Laatst bijgewerkt: 20-10-2021

Wandelschoenen voor dames zijn speciaal ontworpen voor snel, atletisch lopen. Tijdens het wandelen kun je even afstand nemen van je dagelijkse leven en je batterijen opladen in de natuur. De juiste wandelschoen voor vrouwen ondersteunt je en speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van pijn en blessures.

Wandelschoenen voor dames bieden niet alleen optimale grip, maar laten ook de hele voet rollen tijdens het lopen. De vering beschermt de gewrichten en voorkomt pijn in de benen. Bij het lopen hebben je voeten ruimte nodig en de juiste schoenen. Wandelschoenen voor vrouwen bieden de remedie.
Beste Wandelschoenen Dames: Onze selectie

Wandelschoenen voor dames: De belangrijkste vragen beantwoord

Dit gedeelte beantwoordt de meest gestelde vragen over wandelende damesschoenen.

Wat onderscheidt een wandelende damesschoen?

Een wandelschoen wordt gekenmerkt door zijn vering en demping. Hiermee kun je tijdens het lopen je hele voet van hiel tot teen afrollen. Een wandelschoen voor vrouwen heeft een dempingssysteem in de tussenzool, dat je enerzijds in staat stelt zacht te stappen en anderzijds je voet comfortabel dempt.

Deze eigenschap stelt je in staat je krachtig van de grond af te duwen en ook snel vooruit te komen. Bovendien geeft een dameswandelschoen je stabiliteit en een stevige grip op ruw terrein. Het buitenmateriaal van een wandelschoen voor dames is stevig en waterafstotend. Je voeten blijven droog, zelfs in de regen.

Welke soorten wandelschoenen zijn er voor vrouwen?

Er zijn verschillende soorten wandelschoenen en ook verschillende soorten wandelschoenen voor vrouwen. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen drie soorten sport

  • Nordic walking: Bij deze duursport wordt snelwandelen ondersteund door wandelstokken. Omdat je relatief grote stappen neemt en van de hiel naar de tenen rolt, zijn nordic walking schoenen voor dames bijzonder goed gedempt in het hielgebied. Nordic Walking wordt vooral beoefend op asfalt- en grindpaden.
  • Trail walking: Deze sport is een vorm van lange-afstandslopen en vindt plaats buiten verharde paden. Om toch veilig op de paden en trails te kunnen lopen, hebben trail walking schoenen voor dames een sterker geprofileerde zool. Veel modellen zijn ook ademend.
  • Comfort wandelen: Comfort wandelschoenen voor vrouwen zijn vaak te herkennen aan hun bovenwerk dat tot over de enkel reikt. Ze hebben een uiterst stevig buitenmateriaal en lijken erg op wandelschoenen. Comfort wandelschoenen voor vrouwen zijn echter beduidend lichter van gewicht en, zoals de naam al zegt, ontworpen voor comfort. Daarom zijn ze bijzonder geschikt voor langere tochten.

Er zijn verschillende wandelende damesschoenen op de markt voor elk soort lopen.

Wat zijn de koop- en beoordelingscriteria voor wandelschoenen voor vrouwen?

Als je besluit een wandelschoen voor dames te kopen, zijn er verschillende criteria waar je bij de aanschaf op moet letten. Behalve de juiste schoenmaat is ook de juiste schoenwijdte belangrijk. Bij het lopen hebben je tenen voldoende ruimte nodig om te rollen. Je moet dus een duimbreedte ruimte hebben aan de voorkant van de schoen. Bovendien moet je wandelschoenen voor dames altijd ’s avonds of laat in de middag passen. Hun voeten zetten in de loop van de dag uit.

Een ander criterium is het zoolprofiel. Dit hangt grotendeels af van het oppervlak waarop je loopt. Wandelschoenen voor vrouwen moeten je niet alleen stabiliteit geven, maar ook licht zijn. Met een aangename zachte polstering bescherm je ook je gewrichten. Verder moeten wandelschoenen voor vrouwen ademend en waterafstotend zijn.

Hoe maak ik mijn wandelschoen schoon en hoe verzorg ik hem?

Tijdens het wandelen is het onmogelijk te voorkomen dat je dameswandelschoen in het bos vuil en vies wordt. Hier zijn wat tips voor het schoonmaken en verzorgen van je dames wandelschoenen.

  • Je kunt het grove vuil al uitkloppen en afborstelen als je je schoenen bij de deur uittrekt. De gemakkelijkste manier om dit te doen is als het vuil opgedroogd is.
  • Je moet je dameswandelschoenen altijd met water wassen.
  • Als je wandelschoenen voor dames nat geworden zijn, droog ze dan op een luchtige, schaduwrijke plaats. Laat ze nooit in de zon of op de radiator liggen.
  • Volg de verzorgingsvoorschriften van de fabrikant.

Met de juiste reiniging en verzorging van je dameswandelschoenen zul je lang plezier hebben van het lopen.

Conclusie

Bij de keuze van je wandelschoenen voor dames moeten de juiste pasvorm, draagcomfort en steun je eerste prioriteiten zijn. Wandelen is alleen leuk als niets je knelt of pijn bezorgt. Bovendien moet de wandelschoen voor vrouwen voldoen aan de behoeften van de wandelaar. Er zijn verschillende wandelschoenen voor vrouwen voor elk soort wandelen.

Als je eenmaal de juiste wandelschoen voor dames gevonden hebt, moet die zo lang mogelijk meegaan. Met de juiste verzorging kun je lang plezier hebben van je dames wandelschoenen en wandelen. In de regel gaan dameswandelschoenen enkele jaren en kilometers mee. Maar zelfs de beste dempende werking slijt en het profiel van de zool slijt.

Beeldbron: Arek Adeoye / pixabay.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies