Laatst bijgewerkt: 30-09-2021

Zilver is een van de mooiste en meest veelzijdige metalen die er zijn. Hij past zowel bij elegante als bij casual en avant-gardistische stijlen. Bovendien zijn er talloze accessoires van dit materiaal gemaakt. Als je verliefd bent op zilveren armbanden, mag je deze gids niet missen, we vertellen je er alles over wat je moet weten!

Beste Zilveren armband dames: Onze selectie

Hier zijn de details die je in staat stellen het ideale model te kiezen. Let goed op!

Alles over zilveren armbanden voor vrouwen

Zilveren armbanden voor vrouwen zijn heel elegante en tegelijk uiterst aanpasbare accessoires. Je vindt een enorme variëteit aan ontwerpen op de markt. Als je de belangrijkste soorten wilt kennen, lees dan verder!

Welke soorten zilveren armbanden voor vrouwen zijn er?

  • Bangle: Dit is een stijve of halfstijve ring. Het wordt om de pols of arm gedragen. Er zijn variaties aangepast aan verschillende stijlen en soorten uiterlijk. Er zijn effen damesarmbanden of armbanden met versierde details.
  • Met links: Zoals de naam al doet vermoeden, bestaan deze damesarmbanden uit schakels die in elkaar gehaakt zijn. Deze geven mobiliteit en flexibiliteit aan het accessoire. Je vindt ze in verschillende maten en formaten links.
  • Krab armband: Dit is een opengewerkte damesarmband in de vorm van een klauw (waaraan hij zijn naam dankt). Het kan verschillende soorten opengewerkt werk hebben. Het is een heel mooi en elegant sieraad.

Welke soort zilver wordt gebruikt om deze damesarmbanden te maken?

Deze damesarmbanden zijn gemaakt van verschillende soorten zilver. Hieronder vertellen we je over de belangrijkste varianten:

  • Zuiverzilver: Ook zilverzilver genoemd. Het is gemaakt van 99.9% zilver met weinig gehalte aan andere materialen, zoals koper.
  • Sterling zilver: Ook bekend als sterling zilver. Het is samengesteld uit 92,5 % zilver en 7,5 % koper. Het is een van de meest gebruikte varianten op de markt.
  • Genummerd zilver: Zilver kan ook genummerd worden. Bijvoorbeeld zilver 900 (een van de minst gebruikte wegens zijn lage kwaliteit en dichtheid) of zilver 925 (een van de meest gebruikte wegens zijn 92,5 zuiverheid). Er is ook zilver 720 (vrij algemeen gebruikt), zilver 999 (99.9% zuiver!) en zilver 800 (samengesteld uit 800 gram zilver en 200 gram andere metalen)

Samenvatting

Zilver is een materiaal dat opvalt door zijn robuustheid, schittering en schoonheid. Daarom is het een van de meest gebruikte metalen voor de vervaardiging van juwelen. Bovendien raakt hij nooit uit de mode en past hij bij allerlei soorten outfits. Bovendien gaat hij een leven lang mee – een zilveren armband geeft je look dat speciale tintje!

(Uitgelichte afbeelding bron: Volodymyr Tverdokhlib: 149504791/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies