Freehands bluetooth
Laatst bijgewerkt: 31-08-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

23Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

121Verzamelde opmerkingen

Tijdens het rijden mag je aandacht maar op één ding gericht zijn: de weg. Maar dat betekent niet dat je als je lange tijd achter het stuur zit, je helemaal los moet maken van je dagelijkse beslommeringen. De technologie stelt je in staat om gesprekken te voeren met degenen die je liefhebt, of om op de hoogte te blijven van je werk terwijl je kilometers lang rijdt.

Bluetooth handsfree carkits zijn het perfecte hulpmiddel om vanuit je auto in contact te blijven met je dagelijkse leven. Met deze apparaatjes kun je bellen en gebeld worden zonder je handen van het stuur of je ogen van de weg te halen. Sluit ze gewoon aan op je mobiele telefoon en het is alsof je gesprekspartner naast je in de auto zit.
Belangrijk om te weten

  • De batterij kan een belangrijk aspect zijn als je lange autoritten gaat maken of als je tijdens je reis geen elektriciteitspunten hebt waar je je bluetooth handsfree carkit kunt opladen. De langste duren meestal tot 20 uur gebruik, met tot 400 uur stand-by tijd na slechts 2 uur opladen. We zullen dit verderop nader bekijken.
  • Het type bluetooth. Hoewel er op de markt al Bluetooth 5.0 aangeboden wordt, is het 4.2-model het meest gangbare model binnen dit type handsfree-apparaat, omdat het de connectiviteit met meer elektronische apparaten garandeert. Let er ook op dat het een geheugenfunctie heeft.
  • Let erop dat het type bluetooth dat je koopt toegestaan is. Koop geen apparaten die met een headset werken, en ook niet die waarbij je je mobiele telefoon moet aanraken tijdens het rijden. De drie meest voorkomende types zijn: handsfree-kits, Bluetooth-autoradio’s en de draagbare. Zorg ervoor dat het model dat je kiest hierbij hoort.

Onze selectie: De beste bluetooth-carkits op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste bluetooth carkits die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de ideal bluetooth carkit een stuk eenvoudiger.

De beste bluetooth carkit met 2 USB-aansluitingen

Met dit bluetooth handsfree-apparaat van Daily Logix kan je oproepen met elke bluetooth-smartphone oproepen beantwoorden en ontvangen. Verbind je telefoon gemakkelijk met de FM Transmitter in de auto en geniet tijdens het autorijden van draadloos muziek streamen, handsfree bellen en stem navigatie.

De FM transmitter werkt prima en praktisch. Het apparaat heeft niet veel knoppen en is zeer eenvoudig en zonder poespas te installeren met kabel en/of bluetooth.

De beste bluetooth carkit zonder echo en ruis

De Bluetooth FM Transmitter van Siston is een handsfree carkit voor de auto die geen ingewikkelde installatie nodig heeft en zeer eenvoudig te gebruiken is. De carkit is misschien compact, maar laat je niet misleiden, het apparaat heeft veel functies en zal aan al je wensen tijdens het autorijden voldoen.

Verbind je telefoon met Bluetooth en beantwoord draadloos telefoongesprekken. Ook kun je er muziek mee afspelen. De USB-oplaadpoort zorgt voor snel opladen.

De bluetooth carkit die het makkelijkst te gebruiken is

Met deze 5-in-1 Carkit wordt handsfree bellen gemakkelijk. Met de FM-transmitter van Athletix kan je muziek streamen via Bluetooth in de auto en handsfree bellen.

Plug de 5 in 1 Draadloze Carkit in je 12 of 24V aansluiting, koppel het via Bluetooth (eenmalig) met je mobiele telefoon en stel vervolgens de zendfrequentie om geluid af te spelen over de luidsprekers in de auto. De carkit is gemakkelijk aan te sluiten met het Plug & Play-systeem.

De beste bluetooth carkit met 4 Music Play Modes

De FM-transmitter van Adge-serie kan het inkomende oproepnummer, het spanningsniveau in de accu van de auto, het volume, de FM-frequentie en de naam van het nummer weergeven terwijl je muziek afspeelt.

Je kunt muziek afspelen vanaf 4 platformen: Bluetooth, TF-kabel, USB-schijf en met 3,5 mm audiokabel (AUX). Dat wordt genieten van kwaliteitsgeluid en muziek in de auto. Voor het beste resultaat selecteer je een geluidsfrequentie die geen radiokanaal heeft.

Shopgids: Alles wat je moet weten over bluetooth carkits

Het is van groot belang dat je voordat je een bluetooth carkit koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers

Freehands bluetooth

Hoewel veel van deze modellen uitsluitend bedoeld zijn voor auto’s, is het mogelijk om ze in andere typen voertuigen te gebruiken.
(Bron: Gstockstudio: 42530509/ 123rf.com)

Wat is een bluetooth carkit en waar is het voor?

Bluetooth is een draadloze technologie die binnen korte afstanden werkt. Je hoeft het alleen maar te koppelen via een eenvoudig configuratieproces dat je, dankzij de geheugenfunctie van de meeste apparaten, slechts de eerste keer dat de twee apparaten met elkaar in contact komen, hoeft te doen. Als hij eenmaal contact maakt, begint de datatransmissie.

Door deze gegevensoverdracht kun je gebruik maken van de mogelijkheden van je mobiele telefoon in de geluidsinstallatie van de auto. Het stelt je in staat om naar muziek te luisteren, de GPS-functie te gebruiken of vooral om te bellen en gebeld te worden. Bluetooth werkt altijd binnen een bepaald bereik. In deze tabel leggen we uit waarom het handig is om ze te gebruiken.

Waarom zou ik er een moeten hebben? Ik moet letten op
Om te profiteren van verschillende technologische apparaten in de auto, met name voor oproepen. Ze kunnen storing in de gesprekken veroorzaken als je het niet op een geschikte plaats plaatst.
Maximaliseer je aandacht bij het rijden dankzij het gebruiksgemak. Je moet rekening houden met de lading, voor het geval dat ze niet zijn aangesloten op een elektrisch systeem in de auto.
Breng in één instrument de bel- en muziekfunctionaliteit samen voor oudere auto’s die deze functies nog niet hebben. Dat ze voldoen aan de eisen die de verkeerswetgeving stelt.
Het zijn lichte en ergonomische apparaten, gemakkelijk te vervoeren en aanpasbaar aan het ontwerp van verschillende auto’s.
Het is een product dat al een tijdje op de markt is, dus de meeste bieden een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding.

Zijn bluetooth carkits aan te bevelen voor alle soorten auto’s?

Veel van de huidige auto’s hebben al hun eigen ingebouwde handsfreesystemen, evenals ingebouwde computers met geavanceerde opties. Deze dekken de meeste behoeften die je niet hoeft te vervangen door de functies van je mobiele telefoon. Wij raden je daarom af om gebruik te maken van een bluetooth carkit als je auto aan deze eisen voldoet.

Auto’s die wat ouder zijn bieden deze mogelijkheden echter nog niet. In dit geval is de bluetooth carkit een hulpmiddel om je rijveiligheid te verbeteren, je tijdens het rijden laat genieten van je favoriete muziek en je bovenal verbonden kunt blijven met je dagelijkse bezigheden ondanks het feit dat je onderweg bent.

Zijn Bluetooth carkits alleen voor auto’s of zijn ze ook voor andere voertuigen geschikt?

Hoewel veel van deze modellen uitsluitend bedoeld zijn voor auto’s, is het mogelijk om ze in andere typen voertuigen te gebruiken. Houd er rekening mee dat de eigenschappen van systemen die echo- of achtergrondgeluid verwijderen gemaximaliseerd zijn in kleinere cabines en dat de prestaties kunnen afnemen in grotere cabines zoals vrachtwagens.

Zoals voor motorfietsen of bromfietsen zijn er ook handsfree-apparaten die zijn ontworpen om te worden geïntegreerd in een helm. Of het nu gaat om een verbinding met je telefoon of met een partner, ze kunnen je helpen om te communiceren met de tweede passagier op de bromfiets. We hebben ze niet opgenomen in onze classificatie, omdat ze vaak afgeraden worden omdat ze gevaarlijk zijn.

Fons JansenNederlands cabaretier
“Vakantie: met de auto wekenlang zoeken naar plekjes waar geen auto`s kunnen komen.”

Waar moet je op letten tijdens het gebruik?

  • Bediening: Hoewel ze zeer eenvoudig zijn en vaak stemherkenning bevatten voor zowel het ontvangen als het voeren van het gesprek, moet je vaak een knop aanraken, wat je kan afleiden bij het rijden. We raden je dus aan om ze aan te zetten en te synchroniseren vlak voordat je wegrijdt, zodat je je op de weg kunt concentreren.
  • Vervelende geluiden: De meest voorkomende zijn de echo’s die door de bediening en het rijden van de auto worden geproduceerd. Je kunt hem dus het beste dicht bij je hoofd installeren, zoals aan de zonneklep aan de bovenkant van de auto. Daarnaast helpen technische verbeteringen zoals CVC-microfoons om dit soort vervelende geluiden voor je gesprekspartner te elimineren.
  • Batterij: De levensduur van de batterij van deze apparaten dekt de meeste reizen die je zult moeten maken. Maar omdat ze geen scherm hebben, is het soms niet gemakkelijk om te merken dat ze leeg zijn. Laad ze dus regelmatig op en let op hun waarschuwingslichten. Ze zullen ervoor zorgen dat je onderweg niet zonder telefoontjes komt te zitten.
  • Geheugenfunctie: De huidige bluetooth maakt in de meeste gevallen automatisch verbinding met de apparaten die je in het geheugen hebt opgeslagen. Sommige van de apparaten in onze classificatie staan tot twee gelijktijdige verbindingen toe, maar als je de auto deelt of meerdere telefoons hebt, zorg er dan voor dat de gekoppelde de juiste is.

Freehands bluetooth

We raden je aan om hem aan te zetten en te synchroniseren vlak voordat je wegrijdt, zodat je je op de weg kunt concentreren.
(Bron: Dan Gold: kARZuSYMfrA/ Unsplash.com)

Waarin verschilt een Bluetooth handsfree carkit van een FM transmitter?

Een Bluetooth handsfree ontvanger is niet hetzelfde als een Bluetooth FM transmitter. In het geval van deze laatste zijn ze meestal aangesloten op de sigarettenaansteker van de auto en verlenen ze Bluetooth aan een ander apparaat dat die functie niet heeft, zoals een USB-stick.

Ze worden vooral gebruikt voor andere soorten functies dan telefoongesprekken (hoewel ze soms die optie hebben), zoals het luisteren naar muziek. Deze zijn meestal aangesloten op de geluidsinstallatie van de auto, zodat je kunt profiteren van de kwaliteiten van beide apparaten. Maar ze zijn dus niet speciaal bedoeld om te bellen.

Wat is de beste plaats om de carkit te bevestigen?

De meeste van deze apparaten worden verkocht met verschillende bevestigingsmogelijkheden. Het kunnen ringen, klemmen, magneten of zelfs klittenband zijn. Ze zijn zo ontworpen dat je ze op een comfortabele plek kunt plaatsen, zonder afleiding en binnen handbereik, voor het geval je een instelling zoals het volume moet veranderen.

Ze kunnen op het dashboard of in het controlegebied van het voertuig worden geplaatst (bijvoorbeeld naast de handrem of de versnellingsbak), maar uit ervaring kunnen we je verzekeren dat een van de meest ideale plaatsen de zonneklep is die alle auto’s hebben. Daar kun je het geluid perfect horen.

Is het wettelijk toegestaan om het bluetooth handsfreesysteem te gebruiken?

Ja, maar voordat we verder gaan, is het belangrijk om te weten dat het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur verboden is vanwege het gevaar bij het autorijden. Het wordt ook zwaar gestraft door de wet, die deze slechte gewoonte nastreeft met boetes en andere sancties. Er zijn nuances in het Bluetooth handsfreesysteem. Er zijn legale en illegale.

Als je bijvoorbeeld je telefoon aanraakt, zelfs voor een ogenblik, is dit verboden. Ook de modellen die in een headset zijn geïntegreerd zijn niet toegestaan. Volgens de wet moet je 100% van je gehoor beschikbaar zijn. Kortom, handsfree-telefoons die geinstalleerd zijn in de auto, die draagbaar zijn en Bluetooth hebben, zijn wettelijk toegestaan.

Bluetooth-handsfree-functies
Criterium Eigenschap
Aansluiting Bluetooth 4.2. Goede prestaties en gegarandeerde compatibiliteit.

Bluetooth 5.0 Het is de beste die beschikbaar is, hoewel het misschien niet compatibel is met alle apparaten.

Geluid Verbinding met het audiosysteem van je auto.

Microfoons die achtergrondgeluiden elimineren met CVC- of DSP-apparaten.

Bevestiging Bevestiging met een clip.

Bevestiging met klittenband.

Bevestiging met hanger.

Magnetische bevestiging.

Overige.

Scherm Gangbare grootte van 1,44 inch.
Batterij Batterijen met een lange levensduur, tot 20 uur gebruik.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een bluetooth carkit om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de bluetooth carkit die je nodig hebt:

Bevestiging

Zoals we al eerder zeiden, moet je overwegen op welke plaats van je auto je je Bluetooth-handsfree carkit wilt plaatsen.Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar de bevestigingsmethoden waar het gekozen apparaat over beschikt. Dat kan met een clip aan de achterkant zijn, als hanger, met klittenband of met een magneetsysteem.

Freehands bluetooth

Een bluetooth handsfree carkit is een licht en ergonomisch apparaat, gemakkelijk mee te nemen en aanpasbaar aan het ontwerp van verschillende auto’s.
(Bron: Why Kei: 8e2gal_GIE8/ Unsplash.com)

Bluetooth-versie

Hoewel de markt al een van de meest geavanceerde versies van Bluetooth 5.0 aanbiedt, is het vaak niet compatibel met veel apparaten, waardoor het moeilijk te gebruiken is. Daarom raden we je aan om voor meer toegankelijke versies te gaan die compatibiliteit garanderen, maar ook zeer hoge prestaties. Het beste is dan ook om Bluetooth 4.2. te gebruiken.

Geluidskwaliteit

Meestal kan dezelfde functie worden uitgevoerd met differentiële kwaliteit. Hoewel Bluetooth hier ook kan worden opgenomen, zal je het vooral merken aan de helderheid van de gesprekken: als het apparaat een CVC- of DSP-systeem bevat, zal je het verschil merken. Uiteraard kunnen de ontwerpdetails min of meer naar je smaak worden afgestemd. Dit is belangrijker dan je denkt.

Scherm

Zoals gezegd, zijn apparaten die je moet aanraken om oproepen te activeren, verboden. Ze bevatten echter vaak schermen, zodat je de gebruiksfuncties beter kunt afstellen. Deze apparaten hebben vaak andere functies of zijn ook bedoeld om muziek af te spelen. De meest voorkomende maat van de schermen is 1,44 inch.

Freehands bluetooth

De meeste van deze apparaten worden verkocht met verschillende bevestigingsmogelijkheden. Dat kunnen ringen, klemmen, magneten of zelfs klittenband zijn.
(Bron: Fabio Formaggio: 71078500/ 123rf.com)

Batterij

De beste batterijen bieden 15-20 uur gebruik en tot 450 uur standby-tijd, met slechts 2 uur oplaadtijd. Met gemiddeld 10 minuten bellen kun je ze vele dagen zonder op te laden gebruiken, maar we denken toch dat het een verschil kan maken als je iemand bent die vele uren in de auto doorbrengt of lange ritten maakt.

Samenvatting

Veiligheid is van het grootste belang bij het autorijden. Maar je hoeft geen genoegen te nemen met saaie autoritten waarbij je afgesloten bent van je dagelijkse beslommeringen. Voor bezorgers, taxichauffeurs, maar ook voor degenen die hun familieleden willen begroeten of collega’s of klanten willen spreken, kan een Bluetooth handsfree carkit een grote hulp zijn.

Veel merken gebruiken de technologie om aan deze behoefte van veel automobilisten te voldoen. Dit betekent dat er een markt vol met opties, verschillende prijzen en verschillende extra’s is. Dus bedenk goed wat je nodig hebt en waar je het voor nodig hebt. We hopen dat we je met je aankoop hebben kunnen helpen!

Vond je ons artikel over bluetooth carkits interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte bluetooth carkit kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Igor Goncharenko: 25062651/ 123rf.com)

Recensies