Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

De zegelring voor heren is geschikt als modeaccessoire voor zowel speciale als alledaagse gelegenheden. Waar vroeger alleen aristocraten een zegelring mochten dragen, mag nu iedereen dat, als eenvoudig sieraad of als symbolisch erfstuk. De zegelring voor mannen kan een effen outfit verfraaien en voor interessante gesprekken zorgen.

Signetringen voor mannen zijn vaak heel opvallend vormgegeven en kunnen veel aandacht trekken. Als je de moed vindt om de zegelring zelfverzekerd te dragen, kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan een aantrekkelijke outfit. Zegelringen voor mannen zijn er in verschillende materialen, stijlen en verschillende motieven. Sommige zegelringen voor mannen bieden zelfs personalisatiemogelijkheden. Op de juiste manier gebruikt, zijn ze het modehoogtepunt op elke gebeurtenis. Experimenteer met de meest ongewone modellen.
Beste Zegelring heren: Onze selectie

Shopgids Zegelring heren: Alles wat je moet weten

Er zijn verschillende weelderige en stijlvolle modellen zegelringen voor heren om uit te kiezen als de perfecte afwerking van je outfit. Bij het kiezen van de juiste zegelring voor mannen zijn er echter een paar dingen waarmee je rekening moet houden, want alleen dan zal je ring niet alleen een blikvanger zijn, maar ook geschikt voor de gelegenheid.

De volgende criteria zijn doorslaggevend voor het kiezen van de juiste zegelring voor mannen.

 • Materiaal
 • Stijl & Motief
 • Personalisatiemogelijkheden

In de volgende paragrafen leer je hoe je de juiste zegelring voor mannen kunt kiezen.

Materiaal

zegelringen voor mannen zijn er in verschillende materialen. Het materiaal heeft een belangrijke invloed op hoe duur en hoe duurzaam de zegelring voor mannen is. Kostbare materialen kunnen, als ze aanslag vertonen, beter dan andere modellen gereinigd worden om de oude glans terug te brengen.

Zegelringen voor mannen van goud, platina, zilver of witgoud behoren tot de zegelringen van edele metalen. In de meeste gevallen behoren deze tot de duurdere modellen, maar ze brengen het voordeel mee dat ze een blijvend en duurzaam erfstuk zijn. Deze hoogwaardige zegelringen zijn ook geschikt als trouwringen, bijvoorbeeld.

Heren zegelringen kunnen ook louter met een dun laagje goud of zilver gelegeerd worden. Deze ringen zijn iets goedkoper en stellen je in staat verschillende versies te hebben voor verschillende outfits.

Niet alleen het materiaal van de ring is het vermelden waard. Sommige zegelringen zijn versierd met stenen. Hier kan een ruw onderscheid gemaakt worden tussen echte en synthetische stenen. Signetringen met robijnen, opalen of diamanten behoren tot de hoogwaardige en dure stenen. Een goedkoper en niet minder aantrekkelijk alternatief is een zegelring met zirkonia.

Bij de keuze van de materialen gaat het in de eerste plaats om de emotionele betekenis die de zegelring voor jou moet hebben. De dure, hoogwaardige zegelringen zijn bedoeld om op een bepaald moment aan een familielid doorgegeven te worden.

Stijl & Motief

Zegelringen voor mannen zijn zeer symbolisch en komen daarom voor in een grote verscheidenheid van stijlen met verschillende motieven. Antieke, nautische, vintage en wapenschild zegelringen voor mannen kunnen onder andere genoemd worden. Afhankelijk van de gewenste symboliek is het raadzaam een andere stijl te kiezen.

Typische motieven op zegelringen voor mannen zijn leeuwen of adelaars. De leeuw symboliseert per definitie moed en koninklijkheid. De adelaar betekent ook moed, maar ook kracht en eeuwig leven. Als je een zegelring met een diermotief kiest, is het de moeite waard je vooraf in de symboliek te verdiepen.

Een ander typisch, niet-dierlijk motief is het anker aan de zegelring. Het anker wordt geassocieerd met hoop, liefde en sterke banden. Dit motief is bijzonder geschikt voor bruiloften of jubilea, bijvoorbeeld om een ander of jezelf het beste te wensen.

Behalve symboliek speelt ook persoonlijke smaak een rol bij de zegelring voor mannen. Antieke zegelringen en zegelringen bezet met wapenschilden en stenen behoren tot de meer ostentatieve juwelen. Vintage en nautische zegelringen kunnen iets discreter zijn.

Personalisatiemogelijkheden

Als je van plan bent je zegelring binnen de familie of aan een belangrijke persoon door te geven, dan is het raadzaam je vooraf te informeren over de personalisatiemogelijkheden. Door je eigen handtekeningen aan de zegelring voor heren toe te voegen, kun je een persoonlijke boodschap doorgeven voor de komende generaties.

Niet elk materiaal van zegelringen is geschikt voor personalisatie. Metalen van hoge kwaliteit zijn bijzonder geschikt om te graveren. Modellen van heren zegelringen die eerder als fantasie-sieraden worden aangeduid, mogen niet gebruikt worden voor personalisatie, want dat is niet bepaald duurzaam.

Personalisaties kunnen vooral op vlakke oppervlakken van de heren zegelring vereeuwigd worden. Populaire motieven zijn een familiewapen of initialen.

Bij de beslissing welke zegelring voor mannen gepersonaliseerd moet worden, moeten ringen met reeds gezette stenen vermeden worden. Weelderige ringen bezet met stenen kunnen de personalisatie visueel overstemmen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

De juiste zegelring voor mannen kiezen is niet altijd eenvoudig. Daarom hebben we de belangrijkste vragen over zegelringen voor mannen op een compacte manier voor je beantwoord.

In welke stijlen zijn zegelringen voor mannen verkrijgbaar?

Zoals al bij de koopcriteria vermeld, zijn er zegelringen voor mannen in vele materiaal- en stijlvariaties. Om je een beter overzicht te geven van de verschillende soorten zegelringen, stellen we hieronder de belangrijkste modellen met hun bijzondere kenmerken voor.

 • Hoog-karaats zegelringen voor mannen: Hoog-karaats zegelringen voor mannen zijn ringen van kostbare en extravagante materialen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende edelmetalen, zoals goud, zilver of platina met verschillende stenen, en kunnen gecombineerd worden met chique outfits bij speciale gelegenheden. Een beetje moed is vereist voor zegelringen van hoog karaat voor mannen, want ze zullen je doen opvallen.
 • Heren zegelringen voor huwelijken: Signetringen voor mannen zijn bijzonder geschikt voor een van de belangrijkste dagen in het leven. Ze kunnen zowel weelderige als eenvoudiger ontwerpen zijn. Heren zegelringen voor bruiloften worden vaak samen met de trouwring voor de bruid gekocht om erbij te passen.
 • Fashion juwelen zegelringen voor mannen: Fashion juwelen zegelringen voor mannen zijn geschikt voor de kleine portemonnee. Ze dienen om een effen of juist een opvallende outfit verder te accentueren. Op het eerste gezicht kunnen deze zegelringen voor mannen van hoge klasse lijken, maar ze worden gekenmerkt door een lichter gewicht.
 • Met stenen bezette heren zegelringen: Bij met stenen bezette heren zegelringen ligt de nadruk op een bijzondere steen. Ze zijn in principe opvallend, maar ook verkrijgbaar in subtiele variaties met donkere stenen. Zirkonia stenen zijn een goedkopere optie dan dure robijnen of opalen.
 • Geërfde zegelringen voor mannen: Geërfde zegelringen voor mannen stralen grote symboliek uit en zijn geschikt om dagelijks te dragen. Er zit vaak een lange familiegeschiedenis achter de motieven. Typische motieven zijn, bijvoorbeeld, het familiewapen of initialen. Het materiaal is vaak duurzaam.

Als het gaat om het stylen van een zegelring voor mannen, is persoonlijke smaak het belangrijkst! Het dragen van extravagante zegelringen voor mannen vergt misschien een beetje moed.

Hoe kan ik zien of mijn zegelring voor mannen goed past?

Om de perfect passende zegelring voor mannen te vinden, moet met een aantal dingen rekening gehouden worden, zoals het kennen van de ringmaat van je vinger. Dit is vooral van belang als de ring online gekocht wordt en er geen vergelijkingsring beschikbaar is. We leggen hieronder in een paar stappen uit hoe je je ringmaat kunt achterhalen.

 1. Houd een touwtje en een liniaal klaar.
 2. Wikkel het touwtje om de wortel van je vinger.
 3. Kort het touwtje aan de ontmoetingsuiteinden in.
 4. De liniaal geeft dan de ringmaat aan.
 5. Tenslotte is het belangrijk om aan de veilige kant te zitten door bij het meten rekening te houden met de breedte van je gewrichten.

Zo gemakkelijk is het om zelf de ringmaat van je vinger op te meten voor de juiste herenring. Als je nog steeds onzeker bent, kun je je maat ook laten ophelderen in een speciaalzaak, zoals een juwelier.

Aan welke vinger moet ik een zegelring voor mannen dragen?

De zegelring voor mannen wordt meestal aan de ringvinger gedragen. Als trouwring wordt hij traditioneel aan de rechterhand gedragen. Heel oude zegelringen passen echter soms alleen om de pink, omdat handen vroeger kleiner waren.

Er is echter geen vaste regel of de ring aan de linker- of rechterhand gedragen moet worden, maar er zijn verschillende meningen, afhankelijk van de symboliek van de zegelring.

Bij gegraveerde zegelringen voor heren wordt de ring zo gedraaid dat de persoon aan de overkant het zegel kan zien.

Het dragen van zegelringen voor heren aan de wijsvinger of duim was gebruikelijk in de Middeleeuwen. Vandaag is het nogal ongewoon.

Hoe verzorg en reinig ik mijn zegelring voor heren?

Edelmetalen heren zegelringen van hoge kwaliteit hoeven zelden schoongemaakt te worden, maar ze kunnen na verloop van tijd verkleuren of dof worden. Enerzijds kun je ze professioneel laten ultrasoon reinigen door een juwelier.

Anderzijds kunnen huismiddeltjes met Coca Cola ook werken, maar geven nooit hetzelfde resultaat. Een andere goedkope optie is om je heren zegelring in een mild zeepbadje te weken en hem dan met een tandenborstel schoon te maken.

Styling tips voor zegelringen voor mannen: Hoe je de perfecte look kunt bereiken

Tot slot willen we nog een paar styling tips delen voor je persoonlijke zegelring look.

 • Feestelijke outfit / pak: Weelderige heren zegelringen, bijvoorbeeld met edelstenen, passen goed bij extravagante outfits. Deze zorgen voor de finishing touch.
 • Eenvoudige outfit / alledaagse mode: Ringetjes met het familiewapen en familiezegel kunnen altijd in het dagelijks leven gedragen worden, vooral die van edelmetaal. Door de effen kleur vallen deze zegelringen voor heren slechts onopvallend op.

Met deze tips kun je in principe niet fout gaan bij het stylen.

Samenvatting

De zegelring voor mannen past bij elke gelegenheid en maakt een persoonlijk tintje mogelijk zoals bijna geen ander sieraad. Dit accessoire is een gespreksonderwerp, of het nu over symboliek, herkomst of verschijning gaat, de zegelring voor mannen trekt de aandacht en inspireert.

Dit bijzondere sieraad kan gepersonaliseerd worden en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen voor grote en kleine portefeuilles. Juist gekozen kan de zegelring voor mannen generaties lang meegaan. Soms is er moed voor nodig om zo’n ostentatief sieraad te dragen, maar de zegelring voor mannen kan een trouwe metgezel worden.

(Afbeeldingbron: unsplash / Nixir)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies