Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Vroeger was het een essentieel onderdeel van een outfit, maar nu is het enigszins in de vergetelheid geraakt: het zakhorloge voor mannen. De komst en het toenemend gebruik van polshorloges en later mobiele telefoons als tijdsaanduiders hebben de zakhorloges voor mannen grotendeels vervangen. Toch zijn ze nooit helemaal van het toneel verdwenen.

Vooral de laatste jaren genieten zakhorloges voor heren een heropleving in populariteit. Ze zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen, zodat iedereen het juiste model voor hem of haar kan vinden. Van elegant tot sportief, alles is mogelijk en veel fabrikanten hebben zakhorloges voor mannen weer tot een integraal deel van hun collecties gemaakt. Want ze zijn een blikvanger die elke outfit verfraait en er iets bijzonders van maakt.
Beste Zakhorloge heren: Onze selectie

Zmkw Zakhorloge Heren

Als u op zoek bent naar een stijlvol en uniek accessoire om uw outfit compleet te maken, dan is dit ZMKW zakhorloge voor heren precies wat u nodig heeft. Met een prachtige Romeinse cijfer wijzerplaat en een retro oppervlak, zult u zeker indruk maken op iedereen die u tegenkomt. Het uitstekende vakmanschap en de nauwkeurige mechanische beweging garanderen niet alleen een elegant uiterlijk, maar ook een betrouwbare werking – een perfecte combinatie voor de modebewuste man.

Xiaoaosn Zakhorloge Heren

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Om uw ervaring nog aangenamer te maken, wordt het zakhorloge geleverd in een stijlvol geschenkzakje, precies zoals getoond in de figuur. Hiermee kunt u het horloge elegant bewaren en meenemen, of met trots als cadeau presenteren. Een Xiaoaosn zakhorloge is meer dan alleen een functioneel instrument om de tijd bij te houden; het is een symbool van klasse en verfijning die u met trots kunt dragen op speciale gelegenheden of dagelijks gebruik.

Jlyshop Zakhorloge Heren

Ontdek het unieke en creatieve design van het JLySHOP zakhorloge voor heren, met een opvallend Naruto-logopatroon op het oppervlak en stripfiguren patroon op de rug. Dit bijzondere horloge is het perfecte accessoire voor liefhebbers van Naruto. U zult onder de indruk zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het zakhorloge, dankzij het nauwkeurige quartz uurwerk dat ontwikkeld en vervaardigd is in Japan. Hierdoor werkt het horloge op batterijen en is het voorzien van een lange levensduur.

Hermann Jäckle Zakhorloge Heren

Betrouwbaarheid staat centraal bij het hartstuk van dit horloge. Uitgerust met een hoogwaardige messing behuizing (ø 47mm) en een krachtig Miyota kwartsuurwerk 2115, vindt u betrouwbaarheid en nauwkeurigheid in dit elegante accessoire. Het horloge is beschermd door een gebogen mineraalglas, waardoor het bestand is tegen de uitdagingen van het dagelijks leven.

Shopgids Zakhorloge heren: Alles wat je moet weten

De keuze van je zakhorloge voor mannen hangt natuurlijk in de eerste plaats af van je persoonlijke voorkeuren. Maar om je aankoopbeslissing wat gemakkelijker te maken, hebben we aspecten samengevat die je als leidraad kunt gebruiken.

Deze koopcriteria zijn belangrijke referentiepunten

 • Materiaal
 • Omslag
 • Weergave
 • Lift
 • Bevestiging

Om je precies te laten weten waar je op moet letten, leggen we in het volgende deel alle details van de afzonderlijke criteria uit.

Materiaal

Je wordt verwend met keuze als het gaat om het materiaal van je zakhorloge voor heren, want er zijn verschillende uitvoeringen en soms ook mengvormen. Het eerste wat je moet beslissen is welke kleur je herenzakhorloge moet hebben. Goud is de klassieker die heel goed staat bij elegante outfits zoals pakken. Zilver wordt vaak als sportiever ervaren, dus past het ook prima in het dagelijks leven. Als je een modern tintje wilt geven, is een rosekleurig horloge de perfecte keuze.

Voor goedkopere modellen zijn tegenwoordig ook messing en roestvast staal populaire materialen. Messing is betrekkelijk goedkoop en zacht genoeg dat er gemakkelijk mooie gravures in gemaakt kunnen worden. Roestvrij staal is een nog goedkopere optie die ook geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor messing. Als het om de wijzerplaat van je horloge gaat, kun je kiezen tussen echt en plastic glas. Als je echt glas verkiest, kies je best bestendig mineraal glas om breuk te voorkomen. Kunststof glas is over het algemeen robuuster, en wijzerplaten van dit materiaal zijn bijzonder duurzaam.

Deksel

Niet elk zakhorloge voor heren heeft hetzelfde ontwerp. Een van de belangrijkste verschillen is het omhulsel. Een horloge met een deksel heeft het voordeel dat de wijzerplaat beschermd is. Het deksel wordt indien nodig geopend door op een klein knopje op de rand van het horloge te drukken om de tijd af te lezen.

Als je liever altijd de tijd in het oog hebt, zijn zakhorloges voor heren zonder deksels de beste keuze. Deze modellen zijn ook bijzonder gewoon. De combinatie van beide varianten is een horloge met een half deksel. Het deksel heeft een gat in het midden, dat soms met glas gevuld wordt. Zo kun je de tijd aflezen zonder je herenzakhorloge te hoeven openen. Tegelijk is de wijzerplaat goed beschermd.

Display

De meeste zakhorloges voor heren hebben een analoge wijzerplaat met wijzers. Dit past goed bij de retro charme van dit accessoire en is ook erg mooi om te zien. Zoek je echter een herenhorloge dat antieke elementen combineert met moderne, dan moet je zeker een zakhorloge met een digitale aanduiding overwegen. De mix van oud en nieuw is bijzonder opwindend en maakt van je horloge iets unieks.

Winding

Antieke zakhorloges voor heren moeten bijna altijd met de hand en met regelmatige tussenpozen opgewonden worden om het uurwerk van energie te voorzien. Veel herenhorloges die tegenwoordig gemaakt worden berusten ook op dit mechanisme. Het enige nadeel is dat horloges van dit type onnauwkeurig worden als ze niet op tijd worden opgewonden. Mechanische zakhorloges voor heren zijn meestal van hoge kwaliteit en dienovereenkomstig iets duurder dan hun geautomatiseerde verwanten.

Met een zakhorloge voor heren met een kwartsmechanisme hoef je je geen zorgen te maken over wanneer je horloge de volgende keer opgewonden moet worden. Een ingebouwde batterij regelt dat voor je. Het hoeft pas na een paar jaar vervangen te worden.

Bevestiging

Welk type zakhorloge je ook kiest, het moet beslist een plaats hebben waar je gemakkelijk een ketting kunt bevestigen. Bij zakhorloges voor heren met handopwinding is dit meestal de kroon, waar ook het wieltje voor het opwinden zit.

Een ketting is belangrijk om je zakhorloge voor heren aan kledingstukken te bevestigen en om het in het algemeen beter te kunnen vasthouden. Zo loop je minder risico dat het horloge uit je hand glijdt en schade veroorzaakt. Bovendien is een ketting een mooie toevoeging als je je zakhorloge voor heren als onderdeel van je outfit etaleert.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent over zakhorloges voor heren voor je ze koopt, hebben we hieronder de belangrijkste vragen over dit onderwerp gebundeld en beantwoord.

In welke vormen zijn zakhorloges voor mannen verkrijgbaar?

Het eerste zakhorloge werd rond het jaar 1500 gemaakt. Wie het precies bouwde, is echter niet onomstotelijk opgehelderd en is steeds onderwerp van discussie. Het enige dat zeker lijkt, is dat het eerste horloge van dit soort in Duitsland gemaakt werd. Maar zakhorloges voor mannen uit die tijd zijn soms heel anders dan de modellen die nu in gebruik zijn. We stellen hier de belangrijkste varianten voor

 • Musk apple watch: De allereerste zakhorloges voor mannen waren bolvormig. De naam is afgeleid van de constructie. Het uurwerk werd ingebracht in ronde houders voor parfums, die in die tijd erg populair waren om medicinale en modieuze redenen. Deze worden muskusappels genoemd.
 • Klokken in blik: Blikken horloges waren ook een heel vroege variant van het zakhorloge. Qua vorm lijken ze op de huidige blikken. Horloges in blik waren in trek bij zowel mannen als vrouwen.
 • Kruis horloges: Kruishorloges behoren tot de zogenaamde vormhorloges. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze kruisvormig. Ze waren vooral populair in de 16de en 17de eeuw.
 • Lépine: Lépine kalibers zijn genoemd naar hun uitvinder, de Franse horlogemaker Jean Antoine Lépine. De ronde, platte vorm wordt geacht de weg gebaand te hebben voor de moderne vorm van het zakhorloge, die tegenwoordig het meest gebruikt wordt.
 • Savonnette: Platte, ronde horloges met deksels worden savonnette of veer-deksel horloges genoemd. Savonnette betekent “kleine zeep” in het Frans. De naam zinspeelt daarom op de vorm van deze horloges. Dit type is nu het populairst en komt het meest voor.

Tegenwoordig worden zakhorloges voor mannen in allerlei stijlen gemaakt, van heel klassiek tot steampunk tot fanartikelen voor personages als Harry Potter. Je vindt dus zeker een zakhorloge voor heren dat precies bij je stijl en voorkeuren past.

Hoe verzorg en reinig ik mijn heren zakhorloge?

Als je herenzakhorloge ooit een beetje vuil wordt, kun je het heel gemakkelijk schoonmaken met een zachte tandenborstel en een beetje water. Je moet er echter voor zorgen dat je heel weinig vloeistof gebruikt, om de beweging binnenin niet te beschadigen.

Zakhorloges voor heren met een mechanisch opwindmechanisme moeten ook niet op te koude plaatsen bewaard worden. De smeerolie in het horloge kan anders stroperig worden en je horloge werkt dan niet meer zoals het hoort.

Laat je herenzakhorloge bovendien ongeveer om de vijf jaar door een specialist nakijken. Hij kan versleten onderdelen vervangen en, indien nodig, de batterijen leegmaken en je horloge grondig schoonmaken. Dit zal ervoor zorgen dat je lang plezier hebt van je nieuwe accessoire.

Hoe kan ik de waarde van mijn antieke zakhorloge voor heren bepalen?

Eén ding meteen: de waarde van een antiek herenzakhorloge is vaak erg subjectief, omdat het meestal om memorabilia en erfstukken gaat. Niettemin brengen sommige horloges bij verkoop hoge prijzen op. Als je wilt weten wat je herenzakhorloge waard is, moet je niet afgaan op schattingen op afstand via foto’s van het internet. Hoewel deze vaak aangeboden worden, zijn ze meestal erg onnauwkeurig.

Sommige zakhorloges voor mannen hebben stempels in de kast die informatie kunnen geven over het gebruikte materiaal en de fabrikant. Zulke stempels worden hallmarks genoemd. Je kunt ze zelf bekijken als een eerste stap. Als je een realistische schatting wilt, kun je het beste een beroep doen op een vakman die gespecialiseerd is in antieke horloges.

Styling tips voor zakhorloges voor heren: Hoe je zakhorloge het best tot zijn recht komt

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren waarop je je zakhorloge voor heren kunt dragen. Zakhorloges voor heren passen bij elke outfit en zijn een mooi mode-accent bij zowel elegante als alledaagse looks. We leggen uit waar je je zakhorloge kunt dragen in dit hoofdstuk.

 • Het kiezen van de ketting: Kies eerst een geschikte ketting om je horloge aan te bevestigen. Of je het liever flitsend of effen hebt en welke lengte je verkiest, is helemaal aan jou.
 • Bij een pak: Als je een driedelig pak draagt, gaat het herenzakhorloge in je vestzak. De ketting waaraan je horloge bevestigd is hangt vrij over je buik en dient als extra blikvanger.
 • Met een jasje: Als je alleen een jasje draagt, wordt het zakhorloge meestal opgeborgen in de linker borstzak en vastgemaakt met een knoopsgatketting.
 • In het dagelijks leven: Voor dagelijks gebruik worden zakhorloges voor mannen meestal in de broekzak gedragen. Hier zijn verschillende manieren waarop je je horloge aan je kleding kunt bevestigen, zoals een ketting met een veerring, een riemklemketting of een kledingzoomklemketting.

Waar het op neerkomt is natuurlijk dat je je zakhorloge voor heren moet dragen op de manier die het beste bij je past. Het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt.

Samenvatting

Zakhorloges voor heren zijn het perfecte accessoire voor iedereen die houdt van de combinatie van modern en antiek. Een zakhorloge voor heren is een modieuze blikvanger die elke outfit opfleurt en er iets bijzonders van maakt. Bovendien val je met een zakhorloge als tijdwaarnemer op tussen de overvloed aan polshorloges en mobiele telefoons.

Tegenwoordig genieten zakhorloges voor mannen weer een groeiende populariteit. Veel fabrikanten hebben deze trend ingezien en bieden modellen voor mannen aan in verschillende kleuren en uitvoeringen. Bovendien is er de mogelijkheid om oude zakhorloges voor mannen tweedehands te kopen. Met deze ruime keuze ben je er zeker van dat je precies het horloge vindt dat aan je verwachtingen voldoet.

(Afbeeldingbron: Jonathan Pielmayer / unsplash)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies