Bouwvakker
Laatst bijgewerkt: 03-11-2020

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

24Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

92Verzamelde opmerkingen

Als je op deze website bent beland, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de aankoop van een betonmolen. Ben je klusjesman of wil je wat werkzaamheden in je eigen huis doen? Of heb je een eigen klusbedrijf en heb je materiaal nodig om bepaalde projecten uit te voeren? In deze shopgids helpen we je de betonmolen te vinden die het beste bij jou en je klus past.

Zelfs als je nog nooit met een betonmolen hebt gewerkt en je wilt weten hoe de machine precies werkt, ben je op de juiste plek beland. We laten je zien dat de werking van een betonmolen eenvoudiger is dan op het eerste gezicht misschien lijkt, op welke factoren je moet letten bij het gebruik en wat de betonmolens met de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen zijn. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Een betonmolen is een werktuig waarmee grind, zand, cement en water gemengd worden tot metsel- of betonspecie of waarmee de betonspecie wordt vervoerd. Het zelf maken van beton heeft de nodige voordelen. In deze shopgids laten we je zien welke voordelen dat zijn.
 • Er zijn verschillende soorten betonmolens op de markt. Zo zijn er modellen die zijn gericht op huishoudelijk gebruik en modellen die bedoeld zijn voor industrieel gebruik.
 • Aan het einde van dit artikel vind je handige aankoopcriteria die je helpen de betonmolen te kiezen die het beste bij je past.

Onze selectie: De beste betonmolens op de markt

Laten we beginnen met een selectie van de beste betonmolens die er zijn. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en voordelen en is beschikbaar voor een ander soort budget. Op die manier heb je voldoende opties om de betonmolen te kiezen die het beste bij jou en je klus past. Zo hopen we je te helpen een succesvolle aankoop te doen.

De beste betonmolen voor bouwplaats- en landbouwtoepassingen

De betonmixer van Robust is zeer geschikt voor zowel bouwplaats- als landbouwtoepassingen, zoals het mengen van zaad en andere landbouwbenodigdheden. Of je nou op de boerderij, bouwplaats of in de tuin werkt, dit model kan alle soorten mengwerken aan.

De vorm van de cement mixer zorgt ervoor dat hij makkelijk te legen is. Je kunt de hoek van de cement mixer aanpassen door aan het grote handwiel te draaien, terwijl de kantelwielen de hoek gefixeerd houden.

De beste betonmolen om snel en efficiënt te werken

Met de betonmolen van VidaXL werk je zeer snel en efficiënt, waardoor je tijd en energie bespaart. De betonmolen heeft het perfecte formaat, is eenvoudig te legen en heeft 2 grote rubberen wielen, waardoor je de machine gemakkelijk verplaatst.

De trommel is geschikt voor het mengen van 63 liter, de molen heeft een motor van 220 watt. De betonmolen is gemaakt van hard en stevig staal, waardoor hij lang meegaat. Deze machine is vooral geschikt voor thuisgebruik en de wat kleinere klussen.

De beste betonmolen met een menginhoud van 165 liter

Ben je op zoek naar een extra krachtige betonmolen? Dan is dit model van Promischer iets voor jou. Het degelijke apparaat zit zeer stevig in elkaar en gaat lang mee. De strak gevormde kuip en speciaal ontwikkelde mengschoepen zorgen voor een perfect gemengde massa.

Met deze betonmolen kun je heel gemakkelijk materiaal mengen tot metsel of beton specie. Door de aanwezige voetrem kun je de trommel traploos instellen met verschillende mengposities. Het kost misschien even wat, maar dan heb je ook wat.

De beste goedkope betonmolen

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ben je op zoek naar een betonmixer van goede kwaliteit, zonder dat je daar meteen de hoofdprijs voor moet betalen? Dan is deze betonmolen van Eberth iets voor jou. De prijs-kwaliteitverhouding van deze machine is zeer goed.

Voor een zeer vriendelijk prijsje ontvang je een betonmixer die aan al je verwachtingen zal voldoen, zoals je die van een betonmolen voor deze prijs mag hebben. De betonmixer heeft een stevig stalen frame en een extra brede bodemplaat. Dit zorgt voor een bijzonder stabiele grip op de vloer.

Shopgids: Alles wat je moet weten over betonmolens

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, zijn er betonmolens met verschillende kenmerken die worden aanbevolen voor verschillende toepassingen. Nu je weet wat voor soort modellen je in deze vrij uitgebreide markt kunt vinden, gaan we hier nog iets dieper op in. Dit doen we door hieronder de meest gestelde vragen over betonmolens te beantwoorden.

betonmolens

Een betonmolen is een werktuig waarmee grind, zand, cement en water gemengd worden tot metsel- of betonspecie of waarmee de betonspecie wordt vervoerd. (Bron: Kalinovsky: 39054577/ 123rf.com)

Wat is een betonmolen?

Een betonmolen is een werktuig waarmee grind, zand, cement en water gemengd worden tot metsel- of betonspecie of waarmee de betonspecie wordt vervoerd. De genoemde materialen die worden gebruikt voor de samenstelling van het mengsel zijn meestal zwaar en vereisen een aanzienlijke behandeling. Dankzij de betonmalen wordt deze klus een stuk makkelijker.

Er zijn veel verschillende soorten betonmolens op de markt. Sommige modellen zijn speciaal ontwikkeld voor huishoudelijk gebruik, anderen juist voor professioneel gebruik. Je kunt onderscheid maken tussen de verschillende betonmolens, op basis van bijvoorbeeld de capaciteit en de diameter van de trommel, het type betonmixer, het type motor en het gewicht, naast andere belangrijke kenmerken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een betonmolen?

Een betonmolen is erg handig als je veel met beton werkt. Het is eigenlijk net als een boormachine voor een klusjesman en een heteluchtpistool voor als je lijmresten wilt verwijderen. Een traditionele betonmolen is op zich geen ingewikkelde machine om te gebruiken. In de meeste gevallen levert de fabrikant bovendien een handige handleiding met de nodige informatie voor het gebruik van het apparaat. Toch, en afhankelijk van waar je de machine voor wilt gebruiken, hebben betonmolens een aantal voor- en nadelen. In de onderstaande tabel ontdek je welke dit zijn:

Voordelen
 • Met een betonmolen kun je verschillende materialen voor het mengsel gebruiken
 • Het gebruik ervan is vrij eenvoudig
 • Er zijn verschillende soorten betonmolens, er zijn modellen voor zowel huishoudelijk als industrieel gebruik
 • Een betonmolen maakt het klusje van beton maken een stuk praktischer en eenvoudiger
 • Er zijn betonmolens voor iedere soort portemonnee beschikbaar
 • Er is een groot aanbod op de markt
Nadelen
 • Een professionele betonmolen is vrij duur
 • Sommige modellen kunnen erg zwaar zijn

Welke soorten betonmolens zijn er?

Nu je weet wat betonmolens zijn, wat de beste opties op de markt zijn en wat hun voor- en nadelen zijn, gaan we naar de belangrijkste soorten kijken. Omdat het goed mogelijk is dat je voor jouw klus op zoek bent naar een bepaald type betonmolen, laten we je hieronder zien welke betonmolens er zijn en leggen we kort uit wat hun belangrijkste kenmerken zijn:

 • Vast of semi-vast: Deze betonmolens worden permanent geplaatst, op de plek waar de betreffende werkzaamheden zullen worden uitgevoerd. Dit is mogelijk zolang er geen erg slechte weersomstandigheden zijn.
 • Mobiel: Draagbare betonmolens zijn voorzien van wielen zodat je ze eenvoudig kunt vervoeren. Ze kenmerken zich door lichter te zijn, maar hebben daardoor vaak ook minder capaciteit.
 • Automatisch: Deze soort heeft meestal twee motoren (diesel en elektrisch) en een water- en laadtank om het productieproces te automatiseren. Ze worden vooral veel gebruikt bij grootschalige klussen.
 • Zelfrijdende betonmolen: In een zelfrijdende betonmolen, ook wel betonmixer, truckmixer of in de volksmond cementwagen genoemd, kan beton worden gemixt en vervoerd, bijvoorbeeld van de betonmortelcentrale naar de bouwplaats. De betonmolen is in dit geval onderdeel van een grote vrachtwagen.

Uit welke onderdelen bestaat een betonmolen?

Hierboven heb je kunnen zien welke soorten betonmolens er zijn. Om nog meer te weten over de werking van de machine, kan het nooit kwaad om de belangrijkste onderdelen waaruit het apparaat bestaat en hun daaruit voortvloeiende functie te kennen. Je ontdekt het in het volgende korte maar duidelijke overzicht:

 • Trommel: Hierin doe je de materialen om het mengsel te maken.
 • Kroon: Dit is een ring die aan de buitenkant van de trommel zit. Het maakt deel uit van het tandwiel, dat de energie van de motor naar de trommel overbrengt. Heeft enig onderhoud nodig.
 • Motor: De motor is het hart van de betonmixer. Het is verantwoordelijk voor het overbrengen van alle energie naar de trommel.
 • Stuurwiel: Je kunt het stuurwiel gebruiken om de bak zonder al te veel moeite te verplaatsen.
 • Frame: Ondersteunt de structuur van de machine en de beweging en het gewicht van de trommel.

Het kennen van de verschillende onderdelen zal je helpen in je zoektocht naar de beste betonmolen. Hieronder gaan we verder in op de transmissies van een betonmolen.

cement mengen

Er zijn verschillende soorten betonmolens op de markt. Zo zijn er modellen die zijn gericht op huishoudelijk gebruik en modellen die bedoeld zijn voor industrieel gebruik. (Bron: Budabar: 40982856/ 123rf.com)

Welke kantelsystemen kunnen betonmixers hebben?

Er is nog iets waar je rekening mee moet houden nadat je de meest zichtbare onderdelen van een betonmixer hebt leren kennen. Dit is het kantelsysteem van de machine. Er zijn in principe twee verschillende systemen op de markt: met een traditionele voetrem en een staalkabel enerzijds en met een stang anderzijds. De verschillen zijn aanzienlijk en het is daarom belangrijk dat je ze kent bij het kopen van een betonmolen.

Met een molen met een voetrem druk je deze in om vervolgens het kantelwiel tot de trommel in de gewenste stand staat te draaien. Andere systemen, meestal met een stang in plaats van een staalkabel, hebben enkele vaststaande mengposities. Omdat er minder onderdelen zijn die worden aangedreven om de tank te verplaatsen, zijn ze veel stiller.

Hoe maak je beton met een betonmolen?

Beton is een van de belangrijkste materialen voor de bouw. De samenstelling van beton is gebaseerd op een mengsel van water, bindmiddelen en andere stoffen. Het kan worden gemaakt met portlandcement, misschien wel het meest gebruikte cement, grind en zand, samen met andere soorten toevoegingen die, afhankelijk van het gemak, de hardingstijd en andere factoren variëren.

De meest praktische manier om beton te maken in een betonmixer is door de verschillende elementen op een geordende manier te laten verwerken. Eerst wordt het grind en de helft van het water in de betonmolen verwerkt. Daarnaast is het de beurt aan het cement, het zand en het resterende deel van het water. Daarna zou het mengsel binnen een paar minuten klaar moeten zijn.

Hoewel de verhoudingen kunnen variëren om een ​​specifiek type consistentie te bereiken, kan beton als volgt worden gemaakt:

 • 1 deel cement
 • 0,5 delen water
 • 2 delen zand
 • 4 delen grind

Zorg dat de kruiwagen stevig staat en goed gepositioneerd onder de betonmolen als je het beton in de kruiwagen laadt. Anders kan de kruiwagen omvallen of kun je een gedeelte van de betonspecie op de grond morsen.

Le CorbusierFrans-Zwitserse architect
“De waarheidsgetrouwheid van de constructiematerialen zoals beton, bakstenen en steen, zal worden gehandhaafd in alle gebouwen die ermee worden gebouwd”.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Betonmolens bieden grote voordelen bij het maken van beton. Op de langere termijn is het een stuk efficiënter omdat je alles zelf in de hand hebt. Hoewel de meeste betonmolens erg op elkaar lijken, zijn er verschillende modellen op de markt aanwezig. Om je te helpen het model te vinden dat het beste bij jou en bij je klus past, laten we je hieronder zien op welke factoren je moet letten bij de aankoop van een betonmolen:

Gewenst gebruik

Het eerste criterium waar je over na moet denken is het doel waar je de betonmolen voor koopt. Vooral vanwege de voordelen die de verschillende modellen bieden en het feit dat de prijs aanzienlijk zal verschillen bij de aankoop van een huishoudelijk of professioneel model. De betonmolens voor huishoudelijk gebruik zijn vaak een stuk goedkoper.

Bovendien zijn ze ook eenvoudiger te gebruiken en wegen ze minder. Het nadeel van een betonmolen voor huishoudelijk gebruik is dat de capaciteit van de trommel veel kleiner is. De betonmolens voor professioneel gebruik zijn niet alleen robuuster, maar hebben ook veel meer capaciteit en kunnen verschillende soorten motoren hebben. Dat is de reden waarom deze modellen vaak een stukje duurder zijn.

bouw cement

Met een betonmolen kun je verschillende materialen bewerken en met elkaar mengen om metsel- of betonspecie te maken. (Bron: Budabar: 40287904/ 123rf.com)

Capaciteit van de trommel

De totale capaciteit van de trommel is altijd groter dan de geschikte capaciteit voor het mengen van de materialen. Als je dit eenmaal duidelijk hebt, sta je voor een sleutelfactor. Het is belangrijk om de juiste capaciteit te kiezen, want een betonmolen met een capaciteit die niet aan je behoeften voldoet, werkt zeer hinderlijk. Een slechte keuze kan ervoor zorgen dat je tweemaal zoveel werk moet doen.

Als je de betonmolen voor huishoudelijke constructies gaat gebruiken, kan een capaciteit van tussen de 60 en 140 liter voldoende zijn. Als je de betonmolen echter nodig hebt voor werk met veel aandacht en een professionele aanpak, dan is het beter dat je op zoek gaat naar modellen met een capaciteit van 160 liter of meer. Het is heel normaal om ze te vinden met een inhoud van maximaal 350 liter.

Vast of mobiel

Wanneer een betonmixer een beperkte capaciteit heeft, is de structuur lichter. Als de molen dan wielen heeft, kun je hem eenvoudig verplaatsen. Er zijn echter ook verplaatsbare industriële betonmixers.

Vaste betonmixers worden gekenmerkt door hun grote kneedvermogen, robuustheid en hoge prestaties gedurende de werkdag. Ze zijn duidelijk zwaarder en kunnen niet gemakkelijk worden vervoerd. Het is aan jou om te kiezen tussen comfort of naadloze prestaties.

Norman FosterBritse architect
“De beste gebouwen profiteren van het uitzicht, het weer en het licht.”

Motor

Binnen de verschillende soorten betonmolens die er zijn, zijn er ook verschillende soorten motoren waar de machines op kunnen werken. Of het type motor invloed heeft op de werking en prestaties van de betonmolen zelf? Zeker! Het motortype bepaalt grotendeels het vermogen en de prestaties van de betonmolen. Hieronder zie je hoe:

 • Elektrisch: Ze worden gebruikt voor de meeste huishoudelijke taken of, bij gebreke daarvan, voor andere, meer kleinschalige professionele klussen.
 • Diesel: Deze betonmolens rijden op diesel en zijn meestal vrij groot.
 • Benzine: De benzinemotor is een van de meest gebruikte motoren, omdat hij in bedrijf kan worden genomen zonder dat er een stopcontact nodig is. Dit soort betonmolens zijn vaak industrieel van aard.

Vermogen

Ook het vermogen is erg belangrijk, omdat het de kracht bepaalt die de betonmixer kan ontwikkelen om de verschillende materialen te mengen. Een sterk vermogen heeft geen enkele zin als de rest van de mechanismen niet van goede kwaliteit zijn. Toch raden we je aan om altijd op zoek te gaan naar een model met voldoende vermogen, omdat je anders snel gefrustreerd zult raken tijdens het gebruik ervan.

Voor een betonmolen voor huishoudelijk gebruik kan een vermogen van 220 watt al voldoende zijn. Het mengen duurt dan wat langer, maar dat moet geen probleem zijn voor de kleinere klussen. In het geval van een betonmixer voor professioneel gebruik, bieden machines met een vermogen van 550 watt of meer goede prestaties.

Samenvatting

Als je op deze website bent geland, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de aankoop van een betonmolen. In deze shopgids helpen we je de betonmolen te vinden die het beste bij jou en bij je klus past.

We hebben je laten zien wat de beste modellen zijn en de meest gestelde vragen over dit product beantwoord. Door deze shopgids ontdek je welke soorten betonmolens er zijn en op welke factoren je moet letten als je er een koopt. We hopen je zo goed mogelijk geholpen te hebben. We hebben het in ieder geval met veel plezier gedaan!

Vond je onze shopgids over betonmolens interessant? Aarzel dan niet om het op social media te delen of hieronder een opmerking achter te laten.

(Bron van de header afbeelding: Cuchina: 84754629/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies