Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

61Bestede uren

33Beoordeelde onderzoeken

238Verzamelde opmerkingen

Een zonnecrème is een crème die een SPF (Sun Protection Factor) van 15 of hoger bevat. Het biedt bescherming tegen de UV stralen van de zon, die voortijdige veroudering en huidkanker kunnen veroorzaken.
Zonnecrème: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste zonnecrème: Onze selectie

Nivea’s Zonnespray SPF 30

Nivea’s Sun Spray SPF 30 is een geweldige manier om de intensiteit van vlekken van zonnebrandcrème na het wassen te verminderen, terwijl het toch een uitstekende bescherming tegen de zon biedt. De voedende formule helpt de natuurlijke bescherming van de huid te ondersteunen, en de langdurige hydratatie laat je huid soepel en zacht aanvoelen. Door de gemakkelijke spray-on applicatie is het product snel en gemakkelijk te gebruiken, zelfs ondersteboven. En de verfrissende bloemige noten met een verzorgende finish maken het een plezier om te gebruiken.

Garnier Ambre Solaire Kids Beschermende Spray

Deze Garnier Ambre Solaire Kids Protection Spray is perfect om je kleintjes veilig in de zon te houden. Met een hoge SPF van 50+ biedt het een zeer hoge bescherming tegen UVB, UVA en UVA stralen. De lichte en gemakkelijk te gebruiken textuur wordt snel door de huid opgenomen en laat een niet-vettig laagje achter. De hypoallergene formule is ook milieuvriendelijk, want ze bevat sheaboter uit duurzame bronnen.

De perfecte zonnebrandcrème

Op zoek naar de beste bescherming tegen de zon? Zoek niet verder dan onze SPF 50+ zonnecrème. Deze krachtige formule is waterbestendig, snel absorberend en langhoudend, en biedt je onmiddellijk bescherming tegen schadelijke UV stralen. Het is ook rif-vriendelijk, vrij van oxybenzonen en avobenzonen, en van nano-producten. Bovendien bevat het pro vitamine D om de beschermende en regenererende functie van je lichaam te versterken.

Zonnecrème: Vaak gestelde vragen

Welke soorten zonnecrème zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten zonnecrème, chemische en fysische. Chemische bevatten ingrediënten als oxybenzone (ook bekend als benzofenon-3), avobenzone, octocrylene of homosalaat. Fysische zonnefilters gebruiken zinkoxide of titaniumdioxide om de UV-stralen van je huid te weerkaatsen voor ze in je lichaam kunnen worden opgenomen. Het laatste is een betere optie voor mensen met een gevoelige huid omdat het geen chemische stoffen bevat die hun huid verder kunnen irriteren, maar beide werken goed om je tegen UVA/UVB straling te beschermen, dus kies welke voor jou het beste werkt.

Een goede zonnecrème moet je kunnen beschermen tegen UVA en UVB stralen. Het is belangrijk dat de SPF (Sun Protection Factor) van een product hoog genoeg is voor je huidtype, en dat het ook waterbestendig of waterproof is. Je moet het minstens 20 minuten voor je in de zon gaat op een schone droge huid aanbrengen, zodat het effectief kan werken. Er zijn ook zonnecrèmes verkrijgbaar met toegevoegde ingrediënten zoals antioxidanten die veroudering door blootstelling aan zonlicht helpen tegengaan.

Wie moet een zonnecrème gebruiken?

Iedereen die lange tijd in de zon vertoeft, doet er goed aan een zonnecrème te gebruiken. Dit geldt zowel voor mensen met een lichte huid, rood haar en sproeten als voor mensen met een donkere huidskleur. Het is ook belangrijk dat kinderen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen worden beschermd, dus het is het beste als ze elke dag SPF 30+ dragen als ze buiten zijn tijdens de piekuren (10.00 – 16.00 uur).

Op basis van welke criteria moet je een Zonnecrème kopen?

De belangrijkste factor is de SPF. Kies een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 15, en als je langer dan 30 minuten buiten bent, gebruik er dan een met een nog hoger beschermingsniveau. Zonnecrèmes zijn er ook in verschillende vormen – lotions zijn gemakkelijker aan te brengen maar blijven meestal minder lang op je huid; sprays kunnen in je ogen of mond lopen (en zijn niet aan te raden voor kinderen); gels blijven beter zitten maar kunnen plakkerig aanvoelen; poeders laten een wit residu achter als ze slijten; en sticks nemen meer tijd in beslag om in te wrijven omdat ze zich niet gemakkelijk over grote oppervlakken zoals gezicht of rug verdelen. Kies wat het beste aanvoelt voor je lichaamstype en aan al deze criteria voldoet.

De zonnecrème is een van de belangrijkste producten die je kunt kopen, dus is het van vitaal belang op een paar factoren te letten. Ten eerste moet je er zeker van zijn dat het product een SPF waarde heeft van minstens 30 – dit moet voldoende zijn om je huid tegen schadelijke UV stralen te beschermen en zonnebrand te voorkomen. Ten tweede kijk je of er extra’s in de crème zitten zoals anti-oxidanten of hydraterende ingrediënten – deze helpen je huid gezond te houden en beschermen haar tegelijk tegen schade door UVA/UVB stralen. Ga ten slotte na hoeveel bescherming je nodig hebt op basis van waar je woont en welke tijd van het jaar het is; sommige mensen hebben alleen een laag niveau zonnebrandcrème nodig tijdens de wintermaanden als ze niet te lang buiten zijn, maar anderen hebben misschien het hele jaar door iets sterkers nodig, afhankelijk van hun locatie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Zonnecrème?

Voordelen

Zonnecrèmes zijn een prima manier om je huid tegen de zon te beschermen. Ze zijn gemakkelijk en snel aan te brengen, ze laten na het aanbrengen geen resten achter op je gezicht of handen en ze ruiken ook lekker.

Nadelen

Het grootste nadeel van een zonnecrème is dat ze niet dezelfde bescherming biedt als een SPF50+ zonnebrandcrème. Het biedt slechts ongeveer 50% bescherming, dus je moet meer dan twee keer zoveel aanbrengen om de aanbevolen hoeveelheid te bereiken. Zonnecrèmes zijn ook gemakkelijker en sneller op kinderen aan te brengen omdat er na het aanbrengen geen wit residu achterblijft zoals bij sommige crèmes wel het geval is.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • NIVEA
  • Hawaiian Tropic
  • NIVEA

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Zonnecrème in onze review kost ongeveer 12 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 19 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies