Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

28Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

71Verzamelde opmerkingen

Hoe gaat het met je? Welkom. Bedankt voor je bezoek en hou ons in gedachten telkens als je een vraag moet stellen over het product dat je wilt kopen. In dit artikel gaan we het hebben over zwangerschapskussens, een onmisbaar voorwerp in deze mooie en delicate fase.

Een van de dingen die je tijdens de zwangerschap het meest nodig hebt is rust, zeker als het je eerste zwangerschap is, en zeker als je een werkende aanstaande moeder bent. Het lichaam past zich aan en maakt veel veranderingen door die energie verminderen. Volledig uitrusten is een noodzaak voor het lichaam, dus moet het dag en nacht zijn ruimte en tijd krijgen.

Behalve dat je je tijd aan deze taak moet geven, is het ook nodig het te vergezellen van een kussen dat geschikt is voor deze fase, dus moet je aan de slag om de aankoop te doen, maar zo’n belangrijke opdracht kan en mag niet licht opgevat worden, dus het is een must het product grondig te kennen om het beste op de markt te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Zwangerschapskussens zijn voorwerpen die gemaakt zijn van een soort stof, en gevuld met een of ander materiaal (er zijn verschillende soorten) dat het kussen zijn vorm geeft. Ze zijn langer dan normaal en passen zich aan aan de veranderingen die het lichaam tijdens de zwangerschap ondergaat.
 • Naar vorm zijn er minstens 5 hoofdtypen zwangerschapskussens: wigvormig, volslank of “C” vormig, doorlopend of recht, buik(bonen)kussen en opblaasbaar. Elk is ontworpen om in deze periode aan verschillende behoeften te voldoen.
 • Met factoren als vorm, grootte, stof en vulling moet rekening gehouden worden bij het kiezen van het beste exemplaar naar de smaak van de aanstaande moeder. Elk aspect maakt deel uit van de totale weldaad die het kussen zal geven aan degene die het bewoont.

Beste Zwangerschapskussen: Onze Selectie

Koopgids

Om de voordelen ervan te verkrijgen is het niet voldoende naar de winkel te gaan en het exemplaar te kiezen dat je vindt, we moeten ons bewust zijn van de functie en de individuele kenmerken om de doelstellingen te bereiken, dus is het verplicht de algemene en bijzondere aspecten, voordelen, nadelen en alle informatie die onze beslissing verrijkt te kennen.

Het hebben van een kussen voor zwangerschap, vergezelt ons in goede en moeilijke tijden. (Foto: serezniy / 123rf.com)

Wat is een zwangerschapskussen?

Zwangerschapskussens zijn grote kussens of structuren, meestal van grote afmeting en dikte, die gekenmerkt worden door bekleed te zijn met een soort stof, gevuld met een of ander zacht of stijver materiaal en waarvan de functie is om comfort te bieden tijdens de verschillende stadia van de zwangerschap.

Deze periode beleven is een groot geluk, maar tegelijk is het een cyclus die veel aandacht, zorg en rust vraagt. Afhankelijk van hoe de zwangerschap verloopt, moeten sommige mama’s gedeeltelijke of totale rust nemen, en maand na maand wordt de groei van de buik groter en leren ermee te slapen is een grote uitdaging.

Wat zijn de voordelen?

Het derde trimester is een van de ingewikkeldste, juist vanwege de grootte van de baby en omdat allerlei omstandigheden onderbroken slaap veroorzaken. De missie van het kussen is om ons te helpen een betere nachtrust te krijgen, ook als de symptomen van dit trimester in de weg zitten.

En dat is precies waarom ze gemaakt zijn, om de rust en diepe slaap te helpen verbeteren, tegelijk met het bereiken van meer geschikte houdingen, om meer en beter te slapen, om pijnklachten te verminderen, om de benen op te tillen om krampen te verminderen en zelfs om borstvoeding te geven als de baby geboren is.

Voordelen
 • Ze passen zich aan het lichaam aan
 • verlichten de druk op de wervelkolom, rug en heupen
 • verminderen de mogelijkheid om veel te bewegen
 • helpen om overdag of ’s nachts te ontspannen
 • helpen bij het geven van borstvoeding
Nadelen
 • Ze kunnen oncomfortabel zijn
 • De verkeerde kiezen kan tot hoofdpijn leiden
 • Je hebt misschien extra kussens nodig
 • Ze zijn onhandig
 • Hun grote afmetingen maken ze moeilijk hanteerbaar

Wiggen, full body, rechte, buik- of opblaasbare kussens – waar moet je op letten?

Om het meest geschikte hoofdkussen voor onze behoeften te kiezen, moeten we ons bewust zijn van de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn. Elk heeft als algemeen doel ons te helpen een diepe rust te bereiken, ons van ongemakken te bevrijden en betere posities te bereiken. Elk type kussen heeft bijzondere voordelen.

 • WEDGE. Dit type kussen lijkt op de vorm van een kaassnede. Ze kunnen driehoekig of maanvormig zijn. Ze worden gebruikt door het dunnere deel onder de buik van de moeder te plaatsen, zodat het helpt haar gewicht erop te steunen. Ze kunnen ook gebruikt worden voor de rug of om de voeten op te tillen.
 • VOLLEDIG LICHAAM. Dit zijn grote “C” of “U” gevormde kussens. Ze omhelzen of wiegen het lichaam en geven steun op plaatsen als de nek, rug, buik, voeten, knieën, benen. Het is een van de meest in de handel verkrijgbare, want ze geven de meeste steun aan het lichaam.
 • STRAIGHT. Dit is een meer langwerpige versie van de traditionele kussens. Het is erop gericht het lichaam te ondersteunen door het slechts aan één kant te ondersteunen. Het helpt de rug in lijn te brengen door hem tussen de knieën te omhelzen en ondersteunt de buik. Er zijn mogelijkheden met zachtere vullingen, die soepeler zijn voor bepaalde delen van het lichaam.
 • VIENTRE. Compact kussen dat steun biedt bij zitten of liggen. Zeer aan te bevelen voor onderrug en knieën. Het is een betaalbare en transporteerbare optie. Het ontwerp bestaat uit twee kleine kussens aan de zijkanten die in het midden een kleine ruimte overlaten waarin mama gaat liggen.
 • INFLABLE. Zoals je ziet blaast dit kussen zich op, waardoor het verstelbaar is om het zo stijf te maken als je wilt. Het is een langwerpig kussen met een gat in het midden, zo ontworpen dat mama’s met hun gezicht naar beneden kunnen liggen zonder hun buik te bezeren.
WEDGE FULL BODY STRAIGHT BELLY INFLABLE
Maat Medium Extra groot Large, Langwerpig Middelgroot Groot
Vorm Lijkt op de snede van een kaas C” of “U “ Als een “I “ Boon Ovaal
Grote steun Maag, knieën Hele lichaam Maag, nek, knieën Onderrug, knieën Buik
Voordelen Ondersteunend, compact Ondersteunt het hele lichaam Ondersteunt een kant van het lichaam Gebruik zittend of liggend Rustend met het gezicht naar beneden
Nadelen Beperkt tot lichaamsdelen Prijs, volumineus Neemt ruimte in op het bed Beperkt tot lichaamsdelen Moet opgeblazen worden

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen zwangerschapskussens kunt vergelijken en beoordelen

Op dit punt en met de informatie die we hebben zijn we nu meer voorbereid om op zoek te gaan naar het zo gewenste kussen, maar we kunnen niet vertrekken zonder eerst de volgende niet te missen punten te bekijken, want ze zullen ons een completere gids geven voor de beslissingen die we moeten nemen om het beste kussen op de markt te kiezen.

 • Vullen
 • Bekledingsmateriaal
 • Maat

Vulling

De vulling is een heel belangrijk punt in de mate van comfort en functionaliteit die het kussen zal hebben, want afhankelijk van het materiaal dat erin zit, zal de hardheid zijn die het zal hebben en de flexibiliteit die het bereikt om het in verschillende posities te gebruiken. Er zijn verschillende soorten:

Polystyreen schuimrubber ballen. Ze zijn een lichtgewicht, gemakkelijk hanteerbaar vulmiddel. Door de samenwerking van dit materiaal in het kussen past het kussen zich aan het lichaam aan, maar helaas zijn ze wat lawaaierig bij het hanteren of bij het opnieuw instellen van de positie.

Microbeads. Dit zijn heel kleine bolletjes, ongeveer 1/32 inch breed. Ze voelen aan alsof ze zand bevatten binnenin en zijn heel licht, zodat reizen met het kussen gemakkelijk is. Ze zijn sterk en produceren bijna geen geluid.

Polyester. Dit is een rustige en zeer populaire vulling in kussens van dit type. De hoeveelheid polyester die het bevat, bepaalt hoe stevig het zal zijn. Het nadeel is dat dit materiaal het kussen niet zo efficiënt laat ademen als andere vullingen.

Memory Foam. Dit materiaal wordt veel gebruikt in elk soort kussen, en is zelfs op andere gebieden van het leven in gebruik gekomen, vanwege het comfort dat het biedt, het feit dat het zich aanpast aan de contour en het gewicht van het lichaam en dat het zijn vorm weer aanneemt als het niet gebruikt wordt. Met dit materiaal gevulde kussens zijn meestal erg stevig.

Materiaal van de kussensloop

Gewoonlijk worden kussens gemaakt met stoffen die al bekend zijn en gebruikt worden in andere producten, daaronder vinden we biologisch katoen, katoen, fluweel, polyester, enz. Sommige hebben ook een afneembare hoes waarmee ze gemakkelijk gewassen kunnen worden, maar niet allemaal.

We raden je aan een optie te kiezen met een hoes waarop duidelijk de wasvoorschriften staan, die in de wasmachine gewassen kan worden en gemakkelijk droogt, en als je er een hekel aan hebt dat je kleren klonten krijgen, let er dan op dat de inhoud niet van 100% polyester is.

Maat

Zoals we al gezien hebben, zijn er verschillende soorten kussens om uit te kiezen, ze variëren ongeveer van 0.50 cm. tot 2 meter. Welke is het beste? dat hangt af van wat je wilt, hoeveel ruimte je hebt om het neer te zetten, waar je het het vaakst zult gebruiken en zelfs wat je meest geconcentreerde kwalen zijn.

De ideale maat hangt dus af van jou en je behoeften, maar bedenk dat je het kussen behalve voor zwangerschap ook kunt gebruiken voor postpartum en borstvoeding. Het kan zelfs gebruikt worden voor familietijd en/of om je kind te beschermen tegen uitvallen als het in een bed zonder bedhek moet slapen. (Zichtbare foto: Kaspars Grinvalds/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies