wasmachine te doen. Normaal zouden voetbalschoenen hiertegen bestand moeten zijn, zolang je ze niet na elk gebruik in de wasmachine stopt.

Wanneer moet ik voetbalschoenen voor mannen kopen?

De prijs van voetbalschoenen voor heren hangt vaak af van het seizoen, want voetbalschoenen voor kunst- of natuurgrasvelden zijn het duurst in de lente, vóór het seizoen. De prijs van indoorschoenen is het duurst vóór het indoorseizoen, d.w.z. in de nazomer of de herfst.

Daarom is het aan te bevelen voetbalschoenen te kopen na het betreffende seizoen, want je kunt er veel geld mee besparen. Het enige nadeel is dat je niet de nieuwste modellen kunt kopen die meestal aan het begin van het seizoen uitkomen.

Samenvatting

Samenvattend is het bij het kiezen van de juiste voetbalschoen voor mannen belangrijk te weten op welke ondergrond je gaat voetballen. Dienovereenkomstig moet je ook de juiste zool van je schoen kiezen om je prestaties op het veld te maximaliseren. Het is ook belangrijk op te merken dat er vaak verschillend geprijsde versies van een herenmodel zijn, die iets verschillen in ontwerp en materiaal. Welke versie van de schoen je nodig hebt hangt af van hoe vaak je met de schoenen speelt.

Uit visueel oogpunt zijn er veel merken en duizend verschillende modellen in veel verschillende kleurencombinaties. Breng gerust kleuraccenten aan met je voetbalschoenen.

(Afbeeldingbron: unsplash.com / Quinton Coetzee)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies