bureaulamp met laptop
Laatst bijgewerkt: 16-11-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

15Bestede uren

16Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Een goede verlichting is van fundamenteel belang voor je werkprestaties en draagt bij tot een betere gezondheid van je ogen. Het helpt je concentratie te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. Helaas wordt dit vaak door veel mensen over het hoofd gezien. Om dit te voorkomen hebben we deze shopgids over bureaulampen voor je samengesteld.

Hierin zal het je opvallen dat bureaulampen steeds vaker een aantal extra’s bevatten. Sommige zijn heel handig, zoals de mogelijkheid om je mobiele telefoon op te laden via een USB-poort of via een draadloos oplaadsysteem. Hieronder zullen we je er alles over vertellen. Natuurlijk helpen we je ook bij het kiezen van het juiste model voor je behoeften!
Belangrijk om te weten

 • De meeste bureaulampen hebben LED-lampen en je kunt kiezen tussen verschillende verlichtingsmodi en helderheidsniveaus.
 • Een goede verlichting helpt de vermoeidheid van de ogen te verminderen, het concentratieniveau te verbeteren, potentiële fouten te verminderen en een grotere productiviteit te bevorderen.
 • Bij de keuze van een bureaulamp moet je rekening houden met aankoopcriteria zoals lichtsterkte, verlichtingsmodi, helderheidsniveaus en design.

Onze selectie: De beste bureaulampen op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste bureaulampen die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld.

De best beoordeelde bureaulamp online

De Aigostar Alexander bureaulamp past met zijn moderne ontwerp in elke studeer- en werkkamer. De lamp is uitgerust met warm wit licht (3300K) en daglicht (6000K) die eenvoudig van sterkte versteld kan worden met behulp van de tiptoetsen, en wordt geleverd met een dimbare lichtbron.

Verder is de lamp kantelbaar en in hoogte verstelbaar en heeft hij een lichtopbrengst van 520 Lumen. Deze bureaulamp van kunststof is verkrijgbaar in zwart, grijs en wit en meet 34 x 15,8 x 41 cm.

De bureaulamp met het mooiste design

Met deze veelzijdige en hippe bureaulamp van Lucide kun je zelf de kleurtemperatuur bepalen dankzij de ingebouwd dimfuncties. De ingebouwde led-lamp van 8W kan bijgesteld worden van 2700 K tot 6500 K afhankelijk van je behoeften, evenals de buigzame arm.

De lamp van hoogwaardig metaal is uitgerust met warm wit licht en is in hoogte verstelbaar, draaibaar en kantelbaar. De afmetingen zijn 13,5 x 60 x 42. Bovendien heeft de armatuur van de lamp (niet de LED-lamp) 5 jaar garantie.

De beste bureaulamp met vergrootglas

Deze witte bureaulamp van Velleman is ideaal voor alle soorten precisiewerk, zoals voor schilderen, puzzelen of handwerkbezigheden. De lamp wordt geleverd met een 5-dioptrie lens (vergroting 2.25 x).

De goed uitgebalanceerde arm is eenvoudig in de juiste positie te plaatsen. De lamp gebruikt een cirkelvormige tl-lamp van 22W en heeft een koudwitte kleur en een kleurtemperatuur tot 6400 K. Je kunt deze metalen lamp met een klem aan je tafelblad bevestigen.

De beste bureaulamp met draadloze smartphone oplader

Met de Aigostar Tokyo bureaulamp kunnen alle smartphones waar de Qi in is geintegreerd, via deze bureaulamp draadloos worden opgeladen. En als je telefoon dit niet ondersteunt, dan kun je door middel van een USB kabel alsnog je smartphone of tablet opladen.

De bureaulamp is eenvoudig te verstellen en in te klappen, is dimbaar, heeft een snoerlengte van 1,5 meter, een maximum wattage van 8 Watt en een Lumen van 430lm. Bovendien beschikt de lamp ook over 5 afstelbare lichtsterktes, die met tiptoetsen te bedienen zijn.

De meest complete bureaulamp

Met deze Aigostar bureaulamp heb je alles wat je nodig hebt. De lamp beschikt over 5 verschillende kleurtemperaturen (3000K – 6000K) en 10 verschillende helderheden. Je kunt er ook makkelijk je smartphone of tablet mee opladen, aan de hand van een micro USB-poort.

Bovendien is deze bureaulamp eenvoudig in te klappen of te verstellen, is de lichtsterkte afstelbaar met tiptoetsen en heeft hij een geheugenfunctie. De maximum wattage is 8 Watt en de lamp heeft 300lm. De zwarte metalen lamp meet 40 x 15 x 37,5 cm heeft een snoer van 1,5 meter en een levensduur van 25.000 uur.

Shopgids: Alles wat je moet weten over bureaulampen

Het is een goed idee dat je voordat je een lamp voor je bureau koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

jongen studeren

Bij de keuze van een bureaulamp moet je rekening houden met aankoopcriteria zoals lichtsterkte, verlichtingsmodi, helderheidsniveaus en design.
(Bron: Yastremska: 119969977/ 123rf.com)

Wat is een bureaulamp?

Bureaulampen zijn kleine lichtbronnen die ontworpen zijn om gericht licht te geven en die speciaal ontworpen zijn voor gebruik op je bureau of werktafel. Ze hebben als functie een goede verlichting te bieden in een bepaalde zone zodat je je beter kunt concentreren tijdens je studie en op je werk.

Wat zijn de voordelen van een goede verlichting?

Een geschikte verlichting van de werkruimten (en elke ruimte in het algemeen) biedt een aantal belangrijke voordelen. We zetten ze hieronder op een rijtje:

Een goede verlichting:

 • Helpt de vermoeidheid van de ogen te verminderen.
 • Verbetert de concentratie.
 • Voorkomt dat je vermijdbare fouten maakt.
 • Het helpt de productiviteit te verhogen.
 • Het kan bijdragen aan een beter humeur.
 • Het kan een aanzienlijke energiebesparing betekenen.

Naast de hierboven genoemde voordelen bieden bureaulampen ook nog de volgende pluspunten:

 • Ze nemen weinig ruimte in beslag.
 • Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te vervoeren, zodat je ze in verschillende ruimtes kunt gebruiken.
 • Ze zijn heel betaalbaar.
Sommige bureaulampen hebben Wi-Fi-connectiviteit, waardoor ze je met een app vanaf je smartphone kunt bedienen.

Voor wie is het aan te bevelen om een bureaulamp te kopen?

Bureaulampen zijn essentieel voor zowel mensen die kantoorwerkzaamheden uitvoeren als voor studenten. Het gebruik ervan is essentieel als je ‘s avonds werkt of in een omgeving met weinig of geen natuurlijk licht. Ze zijn even belangrijk bij het werken met boeken, notities of andere documenten op papier als voor het werken met een computer.

Op welke aspecten moet ik letten bij de aankoop van mijn bureaulamp?

Een goede bureaulamp moet beschikken over de juiste lichtsterkte, een goede balans tussen functionering en aanpassing en de functies die nodig zijn voor je werkzaamheden en werkplek. Er zijn drie belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden wanneer je op zoek bent naar een bureaulamp, dus laten we die wat uitgebreider bespreken:

 • Lichtsterkte: Om de verlichtingskwaliteit van een lamp te beoordelen, is de lichtsterkte de beste aanwijzing. Lichtsterkte wordt gemeten in lux (lx) en geeft de totale lichtstroom op een bepaald oppervlak aan, zoals op een tafel of een muur. De gemiddelde luxwaarde van bureaulampen is niet meer dan ongeveer 250.
 • Verstelbaarheid: Het tweede belangrijke punt om rekening mee te houden bij het kopen van een bureaulamp is de mate van verstelbaarheid van de lamp. Het moet mogelijk zijn de richting van de lichtstraal te veranderen en de intensiteit van de lichtsterkte en de kleurtemperatuur aan te passen. Je bureaulamp moet kunnen zorgen voor de verlichting die precies past bij je dagelijkse werkzaamheden.
 • Afmetingen van het bureau: Ten slotte moet je voor het kopen van een bureaulamp de afmetingen van je werkplek in gedachte houden. De afmetingen van je bureau hebben te maken met de grootte van de bureaulamp waarin je wilt investeren. Voor grote bureaus met computermonitors is meer verlichting nodig en dus ook een grotere bureaulamp. Voor kleine oppervlakken daarentegen heb je meer praktische verlichting nodig. Houdt goed rekening met dit aspect en kijk naar alle beschikbare formaten.

Waar en hoe moet ik een bureaulamp installeren?

Allereerst moet je nadenken over de vraag of je links- of rechtshandig bent. Als je rechtshandig bent, moet de flexibele arm aan de linkerkant zitten, terwijl als je linkshandig bent, de beste plaats aan de rechterkant is. In beide gevallen moet het licht idealiter onder een hoek van 30° stralen. Als je de lamp met je computer gaat gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het toetsenbord wordt verlicht en nooit het beeldscherm om vervelende reflecties te voorkomen.

Aan de andere kant is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het licht hoger dan je hoofd en ogen is. Het mag vooral niet op ooghoogte zijn. Ook voor werkruimtes is het raadzaam dat er een ander licht in de ruimte is, dat er een plafondlamp of een spot kan zijn die naar boven gericht is.

roze bureau

Lampen met LED-verlichting zijn ideaal voor het werken met de computer, omdat ze niet verhit raken.
(Bron: Ozerova: 40392373/ 123rf.com)

Samenvatting

Studie- of bureaulampen zijn ideale hulpmiddelen voor lange werk- of studiedagen, vooral als je in de late namiddag of avond moet werken. Het is essentieel om de juiste verlichting te hebben om je ogen te beschermen en je concentratie te verbeteren. Daarom is het de keuze van een goede lamp heel belangrijk.

Gelukkig zijn er nu, dankzij de LED-verlichting, modellen die het niet alleen mogelijk maken om de lichtmodus en het helderheidsniveau af te stellen, maar die ook een breed scala aan extra functies hebben. Sommige zijn heel handig, zoals bijvoorbeeld de functie van het opladen van mobiele apparaten. Andere, zoals RGB-verlichting, combineren functionaliteit met esthetiek.

Vond je onze shopgids over bureaulampen interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Peshkova: 57843044/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies