Laatst bijgewerkt: 05-10-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

23Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

Adrenaline ontladen, spanning loslaten en ontspannen. Boksen tegen een bokszak of sparren met een tegenstander kan je dit effect geven. Alsof je een weekendje in Zandvoort aan Zee bent geweest. Boksen is bovendien een hele complete sport om jezelf in topvorm te krijgen. Het is relatief makkelijk om uit te oefenen en kan prima thuis als je over de ruimte beschikt. Houd je energie niet langer bij je, boks het eruit!

Om thuis of in de sportschool te boksen, heb je een paar goede bokshandschoenen nodig. Zo kom je zonder al te veel materiaal en competitie toch in vorm en je hoeft er niet eens jouw huis voor uit. Omdat bokshandschoenen redelijk groot en zwaar kunnen zijn, is het belangrijk om een paar te kiezen dat goed bij je past. Want voel je je comfortabel tijdens het boksen met de bokshandschoenen, dan zul je het vaker doen. Zowel thuis, als in de sportschool tijdens de training tot misschien wel in de ring.
Belangrijk om te weten

  • Bokshandschoenen zijn basisinstrumenten om te kunnen boksen waar je maar wilt. Je zou het thuis kunnen doen en hoeft er niet per sé voor naar de boksschool. Je kan thuis jouw eigen ring creëren.
  • Er zijn twee soorten bokshandschoenen, namelijk handschoenen om mee te trainen en wedstrijdhandschoenen.
  • Het maakt niet uit of je thuis een bokszak hebt hangen waarop je traint of in een sportschool bokst. Een paar bokshandschoenen mag niet ontbreken in jouw sporttas.

Onze selectie: De beste bokshandschoenen op de markt

In het vervolg laten we je onze selectie van de beste bokshandschoenen zien, met een korte beschrijving van de kenmerken. Zie je er al een paar tussen staan voor jezelf, of je boksende zoon of dochter? Let hierbij op het benodigde gewicht en materiaal van de handschoenen. Er is voor iedere bokser wel een geschikt paar bokshandschoenen.

De beste traditionele bokshandschoenen

Deze traditionele bokshandschoenen zijn gemaakt van leer imitatie, gevuld met een dikke stoot absorberende schuimstof. De binnenkant van de handschoen is voorzien van extra ondersteunende vullingen.

De sluiting van de handschoen is door middel van de klittenband riem die zorgt voor extra polsondersteuning. Deze handschoenen zijn geschikt om te sparren, bokszak trainingen en pad trainingen. De kleur van de handschoenen is zwart, de maat is 14 oz.

De beste bokshandschoenen voor kickboksen

Het meest unieke aan deze kickbokshandschoenen is de padding. Deze bestaat uit 1 stuk van vingertoppen tot aan het einde van de pols. De padding uit 1 stuk zorgt voor heel veel extra comfort, de pols krijgt extra ondersteuning en bescherming.

Door de voorgevormde padding is het maken van een vuist geen probleem meer. De klittenbandsluiting zorgt voor extra comfort en een goede stevige sluiting en de perfecte fit. Deze (kick)bokshandschoenen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

De beste bokshandschoenen voor beginners

Start je nog maar net met boksen, dan zijn deze Rodney bokshandschoen voor beginners jouw beste metgezel. Gemaakt van stevig kunstleer met ventilatie op de handpalmen, gaan ze vele trainingen mee. De Multi Layer Foam Technology (MLFT) biedt betrouwbare bescherming voor jouw handen.

In de eerste helft van de vorige eeuw, tussen 1930 en 1950, was Benlee een grote naam. Beroemde boksers stonden ermee in de ring, waaronder zwaargewicht kampioen Rocky Marciano. Ben jij de volgende?

De beste bokshandschoenen voor dames

De Benlee Sistar bokshandschoenen zijn speciaal ontworpen voor de smallere dames handen en polsen. De vulling is zeer zacht en absorbeert goed, dit spaart je sparring partner. De handschoenen zijn bedrukt met een trendy sterren motief.

BenLee en Rocky Marciano zijn beide namen uit het verleden van boxen. Rocky, the all time champ, stelde de innovatie en kwaliteit van de BenLee producten. De handschoenen zijn gemaakt van gelamineerd PVC met leer structuur, 3 lagen schuim vulling en satijnen voering.

Shopgids: Alles wat je moet weten over bokshandschoenen

Als je dit artikel aan het lezen bent, dan ben je vast op zoek naar een paar goede bokshandschoenen. Hieronder voorzien we je van een complete gids, waarmee je jouw ideale bokshandschoenen kunt vinden. Want bokshandschoenen zijn een must have voor iedere bokser, of je nu net begint of een zwaargewicht bent. Blijf lezen om alles over deze nuttige handschoenen te weten te komen.

 Se utilizan a menudo con la ayuda de otro tipo de protección para la defensa

Als je in vorm wilt blijven of een paar kilo’s wilt kwijtraken, kun je voor een lichte handschoen kiezen.
(Bron: Drobot: 45037655/ 123rf.com)

Waarom zou ik bokshandschoenen gebruiken?

Bokshandschoenen zijn speciaal voor het boksen ontworpen handschoenen, om de impact van klappen en stompen te dempen. Anders dan fitness handschoenen bevatten ze een schok dempende laag van haren of schuim op de knokkels. Ze worden gebruikt tijdens trainingen en wedstrijden en vormen vaak een geheel met de andere beschermende kleding. Denk hierbij aan scheenbeschermers, bitjes, een helm en een tok, afhankelijk van de vechtsport of verdedigingssport.

In tegenstelling tot andere vechtsporten zoals karate en kung-fu, zijn het bij het boksen vaak de handen die het moeten ontzien. Zelfs met een paar goede bokshandschoenen eromheen. Daarom is het belangrijk om de handen en polsen extra te beschermen bij deze sport. Maar dat niet alleen, dempende materialen in de bokshandschoenen beschermen jouw sparring partner in de ring tegen ernstig letsel.

Cor BronswijkKickboks trainer
“Zoals je een helm op je hoofd zet om het te beschermen, zo zou je ook bokshandschoenen moeten aantrekken voor jouw handen.”

Goede bokshandschoenen beschermen jouw handen van de polsen tot de vingertoppen. Ze vangen de ene na de andere klap op, zonder dat ze hun dempende kracht verliezen.

Welke oefeningen kan ik doen met bokshandschoenen?

Buikspieren aanspannen en borst vooruit. Deze positie moet je in gedachten houden tijdens jouw bokstraining. Je kunt boksbewegingen invoegen in jouw trainingen, zoals het simuleren van het sparren met een tegenstander. Je maakt hierbij met jouw bokshandschoenen aan boksbewegingen in de lucht, alsof je tegen een schaduw bokst.

Op deze manier maak je jouw romp sterker: vanaf de schouders naar beneden tot de onderbuik. De armen, borst en rug incluis. Maar dit is nog niet alles. Tijdens het boksen speelt de taille een doorslaggevende rol, net zoals de benen, billen en enkels. Doordat je spieren in heel jouw lichaam traint, word je figuur al snel strakker van het boksen.

los guantes de color claro ayudarán a que tu entrenador vea mejor los golpes.

Leren handschoenen kun je verzorgen met een wat vettere huidcrème.
(Bron: Tantiyakorn: 64075188/ 123rf.cm)

Maakt de kleur van mijn bokshandschoenen uit?

Bijzonder genoeg wel. De klassieke kleur van bokshandschoenen is rood en dat is niet voor niets. Rood is namelijk de minst zichtbare kleur voor het menselijk oog. Deze kleur valt vaak minder op dan andere kleuren binnen het spectrum. Als je dus spart met een tegenstander, dan is het handig dat deze jouw handen zo min mogelijk kan zien. Ben je echter in training, kies dan juist voor een paar licht gekleurde bokshandschoenen. Hierdoor zal de trainer jouw boksbewegingen beter kunnen onderscheiden en je aanwijzingen geven over de verbetering van jouw bokstechniek.

Wist je dat moderne bokshandschoenen minder gezichtswonden toebrengen, maar wel meer hersenschade aanrichten? Het is aangetoond, dat een paar bokshandschoenen de kracht van een stomp tot wel 70% in kracht kan doen afnemen.

Hoe lang gaan bokshandschoenen mee?

Hoe goed je ook voor jouw bokshandschoenen zorgt, naar verloop van tijd zullen deze gaan slijten. Ze kunnen er aan de buitenkant nog goed uitzien, maar aan de binnenkant hun langste tijd gehad hebben. Als je tijdens het boksen merkt dat je last krijgt van jouw polsen of handen, dan kan het zijn dat jouw bokshandschoenen aan het aftakelen zijn. Is dit het geval, ga dan alvast nadenken over een nieuw paar bokshandschoenen, voor jouw eigen welzijn.

Usa siempre vendas de boxeo cuando uses el guante para que absorba el sudor.

Er zijn professionele bokshandschoenen met een zwaarder gewicht en grotere spanwijdte.
(Bron: Pretenko: 18941955/ 123rf.com)

Hoe onderhoud ik mijn bokshandschoenen?

Hieronder staan een aantal tips voor het verlengen van de levensduur en bruikbaarheid van jouw bokshandschoenen. Wees er zuinig op:

  • Laat jouw bokshandschoenen ventileren na iedere training. Laat ze niet vol zweet in jouw sporttas zitten. Vermijd echter wel teveel direct zonlicht en hele vochtige ruimtes. Op deze manier kan het zweet verdampen en blijft het niet in de dempende vulling achter.
  • Steek papier proppen in jouw handschoenen. Samen met kleine reiszeepjes. Dit vermindert de kans op slechte geuren aan de binnenkant van de bokshandschoenen. Verder kan je er iedere twee of drie weken een beetje talkpoeder in doen, tegen schimmel.
  • Gebruik altijd bandages tijdens het boksen. Voor het absorberen van het nodige zweet, zorg er dan wel voor dat deze schoon en fris zijn. Bandages van katoen kun je gewoon wassen, bokshandschoenen echter niet.
  • Gebruik nooit sieraden in jouw bokshandschoenen. Ringen, armbanden en horloges kunnen beschadigen als je ze omhoudt in jouw bokshandschoenen. Doe ze dus van tevoren af en berg ze op.
Leren bokshandschoenen kun je regelmatig insmeren met een wat vettere huidcrème.

Wat is beter bokshandschoenen met klittenband of veters?

Het lijkt misschien alleen een kwestie van schoonheid, maar het maakt wel degelijk verschil of jouw bokshandschoenen veters of klittenband hebben. Een paar bokshandschoenen die je aantrekt met veters bieden doorgaans meer comfort, omdat deze beter aansluit rondom de polsen. Echter, het aantrekken en na de training weer uittrekken van dit type bokshandschoenen kan nog een aardig werkje zijn. Heb je smalle polsen, kies dan voor een paar bokshandschoenen met vetersluiting.

Praktischer dan bokshandschoenen met veters, zijn die met een klittenband sluiting. Het nadeel van dit type sluiting? Klittenband kan de katoenen bandages beschadigen, die je in jouw bokshandschoenen draagt om het zweet op te vangen. Aan de andere kant, de bandages kosten niet veel geld. Een paar bokshandschoenen met klittenband sluiting trek je makkelijk aan en snel weer uit.

Welke soorten bokshandschoenen zijn er?

Type Gebruik
Zak handschoenen Zijn klein en slank en dienen ertoe om jouw knokkels te laten wennen aan het harde slaan.
Trainingshandschoenen Voor allround gebruik. Zijn meestal lichter dan de sparring bokshandschoenen.
Sparring handschoenen Om mee te sparren, wegen meestal zwaar, zo tussen de 14 en 16 oz.
Wedstrijd handschoenen Zijn doorgaans kleiner en compacter, om de tegenstander zo veel mogelijk schade te berokkenen. Gebruikt tijdens echte bokswedstrijden.
Aerobics bokshandschoenen Vallen op door hun lage prijs, vermijd deze handschoenen als je niet aan aerobics doet. Ze hebben weinig demping en gaan snel kapot.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Een paar bokshandschoenen is niet heel duur, maar een miskoop heb je wel snel gedaan, als je niet weet waar je op moet letten. Daarom hebben we hieronder drie criteria op een rij gezet en toegelicht, om je te helpen bij het voorkomen van een miskoop. Want je wilt natuurlijk een paar bokshandschoenen die comfortabel zitten en die lang mee gaan, bokstraining na bokswedstrijd.

Materiaal

Vals leer: Aan te raden voor beginnende boksers en iedereen die niet al te veel geld uit wil geven aan bokshandschoenen. Er zijn verschillende zeer kwalitatieve soorten vals leer, zoals Skyntex. Zitten doorgaans heel prettig om de handen en gaan lang mee. De duurzaamheid van dit materiaal is zelfs vergelijkbaar met die van leer, ondanks het wat goedkopere materiaal.

Leder: De soorten leer die vaak in bokshandschoenen gebruikt worden zijn van de buffel, geit of koe. Runderleer is van deze drie van de beste kwaliteit. Daarom zijn dit de duurste bokshandschoenen. Leren handschoenen zitten letterlijk als een tweede huid en vangen kundig de harde klappen op tijdens het sparren.

Vinyl: Dit materiaal is voordelig, maar gaat vaak niet lang mee. Deze stof zit vaak in fitness handschoenen, zoals die voor het trainen van de armen tijdens aerobics. Als je ermee gaat boksen, dan kan je er zelfs je pols en knokkels mee beschadigen, dus let goed op.

PVC: Ook bokshandschoenen van PVC zijn meestal niet erg duur. Dit materiaal raadt men soms aan beginners aan, maar er zijn ook boksscholen die bokshandschoenen van dit materiaal niet toestaan tijdens de training. Vraag het na bij de sportschool.

Gewicht van de bokshandschoenen

Een zeer belangrijke factor om mee te wegen tijdens jouw aankoop is het gewicht van de bokshandschoenen. Deze meet men in ounces, afgekort als oz. Het gewicht van de bokshandschoenen hangt af van het gewicht van de bokser en het gebruik of de toepassing van de bokshandschoenen.

Ounces Gebruik
6 oz Geschikt voor kinderen, licht van gewicht, om het boksen spelenderwijs onder de knie te krijgen.
8 oz Tevens voor kinderen en jongeren, om al oefenende het boksen te leren.
10 oz Dit gewicht bokshandschoenen gebruikt men in Europese competities en voor beginnende boksers die niet zwaarder zijn dan 65 kilogram.
12 oz Bokshandschoenen van dit gewicht zijn meestal bedoeld om mee te sparren en voor boksers die zwaarder zijn dan 70 kilogram.
14 – 16 oz Deze bokshandschoenen zijn het zwaarst en meestal in gebruik voor dagelijkse trainingen. Die van 14 ounces zijn voor boksers lichter dan 78 kilogram en bokshandschoenen met een gewicht van 16 ounces zijn voor boksers zwaarder dan 85 kilogram.
18 – 20 oz Zwaarste gewicht bokshandschoenen, voor de zwaargewichten boven de 85 kilogram en daarnaast geschikt voor speciale uitdagende trainingen.

Vulling

Een paar bokshandschoenen kan gevuld zijn met verschillende soorten materialen. De vulling biedt de meeste bescherming aan de handen van de bokser. Over het algemeen zijn bokshandschoenen gevuld met:

  • Paardenhaar of haar
  • Schuimvulling
  • Een mix van materialen

Paardenhaar wordt van oudsher gebruikt in bokshandschoenen en heeft zo zijn voor- en nadelen. Een voordeel van paardenharen bokshandschoenen is dat je er harde klappen mee kunt uitdelen. Nadeel is dat ze na verloop van tijd hun vorm kunnen verliezen. Schuim gebruikt men nu in vrijwel alle bokshandschoenen. Het dempt de klappen en verliest niet zijn vorm. Professionals trainen en vechten vaak met bokshandschoenen die gevuld zijn met een mengsel van deze twee vullingen. Waarbij paardenhaar bij de knokkels zit en schuim op de rug van de hand, of haar aan de binnenkant en schuim aan de buitenkant.

Kijk goed of het materiaal kan ademen tijdens het boksen, zodat je het hoofd en de handen koel kan houden tijdens het trainen of in de ring.

Samenvatting

Zoals je hebt kunnen lezen, is een paar bokshandschoenen onmisbaar tijdens het boksen thuis of in de sportschool. Er zijn verschillende soorten bokshandschoenen, gezien het gewicht, de kleur en het materiaal. Iedere soort handschoen heeft zijn eigen functie en is bedoeld voor een specifieke bokser. Er zijn PVC bokshandschoenen voor kinderen tot lederen bokshandschoenen voor zwaargewichten.

Het maakt niet uit of je thuis traint of in de boksschool, een paar bokshandschoenen mag eigenlijk niet ontbreken in jouw sporttas. Zoek je uitstekend rendement van jouw klappen, of zoek je de beste bescherming van je polsen tijdens bokstrainingen? Stem jouw keuze voor een paar bokshandschoenen af op jouw specifieke behoeften. Als je de goede bokshandschoenen koopt, dan zul je al snel vooruitgang boeken.

De keus is nu aan jou om een paar stevige bokshandschoenen te kiezen. We hopen je met dit artikel een stuk op weg geholpen te hebben. Succes met sparren!

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Nivens: 32138195/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies