wasruimte met wasmachine
Laatst bijgewerkt: 24-08-2020

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

17Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Kun je je het leven zonder wasmachines voorstellen? Het is moeilijk voor te stellen hoe onze grootouders het zonder deze fantastische uitvinding konden doen! Gelukkig zijn wij in deze eeuw geboren en zijn we van vele gemakken voorzien: één daarvan is de Bosch wasmachine. Met vele tientallen jaren ervaring heeft dit merk een plaats verdiend onder de consumenten.

Dat is niet toevallig. De betrokkenheid bij het milieu is één van de belangrijkste redenen. Bosch wasmachines besparen energie en water en zijn efficiënter. Net als de overgrote meerderheid van de Duitse producten zijn de wasmachines van Bosch een kwalitatief hoogwaardig en zeer duurzaam huishoudelijk apparaat geworden.
Belangrijk om te weten

  • De ActiveOxygen technologie garandeert een 99,99% eliminatie van alle bacteriën en ziektekiemen.
  • Het i-DOS automatisch doseersysteem is het paradepaardje van het merk: de wasmachine bepaalt voor jou hoeveel wasmiddel je nodig hebt.
  • Met het Eco-programma verbruiken veel Bosch wasmachinemodellen minder water en energie tijdens de wascyclus.

Onze selectie: De beste Bosch wasmachines op de markt

We willen je het zoeken naar verschillende modellen wasmachines niet te ingewikkeld maken, dus hebben we besloten om drie van de meest populaire wasmachines te selecteren. Dit zijn ze:

Eerdere Aanbevelingen

De beste Bosch wasmachine met een laag energieverbruik

Bosch Serie 6 wasmachines en wasdrogers staan voor extra comfort en flexibiliteit, gecombineerd met een zeer laag energieverbruik. Deze modellen hebben een ruime trommel en zijn makkelijk te bedienen met het grote display. Het toerental is 1600, dus de was komt er droger uit.

De koolborstelloze motor zorgt ervoor dat deze modellen erg energiezuinig en stil werken. Bosch wasmachines in deze serie beschikken over VarioPerfect waarmee je kunt kiezen om een extra snelle of juist energiezuinige was te draaien.

De Bosch wasmachine met de beste prijs/kwaliteit verhouding

Als je een wasmachine met een klein laadvermogen en veel verschillende wasprogramma’s zoekt dan is deze wasmachine ideaal voor jou. Het toerental van 1400 zorgt ervoor dat je was aardig droog uit de wasmachine komt.

Wil je een keer een wasje draaien waarbij de trommel niet helemaal vol zit?  Door de beladingssensor meet de wasmachine hoe vol de trommel zit en worden de hoeveelheid water en het wasprogramma hierop aangepast.

De meest complete Bosch wasmachine

Als je op zoek bent naar een luxe energiezuinige wasmachine met een extra ruim laadvermogen, automatische wasmiddeldosering en veel verschillende wasprogramma’s dan is de HomeProfessional de perfecte wasmachine voor jou.

Het toerental van 1600 zorgt ervoor dat je was extra droog uit de wasmachine komt. De machine is zeer hygiënisch met zelfreinigende wasmiddellade en de trommelreinigingsfunctie en is eenvoudig op afstand te bedienen met de Home Connect app.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Bosch wasmachines

Wat wil je weten over Bosch wasmachines? Welke vragen je ook hebt, we hopen dat ze beantwoord worden voor je in deze gids.

Gelukkige familie moeder huisvrouw en kind in wasgoed met wasmachine

De oorsprong van dit bedrijf gaat terug tot 1886, toen Robert Bosch een werkplaats opende in Stuttgart, Duitsland.
(Bron: Atamanenko: 85134854/ 123rf.com)

Waar worden Bosch wasmachines geproduceerd?

De oorsprong van dit bedrijf gaat terug tot 1886, toen Robert Bosch een werkplaats opende in Stuttgart, Duitsland. Maar pas in 1958 werden de eerste automatische wasmachines geproduceerd. En in de jaren zeventig van de vorige eeuw creëerde Bosch de eerste gecombineerde was-droogcombinatie.

Welke voordelen hebben Bosch wasmachines?

Er zijn kenmerken die bij alle merken wasmachines als voordelen worden beschouwd, maar hier willen we specifiek de voordelen van Bosch wasmachines laten zien.

  • i-DOS automatisch doseersysteem: Stelt de exacte hoeveelheid wasmiddel in die je nodig heeft.
  • Je hoeft alleen maar op een knop te drukken: Nauwkeurig gedoseerd wasmiddel beschermt niet alleen je kleding, maar is ook goed voor het milieu en je portemonnee.
  • Automatisch programmeren: In plaats van vroeg op te staan om het wasprogramma snel te starten of tijd te verspillen aan het wachten tot het klaar is, kunnen sommige modellen worden geprogrammeerd om automatisch te starten. Met het Bosch Time Delay programma kun je bijvoorbeeld je wastijd tot 24 uur van tevoren instellen.
  • Automatische wasprogramma’s van Bosch: ze detecteren de hoeveelheid en de mate van vuil in de te wassen kleding, zodat ze het optimale wasprogramma en watergebruik voor elke lading voorschrijven.
  • Kwaliteit: Eenvoudigweg omdat het merk Bosch niet nieuw is en vele jaren ervaring heeft.
  • EcoSilence motor: Veel modellen van het merk hebben deze intelligente technologie die het geluid van de wasmachine vermindert. Zo kun je hem aandoen terwijl je kinderen slapen.

Wat is de ActiveOxygen technologie die bij Bosch wasmachines wordt gebruikt?

Dankzij de innovatieve ActiveOxygen technologie hoef je je geen zorgen meer te maken over bacteriën of ziektekiemen op je kleding. Zelfs wanneer je je delicate kleding op lage temperaturen wast, garandeert ActiveOxygen een 99,99% eliminatie van alle bacteriën en ziektekiemen zonder toevoeging van chemische stoffen.

Man Kleurrijke Handdoeken In De Wasmachine Zetten

Bosch is één van de bekendste en meest betrouwbare fabrikanten van wasmachines en levert effectieve, duurzame en redelijk geprijsde apparaten.
(Bron: Popov: 44591967/ 123rf.com)

Hoe gebruik ik een Bosch wasmachine voor de eerste keer?

Omdat alle wasmachines aan operationele controles worden onderworpen voordat ze uit de fabriek komen, moeten de eindgebruikers een voorbereidende stap uitvoeren voordat ze de was gaan doen. Dit bestaat uit het uitvoeren van een eerste wascyclus zonder wasgoed. Dit wordt aangeraden om eventuele waterresten die nog aanwezig zijn als gevolg van de in de fabriek uitgevoerde tests te verwijderen.

Hoe moet je een Bosch wasmachine onderhouden?

Het reinigen van je wasmachine helpt overtollig vuil, wasmiddelresten en schimmel te verwijderen. Dit is essentieel om te voorkomen dat ze op het wasgoed terechtkomen en om de wasmachine optimaal te laten werken. Het eerste wat je moet weten is dat je de aanslag op de trommel moet verwijderen door deze om de 2 of 3 maanden te reinigen om de machine soepel te laten draaien.

De volgende stap is het uitvoeren van een wasprogramma dat werkt op 90°C met een lege lading en dan wat bleekmiddel toevoegen. Let op: sommige Bosch wasmachines worden geleverd met een programma dat Drum Clean heet en dat ervoor zorgt dat je wasmachine, naast het reinigen, langer fris en aangenaam blijft ruiken.

Mand met gekleurd linnen

Een van de meest voorkomende problemen is dat je de was wilt doen en dat de vergrendelingsfunctie is geactiveerd.
(Bron: choreograph: 78027052/ 123rf.com)

Met welke producten maak ik mijn Bosch wasmachine schoon?

Om de trommel van je wasmachine te reinigen, heeft Bosch een speciaal reinigingsproduct ontwikkeld. Dit product is ideaal om wasmiddelresten uit de trommel te verwijderen en zo de vorming van onaangename geuren te voorkomen. Dit zorgt voor een hygiënische en schone was en kan het wasresultaat verbeteren.

Hoe werkt het kinderbeveiligingssysteem van de Bosch wasmachines?

Eén van de meest voorkomende problemen is dat je de was wilt doen en dat de vergrendelingsfunctie is geactiveerd. Wanneer het zogenaamde Child Lock is geactiveerd, verschijnt er een sleutelsymbool of “CL” op het display en worden alle knoppen op de wasmachine gedeactiveerd. Gelukkig is het heel gemakkelijk te verwijderen, dus maak je geen zorgen.

Afhankelijk van het model van de Bosch wasmachine zijn er verschillende mogelijkheden om deze te ontgrendelen.

Een mogelijkheid is om de startknop 3 tot 5 seconden ingedrukt te houden totdat je een pieptoon hoort en het knopsymbool verdwijnt. Je kunt ook de knoppen “Rpm” en “Done at” ingedrukt houden totdat hetzelfde gebeurt als hierboven.

Als je een geavanceerde touch screen wasmachine hebt, vind je een vierkante knop met een verlicht sleutelsymbool en “3 seconden” eronder. Houd die knop gedurende die tijd ingedrukt tot het uit gaat en er een waarschuwingsgeluid te horen is. Als deze opties niet werken, kan dit betekenen dat je wasmachine een storing in het slot heeft.

Waarom een Bosch wasmachine?

Bosch is een van de bekendste en meest betrouwbare fabrikanten van wasmachines en levert effectieve, duurzame en redelijk geprijsde apparaten. En deze beoordeling is niet alleen een subjectief compliment. Veel van de wasmachines van dit merk hebben zeer goede resultaten behaald in tests die zijn uitgevoerd door consumentendeskundigen en sommige modellen zijn ook bekroond met prijzen.

Vrouw met kleren in handen

Bosch is een van de bekendste en meest betrouwbare fabrikanten van wasmachines en biedt effectieve, duurzame en redelijk geprijsde apparaten aan.
(Bron: Białasiewicz: 37463011/ 123rf.com)

Waar kan ik onderdelen voor mijn Bosch wasmachine vinden?

De website van het merk beschikt over een online zoekfunctie om originele onderdelen te vinden en te kopen. Het enige wat je nodig hebt is het modelnummer (E-nr), dat meestal op de deur of op het typeplaatje van je Bosch wasmachine staat. Houd er rekening mee dat je reserveonderdelen kunt krijgen voor wasmachines tot 10 jaar oud.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Nu is het tijd om samen een aantal criteria te bekijken die je kunnen helpen bij het maken van je aankoop. Als je deze aspecten in gedachten houdt, kan je niet in de fout gaan bij de aankoop van je nieuwe Bosch wasmachine.

Laadvermogen

De wasmachines van Bosch bieden verschillende laadvermogens, variërend van 5,5 kg tot 9 kg. Als je alleen woont of met een partner, is een kleine wasmachine van 5,5 kg voldoende. Als je één of twee kinderen hebt is een wasmachine met een laadvermogen van 7 of 8 kg aan te bevelen. En als je een groot gezin hebt, heb je een capaciteit van 9 kg nodig.

Centrifugeren

We begrijpen dat deze getallen je misschien niets zeggen, dus we zullen het wat beter uitleggen in de volgende tabel:

Toeren per minuut Vochtigheid in het kledingstuk
600 tpm 80 %
800 tpm 60 %
1200 of 1400 tpm 50 % of minder

Water- en energieverbruik

Afhankelijk van het model verbruiken wasmachines meer of minder energie en water. Natuurlijk is het altijd aan te raden om een model te kiezen met een zo laag mogelijk water- en energieverbruik, ook al zijn er bij de aanschaf van het apparaat extra kosten aan verbonden. Op de lange termijn zul je zien dat het een goede investering is geweest en dat je op de lange duur veel geld kunt besparen.

Bovendien is een machine die veel water en energie verbruikt is niet noodzakelijkerwijs efficiënter. Het elektriciteitsverbruik van een middelgrote Bosch wasmachine is ongeveer 137 kW per jaar en 9900 l water gedurende 365 dagen. Veel machines van dit merk hebben het Eco-programma dat langer meegaat, maar minder verbruikt tijdens de cyclus.

BoschVerkoopteam
“Voor en tijdens het verloop van het programma kan de centrifugesnelheid worden gewijzigd. Selecteer zo vaak als nodig de toets voor het centrifugetoerental tot het gewenste centrifugetoerental op het display verschijnt. De maximaal instelbare snelheid is afhankelijk van het model.”

Geluidsniveau

Dit is geen kleinigheid als je bedenkt hoe luidruchtig sommige wasmachines kunnen zijn. Hier moet je vooral op letten als je wasmachine in de buurt van een slaapkamer staat of in een ruimte die zelfs de buren kan storen. De storende geluidsniveaus liggen rond 58 dB voor het wassen en 75 dB voor het centrifugeren.

Hoewel veel wasmachines van het merk Bosch dit hoge geluidsbereik hebben, hebben ze ook andere high-end machines veel stiller gemaakt, met een wasgeluidsniveau van 48 dB en een centrifugeergeluidsniveau van 73 dB. Met andere woorden, naarmate het geluidsniveau afneemt, stijgt de prijs. Je moet zelf beslissen welk aspect voor jou het belangrijkste is.

Functies

Voordat je je laat meeslepen door de duizend en één mogelijkheden die een wasmachine kan bieden, moet je nagaan of je ze allemaal echt nodig hebt. Er zijn machines die zeer eenvoudig te bedienen zijn met slechts een paar opties en andere met een oneindig aantal knoppen. In het specifieke geval van de Bosch wasmachines bieden ze veel innovatieve oplossingen, waaronder een SpeedPerfect-wasoptie, een SoftSurge-trommel en een ActiveWater-functie.

Wat zijn deze functies? De ActiveWater technologie is het intelligente beheer van water, dat het verbruik met 12% vermindert ten opzichte van conventionele vulling. En de SpeedPerfect-optie is een alternatief voor licht vervuilde kledingstukken, omdat het wassen van korte duur is en er minder kleding tegelijk gewassen kan worden.

Samenvatting

Nadat we alle twijfels over de Bosch wasmachine hebben weggenomen, hoef je alleen nog maar te kiezen welk model je in huis wilt halen. Vergeet niet dat een goede investering vele jaren van goede wasbeurten kan betekenen. En aangezien deze apparaten over het algemeen niet goedkoop zijn, is het essentieel dat je de tijd neemt om te bekijken wat de beste optie voor jou en je gezin is.

Als je nog steeds vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice, die al je vragen graag zal beantwoorden. We hopen dat deze informatiegids je zal helpen bij het maken van de beste keuze. Lees de reviews van andere gebruikers, om helemaal zeker te zijn dat je de juiste beslissing hebt genomen.

Vond je onze shopgids over Bosch wasmachines interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Choreograph: 118648290/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies