Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

20Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

In deze gelegenheid vertellen we je over de beste waterfilters die op de markt zijn. Dit systeem bestaat uit een cilinder die het water “tegenhoudt” en de voor de gezondheid potentieel schadelijke elementen opvangt, zodat ze niet verder door de structuur kunnen circuleren en het automatisch drinkbaar wordt.

Bij ReviewBox hebben we alle informatie die je over een product nodig kunt hebben, en we tabuleren die op een specifieke manier, zodat je er genoeg over weet voor je het koopt. Zo ben je goed geïnformeerd voor je beslist of je hem koopt of niet, of welke van de verschillende soorten het beste bij je past. We zijn er om je te helpen.
Belangrijk om te weten

 • Een waterfilter is een huishoudelijk apparaat dat de vloeistof drinkbaar maakt, zodat mensen het veilig kunnen drinken, zonder gevaar voor het oplopen van ziekten. Ze zijn onmisbaar als het materiaal thuis niet gekookt wordt.
 • Hun kwaliteit heeft niets te maken met hun kosten. Er zijn er van goede kwaliteit en lager geprijsde capaciteit, die hetzelfde bieden als andere die duur zijn.
 • Er zijn verschillende filtreerprocessen, maar het meest gebruikelijke is koolstoffiltratie. Alle reinigingsmechanismen doen hetzelfde: ze zuiveren de vloeistof. Er zijn geen grote verschillen tussen ze allemaal.

Beste Waterfilter: Onze selectie

Koopgids

Een waterfilter is een huishoudelijk apparaat dat de vloeistof drinkbaar maakt voor mensen, zonder dat ze het risico lopen een ziekte op te lopen.
(Foto: ronstik/ 123rf.com)

Wat is een waterfilter en wat zijn de voordelen ervan?

Een waterfilter is een apparaat dat gebruikt wordt om het geconsumeerde materiaal te zuiveren. Met behulp van een binnencilinder op basis van koolstof of andere hygiënische elementen, “absorbeert” het deeltjes die schadelijk zijn voor de gezondheid en maakt het optimaal voor menselijke consumptie.

Het zorgt voor de verwijdering van resten in het water, zoals lood of metalen. Een exemplaar van goede kwaliteit zal chloor uit de vloeistof absorberen, wat ook de smaak ten goede komt, en niet te vergeten dat het lage zoutgehalte goed zal zijn voor mensen met nier- of arteriële problemen, en voor de algemene gezondheid.

Filters hebben weinig differentiële onderdelen. Ongetwijfeld is de aanwezigheid van een kraan een sleutelelement, maar verder hangt de beslissing van de gebruiker af van het soort filtratie en het volume vloeistof dat het systeem kan leveren.

Voordelen
 • Voorkomt maag- en darmziekten
 • Verbetert de waterkwaliteit, geur en smaak
 • Kan een esthetische aanwinst zijn
 • Bespaart tijd die je aan het koken van water besteedt
 • Praktisch en gemakkelijk in gebruik
Nadelen
 • Kan onnodig veel ruimte innemen
 • Kan duur zijn voor de functies die het biedt
 • Sommige kunnen ontsierend zijn

Welke andere methoden van waterzuivering worden gebruikt?

Traditionele methoden van waterzuivering zijn koken. Veel mensen kiezen er, zelfs met dit hulpmiddel, voor om de vloeistof te koken voor consumptie, wat overbodig is. Het probleem met koken is dat het alleen dient om bacteriën te doden. Er blijven resten van lood, metalen of zelfs chloor in de stof achter. Maar als je je water niet wilt koken, is de ideale oplossing voor elk gezin het gebruik van een waterfilter. Ze zijn betrekkelijk goedkoop, zijn er in vele soorten en beantwoorden alle aan dezelfde behoefte: huishoudelijke bronnen drinkbaar maken en gastro-intestinale ziekten voorkomen.

Waterfilters met of zonder geïntegreerde kraan – waar moet je

op letten? Deze soorten gereedschap hebben enkele opvallende kenmerken. Van het zuiveringsproces tot hun fysieke vorm. Van alle factoren is de meest opvallende, die invloed heeft op de gebruikte ruimte en de veelzijdigheid van de apparatuur, de ingebouwde kraan. Het al of niet bezitten van deze sleutel dicteert de volgende verschillen:
Zonder geïntegreerde sleutel Met geïntegreerde sleutel
Hij moet in een sleutel worden ingebouwd, van de gootsteen of van een andere Het filter is snel geconditioneerd aan de keuken
Het gebruik van een andere sleutel veronderstelt extra kosten Voor de installatie ervan is niet veel nodig

Alle filtratieprocessen hebben precies hetzelfde resultaat: het water is geschikt voor menselijke consumptie. Maar sommige mensen letten er misschien op welk filterproces het apparaat heeft. Als dit het geval is, is dit misschien een van de details om op te letten. Dit vind je op het etiket van het product. Ook de zuiveringsprocessen kunnen verschillend zijn, afhankelijk van het filter. Grotere filters bevatten bijvoorbeeld meer verplaatsing, zodat de hoeveelheid absorptie groter is en de vloeistof bijgevolg zuiverder.

Waar koop je een waterfilter?

Warenhuizen, zoals Wal-Mart, zijn prima plaatsen om te beginnen met verkennen. Elke winkel die huishoudelijke apparaten of toestellen verkoopt kan deze systemen hebben, hoewel ze enigszins gespecialiseerd zijn. Coppel is ook een nuttige optie om te verkennen.

Als deze sites niet genoeg keuze hebben, kun je altijd kiezen voor de digitale marktplaats. Het is in feite op digitale sites dat een grotere hoeveelheid en verscheidenheid aan produkten kan worden geverifieerd. Amazon, Mercado Libre of EBay zijn de beste mogelijkheden om te beoordelen.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen waterfilters kunt vergelijken en beoordelen

Als je een gefabriceerd product gaat kopen, is het meteen duidelijk dat je veel factoren moet overwegen voor je het koopt. De kwaliteit van iets hangt samen met een reeks criteria die het aan te schaffen apparaat relativeren. Meer nog: er zijn persoonlijke selectiecriteria die gecontroleerd moeten worden.

Filtersysteem

Elk van deze producten heeft zijn eigen filtersysteem. Ze werken echter niet op dezelfde manier en kosten daarom niet hetzelfde. Er zijn drie soorten filtering. De eerste daarvan is het osmose filter. Dit mechanisme wordt gekenmerkt door zijn complexiteit, want het berust op de eigenschappen van het water om ongewenste elementen te verwijderen. Het is bijna hetzelfde als in ontziltingsinstallaties. Daardoor is het een wat duur apparaat.

Het tweede filtersysteem is uit meerdere componenten opgebouwd en het derde uit één materiaal. De laatste heeft alleen actieve kool of keramische bolletjes om het water te zuiveren. De eerste, daarentegen, bestaat uit een van de bovengenoemde elementen en zilverionen of fijn zand. Opgemerkt moet worden dat deze systemen erg zuinig zijn.

De kwaliteit van deze systemen heeft niets te maken met hun kosten. Er zijn waterfilters van goede kwaliteit met een lagere capaciteit, die hetzelfde bieden als andere, die duurder zijn.
(Foto: Tryapitsyn/ 123rf.com)

Enkele jaren geleden hadden waterfilters vervangpatronen. Dit was problematisch, want ze moesten van bekende merken gekocht worden en de toestand van de patroon moest voortdurend in de gaten gehouden worden. Maar dat alles behoort nu tot het verleden, want nu zijn er permanente inktpatronen. Deze komen meer voor en we raden ze ten zeerste aan, want ze zijn een grote economische besparing voor je.

Het enige wat je hoeft te doen is het telkens schoon te maken als je enige vorm van vuil op de wanden van het product opmerkt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het ontsmetten van het materiaal, want ze zijn heel gemakkelijk in elkaar te zetten.

Als je dus een stabiel filter wilt, is het ideaal er een te kopen met een permanent patroon.

Er zijn verschillende filterprocessen, maar het meest gangbare is koolstoffiltratie. Alle reinigingsmechanismen doen hetzelfde: ze zuiveren de vloeistof. Er zijn geen grote verschillen tussen ze allemaal.
(Foto: Hidalgo/ 123rf.com)

Installatie

Dit is een van de belangrijkste elementen bij de beoordeling van je product, want als het niet compatibel is met je kraan, is het volkomen onbruikbaar. Om deze omstandigheid te vermijden zeggen we je het volgende: elk filter past perfect in elk type kraan. Maar zoals met alles in het leven zijn er uitzonderingen.

Daarom moet je, als je kraan vierkant is, de lengte van het laatste deel klein is of hij inwendige beluchters heeft, letten op de installatie-instructies voor je filter en er een kopen die geschikt is voor dit type ontwerp. Over de rest hoef je je geen zorgen te maken.

(Zichtbare foto: belchonock/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies