Stofzuigen met bosstofzuiger
Laatst bijgewerkt: 18-09-2020

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Soms is door de bomen het bos niet meer te zien: hondenharen, broodkruimels of een gebroken glas. Om je huis schoon te houden, heb je een krachtige stofzuiger nodig. Ben je op zoek naar een stofzuiger met voldoende vermogen om je huis altijd aan kant te hebben? Dan raden we je aan een kijkje te nemen in het assortiment van Bosch, een van de meest prestigieuze merken ter wereld op dit gebied.

Bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger zul je al snel verdwaald raken in het brede assortiment. Maar wees niet bang, wij gaan je helpen om de beste stofzuiger te vinden. In deze shopgids laten we je zien waarom nou juist de stofzuigers van Bosch een interessante optie zijn. zo hopen we je te helpen de stofzuiger te vinden die het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

 • Bosch biedt veel verschillende stofzuigers aan. De meest moderne, snoerloze modellen zorgen voor een snelle en effectieve reiniging van je huis en zuigen zelfs het vuil op moeilijk bereikbare plaatsen op.
 • Bosch biedt ook modellen aan die speciaal geschikt zijn voor mensen met huisdieren. Hiermee kun je tot 30% meer haren verwijderen van onder andere je tapijt, bank en bed.
 • Als je een stofzuiger koopt, is het altijd erg belangrijk om op de vorm van het mondstuk te letten. Dankzij de Bosch stofzuigers met verwisselbare zuigmonden is dit geen probleem meer. Verderop in deze shopgids laten we je zien op welke factoren je nog meer moet letten bij de aankoop van een Bosch stofzuiger.

Onze selectie: De beste Bosch stofzuigers op de markt

Heb je een hekel aan stofzuigen? Vind je dit ook zo’n vermoeiende taak die je iedere week weer opnieuw moet doen? Maak je geen zorgen! Om het schoonmaken van je huis te versnellen, raden we je aan een stofzuiger van Bosch te kopen. Ons team van experts maakten een selectie met daarin de beste Bosch stofzuigers. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De beste Bosch stofzuiger met zak

De Bosch BGB2X111 stofzuiger heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een zeer vriendelijke prijs ontvang je een stofzuiger die aan al je wensen zal voldoen. Het grootste voordeel is het gemak waarmee het apparaat te besturen is: De stofzuiger is eenvoudig op te tillen door het lichte gewicht van slechts 4,2 kilo.

Dankzij de grote stofzak van 3.5 liter hoeft deze minder vaak vervangen te worden. Het Powerprotect-systeem zorgt ervoor dat de stofzuiger goed blijft zuigen, zelfs als de stofzak zich langzaam aan vult. Het apparaat maakt ook nog eens erg weinig geluid.

De beste draadloze Bosch stofzuiger

Heb je liever een draadloos model? Kijk dan naar de Bosch Readyy’y BCHF2MX16. Deze stofzuiger komt als winnaar uit onze test in de categorie van draadloze Bosch stofzuigers. Het apparaat heeft een korte oplaadtijd, is erg licht en zeer eenvoudig te bedienen.

Dit model is ideaal voor de eenvoudige schoonmaakklusjes tussendoor. Je hebt hem altijd binnen handbereik omdat hij overal vrijstaand te plaatsen is dankzij de parkeerstand. Handig is ook dat je de kruimeldief eenvoudig lostrekt, zodat je die apart kunt gebruiken.

De beste Bosch stofzuiger als je huisdieren hebt

Heb je een huishouden met één of meerdere huisdieren en word je helemaal gek van alle katten-, honden- of andere dierenharen? Bosch introduceert de ProAnimal Flexxo ZOO’O BBH3ZOO25. Het apparaat is ideaal voor huishoudens met huisdieren.

Dankzij de speciale dierenharenborstel is het opzuigen van honden- en kattenharen niet langer een probleem. Het apparaat heeft een werktijd tot 50 minuten, is snoerloos, laadt snel op en is direct klaar voor gebruik.

De beste Bosch stofzuiger met de meest uitgebreide functies

Misschien schrik je in eerste instantie van de prijs van de Bosch Unlimited BBS1U224 steelstofzuiger, maar geloof ons, het is iedere euro waard. De stofzuiger heeft een maximale gebruikstijd van 60 minuten en een geluidsniveau van 76 dB.

Het apparaat heeft bovendien veel handige functies. De steelstofzuiger wordt geleverd met 2 accu’s, die sneller opladen dan dat ze op gaan, zodat je eindeloos kan doorzuigen. Bovendien is de uitblaaslucht schoner dan de lucht die het apparaat inademt, dankzij het filteringspercentage van 99,9%. Wij zijn fan!

Shopgids: Alles wat je moet weten over Bosch stofzuigers

Wat de beste Bosch stofzuiger is, hangt sterk van je persoonlijke voorkeuren af. Wat echter een feit is, is dat Bosch een goede keuze blijkt te zijn, aangezien haar stofzuigers nog steeds vaak worden gekozen als best getest door verschillende instituten. Door het grote aanbod kan het echter lastig zijn om het model te vinden dat het beste bij je past. We helpen je hierbij, door hieronder antwoord te geven op de meest gestelde vragen over dit product.

Vrouwen gebruiken de stofzuiger om te reinigen

Bosch stofzuigers blijken een goede keuze te zijn. De stofzuigers van Bosch worden nog steeds vaak gekozen als best getest door verschillende instituten. (Bron: Primagefactory: 68147937/ 123rf.com)

Bosch: Een korte bedrijfsgeschiedenis

Bosch is een Duits bedrijf met een erkend prestige. In 1886 stichtte Robert Bosch de “Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek” in Stuttgart. Sinds 1903 is Bosch ook aanwezig in Nederland. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer. 
Sinds de komst van Bosch naar Nederland is de aanwezigheid van het merk in de Nederlandse huishoudens alleen maar meer gegroeid.

De Nederlandse Bosch Groep telt ongeveer 3.300 medewerkers. Het merk heeft 5 competence centers in het land en een waarde van 1,42 miljard euro aan verkoop. Dat is ook wel te begrijpen. De producten van Bosch staan synoniem voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat geldt ook voor de stofzuigers van Bosch. Bosch biedt individuele oplossingen om het leven elke dag een beetje gemakkelijker te maken.

Wat zijn de voor- en nadelen van Bosch stofzuigers?

Het doel van deze shopgids is om jou een eerlijk beeld te geven van Bosch stofzuigers. Het heeft geen zin om alleen maar over de positieve eigenschappen te praten, als je daadwerkelijk overweegt een stofzuiger te kopen, maar nog een aantal twijfels hebt. Elk model is anders en de functionaliteiten hangen af van het type stofzuiger dat je koopt. Toch kunnen we je een idee geven van de algemene voor- en nadelen van Bosch stofzuigers. Je vindt ze hieronder:

Voordelen
 • Bosch stofzuigers hebben een groot vermogen en een goede zuigcapaciteit
 • Het merk biedt unieke modellen voor huishoudens met huisdieren
 • De apparaten zijn over het algemeen zeer energiezuinig
 • Afhankelijk van het model, zijn de stofzuigers eenvoudig te bedienen en door het huis te bewegen
 • De apparaten zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden
 • Ze vallen meestal op door hoe stil ze zijn
 • Ze hebben een concurrerende prijs met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • De high-end modellen kunnen behoorlijk duur zijn
 • Sommige draadloze modellen hebben lange oplaadtijden

Welke soorten Bosch stofzuigers zijn er?

Bosch stofzuigers onderscheiden zich door hun exclusieve technologieën en functionaliteiten. Mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt en een schone omgeving nodig hebben, kunnen bijvoorbeeld kiezen voor modellen met ProHygienic-zakken en HEPA-filters. Dit zijn exclusieve Bosch-onderdelen die zorgen voor een betere gebruikservaring. Maar er is meer:

Kenmerk Soort Voorbeelden van modellen
Stofopvang Stofzuiger met zak

Stofzuiger zonder zak

Combi

Compaxx’x BZGL2A430

BGS5SIL66B Relaxx’x ProSilence

GL-20 Bag en Bagless BGL2UK438

Ontwerp Sledestofzuiger

Steelstofzuiger

Kruimeldief

BGB2X111 Serie 2

Readyy’y BCHF2MX16

BHN20110

Batterijduur Stofzuiger met snoer

Draadloze stofzuiger

Bosch BGB2X111 Serie 2

Bosch Flexxo

Speciale functionaliteiten ProHygienic zakstofzuiger met Hepa-filters om 99,95% van de deeltjes te verwijderen GL-30 ProHygienic BGL3HYG

Zoals je kunt zien, biedt Bosch veel verschillende modellen om uit te kiezen. De sledestofzuiger is bijvoorbeeld een geweldige optie voor wie op zoek is naar een meer traditioneel model. Door het compacte ontwerp zijn dit erg handige stofzuigers. Er zijn ook combi-stofzuigers, die je zowel met als zonder zak kunt gebruiken, afhankelijk van de situatie.

Welke Bosch stofzuiger is het beste als je huisdieren hebt?

Als je één of meerdere huisdieren hebt, is er een grote kans dat je gek wordt van de hoeveelheid haren die je iedere dag in je huis vindt. Bosch pakt dit probleem aan met haar Zoo’o Pro Animal-assortiment. Weet je nog niet goed wat het verschil is tussen deze en reguliere stofzuigers? Hieronder leggen we uit wat de de voordelen zijn van deze geavanceerde stofzuigers, die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met huisdieren:

 • Binnen de Zoo’o Pro Animal-lijn zijn er veel verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Ze nemen tot 30% meer haar op dan reguliere stofzuigers.
 • De zuigkracht van de stofzuigers wordt verbeterd door speciale mondstukken die exclusief door Bosch zelf ontwikkeld zijn.
 • Je kunt met deze stofzuigers luchtverfrisser-parels gebruiken om de geur van dierenhaar uit je huis te halen. Het enige dat je hoeft te doen, is deze op de grond strooien om ze vervolgens op te zuigen.

Heb je huisdieren? Dan raden we je serieus aan een kijkje te nemen bij deze selectie van Bosch stofzuigers. Dit zal een wereld van verschil zijn in vergelijking met reguliere modellen.

het huis stofzuigen

De Nederlandse Bosch Groep telt ongeveer 3.300 medewerkers. Het merk heeft 5 competence centers in het land en een waarde van 1,42 miljard euro aan verkoop. (Bron: Elsuec: 3889899414/ Flickr.com)

Zijn er ook stille Bosch stofzuigers?

In een wereld waarin we de hele dag al voldoende geluid horen, is het vrij normaal dat het laatste dat je wilt een stofzuiger is, die veel lawaai maakt. In dat opzicht heb je geluk, want Bosch-stofzuigers zijn uitzonderlijk stil. De meeste modellen hebben een geluidsniveau dat onder de 70 dB ligt. Het geluid van de meeste moderne modellen ligt rond de 65 dB.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Stofzuigers van Bosch komen altijd goed uit testen. Na het lezen van deze shopgids begrijp je waarschijnlijk wel waarom. Nu je weet wat de voordelen zijn van Bosch stofzuigers, is het belangrijk om te kijken naar de factoren waar je nog meer op moet letten  bij je aankoop. Zo weet je zeker dat je de Bosch stofzuiger koopt die het beste bij je past.

Stofopvang

Eén van de belangrijkste criteria bij de aankoop van een Bosch stofzuiger is de soort stofopvang van het apparaat. Dit verschilt uiteraard per model. De soort stofopvang die het beste bij je past wordt grotendeels bepaald door hoe vaak je de stofzuiger wilt legen.

Als het je niet uitmaakt als je de tank vaak moet legen, is een kleinere opvangbak beter voor het ergonomische ontwerp van het apparaat. Een grotere tank zorgt er weliswaar voor dat je de stofzuiger minder vaak hoeft te legen, maar maakt het apparaat ook een stuk groter en zwaarder.

Vrouw in huis gewaad met handstofzuiger in de handen.

Als het je niet uitmaakt als je de tank vaak moet legen, is een kleinere opvangbak beter voor het ergonomische ontwerp van het apparaat. (Bron: Григорьев: 115158606/ 123rf.com)

Geluidsniveau

Hoewel de stofzuigers van Bosch over het algemeen weinig geluid maken, zit er toch een verschil in het geluidsniveau van de verschillende modellen. Als je het lawaai van stofzuigers niet kunt uitstaan, kun je kiezen voor opties zoals de BGS5SIL66B Relaxx’x ProSilence, met een geluidsniveau van ongeveer 65 dB. Het is hoe dan ook belangrijk om het geluid van een stofzuiger van tevoren te controleren, zodat je niet na twee keer gebruik spijt krijgt van je nieuwe aankoop.

Soort

Bosch biedt veel verschillende stofzuigers aan. Iedere soort stofzuiger is speciaal ontwikkeld voor een bepaalde situatie. Als je een huis met 34 slaapkamers hebt, ga je deze bijvoorbeeld niet schoonmaken met een kruimeldief. Het is ook niet handig om de haren van je kat die aan de bank vastzitten te verwijderen met een industriële stofzuiger. Om je te helpen de stofzuiger te vinden die het beste bij je past, vind je hieronder een tabel met de belangrijkste soorten Bosch stofzuigers die er zijn:

Als je wilt… Moet je kopen…
stofzuigen op zowel vochtige als droge vloeren, een professioneel model zoals Bosch Professional GAS 20 L SFC.
allergieën of dierenharen op afstand houden, opties zoals de GL-30 ProHygienic BGL3HYG of de Zoo’s Pro Animal.
zolders, trappen of onder meubels schoonmaken, Bosch stofzuigers uit de Bosch BBH625W60 Athlet-lijn.
stof en ander vuil op moeilijk bereikbare plekken wilt opzuigen of even snel tussendoor iets wilt stofzuigen, alle Bosch kruimeldieven.
genieten van een krachtige stofzuiger die je gemakkelijk door je hele huis beweegt, een van de draadloze Bosch stofzuigers.

Vermogen

Ook het vermogen is erg belangrijk voor de werking van een Bosch stofzuiger. Het is goed om je er bewust  van te zijn dat een hoog vermogen, hoewel krachtig, niet automatisch synoniem staat voor een grotere efficiëntie. Het is waar dat hoe meer vermogen, hoe krachtiger de Bosch stofzuiger. Er is echter nog een andere fundamentele factor die de efficiëntie van het apparaat bepaalt: de zuigcapaciteit. Zorg er daarom voor dat je een model kiest dat op beide waarden hoog scoort.

Handstofzuiger op het tapijt

Bosch kruimeldieven zijn meestal erg licht. De Bosch BHN20110 weegt bijvoorbeeld slechts 1,3 kilo.
(Bron: Budabar: 53555743/ 123rf.com)

Mondstuk

Hoe groter het mondstuk, hoe meer capaciteit de stofzuiger heeft om stof en ander vuil op te zuigen. Als je echter stof wilt opzuigen dat zich heeft opgehoopt op een plek die lastig te bereiken is, kan een groot mondstuk juist probleem geven. Kom je er niet uit? Koop dan gewoon een Bosch stofzuiger met verwisselbare mondstukken. Zo weet je zeker dat je altijd het mondstuk bij de hand hebt dat je nodig hebt.

Samenvatting

Het schoonhouden van je huis, auto of werkplek was nog nooit zo eenvoudig als met een Bosch stofzuiger. De stofzuigers van Bosch worden nog steeds vaak gekozen als best getest door verschillende instituten. Ook als je huisdieren hebt, blijkt Bosch een goede keuze te zijn. Het merk biedt specifieke modellen aan, waarmee je tot 30% meer haar kunt verwijderen. Bosch is in 1886 opgericht in Duitsland, maar is al sinds 1903 ondenkbaar uit veel Nederlandse huishoudens.

In deze shopgids laten we je zien welke kenmerken de stofzuigers van Bosch uniek maken. Ook vertellen we je op welke factoren je moet letten bij de aankoop van een Bosch stofzuiger, om zo de stofzuiger te vinden die het beste bij je past. Factoren zoals de grootte van de stofopvangtank en het geluidsniveau van het model staan ​​centraal. Wat je ook kiest, met een Bosch stofzuiger weet je zeker dat je zult genieten van een product dat effectief en zeer handig in gebruik is.

Vond je onze shopgids over Bosch stofzuigers interessant? Deel het artikel dan op social media, zodat je vrienden en familie ook van de voordelen van deze apparaten kunnen genieten. Of laat hieronder je reactie achter. We zijn benieuwd naar jouw mening!

(Bron van de header afbeelding: Daniel: 59795452/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies