Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

We danken je dat je weer bij ons bent en deze keer stellen we de wandlamp voor. Een element dat ongetwijfeld een unieke en andere toets aan je huis zal geven. Het gaat niet alleen om verlichting, wandlampen zijn een geheel in huis.

De manier waarop je je ruimtes inricht zegt veel over jou. Het maakt niet uit of je van directe verlichting houdt of liever een gezelligere inrichting hebt; met de juiste wandlamp kun je de mooiste plekken in je huis onder handen nemen en unieke momenten koesteren.

Mis deze zeer complete koopgids niet, waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt om de beste aankoop te doen, zorg dat je aspecten kent als de plaats, soort verlichting, budget, en alle factoren van wandlampen, vertellen we je hieronder.
Belangrijk om te weten

 • De wandlamp is een soort verlichting die niet alleen functioneel maar ook decoratief is. Er zijn veel verschillende stijlen, manieren van verlichting en ze kunnen in vrijwel elke ruimte gebruikt worden, binnen of buiten.
 • Er zijn veel soorten wandlampen, natuurlijk ben je vrij om er een te kiezen die je het mooist vindt, op basis van je algemene inrichting, het soort licht dat je wilt verkrijgen, de lampenkappen en de modellen die er bestaan; we vertellen je straks alles wat je weten moet.
 • Om de perfecte lamp te kiezen, moet je niet aarzelen om alle nodige factoren in overweging te nemen om de beste keuze te maken. We weten dat het misschien als veel informatie klinkt, maar we vertellen het je op een vriendelijke manier omdat we je willen helpen je ruimtes goed in te richten. Mis het niet!

Beste wandlamp: Onze selectie

Koopgids

We weten dat met zoveel keuze op de markt, het nogal ingewikkeld kan worden om de perfecte lamp te kiezen. We willen je nergens toe dwingen, we willen je alleen de instrumenten geven om de beste wandlamp aankoop te doen, geïnformeerd over alle factoren.

Een wandlamp kan je de perfecte verlichting geven om lekker te lezen (Foto: Evgeny Atamanenko/ nl.123rf.com)

Wat is een wandlamp en wat zijn de voordelen ervan?

Het is een product dat ontworpen is om ruimten te verlichten, ze zijn erg populair in woonkamers, gangen, badkamers, trappen en we zouden kunnen zeggen in elke kamer van het huis. Deze lampen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en zijn er in vele stijlen, vermogens, ontwerpen, materialen, doeleinden, kleuren en nog veel meer.

Ze zijn nuttig omdat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook stijl geven aan elke kamer. Vooral wandlampen geven een elegante, discrete en gedetailleerde toets aan elke plaats. Ze kunnen zich bezighouden met het direct verlichten van een plaats of de kamer in het algemeen en hebben meer dan één stand.

Voordelen
 • Voor binnen
 • Voor buiten
 • Voordeel 3 Duurzaamheid
 • Algemeen en gelijkmatig licht
 • Gericht licht
Nadelen
 • Wekken warmte op
 • Kunnen vlekken op muren maken
 • Laag vermogen
 • Vereisen voortdurend onderhoud

Wandlamp – gemonteerd of inbouw armatuur?

Waar moet je op letten?

Wandlampen zijn erg populair vanwege hun veelzijdigheid in vormgeving en de functie die ze vervullen bij het verlichten en inrichten van een plaats; daarom is er een enorme verscheidenheid aan wandlampen. Je denkt misschien dat je elk van hen kunt kiezen, maar de realiteit is dat ze allemaal ideaal zijn voor bepaalde plaatsen en doeleinden.

Gewapend. Wandlampen zijn meestal de meest voorkomende. Ze kunnen naar bijna alle kanten gericht worden, bijvoorbeeld naar boven voor woonkamers of naar beneden voor badkamers of eetkamers. Ze zijn er voor binnen en buiten, maar ze geven meestal een eerder gerichte verlichting.

Inbouwspots. Zoals de naam al zegt, zitten ze verzonken in de muur en zijn ze een goede bron van algemene verlichting. Ze lijken nogal op plafondlampen, omdat ze vaak te zien zijn in badkamers, eetkamers, slaapkamers en op veel andere plaatsen die schaduwvrije verlichting nodig hebben. Ze bestaan ook gericht.

[/tablex]

Ingebouwd Verzonken Type verlichting Gericht Algemeen Schaduw Schaduw door glas Schaduw door stof Schaduw door cilinders Schaduw door glas Schaduw door rondingen Gebruik Lezen, Kunst, gangen, spiegels, badkamers Woonkamers, kantoren, badkamer, tuin, slaapkamers, keuken. Stijl Traditioneel, overgangs, rustiek Modern, eigentijds, traditioneel

[/tablex]

Welke andere soorten wandlampen zijn er?

Kaars. Dit type wandlamp wordt veel gebruikt om een warme en gezellige sfeer te scheppen. Ze is gebaseerd op een vroeg ontwerp van de eerste wandlampen die een echte kaars bevatten. Hij is ideaal voor zowel binnen als buiten en komt voor in traditionele, rustieke stijlen, enz.

Arm. Dit type lamp is flexibel. Ideaal is dat hij in verschillende hoeken versteld kan worden om voor verschillende doeleinden gebruikt te worden, zoals lezen, de baby verschonen, enz. Zwenkarmlampen hebben meestal een moderne of traditionele vormgeving en zijn erg praktisch.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen wandlampen kunt vergelijken en beoordelen

Om het beste product te kiezen, is het van essentieel belang dat je vergelijkingsfactoren kent, waarmee je de verschillende eigenschappen van de verschillende modellen wandlampen beter kunt beoordelen.

We weten dat deze taak ingewikkeld is, en om je de sleur te besparen, hebben we de belangrijkste factoren samengebracht waarmee je rekening moet houden, uiteraard zijn er veel manieren om het aan te pakken, maar we hopen dat de volgende beschrijving nuttig voor je is

 • Soort verlichting
 • Stijl
 • Lamp
 • Wattage

Soort verlichting

De soort verlichting die je kiest, beïnvloedt hoe de muur of kamer er in het algemeen uitziet. Voordat je nadenkt over welke soort verlichting je kiest. Overweeg eerst algemeen licht en meng het met focuslicht; dan kun je omgevingslicht overwegen en een ruimte naar je persoonlijke smaak inrichten.

Algemeen. Deze is verantwoordelijk voor het geven van regelmatig licht aan een plaats. Het idee is dat het een gelijkmatig licht moet zijn dat geen schaduwen veroorzaakt die het verkeer of het zicht op de plaats waar het verlicht wordt, kunnen belemmeren. Dit licht moet op ooghoogte geplaatst worden voor een betere verlichting.

Spot of focaal. Dit is een intens licht dat de algemene verlichting benadrukt of ondersteunt. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het geen storende schaduwen of hinderlijke veranderingen in de verlichting veroorzaakt. Ze worden meestal gebruikt als leeslampjes, in badkamers, trappen of gangen.

Ambient. Deze soort verlichting heeft meer een decoratieve functie dan wat anders. Het schept een warme en gezellige sfeer, maar het is niet voldoende om op de plaats een activiteit te kunnen uitvoeren. Het is moeilijk dit soort licht in wandlampen te vinden, als ze bestaan hebben ze meestal dimmers om verschillende effecten te bereiken.

Stijl

Zoals we al gezegd hebben zijn er wandlampen in verschillende stijlen en uitvoeringen. Over het algemeen zijn de populairste trends als volgt:

Modern. De hedendaagse stijl wordt gekenmerkt door een minimalistische toets, met eenvoudige lijnen of het gebruik van geometrische vormen. Strakke afwerkingen en het gebruik van glas zijn ook indicatoren van een moderne stijl. Er zijn ook industriële ontwerpen die een fabrieksuitstraling geven met ruwe verlichting, stedelijke en metaalachtige materialen.

Transitional. Deze stijl houdt, zoals de naam al doet vermoeden, het midden tussen moderne en traditionele stijlen. Het wordt gekenmerkt door een overgang van breed naar algemeen licht. Het komt meer voor in buitenruimten, maar is ook in interieurs toegepast. Ze worden gekenmerkt door elegante, gebogen lijsten en licht wordt als detail gebruikt.

Traditional. Kenmerkend voor deze stijl is dat hij heel elegant is en de oude Europese stijl imiteert. Hij heeft meer ondoorzichtige kleuren, versleten brons of goud, mat glas en is heel decoratief, perfect voor binnen of buiten.

Rustiek. Wees niet bang om verschillende stijlen uit te proberen. Rustieke lampen werken met een natuurlijke vormgeving, integreren texturen, het licht is warm en ontspannen en kan gebruikt worden om elke ruimte te decoreren. Neem de ambachtelijke stijl op die met zijn eenvoud, rechte lijnen en scherpe hoeken een landelijke en handgemaakte uitstraling geeft aan de inrichting van de kamer.

Gebruik wandlampen om binnen- en/of buitenruimten te decoreren met een warm en gastvrij licht. (Foto: Ignasi Such/ nl.123rf.com)

Gloeilamp

Elke wandlamp heeft, afhankelijk van de stijl, verschillende gloeilampen die geen toeval zijn. Besteed aandacht aan de meest voorkomende soorten, hun voordelen en nadelen.

Type gloeilamp Het goede Het slechte
Gloeilamp Zuinig, zacht licht, meest voorkomendh Hoog verbruik, moet voortdurend vervangen worden
Fluorescentie Verbruikt 90% minder energie, langere levensduur lange levensduur, lage warmteafgifteh Duurder, kleur varieert naargelang de lamp, ruwe verlichting
Led Energiebesparing, verlengde levensduur Duurder, kleur varieert naargelang de lamp

Vermogen

Het is moeilijk om een verhouding voor het stroomverbruik vast te stellen, want die hangt van veel factoren afhet is moeilijk om een vermogen-verbruik verhouding vast te stellen, want die hangt af van vele factoren die het vermelden niet waard zijn. We kunnen wandlampen echter indelen naar het licht dat ze uitstralen, d.w.z.

Lumen. Hoe meer lumen, hoe meer vermogen de lamp heeft. E lichtintensiteit.

Anderzijds moet rekening gehouden worden met het verbruik van de lamp. Dit wordt gemeten in watt. Hoe hoger het wattage, hoe hoger het stroomverbruik.

Type lamp Opgenomen vermogen Lumen per watt
Gloeilamp 40 – 60 – 100 watt 15
Fluorescentie 9, 14, 23 watt 600-100
Led 4,5 – 4,8 – 15 watt 70-90

(Uitgelichte foto: Przemyslaw Koch / 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies