Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

62Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

232Verzamelde opmerkingen

Een werklamp is een draagbaar, op batterijen werkend lampje dat voor allerlei taken gebruikt kan worden. Of je nu aan de auto werkt of in je garage, een extra paar handen hebben om te verlichten wat je aan het doen bent, maakt het gemakkelijker en veiliger. Werklampen hebben verschillende functies, afhankelijk van hoeveel geld je wilt uitgeven, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel – het verlichten van donkere plekken, zodat om het even welke taak veilig en efficiënt kan worden volbracht.
Werklamp: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste werklamp: Onze selectie

5 Modi USB Oplaadbare LED COB Werklamp

Deze LED COB werklamp is perfect voor elke situatie waarin je extra licht nodig hebt. Met vijf verschillende verlichtingsstanden kan hij aan al je behoeften voldoen, en de oplaadbare USB batterij betekent dat je altijd stroom hebt als je het nodig hebt. De sterke magnetische voet blijft aan elk metalen oppervlak kleven, zodat je hem perfect handsfree kunt gebruiken, en de 360 graden rotatie betekent dat je vanuit elke hoek licht kunt krijgen. Hij is ook IP65 waterdicht zodat hij in alle weersomstandigheden gebruikt kan worden.

Het perfecte werklicht

Deze multifunctionele werklamp is perfect voor elke klus, binnen of buiten. Met zijn sterke magneten kun je hem op elk metalen oppervlak bevestigen, en het 120 graden verstelbare middendeel zorgt ervoor dat je telkens de perfecte hoek kunt kiezen. De 8w COB LED met hoge helderheid wordt gevoed door een oplaadbare 2200mah li-ion batterij, en de roterende dimschakelaar maakt het gemakkelijk de output in te stellen van 10lm tot 600lm. Met een werktijd van 3,5-20 uur zorgt dit lampje ervoor dat je nooit in het donker zit. En als je er ooit problemen mee hebt, staat onze vriendelijke klantenservice altijd klaar om te helpen.

Sterke magneten, helder licht, dimschakelaar, en oplaadbare batterij

Met de sterke magneten aan de achterkant kun je de lamp aan metalen oppervlakken zoals auto’s of vrachtwagens bevestigen als je werkt of repareert. De heldere 8w LED is perfect om je werkruimte te verlichten. En met de draai-dimschakelaar kun je de helderheid aanpassen aan je behoeften. De ingebouwde 2200mAh li-ion batterij kan via USB opgeladen worden (oplaadkabel inbegrepen), dus je hoeft niet bang te zijn dat je zonder stroom komt te zitten. Bovendien is er een handige batterij-indicator met 4 niveaus, zodat je altijd weet hoeveel stroom je nog hebt.

1 Power Bank: De perfecte lithium batterij

De 1 Power Bank is een hoogwaardige lithium batterij die kan worden uitgebreid tot 4000 mah. Hij heeft een USB poort die als powerbank gebruikt kan worden om mobiele of andere digitale toestellen op te laden. De 1 Haak en Magneet zijn perfect voor handsfree gebruik en kleven stevig aan elk metalen oppervlak. Er zijn 2 lichtstanden: zijlicht en koplamp. Je kunt de helderheid instellen door op de “+” of “-” knop te drukken. De werklamp kan inklappen of onder verschillende hoeken gedraaid worden, maximale draaihoek 270 graden, die zeer geschikt is voor autoreparaties, verlichting in huis, stroomuitval, noodsituaties.

Werklamp: Vaak gestelde vragen

Welke soorten werklampen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten werklampen, maar de meest gangbare zijn halogeen en LED. Halogeen is een soort gloeilamp die wolfraam gloeidraden gebruikt om helder wit licht bij hoge temperaturen te produceren. De hitte die deze gloeilampen produceren kan gevaarlijk zijn als ze niet goed gebruikt worden; daarom mogen ze nooit aangeraakt of gehanteerd worden terwijl ze branden, want dat kan brandwonden door de hete glazen bol zelf tot gevolg hebben. LED (Light Emitting Diode) verlichting wordt steeds populairder vanwege het lage stroomverbruik en de lange levensduur in vergelijking met andere vormen van verlichting zoals fluorescentiebuizen of compacte fluorescerende lampen (CFL’s). LED’s hebben ook een uiterst kleine vormfactor, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in draagbare toestellen zoals zaklampen en hoofdlampen waar de ruimte beperkt is.

De beste werklampen zijn die welke het meeste licht geven voor het minste geld. Dit is niet altijd een gemakkelijke opgave, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om jezelf te helpen bij het bekijken van verschillende modellen. Bijvoorbeeld, als een model meerdere helderheidsstanden heeft dan is het gemakkelijker voor je portemonnee dan een model met maar één stand (en dus minder stroomverbruik). Een ander ding om op te letten is of een bepaald model al dan niet LED lampen gebruikt, want die gaan meestal langer mee en verbruiken minder energie terwijl ze meer lumen per verbruikt vermogen leveren dan andere soorten verlichtingstechnologie zoals halogeen- of gloeilampen. Let er ten slotte op dat elk product dat je koopt geleverd wordt met zijn eigen batterijpakket, zodat je geen aparte batterijen hoeft aan te schaffen om het goed te laten werken.

Wie moet een werklamp gebruiken?

Iedereen die in een donkere omgeving werkt. Of het nu onder de motorkap van je auto is, bij het werken aan een motor of bij het vervangen van gloeilampen thuis, je zult met gemak kunnen zien wat je doet.

Op basis van welke criteria moet je een werklamp kopen?

De belangrijkste factor is het soort werklamp dat je nodig hebt. Je moet de 3 belangrijkste soorten werklampen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn bekijken om er een te vinden die het beste bij je behoeften past. Overweeg daarna andere factoren zoals prijs en kenmerken.

Het vermogen van de lamp. We bevelen een minimum van 300 lumen aan voor een gebiedsverlichting, en minstens 1000 lumen voor een schijnwerper. Let ook op de straalafstand – die wordt gemeten in meters (m) of feet (ft). Een langere straalafstand betekent dat je verder kunt zien met je werklamp, wat hem veelzijdiger maakt bij het werken aan verschillende projecten rond het huis of de garage.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een werklamp?

Voordelen

Een werklamp is een geweldig hulpmiddel om in huis te hebben. Je kunt het voor allerlei dingen gebruiken, van reparaties in je huis of garage tot het werken aan auto’s en andere voertuigen. Het is ook erg handig als je ’s avonds tijdens het kamperen of wandelen extra verlichting nodig hebt. Als je iets wilt dat ruime verlichting geeft zonder al te veel plaats in te nemen, dan is dit misschien de perfecte keuze voor jou.

Nadelen

Het grootste nadeel van een werklamp is dat ze zwaar en omvangrijk kan zijn. Het doet ook afbreuk aan de draagbaarheid, die een van de beste eigenschappen is van zaklampen in het algemeen. Als je iets zoekt om altijd bij je te dragen, dan is dit misschien geen ideale optie voor je. Is gewicht echter niet zo’n zorg, of heb je al een andere zaklamp maar wil je meer vermogen dan wat deze bieden, dan kunnen dit soort lampen toch goed werken voor je behoeften.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • FEYV
  • Varta
  • Aigostar

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Werklamp in onze review kost ongeveer 16 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 55 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies