Laatst bijgewerkt: 02-10-2021

Als je aan baggy broeken denkt, komen waarschijnlijk woorden als comfort en praktische bruikbaarheid in je op. Deze kledingstukken zijn ook uiterst veelzijdig en je vindt op de markt een grote verscheidenheid aan motieven, prints, kleuren en materialen. Er is een grote verscheidenheid aan motieven, prints, kleuren en materialen op de markt, dus als je meer wilt weten over wijde broeken voor dames, ben je op de juiste plaats! We vertellen je er alles over!

Beste Wijde broeken dames: Onze selectie

Alles over wijde broeken voor dames

Wijde damesbroeken worden gekenmerkt door hun grote verscheidenheid. In het volgende laten we je de belangrijkste soorten zien. Dit maakt het gemakkelijker voor je om te kiezen tussen het ene of het andere model.

Welke soorten wijde broeken voor dames zijn er?

  • Casual: Deze modellen zijn ontworpen om dagelijks te dragen. Daarom vallen ze op doordat ze comfortabel en praktisch zijn. In het algemeen zijn ze gemaakt van katoen of polyester. En ze zijn er in verschillende kleuren en soorten prints.
  • Elegant: Het is een wijde broek, ideaal voor formelere uitjes. Bijvoorbeeld een zakendiner of een elegante (maar geen gala) gebeurtenis. Ze zijn meestal zwart of grijs. Er zijn ook modellen met details van o.a. pailletten, gespen, riemen, strikken, broches, borduurwerk of kant.
  • Modern: Dit zijn meer vernieuwende wijde broeken voor vrouwen. Veel ervan hebben verschillende afwerkingen: met rimpels, knopen, sluitingen of strikken, onder andere. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten prints. Deze zijn meestal meer in het oog springend en avant-gardistisch.

Tips om de beste wijde broek voor dames voor jou te kiezen

Wil je de perfecte wijde broek voor dames vinden? Dan raden we je aan de volgende tips te lezen die we hebben opgesteld om je te helpen; neem er nota van!

  • Als je je lichaam wilt afslanken: We raden modellen aan in donkere kleuren en met verticale strepen. Deze varianten slanken je figuur optisch af. Zoek bovendien naar een “delicate” drapering. Met andere woorden, ze moeten langzaam uitwaaieren als ze vallen.
  • Als je de “rolletjes” van de buik wilt verhullen: De beste optie is een wijde damesbroek met een hoge oprijzing te kiezen. Ze maken de taille optisch slanker en houden dit lichaamsdeel beter in bedwang. Ze zijn ook heel comfortabel.
  • Als je ze aan ander gebruik wilt aanpassen: Je kunt kiezen voor effen wijde broeken voor dames. En voeg er verschillende accessoires aan toe (riem, strik, gesp of broche, bijvoorbeeld). Zo kun je ze aan verschillende gelegenheden aanpassen.

Van welke materialen zijn wijde damesbroeken gemaakt?

Wijde damesbroeken kunnen van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Hier zijn de meest voorkomende:

  • Katoen: Het is een van de meest gebruikte grondstoffen voor de vervaardiging van kledingstukken. Het is comfortabel, resistent, zacht en hypoallergeen. Het absorbeert ook transpiratievocht.
  • Polyester: Polyester is een zeer elastische, resistente en duurzame stof. Bovendien vervormt het niet en droogt het snel. Het kan gecombineerd worden met andere materialen zoals katoen of lycra.
  • Chiffon: Chiffon valt op door zijn kwaliteit en elegantie. Het heeft ook een uitstekende drapering. Deze stof wordt gebruikt voor het maken van wijde japonbroeken. Je moet er rekening mee houden dat de prijs ervan hoog is.
  • Linnen: Linnen is een fris en licht materiaal. Daarom wordt het veel gebruikt voor het maken van wijde broeken voor vrouwen in lente-zomer. Het enige probleem is dat het gemakkelijk kreukt.

Samenvatting

“Mode gaat uit de mode. Stijl raaktnooit uit de mode”, zei de iconische Franse ontwerpster Cocó Chanel. Bij Stylesprig zijn we het ermee eens. Wij geloven dat het voor elke vrouw belangrijk is om haar stijl te vinden voorbij de modetrends – we moedigen je aan het eens te proberen!

(Uitgelichte afbeelding bron: Ali Pazani: Pdds9XsWyoM/ unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies