Laatst bijgewerkt: 17-08-2021

Sieraden worden tegenwoordig steeds populairder in de mannenwereld. Zilveren ringen voor mannen zijn bijzonder trendy. Deze zijn een belangrijk element voor een modieuze en stijlvolle outfit, want ze geven er een individueel tintje aan. Ze geven de finishing touch aan je look en benadrukken je persoonlijkheid.

Daarom zijn ze tegenwoordig een absolute must-have in de garderobe van elke man. Bovendien zorgen de talrijke verschillende looks ervoor dat er genoeg variatie is voor elke smaak. Zilveren ringen voor mannen zijn ook ideaal als geschenk.
Beste Zilveren ring heren: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Zilveren ringen voor mannen zijn er in ontelbare variaties: Van heel effen ringen zonder versiering tot brede statement ringen. In het volgende gedeelte hebben we de belangrijkste vragen over zilveren ringen voor mannen samengevat en willen ze zo kort mogelijk beantwoorden om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Welke soorten zilveren herenringen zijn er?

Je vindt zilveren ringen voor mannen in veel verschillende uitvoeringen. Om ze te categoriseren, hebben we geprobeerd ze te rangschikken naar hun verschillende ontwerpen of stijlen.

 • Eenvoudige zilveren ringen: Deze ingetogen sieraden bieden een stijlvolle aanvulling op je kantoorlook. Met hun hulp kun je een klassieke flair aan je outfit geven. Smalle zilveren ringen worden ook vaak gebruikt als verlovings- of trouwring.
 • Zilveren ringen met gravure: Een gravure in de ring geeft een beetje extra flair aan de van nature discrete structuur. Zo kunnen bijvoorbeeld spirituele motieven, ornamenten, cijfers of belettering gegraveerd worden.
 • Opvallende zilveren ringen: Dit type zilveren ring wordt vaak een statement ring genoemd, omdat hij erg in het oog springt door zijn buitengewone breedte en de opvallende motieven. Statement ringen hebben meestal een brede staaf en zijn bovendien versierd met doodshoofden of andere motieven, bijvoorbeeld. Ook zegelringen vallen in de categorie van opvallende ringen.
 • Zilveren ringen met onyx: Bij dit type is een onyx in de zilveren herenring gezet als een klein vormgevingselement. Deze zwarte stenen getuigen van pure elegantie en zijn geschikt voor heren van alle leeftijden. Het zwart harmonieert ook met elke outfit.

De keuze van de bijzondere stijl van je zilveren herenring is een individuele aangelegenheid en hangt af van je persoonlijke stijl. Durf echter af en toe iets nieuws te proberen.

Hoe maak ik mijn zilveren herenringen goed schoon?

Wie vaak zilveren sieraden draagt, kent het probleem. Na een zekere tijd begint zilver onooglijk te verkleuren. Helaas kan dit door de jaren heen niet vermeden worden door chemische processen. Met de volgende tips kun je deze verkleuring echter gemakkelijk verwijderen

 • Zilverpoetsdoekjes: De gemakkelijkste manier om zilveren ringen voor mannen schoon te maken is het gebruik van zilverpoetsdoekjes. Dit is voldoende voor lichte vervuiling.
 • Aluminiumfolie en zout: Bij deze methode leg je eerst een kommetje met aluminiumfolie. Leg er dan de zilveren ringen van je heren in en voeg er een tot twee theelepels in de handel verkrijgbaar keukenzout aan toe. Giet tenslotte kokend water over alles. Na een paar minuten kun je je zilveren herenringen verwijderen en ze met een zachte doek afdrogen. De zilveren ringen zien er dan als nieuw uit. Je moet deze methode echter alleen gebruiken als ze erg vuil zijn, anders kan het je zilveren ringen beschadigen.
 • Baking soda en citroensap: Doe een theelepel baking soda samen met dezelfde hoeveelheid citroenzuur in een kommetje. Leg de zilveren herenringen er kort in en poets dan het zilver glanzend met een zachte tandenborstel. Spoel daarna af met lauw water en droog af.

Als het om het reinigen van zilveren ringen gaat, is er niet één perfecte oplossing. Afhankelijk van de ernst van de vlekken, kun je de bovenstaande methoden proberen. Zorg er ook voor, als preventieve maatregel, dat je je zilveren ringen voor mannen afdoet voor het douchen en naar bed gaan, om ze niet onnodig te belasten.

Hoe bepaal ik de juiste maat voor mijn zilveren herenring?

Een belangrijk aspect bij het kopen van je zilveren herenring is het kiezen van de juiste maat. Om dit te doen, ga je als volgt te werk

 • Knip eerst een strook van acht tot tien millimeter lang en niet meer dan een centimeter breed uit een vel papier.
 • Wikkel de strook dan in de lengte om je ringvinger. De strook mag niet te los zitten.
 • Trek aan het eind van de overlapping een lijn met een potlood.
 • Tenslotte hoef je alleen de gemarkeerde doorsnede met een liniaal te meten. Het resultaat in millimeters komt overeen met je ringmaat.

Als je deze eenvoudige tips volgt om je ringmaat op te meten, dan maak je gegarandeerd snel indruk met de perfecte zilveren ringlook.

Kan ik zilveren herenringen combineren met andere sieraden?

Zilveren ringen zijn helemaal on trend en in staat om elke outfit helemaal op te fleuren. Sommige mannen weten echter niet wanneer het te veel van het goede is. In principe kunnen zilveren ringen voor mannen nog steeds stijlvol gecombineerd worden met andere sieraden. Ze staan bijvoorbeeld prachtig bij een leren armband. Een zilveren ketting kan ook goed gedragen worden bij zilveren herenringen. Het dragen van meerdere zilveren ringen aan één hand is ook bijzonder populair en modern.

Styling tips voor zilveren ringen voor mannen: Hoe de perfecte zilveren ring look te bereiken

Mannen die weinig of geen sieraden gedragen hebben, zullen aanvankelijk onzeker zijn over hoe je zilveren ringen goed kunt combineren en aan welke vinger ze gedragen moeten worden. Houd wel rekening met de volgende stylingsregels

 • Voor formele gelegenheden kun je je zilveren ring voor mannen vrij klassiek aan de ringvinger dragen.
 • De trend die “finger candy” genoemd wordt is op het ogenblik bijzonder populair. Om dit te doen draag je eenvoudig verschillende zilveren ringen aan één hand.
 • Brede, in het oog springende ringen zoals zegelringen worden vaak aan de pink gedragen. Sommige mannen dragen ze echter ook aan de ringvinger.
 • Bij het bijwonen van concerten kun je bijvoorbeeld gaan voor schommelringen met een schedel of leeuwenkop.
 • Voor een onstuimige kroegavond of op een afspraakje kun je ook ringen in verschillende stijlen combineren, zoals een slanke zilveren ring aan de duim, een gegraveerde ring aan de middelvinger en een zegelring aan de ringvinger.
 • Kies op kantoor effen, smalle ringen zonder versieringen.

Als je echter besluit zilveren ringen voor mannen te dragen, moet je het meest op je persoonlijke smaak afgaan. Alleen zo komt je persoonlijkheid optimaal in je tot uiting.

Samenvatting

Zilveren ringen voor mannen zijn een geweldig sieraad, zowel in het dagelijks leven als bij feestelijke gelegenheden, want ze ronden elke outfit perfect af. Hun aandacht voor details zal ook positieve aandacht trekken van het andere geslacht.

Dankzij de verschillende variaties in het assortiment zilveren ringen voor mannen is er voor elke man wel een passend sieraad te vinden. Bovendien zijn zilveren ringen voor mannen ideaal als geschenk voor je vriend of partner.

(Afbeeldingbron: Amanda Mocci / unsplash.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies