Laatst bijgewerkt: 20-04-2023

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

63Bestede uren

22Beoordeelde onderzoeken

116Verzamelde opmerkingen

Waterzuiveraars zijn apparaten die onzuiverheden uit water verwijderen. Ze kunnen gebruikt worden om leiding- of bronwater veilig te maken om te drinken, en ze zijn ook nuttig in noodsituaties wanneer je snel schoon drinkwater nodig hebt.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten filters op de markt, maar de meeste vallen in een van de twee categorieën: punt-gebruik (POU) systemen en systemen voor het hele huis. POU-systemen filteren verontreinigingen bij de bron – in de gootsteen of de douchekop in de badkamer – terwijl filtersystemen voor het hele huis al het water filteren dat je huis binnenkomt voordat het de kranen of douches bereikt.

Sommige mensen geven de voorkeur aan POUs omdat je er geen loodgieter voor nodig hebt om ze te installeren; heb je echter problemen met hard water zoals wij hier in Colorado Springs, dan is een heel huis systeem misschien geschikter omdat die beter werken bij harder water dan POUs.
Beste Waterzuivering drinkwater: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Waterzuivering drinkwater: Onze selectie

Waterzuivering drinkwater: Vaak gestelde vragen

Welke soorten waterzuiveraars voor drinkwater zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten waterzuiveraars voor drinkwater. Het ene is een point-of-use (POU) systeem, dat het water bij de kraan filtert om het alleen te drinken en te koken. Het andere type is een filter voor het hele huis, dat al het water in je huis behandelt, ook voor douchen en baden. Systemen voor gebruik bij de kraan zijn meestal minder duur dan systemen voor het hele huis, maar vergen vaker onderhoud omdat ze een kleinere filtratiecapaciteit hebben en korter meegaan.

Systemen voor het hele huis kunnen in de loop van de tijd grote hoeveelheden water behandelen met een grotere filtratiecapaciteit; deze toestellen kunnen echter duizenden dollars kosten, afhankelijk van hoeveel ruimte je moet bestrijken of of er speciale voorzieningen zoals UV licht behandeling in het ontwerp van het toestel zijn opgenomen.Het belangrijkste dat je in een waterzuiveringsinstallatie moet zoeken is het vermogen om verontreinigende stoffen uit je drinkwater te verwijderen.

Dit omvat het verwijderen van bacteriën, virussen en andere schadelijke micro-organismen die je ziek kunnen maken of zelfs doden als je ze consumeert. Een goed filter moet ook zware metalen zoals lood, kwik en arsenicum kunnen verwijderen, die bekende carcinogenen (kankerverwekkende stoffen) zijn. Het is ook belangrijk dat het filter chemicaliën zoals chloor verwijdert, zodat het geen onaangename smaak of geur achterlaat bij gebruik met leidingwater.

Wie moet een waterzuiveraar voor drinkwater gebruiken?

Iedereen die water wil drinken dat vrij is van schadelijke chemicaliën en bacteriën. Dit geldt ook voor mensen met een verzwakt immuunsysteem, kinderen, bejaarden en iedereen die zich zorgen maakt over zijn gezondheid, zou een Waterzuiveringsapparaat voor Drinkwater moeten gebruiken.

Op basis van welke criteria moet je een Waterzuiveringsapparaat voor Drinkwater kopen?

De belangrijkste criteria waar je op moet letten als je een waterzuiveringsapparaat voor drinkwater koopt, zijn de kwaliteit van het filter en zijn vermogen om schadelijke verontreinigende stoffen te verwijderen. Je moet ook nagaan of het een indicator heeft die je vertelt wanneer het filter vervangen moet worden, en of vervangingsfilters gemakkelijk verkrijgbaar zijn in winkels bij jou in de buurt.

Wat ook het overwegen waard is, is hoe gemakkelijk het te gebruiken is – sommige modellen vereisen regelmatig onderhoud, terwijl andere dat helemaal niet nodig hebben. Let er ten slotte op dat je model garantie heeft, zodat als er tijdens de levensduur iets misgaat, je gratis reparaties of vervangingen van de fabrikant kunt krijgen zonder extra geld uit eigen zak te hoeven betalen.

Als je een waterzuiveringsinstallatie voor drinkwater koopt, is het belangrijk dat je let op het volgende:

Wat zijn de voordelen en nadelen van een waterzuiveringsinstallatie voor drinkwater?

Voordelen

Waterzuiveraars zijn een prima manier om ervoor te zorgen dat jij en je gezin toegang hebben tot schoon drinkwater. Ze verwijderen schadelijke verontreinigingen uit het leidingwater, waaronder bacteriën, virussen en andere micro-organismen, maar ook chemicaliën zoals chloor of fluoride. De meeste modellen verminderen ook de hoeveelheid lood in je drinkwater met tot 99%.

Nadelen

Het nadeel van een waterzuiveringsinstallatie is dat ze duur kan zijn. Hij vereist ook regelmatig onderhoud en vervanging van filters om de kwaliteit van je drinkwater hoog te houden.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Orogoo
  • Yeeda

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Waterzuivering drinkwater in onze review kost ongeveer 24 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 2849 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

(Bron van de header afbeelding: venusangel/123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies