Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

15Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Wie graag trekt en kampeert, weet dat het altijd nodig is de juiste accessoires bij je te hebben om problemen te voorkomen. Daaronder is de zaklamp, het product waarover we het vandaag zullen hebben.

De zaklamp is een voorwerp van grote waarde voor momenten dat er geen elektriciteit is en stelt je in staat zonder moeite te zien wat er om je heen is. Daarom is het in verschillende versies te vinden en we leggen alles over dit hulpmiddel uit.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn veel modellen zaklantaarns en elk past zich aan een ander soort behoefte aan.
 • De intensiteit van de verlichting van dit product wordt bepaald in lumen en hoe hoger het getal, hoe krachtiger het licht is dat het uitstraalt.
 • De zaklampen werken op batterijen of zijn oplaadbaar via dynamo, zonne-energie of elektriciteit.

Beste Zaklamp : Onze selectie

Of je ze nu thuis of bij tactische en buitenactiviteiten gebruikt, een zaklamp is erg handig in allerlei situaties. Het is echter nodig een kwaliteitsmodel in handen te hebben en hieronder laten we je zien welke de beste zijn.

Koopgids: alles wat je moet weten over zaklampen

De zaklamp is een essentieel product voor wie buitenactiviteiten beoefent en van kamperen houdt. Als dit voor jou het geval is, lees dan de volgende koopgids om er alles over te begrijpen.

Na foto um homem apontando uma lanterna para cima.

De lantaarn is een ideaal hulpmiddel voor trektochten en andere buitenactiviteiten. (Bron: Andreas Dress/ Unsplash)

In welke situaties is het de moeite een zaklamp te hebben?

Veel mensen denken niet dat een zaklamp een noodzakelijk product is, maar er zijn veel situaties waarin hij heel nuttig is.

Wie buitenactiviteiten beoefent, zoals wandelen en kamperen, moet er altijd een in de buurt hebben om te voorkomen dat je in het donker komt te zitten als het donker wordt.

In de auto is het ook interessant om dit hulpmiddel te hebben, want het kan helpen als het voertuig pech heeft, vooral ‘s nachts.

Thuis kan de zaklamp het verschil maken als er geen licht is en er geen kaarsen of nachtlampjes in de buurt zijn.

Welke soorten zaklampen zijn er?

Zeker ben je in je leven wel eens een zaklamp tegengekomen, maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat er verschillende modellen van dit product bestaan.

Omdat het een veel gebruikt voorwerp is, begon dit apparaat in verschillende versies gemaakt te worden. Dankzij dit is het mogelijk keuzemogelijkheden te vinden die bij vele vormen van gebruik passen.

Hiermee zijn de voornaamste soorten toortsen:

 • Traditionele handlamp: Dit model is het bekendste van allemaal en, hoewel het heel eenvoudig is, is het zeer efficiënt. Hij is er in verschillende maten, kan handvatten hebben of niet en kan binnen in huis, in de auto of op een andere plaats bewaard worden.
 • Tactische zaklamp: Gemaakt met een hoog vermogen en bereik, wordt deze optie veel gebruikt door politie en beveiligingspersoneel omdat hij superieure prestaties levert.
 • Hoofdzaklamp: De hoofdzaklampen worden aanbevolen voor wie buitenactiviteiten beoefent, zoals klimmers en bergbeklimmers. Ze worden in het hoofd van de atleet geplaatst en dienen om te verlichten wat zich aan zijn voorkant bevindt.
 • Lantaarnlamp: Dit type lantaarn heeft een vormgeving die echt aan een lantaarn doet denken en heeft een metalen structuur rond het glasoppervlak. Daarom wordt het veel gebruikt bij het kamperen.
 • Duiklantaarn: Zoals de naam al zegt, is dit model gemaakt voor gebruik onder water en wordt het gebruikt om de duiker in staat te stellen te zien wat er tijdens zijn duik gebeurt.

Hoe weet je wat het vermogen van een zaklamp is?

Elke zaklamp heeft een verschillend verlichtingsvermogen. Daarom is het heel gewoon dat je modellen vindt die meer omgevingen kunnen verlichten dan andere.

Dit vermogen wordt bepaald aan de hand van een eenheid energie die lumen heet, en die varieert naargelang de samenstelling van dit hulpmiddel. Op deze manier geldt: hoe groter de hoeveelheid lumen van een zaklamp, hoe hoger zijn verlichtingsmogelijkheden.

In het algemeen zijn er keuzemogelijkheden vanaf 200 lumen, waarmee je tot 100 meter ver kunt verlichten. Sommige versies hebben echter tot 12.000 lumen, en dat zijn de tactische modellen.

Na foto um homem sentado na beira do mar com uma lanterna acesa.

Er zijn zaklampen die een hoge verlichtingssterkte hebben. (Bron: Eric Fleming/ Unsplash)

Wat is de beste soort lamp voor de zaklamp?

De zaklamp kan met drie soorten lampen gemaakt worden: gloeilamp, halogeen of LED.

Want meer dat de gloeilampen elke dag meer in onbruik raken, bestaan er nog steeds modellen van dit werktuig die ermee gemaakt zijn. Maar welke is het meest geschikt?

Alle drie de mogelijkheden hebben hun positieve en negatieve punten. Wat ze echter het meest van elkaar onderscheidt is hun vermogen en energie-uitgave.

Gloeilampen hebben een hoger batterijverbruik dan LED en halogeenlampen en hebben niet zo’n hoog vermogen. Daarom is hun verlichtingspotentieel lager en moet hun batterij vaker opgeladen worden.

Modellen met halogeenlampen kunnen als middelmatig beschouwd worden en werken met ongeveer 1.000 lumen, wat overeenkomt met 50 watt. Ze verbruiken niet zo veel energie en zijn niet de krachtigste.

Zaklantaarns met LED lampen zijn daarentegen het populairst. Ze hebben een zeer laag batterijverbruik en een hoger verlichtingspotentieel. Ze worden daarom als de beste beschouwd.

Koopcriteria: hoe kies je de beste zaklamp

Nu je al op de hoogte bent van het hele universum van zaklampen, is het tijd om je te helpen de ideale te kiezen. Bekijk daartoe de hieronder genoemde criteria.

Bij de keuze van een zaklamp is een van de belangrijkste punten die geanalyseerd moeten worden de grootte.

Momenteel zijn er modellen met de meest uiteenlopende afmetingen en, terwijl sommige klein en zeer compact zijn, nemen andere meer ruimte in en zijn niet zo goed om in zakken en rugzakken te dragen.

Hiermee is het nodig te evalueren welke de optie is die het beste bij je behoeften past. Is het de bedoeling de zaklamp thuis of in de auto te laten liggen, dan kan hij iets groter zijn en is er geen probleem.

Wil je dit gereedschap echter kopen om het altijd bij je te hebben, dan zijn de kleinere ideaal.

Na foto uma lanterna acesa.

De ideale zaklamp heeft de meest geschikte maat, afhankelijk van de behoefte. (Bron: Steve Johnson/ Pexels)

Voeding

De zaklampen kunnen werken op twee manieren van voeding: met een batterij of met een oplaadbare batterij. Hierop letten in het uur van de aankoop is een van de beste manieren om later geen spijt te krijgen.

De modellen met batterijvoeding zijn heel praktisch en ze vertonen meestal een goede autonomie, waarbij het niet nodig is de batterijen met grote regelmaat te verwisselen.

Een ander positief punt is dat er de mogelijkheid is om er oplaadbare batterijen in te gebruiken; zo zijn de kosten bij dit artikel gering.

Als de batterijen echter opraken tijdens het gebruik van dit product en er geen reservebatterijen zijn, kun je het niet meer gebruiken.

Nu we het over de oplaadbare versies hebben, moet je weten dat er enkele oplaadmogelijkheden zijn, dat zijn er:

 • Dynamo: Hij heeft geen enkele vorm van elektrische stroom nodig om opgeladen te worden en wordt opgeladen door aan een zwengel te draaien.
 • Zonlicht: Gebruikt zonne-energie om zijn batterij op te laden.
 • USB / Voeding: Moet op een of andere stroombron aangesloten worden om hem weer aan de praat te krijgen.

Lichtintensiteit

Sommige zaklampen werken met verschillende lichtintensiteiten en deze eigenschap kan in verschillende situaties heel interessant zijn, en ze bieden meestal de mogelijkheid van laag, middel of hoog licht.

Hiermee kun je de intensiteit van de verlichting naar behoefte instellen.

Dit spaart de batterij of energie, want hoe sterker het licht, hoe meer energie verbruikt wordt.

Weerstand

Als het de bedoeling is de zaklamp buiten te gebruiken, is het essentieel dat hij goed bestand is tegen weersschommelingen.

Voor dit soort gebruik bevelen we modellen aan die waterdicht of waterbestendig zijn. Bovendien zijn die met een robuustere en versterkte structuur ook een goede keus.

Samenvatting

Om de zaklamp goed te kunnen gebruiken is het nodig te weten welke je moet kopen. Daarom leggen we in dit artikel al de belangrijkste punten over dit hulpmiddel uit.

Als je al onze tips volgt, zal de aanwinst zeker zijn. Als je dit artikel leuk vond, deel het dan zeker met je vrienden. Dank je en kom gauw terug!

(Fonte da imagem destacada: BrickRedBard/ Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies