Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

20Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

53Verzamelde opmerkingen

Wasmachines veranderden de wereld doordat ze het werk om onze kleren met de hand schoon te maken verminderden. Tegenwoordig is dit toestel een van de meest gevraagde in huis, en er is niets geruststellender dan een toestel van hoge kwaliteit te hebben. Daarom brengt ReviewBox je deze keer alles over de Whirlpool wasmachine.

Ons platform is zo gemaakt dat gebruikers over relevante informatie kunnen beschikken om een aankoop te doen. In onze recensies letten we op de details, want een kleinigheid kan het verschil zijn tussen een goed en een slecht product. Hier vind je vergelijkingen, voors en tegens, criteria, curiosa en meer.
Belangrijk om te weten

 • De Whirlpool wasmachine is een van de meest erkende ter wereld om zijn grote duurzaamheid en zijn energie- en waterbesparende technologie. Als je een betrouwbaar toestel zoekt om je kleren te wassen, is een Whirlpool een must-have.
 • De grote concurrentie van Whirlpool op zo’n sterke markt is niemand minder dan Samsung, Mabe, LG, General Electric en Frigidaire. Ja, ze hebben er hun handen vol aan, maar dit merk houdt stand tegen de concurrentie met zijn grote laadcapaciteit, energiebesparende technologieën en duurzaamheid.
 • Het type Whirlpool wasmachine, de beladingscapaciteit, het centrifugetoerental, en de functies of technologieën zijn enkele van de aspecten waar je op moet letten voordat je je volgende produkt koopt.

Beste Whirlpool Washmachine: Onze selectie

Met een Whirlpool wasmachine hoeft kleren wassen geen karwei te zijn. (Foto: Evgeny Atamanenko/ 123rf.com)

Hoe maak je een Whirlpool wasmachine

schoon Als een wasmachine van binnen vuil wordt is dat een probleem, want al onze kleren kunnen vol resten komen te zitten. Als je wilt weten hoe je een Whirlpool wasmachine schoonmaakt, is hier een oplossing. Het eerste is eenvoudig: tablets. Ze verkopen tabletten die, als je ze in je wasmachine doet, elk laatste beetje vuil schoonmaken.

Je moet zowel het pluizenfilter als de waterfilters schoonmaken. Het pluizenfilter zit meestal aan de voorkant van de wasmachine (zoals in de WFE61A), verwijder het door het tegen de klok in te draaien en maak het schoon met een borstel. Om de waterslangen schoon te maken moet je de stekker van de wasmachine uit het stopcontact halen, de slangen losmaken en het vuil verwijderen.

Hoe gebruik je het Xpert Systeem of waar vind je de gebruiksaanwijzing?

De Xpert System functie van de Whirlpool wasmachine gebruiken is eenvoudig. Op het bedieningspaneel is bij alle wasmachines (zoals de 8MWTW1995EI, 7MWTW8500EC of 8MWTW1820CM) deze functie gemarkeerd voor witte of gekleurde was. Stel de machine gewoon in, beweeg de knop of tik op de Xpert System knop om te beginnen.

Het Xpert System werkt automatisch, dus als je op de Xpert knop en dan op de aan/uit knop drukt, begint hij je kleren grondig te wassen tot ze klaar zijn. Je vindt de handleiding voor deze functie op de Whirlpool MX website, in de rubriek handleidingen en literatuur in het service gedeelte. Voer het model van je wasmachine in om het te verkrijgen.

Wist je dat de Whirlpool wasmachine automatisch de hoeveelheid water en wasmiddel detecteert die je nodig hebt?

Wat zijn de voor- en nadelen van de Whirlpool wasmachine?

Een Whirlpool wasmachine staat bekend om zijn resistentie, duurzaamheid en met technologieën die de gebruiker maximaal voordeel geven. Zo is Load&Go een functie waarmee je de dispenser kunt vullen en hij wordt gebruikt naar gelang de lading die je gaat wassen. Je hoeft hem niet steeds te vullen als je de wasmachine gebruikt!

Bovendien kun je met het Xpert System witte of gekleurde kleding op een aangegeven manier wassen, waarbij vlekken worden verwijderd zonder dat je ze met de hand hoeft in te wrijven. Impeller 4D gebruikt verschillende waterstralen om je kleren maximaal te reinigen. Terwijl deze wasmachines water en elektriciteit besparen. Maar ze lopen nog steeds achter op het gebied van snelheid, geluid en andere technologieën.

Voordelen
 • Duurzaam
 • Goede energie- en waterbesparing
 • Hoge beladingscapaciteit
 • Goede gemiddelde prijs
 • Diepe wasfuncties
Nadelen
 • Weinig slimme modellen
 • Luidruchtig
 • Geen stoomfunctie
 • Langzaam wassen

Leuke weetjes: wat je nog niet wist over Whirlpool wasmachines

Als goed merk dat het is en met zoveel jaren in de apparatenindustrie is het normaal dat Whirlpool zijn leuke weetjes heeft. Deze rubriek is perfect om die kleine details over de grote bedrijven te weten te komen, details die je helpen de uiteindelijke aankoopbeslissing te nemen.

Waar wordt de Whirlpool wasmachine gemaakt?

Als een van de grootste bedrijven in huishoudelijke apparaten fabriceert Whirlpool zijn wasmachines in verschillende landen. Onder hen hebben we India, Italië, Polen, Duitsland, Brazilië en de Verenigde Staten, waarbij het laatste hun land van herkomst is.

Ze handhaven een zeer hoge kwaliteitsnorm voor hun producten

Deze onderneming vermijdt om in de goedkope produktie van China, Vietnam of Thailand in te stappen, omdat dat voor hen betekent dat ze gebruik maken van niet-bestaande arbeidsrechten om de kosten te drukken. Ze houden zich bij voorkeur aan de regels, de arbeidsrechten en handhaven een hoge kwaliteit van hun producten.

Welke garantie heeft een Whirlpool wasmachine, en hoe kan ik die laten gelden?

De Whirlpool wasmachine heeft, net als elk ander apparaat van dit merk, 24 maanden garantie op fabrieksfouten of problemen die niet door de klant veroorzaakt zijn. De manier om hem geldig te maken is met je aankoopfactuur, die je naar de erkende Whirlpool verdeler brengt. Naast deze garantie kun je een verlengde garantie kopen: ExpertCare. Hiermee krijg je gespecialiseerde aandacht van de fabrikant, gratis diagnose en reparatie, dekking voor spanningswisselingen, en vervanging van onderdelen en producten. [/kb_faq]

Aankoopcriteria

Om het juiste Whirlpool wasmachinemodel te kiezen, moet je de volgende aankoopfactoren in overweging nemen. Deze laten je toe te kiezen tussen het ene en het andere product, naargelang je behoeften. Door dat te doen word je een klant met uitstekende criteria.

Soort wasmachine

Er zijn twee soorten Whirlpool wasmachines, je moet ze allebei kennen om een aankoopbeslissing te nemen die bij je levensstijl past. Natuurlijk zijn er veel meer modellen in het ene type dan in het andere, bekijk ze hieronder.

Front-loading: De Whirlpool voorlader wasmachine is de meest efficiënte en snelste. Zijn horizontale korf verhindert dat het water ontsnapt, en diezelfde stand vergemakkelijkt de circulatie, waardoor het sneller gaat. Ze zijn echter breder en zwaarder. De Whirlpool voorlader wasmachine heeft meerdere wascycli (tot 36) en automatische waterniveaus. De 7MWFW90HEFW en 7MWFW6622HW zijn daar perfecte voorbeelden van. Door de lading aan de voorkant te plaatsen, bespaart je het bovenblad om plaats te bieden aan een ander apparaat.

Bovenlader: De bovenlader wasmachine wordt het meest gekocht van allemaal, omdat hij langzaam maar zeker zijn werk doet, en veel goedkoper is dan voorladers. Hoewel hij niet zo efficiënt is als zijn tegenhanger, kun je er smalle plaatsen voor benutten omdat hij niet zo breed is. In feite zijn er meer Whirlpool wasmachines met bovenlader dan met voorlader, zoals de 8MWTW1999EI, 7MWTW8500EC en 8MWTW1820CM. Deze hebben tot 26 wascycli en de uitstekende Xpert System technologie.

Laadcapaciteit en snelheid

Andere belangrijke kenmerken die je moet controleren voor je een wasmachine van dit merk koopt, zijn de laadcapaciteit en de centrifugeersnelheid waarmee hij werkt. Beide zijn factoren die je bij het gebruik veel tijd zullen besparen.

Belastbaarheid: De Whirlpool wasmachine heeft de luxe dat hij beweert een van de hoogste beladingscapaciteiten te hebben. Zijn voorlader wasmachines zoals de 7MWFW5622HW, 7MWFW6622HW en 7MWFW75HEFW modellen kunnen respectievelijk 17, 18 en 20 kg dragen. Terwijl bovenladers er met een schandalige marge in slagen deze grens te overschrijden. Er zijn niet alleen 16 kg modellen (8MWTW1601EQ) betaalbaarder en voor klanten die weinig wassen, maar er zijn ook wasmachines voor hoge belasting, zoals de 24 kg 7MWTW7300EW en de tot 26 kg 7MWTW8500EC.

Snelheid: Een van de dingen die Whirlpool in haar wasmachinemodellen moet verbeteren is hun centrifugesnelheid. Terwijl een Samsung wasmachine het wassen in zo weinig als 20 minuten kan afmaken. Een Whirlpool wasmachine kan er ongeveer 40 minuten over doen als ze bovenlader zijn. Natuurlijk, als je besluit het voorladertype Whirlpool wasmachine te kiezen, neemt het centrifugetoerental toe, waardoor de tijd van een gewone wascyclus van 40 minuten tot ongeveer 25 minuten daalt.

Technologieën en functies

Een van de grote voordelen van het kopen van een Whirlpool wasmachine zijn de technologieën of functies die hij zijn gebruikers biedt. Elk van hen past zich aan de levensstijl van zijn klanten aan, en biedt hen grotere prestaties tegen lagere kosten.

Xpert System: Met het Whirpool Xpert Systeem kan de gebruiker een automatische cyclus instellen, zodat witte of gekleurde kleding grondig gewassen kan worden. Je hoeft je geen zorgen te maken over het instellen van elke fase, want Whirpool doet het voor je.

Adaptive Wash en Intelicarga: Adaptief wassen is een technologie die automatisch detecteert hoeveel water en wasmiddel je lading nodig heeft, en alleen de hoeveelheid gebruikt die je nodig hebt. Met Intelicarga kun je de wasmachine vullen naar gelang het gewicht van de te wassen kleren.

Dubbele actie en Waaier 4D: De Double Action functie stelt de wasmachine in staat 8 gespecialiseerde bewegingen uit te voeren om je kleding weer zo goed als nieuw te maken. Terwijl je met de Impeller 4D functie zelfs het vuilste kledingstuk kunt reinigen met sterke waterstralen onder in de wasmachine.

(Zichtbare afbeelding bron: Choreograph/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies