Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

18Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

In de keuken en het bargedeelte zijn misschien wel een van de belangrijkste elementen de flessen, vooral die van wijn, want de pure smaak ervan is niet alleen aangenaam, maar vormt ook een goede aanvulling op veel maaltijden. Het is om deze reden en nog veel meer dat ze op een goede temperatuur bewaard moeten worden, met de juiste koeler. Er zijn veel dingen die, als ze op verschillende graden bewaard worden tot de juiste, van smaak veranderen, en dit gebeurt ook met wijn, dus bij het serveren is het belangrijk op dit detail te letten.

Hoewel ijs de meest typische en gebruikelijke bron is om te gebruiken, zijn er ook gespecialiseerde koelers die het mogelijk maken de kou te bewaren. Waarschijnlijk ben je, als je niet veel over dit product weet, een beetje verloren, want je weet niet op welke eigenschappen je moet letten om te kunnen vergelijken en het ideale model voor je te kiezen. Als dit bij jou het geval is, hoef je je niet veel zorgen te maken, want hier leer je alles wat je moet weten.
Belangrijk om te weten

 • Een wijnkoeler is, in het kort, een werktuig of apparaat dat verantwoordelijk is voor het handhaven van een lage temperatuur in de fles, zodat de vloeistof gekoeld geserveerd wordt, zonder gevaar voor bevriezing. Ze kunnen individueel zijn of voor meerdere flessen tegelijk.
 • Op de markt van vandaag zijn er verschillende modellen en versies van het product, wat verwarrend kan zijn. Daarom moet je vooral twee soorten overwegen: de individuele, die voor persoonlijk gebruik zijn, of de gelijktijdige, die voor meerdere flessen werken, maar stroom nodig hebben.
 • Alvorens je definitieve beslissing te nemen, is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde aspecten, die je zullen helpen je verschillende opties te vergelijken, om er een te kiezen die voor jou geschikt is. Factoren als soort gebruik, functies, hoeveelheid en bescherming zijn belangrijk.

Beste Wijnkoeler: Onze selectie

Koopgids

Nadat je de drie beste wijnkoelers op de markt kent, heb je misschien een duidelijker idee van wat ze zijn en hoe ze werken, en misschien heb je er zelfs al een in gedachten als mogelijke aankoopmogelijkheid. Het is echter goed dat je, voordat je een definitieve beslissing neemt, meer over het product weet.

Het juiste model wijnkoeler moet goed in je huis passen. (Foto: loganban/ 123rf.com)

Wat zijn wijnkoelers en wat zijn hun voordelen?

Een wijnkoeler is, in het kort, een uitrusting voor een of meer flessen, waarmee de wijn aan lage temperaturen kan worden blootgesteld, zodat de vloeistof wordt afgekoeld zonder te bevriezen. Bovendien blijft het tot het moment van serveren op een belangrijk punt koud, zodat het bij het opdienen verzekerd is.
Je vindt met snelle koeling in het geval van individuele modellen

Tot de verschillende voordelen van dit product behoren de snelheid waarmee het koelt, de specialiteit die ze hebben, want ze zijn alleen voor wijnen, en in het geval van individuele modellen, het voordeel van gemakkelijk vervoer, want deze modellen kun je overal mee naartoe nemen. Heel waarschijnlijk beschouw je dit product op dit moment als perfect, en in werkelijkheid is het een uitstekende en zeer verstandige aankoop. Maar net als alles op de markt heeft het voordelen en nadelen die je moet kennen en analyseren, zodat je zeker bent van wat je koopt.

Voordelen
 • Ze houden flessen goed koud
 • Elektrische modellen koelen snel
 • Ze zijn gemakkelijk te gebruiken
 • Ze zijn ontworpen voor wijn, dus ze zetten de fles perfect vast
 • Ze zijn betaalbaar
Nadelen
 • Handleidingen hebben ijs nodig om te werken
 • Individuen hebben de neiging er wat langer over te doen om te koelen
 • Ze verbruiken energie.

Enkele of gelijktijdige wijnkoeler – waar moet je op letten?

Als het tijd is om te kopen, is het normaal dat je verschillende versies van hetzelfde product tegenkomt, en dit maakt je beslissing wat ingewikkelder. Daarom moet je vooral rekening houden met twee soorten koelers: de individuele en die voor gelijktijdig gebruik.

Individuele wijnkoeler: Dit zijn koelers die ontworpen zijn voor een enkele fles, waarin je de body tot aan het begin van de hals kunt steken, zodat, waar de vloeistof zich bevindt, die zo snel mogelijk gekoeld wordt. Ze gebruiken ijs, dat in een holte die ze hebben gestort wordt, zonder de fles direct aan te raken. Hoewel de meeste de fles koelen, zijn er ook die de kou bewaren, en zo ontworpen zijn dat, als de wijn uit de koelruimte gehaald wordt, hij nog een tijdje in de individuele koeler op die temperatuur gehouden kan worden. Deze modellen zijn uitstekend geschikt voor thuisgebruik, want ze koelen één wijn tegelijk.

Gelijktijdige wijnkoeler: Zoek je er een voor een bar of restaurant, dan is dit het juiste model voor je, want het bestaat uit een soort wijnkoeler, die binnenin een keldervorm (houder) heeft die het mogelijk maakt er verschillende flessen op een veilige manier in te zetten, zodat ze tegelijk koel worden. Deze modellen hebben de neiging sneller te koelen en houden alle flessen op de juiste temperatuur om te voorkomen dat ze bevriezen. Door hun structuur zijn ze uiterst veilig, hoewel ze duurder zijn, veel plaats innemen en elektrische stroom nodig hebben om goed te werken.

Afzonderlijke wijnkoeler Gelijktijdige wijnkoeler
Gebruik Normaal thuisgebruik Geschikt voor professioneel en werkgebruik
Veiligheid Middelhoog, hij omhult de wijn Hoog, hij houdt de fles perfect vast
Snelheid Hoog, want ze brengen de kou uit de koeler over Zeer hoog, dankzij de mechanismen van de koeler
Prijs Betaalbaar Kostbaar

Waar koop je een wijnkoeler?

Als je meer duidelijkheid hebt over wat je van plan bent te kopen, moet je bepalen waar je hem gaat halen, want de winkel moet een grote verscheidenheid aan modellen en prijzen bieden, zodat je vrij bent in je keuzeproces. In het geval van fysieke winkels is El Palacio del Hierro een uitstekende optie. Ben je het type klant dat liever online winkelt, dan zijn er diverse webportalen die een ruime keuze aan modellen aanbieden voor een zeer betaalbare prijs, zodat je thuis je keuze kunt maken.

Een duidelijk voorbeeld hiervan is de Cavanova website, die gespecialiseerd is in koelers. Je hebt altijd toegang tot andere mogelijkheden, zoals Amazon Mexico of Mercado Libre Mexico, waar je een keur aan modellen en prijzen vindt, en je beschermd bent bij onregelmatigheden met je bestelling. Linio Mexico biedt ook een soortgelijke service.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende wijnkoeler modellen kunt vergelijken en kwalificeren

Alvorens je definitieve keuze te maken, is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde aspecten waarmee je vergelijkingen kunt maken, want zo kun je het keuze- en aankoopproces gemakkelijker maken. De bedoeling is dat je het model kunt kiezen dat zo nauwkeurig mogelijk aan je behoeften beantwoordt

 • Hoeveelheid
 • Bescherming
 • Soort gebruik
 • Functies

Hoeveelheid

Tot de belangrijkste aspecten om te analyseren behoort het aantal flessen dat gekoeld kan worden, want aan de hand van de capaciteit van de koeler kun je bepalen welke het beste bij je past, afhankelijk van de omgeving waar hij gebruikt zal worden, en, idealiter, ken je beter de prijzen en de verbruikskosten.

Eén-flessen koeler: Zoals we al zeiden zijn losse koelers voor persoonlijk gebruik, en niet alleen voor thuis, maar ook voor op reis, omdat je ze door hun grootte altijd bij je kunt dragen. Ze zijn ook perfect voor op kantoor of in elke omgeving waar je van gekoelde wijn wilt genieten.

Drie-flessenkoeler: Deze koelers zouden als middelgroot kunnen worden omschreven, omdat ze niet overdreven groot zijn, maar gelijktijdige koeling mogelijk maken. Ze zijn ideaal voor in huis of in een minibar, want ze nemen niet veel plaats in en verbruiken niet veel energie. Alleen zijn ze niet gemakkelijk te vervoeren.

Koelers met zes flessen of meer: Als de koeler deze capaciteit heeft, wordt hij beschouwd als groot en voor werk of professioneel gebruik, d.w.z. dat ze geschikt zijn voor bars met veel klanten of restaurants, want ze kunnen veel flessen tegelijk klaarhouden.

Hoe groter de capaciteit van de koeler, hoe meer je mensen kunt bevoorraden. (Foto: belchonock/ 123rf.com)

Bescherming

Een heel belangrijk detail om rekening mee te houden is de bescherming van de fles, want tijdens het afkoelen moet het gevaar dat ze valt en breekt beperkt worden. Dit is de reden waarom er koelers bestaan, want in een bak met ijs worden ze niet echt door iets vastgezet.

Kelderbescherming: De kelders zijn de structuur die je in de gelijktijdige koelers vindt, en zorgen ervoor dat elke fles goed vastgehouden kan worden, zodat ze tijdens het koelen niet verschuift of wegglijdt. Dit verkleint de kans op breuk sterk.

Bescherming door coating: Deze bescherming wordt geboden door de afzonderlijke, want de behuizing van dit type koeler is gewoonlijk erg sterk en bedekt de fles. Als hij valt, wordt de klap door de koeler opgevangen, maar er is altijd een risico dat de fles versplintert of barst.

Type gebruik

De manier waarop je de wijnkoeler gaat gebruiken is belangrijk, want op grond daarvan kun je bepaalde modellen boven andere kiezen. Daarom moet je je behoeften heel duidelijk en vastgesteld hebben, zodat je niet iets koopt dat je niet helemaal tevreden stelt.

Sporadisch gebruik: Als het koelen van een fles wijn iets is wat je heel zelden doet, hetzij bij speciale gelegenheden, zoals een etentje met familie of echtpaar, dan zijn de losse exemplaren je ideale keuze, want je kunt ze in huis hebben zonder dat ze in de weg staan, en ze vervullen hun functie op tijd.

Feestgebruik: Als je een feest moet organiseren, al dan niet thuis, is het normaal dat de catering voor veel gasten ingewikkeld is. In deze gevallen zijn koelermodellen van tussen de drie en zes flessen perfect, want hoewel er niet te veel mensen zijn, moeten toch verschillende flessen bewaard worden.

Continu gebruik: Bij zeer continu gebruik, zoals in restaurants, zijn modellen van zes flessen of meer tenslotte perfect, want je moet een grote vraag van klanten, die glazen of volle flessen bestellen, dekken, en alles moet op temperatuur zijn.

Functies

Als laatste punt zijn de extra functies die de wijnkoeler heeft van belang, omdat ze de hoofdfunctie, namelijk koelen, kunnen vergemakkelijken en beter aanvullen. Afhankelijk van hoe je hem gebruikt, kunnen deze het resultaat precies zo maken als je het nodig hebt.

Temperatuurbehoud: Een belangrijk aspect is dat, als je de wijn uit de koeler haalt, hij automatisch beetje bij beetje de kou begint te verliezen, omdat hij niet meer aan de temperatuur wordt blootgesteld, daarom zijn er modellen die de fles koud houden terwijl hij gedronken wordt. Ze zijn meestal individueel.

Geen gezweet: Met modellen, zowel gelijktijdige als individuele, die de fles koud houden zonder dat hij begint te zweten, want zo beslaan maakt het gemakkelijker dat hij valt en een puinhoop op tafel maakt, zit de truc in de temperatuur en het behoud terwijl hij genuttigd wordt.

(Zichtbare foto: Evgenii Vershinin/ 123rf.com )

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies