Laatst bijgewerkt: 29-07-2021

Onze selectiecriteria

31Onderzochte producten

30Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote wimperkruller test 2021. Hier stellen we alle wimperkrullers voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste wimperkruller voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een wimperkruller wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Een wimperkruller helpt je om je wimpers vorm en stand te geven. Met de juiste toepassing lijken je ogen ook groter.
 • Afhankelijk van je behoeften en voorkeuren kun je kiezen tussen een klassieke wimperkruller en een thermische wimperkruller.
 • Afhankelijk van het ontwerp, het materiaal, het gewicht en de leveringsomvang is een bepaalde wimperkruller het meest geschikt voor jou.

Wimperkruller: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een wimperkruller koopt

Welke soorten wimperkrullers zijn er en welke is het beste voor mij?

Er zijn in principe twee verschillende soorten wimperkrullers. De klassieke wimperkruller, die de wimpers een mooie krul geeft door ze tussen twee rubberen platen samen te drukken. De thermische wimperkruller wordt verwarmd en geeft de wimpers door de hitte een gebogen vorm.

Kunst Toepassing
Klassieke wimperkruller De wimperkruller moet zo dicht mogelijk bij de wimperlijn geplaatst worden, zodat de fijne haartjes tussen de twee kussenstroken zitten. Sluit dan de wimperkruller. Gedurende 50 seconden gesloten, is het gewenste resultaat bereikt.
Thermo wimperkruller Voor je de Thermo kruller gebruikt, moet je hem kort voorverwarmen. Plaats het dan onder de wimpers in het midden van het ooglid, zodat de wimpers naar boven buigen. Houd de wimperkruller een kort ogenblik in deze positie.

De klassieke wimperkruller is gemakkelijk in gebruik: de wimpers worden “vastgeknepen” tussen twee plaatjes waarop rubbers bevestigd zijn. Dit geeft de wimpers de gewenste vorm. De bediening is heel eenvoudig. De elastieken moeten na een tijdje vervangen worden, zodat het effect hetzelfde blijft en de huid niet afgekneld wordt. De Thermo Wimperkruller werkt op batterijen en bevat een kleine verwarmingsspiraal. De verwarmde wimperkruller wordt op de geblondeerde wimpers gelegd en over de wimpers gekamd. De hitte brengt ze in de gewenste vorm.

Frau formt ihre Wimpern

De vorm van een wimperkruller lijkt erg op die van een schaar. Ondanks de vertrouwde werking moet het apparaat echter met voorzichtigheid gebruikt worden, want verwondingen, vooral aan het oog, zijn niet uit te sluiten. (Foto: Engin Akyurt / pexels.com)

Hoeveel kost een wimperkruller?

De prijzen voor wimperkrullers kunnen sterk variëren, naargelang het om klassieke of verwarmde vormers gaat. Bovendien zijn de klassieke wimperkrullers ook verkrijgbaar bij veel make-up fabrikanten, die meestal meer vragen. Je kunt een klassieke wimperkruller krijgen voor zo weinig als ongeveer 3 euro.

Afhankelijk van het materiaal van de tang zelf, en van de bijgeleverde accessoires, zoals vervangende elastieken, kunnen zulke wimperkrultangen tot ongeveer € 80 kosten. Als je een thermische wimperkruller wilt kopen, moet je rekenen op iets meer uitgaven. Je kunt dit type wimperkruller kopen voor ongeveer €10-30.

Art Prijs
Klassieke Wimperkruller 3€ – 76€
Thermische Wimperkruller 10€ – 27€

Hoe vaak moet ik een wimperkruller gebruiken?

In principe kun je je wimperkruller zo vaak gebruiken als je wilt. Maar veelvuldig vormgeven doet de wimpers gemakkelijker afbreken. Je kunt de klassieke wimperkruller elke keer gebruiken voordat je mascara aanbrengt, en ook tussendoor om je mascara een extra krul te geven. Zorg er wel voor dat je de rubberen plaatjes in je wimperkruller regelmatig vervangt. Zo raken je wimpers niet zo gestrest.

Wist je dat je het kussentje van de wimperkruller regelmatig moet vervangen? Als je de wimperkruller elke dag gebruikt, is een eenvoudige reiniging niet voldoende. Je moet het kussen om de drie maanden vervangen.

Je kunt ook elke dag een verwarmde wimperkruller gebruiken, maar je moet voor gebruik wel mascara op je wimpers aanbrengen. Zo beschermt de mascara de wimpers en worden ze niet zo gestrest door de hitte. In het algemeen moet je oppassen dat je de wimpers niet te lang met de verwarmingsspiraal krult, anders breken ze gemakkelijk af.

Wipernzange

Wees je bewust van het verschil tussen verwarmde en niet-verwarmde wimperkrullers en hoe je ze correct gebruikt. Door verkeerd gebruik kunnen je wimpers afbreken of uitgetrokken worden. (Foto: kinkate / pixabay.com)

Hoe gebruik ik een wimperkruller op de juiste manier?

Om de beste resultaten van een wimperkruller te krijgen, moet je aandacht besteden aan de juiste toepassing. Natuurlijk is er een verschil tussen klassieke en verwarmde wimperkrullers. Om de klassieke wimperkruller te gebruiken, moet je zo veel mogelijk mascara aangebracht hebben.

Om te beginnen open je de wimperkruller en duw je je bovenste wimperlijn tussen de twee platen. Wees voorzichtig dat je de tang niet te hoog op je ooglid plaatst, want dan kun je huid beknellen.

Wist je dat je ook haarlak kunt gebruiken in plaats van mascara? Je moet de haarlak niet op de wimpers aanbrengen. Het kussen van de wimperkruller wordt met haarlak bespoten. Je kunt de wimpers heel goed vormen met de geprepareerde tang.

Als je de juiste plaatsing op de wimpers gevonden hebt, sluit je de tang en houd je ze een paar seconden in deze positie. De wimpers worden tussen de twee platen geklemd en naar boven gebogen. Met een verwarmde wimperkruller hoef je je wimperlijn niet vast te klemmen. Gebruik de voorverwarmde wimperkruller om langzaam van de basis van de wimpers naar de punten te gaan, vergelijkbaar met het gebruik van mascara. Zorg ervoor dat je wimpers al mascara hebben gekregen, zodat ze beschermd zijn tegen de hitte.

Stap voor stap Wat moet je doen?
Stap 1 Open de wimperkruller, schuif de bovenste wimperlijn tussen de twee platen
Stap 2 Sluit de kruller en houd hem een paar seconden in positie
Stap 3 Laat de wimpers weer los

Beschadigt een wimperkruller de wimpers?

In principe mag een wimperkruller de wimpers niet beschadigen. Wel moet je letten op de juiste toepassing, zodat je je wimpers niet te veel belast. Daarom moet je de rubberen plaatjes van je wimperkruller regelmatig vervangen.

Bij verwarmde vormers moet je vooral oppassen dat je wimpers niet aan te veel hitte worden blootgesteld. In het algemeen kan een wimperconditioner, zoals een serum, helpen voorkomen dat je wimpers afbreken.

Besluit: Welke soorten wimperkrullers zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je kiezen uit twee verschillende soorten producten:

 • Wimperkruller
 • Wimperkruller

Helaas zijn niet we allemaal van nature gezegend met een natuurlijke wimperkrul. Veel fabrikanten bieden een ruime keuze aan producten, zodat je zelf de perfecte oogopslag kunt creëren. In het volgende gedeelte nemen we de twee bovengenoemde soorten wimperkrullers onder de loep. Met een lijst van voor- en nadelen proberen we je te helpen de juiste beslissing te nemen.

Hoe werkt een wimperkruller en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

De wimperkruller is ontworpen om je te helpen je wimpers een natuurlijke krul te geven. Kijk, voordat je een product kiest, eerst naar de groei van je wimpers. Zijn ze erg sterk of breken ze gemakkelijk? Dit is een cruciale factor bij het maken van de juiste keuze. Leveranciers van goedkope producten doen het meestal zonder bekleding op de tangen. In het ergste geval kun je daardoor je ooglid bezeren of je wimpers afknellen.

Goedkoop materiaal kan er ook voor zorgen dat de tang verbuigt als je hem te veel gebruikt. Het is daarom beter om producten van hogere kwaliteit te gebruiken. Deze hebben ook het voordeel dat de materialen van betere kwaliteit gemakkelijker schoon te maken zijn. Vaak heb je ook de mogelijkheid om de kussentjes op de tang te vervangen. Dit vermindert ook de kans op ooginfecties. In principe is een wimperkruller geschikt voor elk soort wimper.

Ook het dagelijks gebruik levert geen problemen op. Omdat er geen chemische middelen nodig zijn voor het gebruik ervan, zouden ook mensen met een allergie geen problemen moeten ondervinden. Om het effect te versterken kun je de wimperkruller een beetje verwarmen met een föhn, bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat de tang niet te heet wordt, zodat je je niet verwondt.

Zorg ervoor dat je de wimperkruller gebruikt voordat je mascara aanbrengt. Anders loop je het risico dat je wimpers breken. Je moet ook het gebruik van de wimperkruller vermijden als je wimperextensions hebt. De lijm kan zijn sterkte verliezen en je dure kunstwimpers zullen sneller afvallen.

Voordelen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Kan dagelijks gebruikt worden
 • Geschikt voor iedereen
 • Geen chemische behandeling nodig
Nadelen
 • Krul is niet permanent
 • Wimpers moeten zonder make-up

Hoe werkt een wimperkruller en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

De wimperkruller, die ook wel eens een wimperkruller genoemd wordt, heeft in principe dezelfde functie als een wimperkruller – je wimpers meer krul geven. Het is vooral handig als het resultaat van een eenvoudige wimperkruller niet intens genoeg voor je is. Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten is de toegepaste warmte. Terwijl je de wimperkruller op temperatuur moet brengen met een föhn, gebeurt dit automatisch met de wimperkruller.

Er zijn verschillende mogelijkheden: Enerzijds in de vorm van een wimperkruller, waarbij de warmte door de slapen geleid wordt, anderzijds kan de wimperkruller optisch lijken op een mascara applicator. De wimpers worden naar het ooglid toe gebogen door het apparaat aan te brengen, waardoor de gewenste krul ontstaat. Je kunt dit proces verschillende keren herhalen tot het resultaat je bevalt.

In tegenstelling tot de wimperkruller kun je met veel elektrische wimperkrullers eerst mascara op je ogen aanbrengen voor je ze gebruikt. Het is het beste om het iets te laten drogen voor je met het vormen begint. De wimperkruller is ook geschikt voor gestreste wimpers, want hij is zacht en verdeelt de warmte gelijkmatig. Je moet nog steeds voorzichtig zijn om verwondingen te voorkomen.

Je moet ook aandacht besteden aan de hoge kwaliteit van het product. Als algemene regel geldt dat elke fabrikant anders is en dat de producten dus verschillen in hun eigenschappen. Lees daarom goed wat je wel en niet moet doen voor je het product voor het eerst gebruikt.

Voordelen
 • Sterker effect
 • Zacht
 • Kan met mascara gebruikt worden
Nadelen
 • Neemt meer tijd in beslag
 • Batterijen of oplaadbare batterijen nodig

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om wimperkrullers te vergelijken en te beoordelen

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om wimperkrullers te vergelijken en te evalueren. Dit zal je helpen beslissen welke wimperkruller het beste voor je is. Je kunt rekening houden met de volgende factoren:

 • Toepassing
 • Ontwerp / Materiaal
 • Gewicht
 • Omvang van de levering

Toepassing

Bij het gebruik van de wimperkruller moet je van tevoren beslissen of je een klassieke wimperkruller of een verwarmde wimperkruller wilt. Het aanbrengen met een klassieke wimperkruller is gemakkelijker, terwijl je met een verwarmde wimperkruller iets voorzichtiger moet zijn.

Je moet een klassieke wimperkruller nooit gebruiken na het aanbrengen van mascara, maar alleen vlak ervoor, want mascara maakt de wimpers hard en weerbarstig en daardoor moeilijk in vorm te brengen en zelfs broos.

Geformte Wimpern

Je kunt de tang het beste gebruiken om je wimpers in vorm te brengen voor je mascara aanbrengt, zodat ze niet breken. (Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com)

Ontwerp / Materiaal

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om de vormgeving en het materiaal van een klassieke wimperkruller. Je kunt een elegante vormgeving kiezen en materiaal zoals roestvrij staal of verguld metaal. Je kunt ook kiezen uit verschillende maten en kleuren.

Je kunt het comfort van de wimperkruller vergroten door de dikte van de rubber platen en extra applicaties op de handgrepen. De verwarmde wimperkrullers hebben meestal een gelijkvormige vormgeving. Ze zien eruit als een kleine krultang. Deze wimperkrullers zijn vaak van plastic. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Gewicht

Als je je wimperkruller in je handtas wilt bewaren of mee wilt nemen op reis, moet je aan het gewicht denken. Afhankelijk van het materiaal zijn klassieke wimperkrullers meestal lichter dan verwarmde wimperkrullers, omdat ze batterijen en verwarmingsspiralen bevatten.

Omvang van de levering

Zowel klassieke als verwarmde wimperkrullers komen met enkele extra onderdelen die vaak samen met de kruller geleverd worden. In het geval van wimperkrullers kunnen dit vervangingsrubbers voor de plaatjes zijn. Je hebt meestal batterijen nodig voor de thermische wimperkrullers. Deze zijn soms al bij de levering inbegrepen.

Wetenswaardigheden over wimperkrullers

Hoe kan ik mijn wimperkruller verwarmen en wat zijn de voordelen?

In plaats van een verwarmde wimperkruller te gebruiken, kun je ook je gewone wimperkruller verwarmen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met een haardroger. Daarna kun je je wimperkruller als normaal gebruiken. Het warme materiaal maakt het gemakkelijker de wimpers vorm te geven en ze langer gekruld te houden.

Waar kan ik vervangende elastieken voor mijn wimperkruller krijgen?

De meeste wimperkrullers worden al geleverd met een of twee vervangende elastieken. Anders kun je ze kopen bij de drogist of online. Zorg ervoor dat ze van dezelfde fabrikant zijn, zodat ze op je wimperkruller passen.

Hoe breng ik eyeliner aan met een wimperkruller?

Niet alleen kun je je wimpers krullen met een klassieke wimperkruller. Er zijn ook een paar trucjes die je kunt gebruiken om je ogen te accentueren. Zet daartoe eerst met je kajal of oogpotlood een lijntje op de bovenste plaat van de wimperkruller. Gebruik vervolgens je wimperkruller als normaal en klem je wimpers op hun plaats. De kohl op de wimperkruller gaat automatisch over op je ooglid. Deze applicatie is heel snel en je kunt de krul en de eyeliner in één stap doen.

Pixabay.com / kinkate

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies