Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

19Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Welk wasmiddel moet je kopen? Laten we eerlijk zijn, we stellen ons allemaal dezelfde vraag als we onze huishoudelijke schoonmaakmiddelen aan het vernieuwen zijn. Het lijkt een eenvoudige taak om de juiste te kiezen, maar soms is het normaal dat je je verward voelt als je geconfronteerd wordt met zoveel verschillende producten, elk met verschillende eigenschappen.

Gelukkig gaan we het vandaag over dit onderwerp hebben. Bereid je voor op alle informatie die je moet weten voor je wasmiddelen koopt. Je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk het voor je zal zijn om deze onmisbare zaken te verkrijgen, als je eenmaal het materiaal hebt gelezen dat we in deze uitgave hebben voorbereid.
Belangrijk om te weten

 • We bedoelen hiermee een chemische of natuurlijke stof die gedispergeerd is in een vloeistof, vooral water. Het wordt gebruikt om vuil en onzuiverheden te reinigen zonder slijtage of corrosie te veroorzaken op de oppervlakken waar het op valt. Het heeft ook de eigenschap residuen in suspensie te houden.
 • Kies je voor chemische of ecologische schoonmaakmiddelen, bij welke voel je je meer op je gemak? Als je hierover twijfels hebt, nodigen we je uit die hieronder te verduidelijken. Wij structureren kwaliteitsinhoud die nuttig zal zijn voor je praktische doeleinden. Geniet verder van deze tekst en leer alles wat je moet weten.
 • We wijden het laatste deel aan de aankoopcriteria. Die waarmee je variabelen kunt vergelijken en hun bijdragen aan de toepassingen die je in gedachten hebt. Verlies de belangrijkste referenties in een assertieve beslissing niet uit het oog. Presentatie, geur, toepassingen en kleur zijn de aspecten die je tegenkomt.

Beste wasmiddel: Onze selectie

Koopgids

Laten we je welkom heten in dit bijzondere segment. We zijn zo vrij geweest een gids samen te stellen die aangeeft op welke dingen je moet letten bij het kopen van huishoudelijke wasmiddelen. Bekijk het volgende eens, elk detail zal nuttig zijn voor je je aankoop bevestigt.

Breng het beste alternatief voor de hele familie. (Foto: Vadim Guzhva/123rf.com)

Wat is een afwasmiddel en wat zijn de voordelen ervan?

Het is een stof met chemische of natuurlijke eigenschappen, die in water kan dispergeren en gebruikt wordt om oppervlakken schoon te maken. Het heeft geen invloed op het materiaal dat verwerkt wordt. Er ontstaat geen corrosie of slijtage op. Het wordt meestal in de handel gebracht voor huishoudelijke verzorging.

Er zijn verschillende soorten detergenten, die variëren naar gelang hun doel. Je kunt bijvoorbeeld producten krijgen voor het schoonmaken van kleren, de vaat of de vloer van je huis, in verschillende presentaties. In elk geval is hun gebruik zo breed dat ze aan de behoeften van de koper aangepast kunnen worden.

Tegenwoordig investeren fabrikanten in het maken van ecologische stoffen, om milieuvervuiling te voorkomen. Deze biologisch afbreekbare detergenten veranderen de waterspanning om het reinigingsproces uit te voeren zonder schade te veroorzaken, en presteren over het algemeen beter dan producten van chemische oorsprong.

Voordelen
 • Er zijn milieuvriendelijke opties
 • Reinig een verscheidenheid aan oppervlakken
 • Wordt verkocht tegen betaalbare prijzen
 • Komt in verschillende geuren
 • Is oplosbaar in water
 • Verwijdert vlekken
Nadelen
 • Veroorzaakt oogirritatie
 • Veroorzaakt vergiftiging
 • Heeft invloed op het milieu
 • Schadelijk voor kinderen en huisdieren
 • Gemaakt met sterke chemicaliën

Chemisch of milieuvriendelijk wasmiddel – waar moet je op letten?

Het lijdt geen twijfel dat deze uitspraak naar verschillende standen verwijst. Onze bedoeling is echter informatief. We proberen de kenmerken van elk te verduidelijken, om je inhoud te geven waarmee je op basis van kennis een definitieve beslissing kunt nemen. Blijf lezen en analyseer de details heel goed.

Chemical. De meeste producten zijn samengesteld uit chemische stoffen. Wat is hun functie? Vuil dat zich op het oppervlak van een voorwerp, kledingstuk of huishoudelijk voorwerp bevindt, scheiden of verwijderen. Hoewel ze afbreken bij contact met vloeistoffen, zijn ze soms toch schadelijk voor de gezondheid.

Bovendien heeft hun vermogen om vet te verwijderen, dankzij hun all-round reinigingskracht, ze populair gemaakt op de markt. In feite hebben de meeste die je in de winkel of op het internet vindt deze gemeenschappelijke kenmerken: ze bevatten zuren en fosfaten, die zelfs antiseptisch zijn.

Milieuvriendelijk. Het is een onschadelijk reinigingsmiddel. Het schaadt de natuur of de gezondheid van het gezin niet. Elke presentatie wordt gemaakt volgens ecologische criteria van hoge kwaliteit. Het doel ervan? Een biologisch afbreekbaar alternatief lijken, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals plantaardige vetten en suikers.

Ze bevatten beslist geen stoffen waarin chemicaliën verwerkt zijn. In feite zijn ze even effectief als de andere variabele, ook al produceren ze minder schuim. Zoals je ziet, is het aanbod van ecologische wasmiddelen verveelvoudigd, zodat de makers ervoor gekozen hebben ze te certificeren om hun maximale kwaliteit te garanderen.

Chemische stoffen Ecologisch
Schadelijk voor de gezondheid Ja Nee
Schadelijk voor de natuur Ja Nee
Biologisch afbreekbaar Nee Ja
Schuimend Overvloedig Schaars
Materialen Zuren, fosfaten Plantaardige vetten, suikers

Kies exclusieve producten voor huishoudelijke reiniging. (Foto: George Muresan/123rf.com)

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende wasmiddelenmodellen kunt kopen en beoordelen

Je hebt het laatste deel van ons artikel over huishoudelijke verzorging bereikt. Vanaf nu word je geconfronteerd met vier koopfactoren die je helpen het ideale product te kiezen, rekening houdend met de uitstekende eigenschappen ervan. Wil je meer weten? Mis het volgende niet.

Presentatie

De markt voor reinigingsmiddelen is zo divers dat kiezen tussen verschillende presentaties geen gemakkelijke opgave is. In een oogopslag zijn er drie geschikte mogelijkheden, afhankelijk van de toepassing die je overweegt. Leer er meer over in de volgende regels en kies degene die je het lekkerst vindt.

Vloeibaar. Geef je de voorkeur aan een gewoon wasmiddel? Een fles vloeibaar afwasmiddel kopen maakt je schoonmaakwerk gemakkelijker. Maar voor je dat doet, ga na hoeveel liter het heeft, en wat de aanbeveling van de fabrikant is voor gebruik op oppervlakken. Als je thuis bent, denk er dan aan het uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden.

Gel. Overweeg een gelwasmiddel met een gashendel-dispenser te kopen. De meeste bieden residuele werking om bacteriën in een bepaalde ruimte te doden. Deze tip is perfect om de dagelijkse hygiëne van een plek te onderhouden en je kunt hem gebruiken zonder te morsen.

Powder. Kijk voordat je de poederreiniger meeneemt op het etiket om te zien of het in water oplost. Zo ja, voeg het dan aan je winkelwagentje toe. In dit geval suggereren we een stof op chemische basis. Probeer uit te rekenen hoeveel je nodig hebt voor thuisverzorging, zodat je investering verstandig is.

Kies voor een diep reinigende substantie. (Foto: Michael-T/ pixabay.com)

Geur

Doet geur ertoe? Sommige mensen denken van wel. Anderen geven de voorkeur aan de neutrale optie. Welke geef jij de voorkeur? In deze tweede factor zullen we de details betreffende dit aspect verduidelijken. Beoordeel beide alternatieven en kies het meest geschikte volgens je prioriteiten.

Neutraal. Gewoonlijk zijn detergenten met deze eigenschappen reukloos. Overweeg deze suggestie als je allergisch bent of aan ademhalingsproblemen lijdt, zodat je geen schade ondervindt van een van de gekozen variabelen. Controleer in de beschrijving of het geen parfumerende chemische toevoegingen bevat.

Gearomatiseerd. Als je een van degenen bent die van de verfrissende geur van het schoonmaken houdt, is er niets beters dan te kiezen voor een chemisch schoonmaakmiddel met je favoriete geur. Je vindt bijvoorbeeld producten met een bloemengeur of citrusgeur, om er maar een paar te noemen. Kies in elk geval een geur die je reukzin niet aantast.

Toepassingen

Waarvoor zul je je wasmiddel gebruiken? Op het eerste gezicht zijn er allerlei oppervlakken om het op te gebruiken, nietwaar? Maar het kan geen kwaad om deze handige gids te hebben om aan te geven welke je voor een bepaald doel moet kopen. Lees wat hierna komt, zeker op basis van deze informatie zul je de juiste keuze maken.

Desinfecteer. Neem een afwasmiddel met antibacteriële eigenschappen om het keukenoppervlak te ontsmetten tegen mogelijke micro-organismen die schadelijk zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld. Op het etiket moet uitdrukkelijk vermeld worden dat het voor dit doel gebruikt wordt. Je kunt ze ook krijgen voor specifieke ruimten, zoals de badkamer en de slaapkamers.

ontvetten. Neem een ontvettend middel mee naar huis om vet van een bepaalde plek te verwijderen. Je kunt chemische krijgen, gemaakt van zuren, of ecologische, gemaakt van suikers. Beide presentaties hebben dezelfde niet-schadelijke functie, dus zoek er een die bij je voorkeur past.

Was. Ze zijn het meest gewild. Kies een wasmiddel dat niet schurend is, in geen van zijn variabelen. We raden je aan een vochtinbrengende stof aan je aankoop toe te voegen, die onzuiverheden verwijdert zonder slijtage aan de kleding te veroorzaken. Kijk voor je koopt hoeveel wasbeurten je ermee kunt doen.

Kleur

Het lijdt geen twijfel dat de mens keuzes maakt op basis van kleur, en wasmiddelen vormen daarop geen uitzondering. Maar wat zijn de implicaties? We leggen dat hieronder uit. Zo kun je een vergelijkende analyse maken tussen de twee variabelen. Kijk eens naar het volgende materiaal.

Kleurloos. Het bevat kleurloze producten, ze zijn doorzichtig in hun geheel. Dit betekent dat ze weinig of geen kleurstoffen bevatten. Dus zowel je gezondheid als de natuur hebben baat bij je keuze. Ons advies is om gecertificeerde biologische alternatieven te nemen.

Gepigmenteerd. In tegenstelling tot het vorige geval zijn dit detergenten met een extra bestanddeel: kunstmatige kleurstoffen. Als kleurrijke schoonmaakmiddelen echt belangrijk voor je zijn, koop ze dan. Maar wees je ervan bewust dat het een door de chemische industrie bewerkt product is.

(Zichtbare foto: Choreograph/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies