Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

We weten dat je dagen vol zijn met to-dos, die soms in overweldigende hoeveelheden aanwezig kunnen zijn, en je hebt een medium nodig waarin je ze gemakkelijk kunt vastleggen en organiseren. In deze aflevering hebben we het over een geweldig hulpmiddel dat de moeite waard is om meer over te weten: het whiteboard. Er is een grote verscheidenheid aan manieren om je te organiseren, maar met bepaalde nadelen.

Plakbriefjes raken kwijt, computers crashen, mentale aantekeningen worden vergeten, schriften gaan kapot… maar het whiteboard blijft er altijd Als zodanig is het een van onze favoriete hulpmiddelen om het dagelijkse reilen en zeilen te organiseren en bij te houden. We zijn er zeker van dat een whiteboard je enorme voordelen biedt, dus hebben we er deze gids voor gemaakt. Hier leer je alles wat je moet weten over deze geweldige bondgenoot voor op kantoor en thuis: de beste modellen op de markt, de voordelen, de kosten, waar te koop en, natuurlijk, de belangrijkste koopfactoren.
Belangrijk om te weten

  • Een whiteboard is een uitwisbaar oppervlak om op te schrijven en over te trekken. Tekst en streken worden geschreven met speciale stiften die gemakkelijk vervagen met behulp van een gum. Ze zijn erg handig om to-do’s op te schrijven, agenda’s te ordenen, informatie te presenteren of te tekenen.
  • Er zijn twee soorten whiteboards: whiteboards en whiteboards met etiketten. Het oppervlak van de whiteboards is helemaal vrij, dus ze bieden de gebruiker grote veelzijdigheid. De gelabelde daarentegen hebben permanente labels in de vorm van ‘sjablonen’, zoals kalenders, lijnen, pentagrammen of rasters.
  • Om voor elke situatie het meest geschikte whiteboard te kiezen, is het belangrijk aandacht te besteden aan het steunsysteem voor de markeerstiften, de afmetingen en de soort oppervlaktemateriaal, die de duurzaamheid en reinigbaarheid van het whiteboard zullen bepalen. Het is ook de moeite waard een plank met een magnetisch systeem te overwegen.

Beste Whiteboard: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over een whiteboard

Het is tijd voor het interessante deel! In dit gedeelte nemen we alle ins en outs van whiteboards door. We weten dat ze eenvoudig klinken, maar er zijn punten die je waarschijnlijk niet wist en die een groot verschil kunnen maken in je koopervaring, dus we nodigen je uit verder te lezen.

Het whiteboard is een uiterst handige optie om to-dos op te schrijven en te organiseren (Foto: Citalliance/123rf.com)

Wat is een whiteboard en wat zijn de voordelen ervan?

Een whiteboard is een uitwisbaar schrijf- en overtrekoppervlak. Het werkt met speciale markers, waarvan de inkt gewoon met een gum weggeveegd wordt. Ze worden gewoonlijk aan het oppervlak van een muur bevestigd, hoewel er ook zijn die op een voetstuk staan.

Ze zijn een uitstekend alternatief voor krijtborden, omdat ze schoner zijn, meer contrast bieden en gemakkelijker uitwissen. Omdat ze volledig herbruikbaar zijn, zijn ze erg handig op kantoor, op school en thuis om to-dos op te schrijven, informatie te presenteren, voorwerpen op te sommen, agenda’s te ordenen of gewoon lijnen te trekken.

Voordelen
  • Herbruikbaar, inkt wrijft weg
  • Verkrijgbaar in veel verschillende maten
  • Hoog contrast tussen witte achtergrond en tekst/streek
Nadelen
  • Vlekken door gebruik
  • Markers en gummen gaan gemakkelijk verloren
  • Werk alleen met speciale markers

Whiteboards en whiteboards – waar moet je

op letten Het soort gebruik dat van een whiteboard gemaakt kan worden, varieert sterk. Veel mensen gebruiken het bijvoorbeeld als een organiser, terwijl anderen gewoon genieten van de vrijheid die de witruimte hun geeft om te tekenen of te schrijven. Daarom zijn er twee soorten whiteboards: whiteboards en whiteboards met etiketten.

Whiteboards: Het hele oppervlak is helemaal wit, dus het kan voor van alles gebruikt worden. Alles wat getekend of geschreven is, kan gemakkelijk uitgewist worden, zodat het oppervlak helemaal vrij blijft. Als er een kalender, raster of lijnstructuur getekend is, is die heel gemakkelijk uit te wissen.

Geëtiketteerde whiteboards: Deze zijn voorzien van permanente markeringen, of etiketten, in verschillende configuraties, waarbij de kalender de meest voorkomende is. Hiermee kan de gebruiker alles wat hij getekend of geschreven heeft uitwissen zonder de markeringen aan te tasten, die blijven staan, hoe vaak ze ook uitgewist worden.

Whiteboard Gelabeld whiteboard
Heeft permanente labels of markeringen Nee Ja
Kan helemaal uitgewist worden, zodat het oppervlak leeg blijft Ja Nee
Aanpasbaarheid Onbeperkt Beperkt
Ideaal voor Het schrijven en tekenen van variabele dingenx Het hebben van een vaste structuur van kalender, lijnen, raster, enz.

Waar koop je een whiteboard?

Whiteboards zijn verkrijgbaar in alle winkels voor kantoorbenodigdheden, vooral Office Max, Office Depot en Lumen. Je kunt ze ook vinden in kantoorboekhandels, maar deze winkels verkopen meestal alleen kleine whiteboards. Ze zijn ook te vinden in bouwmarkten zoals Home Depot. Wat we echter het meest aanraden is om online te kopen, want deze optie is gemakkelijk, snel en heel handig. De eerder genoemde winkels hebben online winkels, maar we raden je ten zeerste aan om naar Amazon te gaan. Deze online winkel valt op door zijn enorme keuze en ruime catalogus.

Aankoopcriteria

Als je dit punt bereikt hebt, zijn we er zeker van dat je overtuigd bent van hoe praktisch en nuttig het kan zijn om een whiteboard voor je huis of kantoor te kopen. De volgende koopcriteria helpen je het whiteboard te kiezen dat het beste bij je past. Er gaat niets boven slim winkelen!

Markeerstiftenhouder

Zonder speciale markeerstiften is het onmogelijk een whiteboard te gebruiken. Tenminste niet zonder het te beschadigen of te bevlekken. Daarom is het erg handig om ze altijd bij de hand te hebben, dus ons advies is altijd te kiezen voor een whiteboard met markeerstiftenhouder, ongeacht de soort of grootte van het whiteboard. Er zijn twee soorten houders:

Clip-on: Deze bestaan uit een kleine ‘clip’ die op het frame bevestigd is, en die de markering omhelst en op zijn plaats houdt om te voorkomen dat hij eruit valt. Deze cliphouder kan maar één markeerstift vasthouden, dus als er meer markeerstiften gebruikt worden, is voor elke markeerstift een clip nodig. Daarom wordt dit systeem aanbevolen voor kleine whiteboards.

Tray: Het bestaat uit een metalen plaat die aan de onderkant iets uitsteekt, en als dienblad fungeert. Het overspant gewoonlijk de hele lengte van het schoolbord. Dit levert voldoende ruimte op om meerdere stiften en zelfs gummetjes te bewaren, dus het is een aanrader voor wie vaak meer dan één stift gebruikt.

Behalve schrijven en tekenen kun je ook plakbriefjes op een whiteboard leggen voor een nog betere organisatie (Foto: Dean Drobot/123rf.com)

Magnetisme

Whiteboards zijn niet alleen geschikt om op te schrijven en over te trekken, maar doen het ook heel goed als prikbord. Evenzo vinden veel gebruikers het handig om notities, documenten en geschreven geheugensteuntjes te plaatsen. Voor dit alles kan het magnetische systeem een grote hulp zijn. Dit is de schoonste en gemakkelijkste manier om documenten en notities op het bord te bevestigen, want plakband, of de kleefstof van de plakbriefjes zelf, kan een moeilijk te verwijderen residu achterlaten, dat ook het overtrekken van de stift belemmert.

Ook kun je met het magnetische systeem de metalen gummen op het oppervlak ‘plakken’. Ongeacht het gebruik dat je aan het schoolbord gaat geven, is ons advies altijd te kiezen voor een magnetisch exemplaar. We zijn er zeker van dat het bij meer dan één gelegenheid van pas zal komen. Een magnetisch whiteboard kost iets meer dan een gewoon bord, maar het is een investering die de moeite waard is.

Oppervlaktemateriaal

Er worden verschillende materialen gebruikt om whiteboards te maken. Twee belangrijke punten hangen van deze factor af: duurzaamheid en gemak bij het schoonmaken. Het soort materiaal voor je ideale whiteboard hangt af van hoe vaak je het gebruikt. Het is belangrijk de meest voorkomende materialen te kennen om een goede keuze te kunnen maken:

Melamine: Het meest voorkomende en toegankelijke materiaal voor de vervaardiging van whiteboards, ideaal voor thuis. Het valt op door zijn gladde en glanzende oppervlak. Hoewel het het meest gangbaar is, is het het minst bestand tegen stoten en krassen, vlekt het het meest en moet het het vaakst schoongemaakt worden (met speciale vloeistof voor schoolborden).

Porcenalised: Een optie die net zo wit, glanzend en glad is als melamine, maar veel steviger en bestendiger. Het is veel beter bestand tegen vlekken, zodat het niet voortdurend schoongemaakt hoeft te worden. Hij wordt aanbevolen voor zwaar gebruik, en voor omgevingen met veel beweging (zoals werkplaatsen of industriële werkruimten).

Grootte

Door de grote veelzijdigheid van schoolborden zijn ze in een grote verscheidenheid van afmetingen te vinden. Ze zijn klein genoeg om een paar geheugensteuntjes in te bewaren en groot genoeg om notities te maken voor een hele klas. Voor het doel van deze gids bepalen we de ideale afmetingen op basis van de plaats van gebruik.

Kantoor: De ideale afmetingen voor het kantoor zijn de standaard afmetingen, die 90 x 60 centimeter zijn. Dit formaat is perfect voor kantoren en directiekamers, want het biedt voldoende schrijf- en tekenruimte zonder overdreven groot te zijn en te veel plaats in te nemen.

Thuis: Het krijtbord in huis wordt meestal gebruikt om to-dos op te schrijven of om enkele voorwerpen op te sommen (in de keuken, bijvoorbeeld). Daarom is er geen behoefte aan zo’n grote. Elk formaat onder standaard is een goede keuze voor thuis, want het ziet er onopvallend uit en geeft je toch de ruimte die je nodig hebt.

School: Scholen hebben erg grote schoolborden nodig, waar veel informatie op kan worden aangebracht. Het is ook belangrijk dat zelfs de mensen die er het verst vanaf zitten de inhoud zonder al te veel moeite kunnen lezen. Je kunt er het beste een kiezen die tussen de 2 en 3 meter lang is.

(Zichtbare afbeelding bron: Mark Bowden/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies