Laatst bijgewerkt: 28-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

25Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Als we je vragen de eerste 3 pianomerken te noemen die in je opkomen, zal Yamaha zeker deel uitmaken van die lijst. Deze firma is ongetwijfeld een van de belangrijkste ter wereld vanwege de kwaliteit van zijn producten. Wil je meer weten over deze piano’s? Welkom in ReviewBox! Torakusu Yamaha stichtte in 1887 een kleine pianofabriek waaraan hij zijn achternaam gaf.

In de loop der jaren begon de firma commercieel te groeien en begon ze ook andere instrumenten op te nemen, tot ze een van de grootste bedrijven ter wereld werd. Het succes van deze firma is ongetwijfeld te danken aan de voortreffelijkheid van haar producten, waaronder de piano’s eruit springen. In dit artikel vertellen we je over de belangrijkste eigenschappen van Yamaha piano’s, zodat je hun belangrijkste kenmerken leert kennen en het perfecte model voor je kunt kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Yamaha piano’s zijn instrumenten die door dit vooraanstaande Japanse merk worden vervaardigd. Ze worden zeer gewaardeerd om hun kwaliteit en weerstand van de materialen, hun heldere en zuivere klank, de zachtheid en lichtheid van de toetsen, en hun mooie en verfijnde ontwerpen, naast andere aspecten.
 • Onder de meest erkende pianomerken kunnen we ook Casio noemen, dat zich vooral van Yamaha onderscheidt in het aantal modellen, de klank, de functies, de kosten en de kwaliteit van de materialen, naast andere opmerkelijke aspecten. Maar Yamaha heeft voordelen boven Casio.
 • Het is belangrijk dat je bij het kopen van een Yamaha piano rekening houdt met bepaalde relevante factoren, zoals de verschillende variëteiten, categorieën, materialen en specifieke modellen, zoals hybride piano’s.

Beste Yamaha Piano: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over Yamaha piano’s

Deze koopgids is vooral bedoeld om je informatie te geven over het product dat je wilt kopen. Daarom vertellen we je over de belangrijkste kenmerken van Yamaha piano’s, inclusief hun voor- en nadelen.

Yamaha piano’s worden gekenmerkt en onderscheiden door hun geluidskwaliteit en de duurzaamheid van hun materialen. (Foto: Serhiy Divin / 123rf.com)

Wat is het verschil tussen Yamaha en Casio piano’s?

We zullen nu twee vooraanstaande pianomerken, Yamaha en Casio, met elkaar vergelijken, zodat je hun belangrijkste verschillen kent. Deze informatie dient je als referentie; idealiter probeer je echter beide soorten uit en kies je de pianosoort die het beste bij je persoonlijke smaak past. Het centrale verschil tussen Yamaha en Casio piano’s hangt samen met de klank, want hoewel de laatste voortreffelijk zijn, onderscheidt het Japanse merk zich in dit opzicht door zijn uitmuntendheid. De fabricagematerialen van Yamaha zijn ook een ander onderscheidend kenmerk van deze onderneming, naast andere factoren.
Yamaha Pianos Casio Pianos
Vergelijkend aantal functies (digitale modellen) Groot aantal functies Veel functies, hoewel minder dan Yamaha piano’s
Vergelijkende geluidskwaliteit Uitstekend Zeer goed
Modelvariëteit Breed Niet zo breed
Vergelijkende kwaliteit van de materialen Zeer hoog Hoog
Vergelijkende kosten Vrij hoog Minder hoog

Waar koop je een Yamaha piano?

Yamaha piano’s zijn marktleiders dankzij hun kwaliteit en perfectie. Je kunt hun verschillende modellen krijgen in gespecialiseerde Yamaha winkels, zoals Yamaha Insurgentes, of bij distributeurs zoals Casa de Música Santa Cecilia, Proyección Musical, Viva Impulsora de la Música, enz.

Je kunt ook een grote verscheidenheid en assortiment Yamaha piano’s vinden op het Internet, via virtuele winkels als Amazon, E Bay, Mercado Libre en Linio, onder andere. Online winkelen biedt je het extra voordeel dat je vanuit je huis kunt bestellen, waar je ook je bestelling in ontvangst kunt nemen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Yamaha piano’s?

Yamaha piano’s worden gekenmerkt en onderscheiden door hun geluidskwaliteit en de duurzaamheid van hun materialen. In feite zijn deze twee factoren met elkaar verbonden, want de uitstekende houtsoorten waarvan ze gemaakt zijn dragen bij tot een zuivere en volle klank (en tot de duurzaamheid van het instrument).

Anderzijds is er een enorme variëteit aan pianomodellen van Yamaha, met verschillende eigenschappen die ze van elkaar onderscheiden, zodat je altijd de perfecte variant vindt die bij je voorkeuren en behoeften past. Bovendien zijn de toetsen van Yamaha piano’s meestal heel zacht en licht.

Voordelen
 • Ze zijn gemaakt van hout van topkwaliteit
 • Hun klank is zuiver en helder
 • Er is een grote verscheidenheid aan modellen
 • Hun toetsen zijn zacht en licht
 • Ze hebben mooie en verfijnde ontwerpen
Nadelen
 • De kosten zijn meestal vrij hoog
 • Er zijn modellen waarvoor je een goede kennis van muziek moet hebben om er het beste uit te halen.

Nieuwsgierige weetjes: wat je nog niet wist over Yamaha piano’s

Hier zijn enkele interessante feiten over Yamaha piano’s, die niet alleen interessant voor je zullen zijn, maar je ook zullen helpen bij de aanschaf van dit instrument. Drie vragen helpen je om meer te weten te komen over de piano’s van dit bekende merk.

Waar worden Yamaha piano’s gemaakt?

Yamaha piano’s worden alleen in Japan gemaakt, wat betekent dat de productie stabiel is en dat je zeker kunt zijn van de kwaliteit en echtheid van het product. Dit aspect kan averechts werken wat de verzendkosten betreft, want die worden door de afstand sterk verhoogd en verhogen dus ook de verkoopprijs.

Wat is de garantieperiode voor Yamaha piano’s?

Yamaha piano’s hebben meestal een garantieperiode van 24 maanden. Als binnen deze periode het instrument defect is, kun je contact opnemen met de dealer waar je het product kocht of met een erkend Yamaha Service Centre om het probleem te verhelpen.
Wist je dat Yamaha de fabrikant is die sinds zijn oprichting de meeste piano’s uit het middensegment en professionele piano’s heeft verkocht, dankzij de kwaliteit en uitmuntendheid van deze muziekinstrumenten?

Wat zijn de kenmerken van de grondstoffen die in Yamaha piano’s worden gebruikt?

Yamaha piano’s onderscheiden zich van andere merken door hun voortreffelijke klank, kwaliteit en weerstand, en dat komt doordat ze gemaakt zijn van verschillende soorten van de beste houtsoorten (zoals eik, spar, walnoot, enz.), speciaal uitgezocht voor elk specifiek onderdeel van het instrument.

Aankoopcriteria

In dit laatste deel van het artikel hebben we het over de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden als je een Yamaha piano koopt, want dit merk wordt gekenmerkt door zijn veelzijdigheid aan functies en verscheidenheid aan modellen, naast andere aspecten. Mis het niet!

 • Rassen
 • Categorieën
 • Materialen
 • Hybride piano’s

Verscheidenheden

Yamaha piano’s worden gekenmerkt door hun grote verscheidenheid aan modellen. In het volgende bespreken we de belangrijkste kenmerken van de akoestische en de digitale varianten, zodat je ze kunt vergelijken en de juiste voor je kunt kiezen.

Yamaha akoestische piano’s: Deze piano’s, waarvan het werkingsmechanisme wordt opgewekt door het aanslaan van snaren in de klankkast, onderscheiden zich door hun voortreffelijke klank, duurzaamheid en expressief vermogen. Het zijn ideale concertvarianten door hun expressiviteit en precisie.

Yamaha digitale piano’s: Ze hebben een bedieningsmechanisme dat geactiveerd wordt door sensoren die de bewegingen van de toetsen detecteren. Deze Yamaha varianten onderscheiden zich door hun zuivere, heldere en continue klank (geen afsnijding) en hun veelzijdige functies, waardoor ze uiterst veelzijdig zijn en aan verschillende muziekstijlen kunnen worden aangepast.

Categorieën

De akoestische piano’s van Yamaha kunnen in drie categorieën worden verdeeld: premium piano’s, staande piano’s en vleugelpiano’s. In het volgende zullen we de kenmerken van elk van deze soorten beschrijven, zodat je ze kunt vergelijken en de soort kunt kiezen die voor jou geschikt is.

Premium piano’s: De premium piano’s van Yamaha zijn gemaakt voor concertgebruik, dus hebben ze verschillende klankkleuren die ze heel expressief maken. Bovendien zijn deze modellen helemaal met de hand gemaakt, wat van invloed is op de klank en ook op het ontwerp (dat bijzonder mooi en opvallend is).

Rechte piano’s: Yamaha staande piano’s hebben de bijzonderheid dat ze geïnspireerd zijn door de oriëntaalse cultuur, maar vooral voor de Europese markt gemaakt worden. Ze presteren uitstekend en zijn ideaal voor mensen die dit instrument leren bespelen (ze worden door veel pianoscholen gebruikt).

Vleugels: Deze behoren tot de meest gesofisticeerde piano’s die er zijn. Yamaha heeft 4 types: CX Series (ze hebben heldere klankkleuren en zuivere harmonieën), C3 Studio (ze hebben een uitstekende expressieve beheersing), GC Series (het is een van de meest traditionele en complete) en GB1k (ze hebben een geweldige klank en resonantie).

Materialen

De fabricagematerialen van de piano’s zijn een fundamentele factor in verband met de geluidskwaliteit en duurzaamheid van het instrument; daarom gaf Yamaha voorrang aan de uitmuntendheid van zijn grondstoffen. Hier noemen we ze, zodat je hun voornaamste kwaliteiten leert kennen.

Wood: Yamaha gebruikt niet slechts één soort hout, want dit materiaal biedt verschillende resultaten, afhankelijk van het deel van de piano waar het zich bevindt. Zo zijn er houtsoorten die ideaal zijn om te weerkaatsen en andere die perfect zijn om de trilling van het instrument te verbeteren. Daarom is het frame van moderne Yamaha piano’s meestal gemaakt van eikenhout, sparrenhout, beukenhout of notenhout; het slagmechanisme is gemaakt van dennenhout, perenhout of esdoornhout; het klavier van lindenhout, en de buitenkant van exotische houtsoorten die het geheel een heel mooi uiterlijk geven. De klank is heel persoonlijk, dus probeer de verschillende variaties het liefst zelf uit.

Synthetisch ivoor: Een ander kenmerk van Yamaha piano’s (vooral de digitale varianten) is de zachtheid en lichtheid van de onderdelen. Dit komt doordat de bekledingen gemaakt zijn van synthetisch ivoor, waardoor je langer kunt spelen zonder moe te worden. Deze grondstof maakt de toetsen ook lichter in de hoge tonen en zwaarder in de lage tonen. Deze eigenschap begunstigt het geluid van digitale piano’s, waardoor het meer lijkt op akoestische varianten, zoals vleugels die voor grote concerten gebruikt worden.

Hybride piano’s

Hybride piano’s van Yamaha worden gekenmerkt door dezelfde kwaliteiten als een akoestische piano, maar dan met digitale technologie. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van de 4 soorten hybride piano’s:

Disklavier: Dit type Yamaha piano heeft een uniek systeem waarmee je in hoge definitie kunt opnemen en afspelen. Hij is ook heel gemakkelijk op te stellen en past zich aan verschillende ruimten aan, zodat je hem thuis, in opnamestudio’s, scholen, enz. kunt gebruiken.

TransAcoustic: Dit model valt op doordat het heel innovatief en veelzijdig is. Hij heeft ook volumeregeling, klankpalet, Bluetooth verbinding, en mute-stand (waarmee je je koptelefoon op de console kunt aansluiten en alleen voor jezelf kunt spelen), naast vele andere leuke functies.

Silent Piano: Yamaha is een van de eerste merken die deze geavanceerde technologie tot stand bracht, die heel praktisch is om op elk moment en op elke plaats te kunnen spelen zonder iemand anders te storen (want alleen jij hoort het geluid). Bovendien hebben deze Yamaha piano’s een uniek systeem van uiterst verfijnde en nauwkeurige sensoren.

AvantGrand: Deze piano wordt beschouwd als een van de twee beste ter wereld, en dat komt omdat Yamaha erin slaagde de klank van twee vleugels in één hybride piano te verwerken, die een maximum aan resonantie, helderheid en kracht produceert. Hij past ook in elke ruimte, waardoor hij praktisch en tegelijk muzikaal uitstekend is.

(Zichtbare foto: svglass / 123rf.com )

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies