meisje roken
Laatst bijgewerkt: 02-12-2020

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

14Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

104Verzamelde opmerkingen

In Nederland geldt een gedoogbeleid omtrent softdrugs. Dit houdt in het kort in dat het voorhanden hebben van softdrugs weliswaar strafbaar is, maar dat dit onder bepaalde voorwaarden niet strafrechtelijk wordt vervolgd. Om echt te genieten van de ervaring, is het echter niet voldoende om toegang te hebben tot de beste wiet ter wereld. Hoe dan wel? Met een bong, een key item voor wie van chillen houdt.

Zoals bij elk ander product, is het niet genoeg om de eerste de beste goedkope bong te kopen die je tegenkomt. Roken is een kunst, en als je het met een bong gaat doen, zorg er dan voor dat dit er één van kwaliteit is. Als je niet weet waar je moet beginnen, hoef je je geen zorgen te maken, want daarvoor lees je deze shopgids. Hieronder nemen we je mee in de wereld van de beste bongs op de markt!
Belangrijk om te weten

 • Bongs zijn geweldig voor mensen die nieuw zijn in de wereld van het roken van marihuana, tabak of andere substanties, omdat ze de rook filteren, waardoor de smaak zachter wordt. Bovendien maken ze een veel betere controle over de gebruikte hoeveelheid rookwaar mogelijk.
 • Hoewel er veel verschillende soorten bongs zijn, zoals van keramiek, bamboe, siliconen en plastic, zijn de meest gebruikte bongs van acryl en glas. In deze shopgids vergelijken we de functies voor je.
 • De vorm en het volume van de bong zijn essentieel voor de ervaring. Let daarom goed op deze kenmerken als je een bong koopt.

De beste bongs op de markt: onze favorieten

Het roken van een bong is niet erg ingewikkeld, maar als je het nog nooit hebt gedaan heb je waarschijnlijk geen idee hoe het precies werkt. Het is dan handig als je een bong hebt die goed werkt en doet wat hij moet doen. Om je hierbij te helpen, hebben we een selectie gemaakt met de beste bongs die op de markt verkrijgbaar zijn. Door ze met elkaar te vergelijken ontdek je al snel welk model het beste bij je past:

De beste bong met percolator

Deze bong van M&MS ziet er op het eerste gezicht misschien basic uit, maar als je goed kijkt zie je dat de bong een prachtig afgewerkte percolator heeft. Die zorgt ervoor dat de rook nog meer afkoelt. Het design is strak en heeft een mooie afwerking.

Deze glazen bong werkt prima. De smaak is lekker en mild. Als de verdamper in de weg zit, raden we aan om de bong een kwartslag te draaien.

De beste mini-bong

Als je op zoek bent naar een kleine maar kwalitatieve bong, kies dan voor deze bong van het merk bongbongbong. De bong is versierd met cannabisplaatjes. Omdat het een kleine bong is, is hij heel gemakkelijk te gebruiken.

Dit product is ook geschikt voor mensen die niet regelmatig roken, maar die wel benieuwd zijn naar nieuwe manieren. De bong wordt zorgvuldig en veilig verpakt in schuim, zodat er een laag risico op schade is.

De beste bong voor professionals

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Deze prachtige glazen bong van Reanice is ondanks zijn schijnbare kwetsbaarheid, zeer resistent. Het is een vrij grote bong, met een hoogte van 29,5 cm en een diameter van 18,8 mm. In het midden van de bong passen ijsblokjes. De klassieke vorm van de driehoekige ketel is een bubbler.

Het glas is erg dik en dus moeilijk te breken tijdens de verzending. De prijskwaliteitverhouding van deze bong is zeer goed. Mensen die al langer met een bong roken waarderen het product vanwege het gewenste effect.

De meest complete bong

Reanice brengt je ook nog deze geweldige bong. Het eerste dat opvalt, is de compleetheid van de set. De bong heeft daarnaast een zeer aantrekkelijk ontwerp. Hij is 31 cm hoog en heeft een diameter van 18,8 mm. Hij weegt 850 gram.

De bong wordt met een handleiding geleverd die duidelijk laat zien hoe alle onderdelen in elkaar gezet moeten worden. Dit is de perfecte set voor beginners. Het materiaal is niet het allerbeste, maar voldoende voor beginners die bekend willen raken met de verschillende accessoires die je met een bong kunt gebruiken.

Shopgids: Alles wat je moet weten over bongs

Hoe gebruik je een bong? Welke voordelen biedt een bong? Deze en andere vragen kunnen in je opkomen als je de voordelen van het roken met een bong begint te onderzoeken. Maar maak je geen zorgen, daar zijn wij voor! Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen over bongs voor het roken van marihuana, tabak en ander rookwaar.

roken met bong

Een lange buis zorgt ervoor dat de rook uit de bong koeler in je mond terechtkomt, wat zorgt voor zachtere inhaal. (Bron: Ufabizphoto: 143102999/ 123rf.com)

Verschillende soorten bongs: van acryl en van glas

Hoewel bongs van praktisch elk materiaal gemaakt kunnen worden (er zijn zelfs bamboe bongs), zijn de meest voorkomende opties acryl en glazen bongs. Het is niet zo dat de het een beter is dan het ander. Dit hangt allemaal af van de kwaliteit van het product en vooral van je eigen behoeften. Om je toch te helpen bij het maken van je keuze, laten we je in de tabel hieronder de verschillen tussen de twee zien:

Acryl bong Glazen bong
Prijs Gemiddeld tot laag. Gemiddeld tot hoog.
Bestendigheid Hoog, bestand tegen vallen. Gemiddeld tot laag, behalve bij superbestendig borosilicaatglas.
Schoonmaak Erg eenvoudig. Tamelijk eenvoudig.
Smaak Een iets ruwere smaak. Een iets zachtere smaak.
Ontwerp Medium. Iets eleganter.

Voor- en nadelen van het roken met een bong

Er zijn veel verschillende soorten bongs verkrijgbaar. Mogelijk word je een beetje overweldigd door de vele opties met grappige wietpatronen en Rastafari-vlaggen? Dit zijn duidelijk handige marketingtrucs. Maar daarachter geldt vaak dat het product erg goed werkt en een superieure ervaring biedt. Benieuwd naar de voor- en nadelen van het roken met een bong? We presenteren ze hieronder:

Voordelen
 • Mogelijke vermindering van de langetermijneffecten
 • Watergefilterde rook helpt bij het verwijderen van giftige componenten (4)
 • De smaak worden verfijnd
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken
 • Gaat bij een juist gebruik lang mee
 • Zorgt voor een betere controle over de hoeveelheid van het rookwaar dat je rookt
 • De ervaring is puurder
Nadelen
 • Glazen bongs kunnen kwetsbaar zijn
 • Overmatig roken is schadelijk voor je gezondheid

Hoe gebruik je een bong?

Het gebruik van een bong om te roken kan een onvergetelijke ervaring zijn. Wel is het belangrijk om te weten hoe je dit doet. Iedereen die dit wilt, moet het eerst leren. Om te beginnen is het geen slecht idee om te praten over hoe je een bong klaarmaakt om ermee te roken. Met het volgen van de onderstaande stappen leer je hoe je een bong moet roken zonder dat je je hoeft te schamen dat je iets verkeerd doet:

 1. Vul de bong met water: Om de bong te gebruiken, moet je hem eerst met water vullen. Zo’n 3 tot 7 cm van de schacht moet in het water zijn ondergedompeld, dit hangt ook af van de grootte van de bong. Je kunt eventueel nog andere vloeistoffen zoals thee of vruchtensap gebruiken om de trekjes een andere smaak te geven.
 2. Doe de tabak of ander rookwaar in het tabakskommetje: Je kunt de deze al in de bong doen of nog niet, jij kiest. Het is raadzaam om de rookwaar af te brokkelen. Je kunt ook een filter gebruiken. Als je de kom nog niet in de bong hebt gedaan, vergeet deze dan niet te plaatsen voordat je begint met roken.
 3. Steek het rookwaar aan: Als je klaar bent, pak je de bong en plaats je je mond op het mondstuk. Bereid je voor om in te ademen. Wees voorzichtig bij het aansteken van het rookwaar en verbrand het rookwaar niet meer dan nodig.
 4. Zuig krachtig terwijl de bong zich vult met rook: Terwijl je het rookwaar aansteekt, inhaleer je zodat de kamer van de bong gevuld wordt met rook. Als de bong een carb gaatje heeft, dek deze dan af terwijl je dit doet. Als je de gewenste rook hebt gegenereerd, komt de ‘hit’ eraan. Wees voorbereid.
 5. Maak de bong leeg: Heb je de hoeveelheid rook die je wilt? Leeg de kamer door in te ademen en laat het carb gaatje los. Als er geen gaatje in zit, moet je de steel eruit halen.

We raden aan om elke keer na het roken schoon water in de bong te doen. Vies bongwater stinkt en kan een negatieve invloed hebben op de smaak van het rookwaar.

Samenvatting

Ben je op zoek naar een bong? We helpen je wel graag. Wees je er wel bewust van dat overmatig roken schadelijk is voor je gezondheid. Als je verantwoordelijk te werk gaat, weet je hoe je van de voordelen kunt genieten.

Het roken van een bong is niet erg ingewikkeld, maar als je het nog nooit hebt gedaan heb je waarschijnlijk geen idee hoe het precies werkt. In deze shopgids laten we je zien wat de beste bongs op de markt zijn en hoe je deze gebruikt.

Vond je onze shopgids over bongs interessant? Laat dan hieronder je reactie achter met je vraag of je mening. We zijn benieuwd!

(Bron van de header afbeelding: Grav: a1fbiauok20/ Unsplash.com) 

Referenties (4)

1. Héctor Brotons y Esther C. Sánchez (2019): ¿Está permitido cultivar marihuana?: la regulación del cannabis en España. Disponible en El Diario
Bron

2. Tara Leo (2019): «20 Health benefits of cannabis that everyone should know». Disponible en Health Europa
Bron

3. Darran Simon (2018): «La marihuana para uso recreativo ya es legal en Canadá». Disponible en CNN en Español
Bron

4. Nicholas V. Cozzi, Ph.D. (1995): «Effects of water filtration on marijuana smoke: a literature review». Disponible en UKCIA Research Library
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Informatief artikel
Héctor Brotons y Esther C. Sánchez (2019): ¿Está permitido cultivar marihuana?: la regulación del cannabis en España. Disponible en El Diario
Ga naar bron
Informatief artikel
Tara Leo (2019): «20 Health benefits of cannabis that everyone should know». Disponible en Health Europa
Ga naar bron
Informatief artikel
Darran Simon (2018): «La marihuana para uso recreativo ya es legal en Canadá». Disponible en CNN en Español
Ga naar bron
Informatief artikel
Nicholas V. Cozzi, Ph.D. (1995): «Effects of water filtration on marijuana smoke: a literature review». Disponible en UKCIA Research Library
Ga naar bron
Recensies