desk chair
Laatst bijgewerkt: 31-07-2020

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

107Verzamelde opmerkingen

Of je nu thuis of op kantoor werkt, er is een grote kans dat je een groot aantal uren per dag op een stoel zit. Als je veel achter een bureau zit, is een goede bureaustoel een absolute must. Het is belangrijk dat je een stoel kiest die ervoor zorgt dat je de juiste lichaamshouding aanhoudt, zodat bijvoorbeeld je nek en je rug de juiste ondersteuning krijgen.

Als je thuis werkt of studeert, besef je misschien niet direct hoe belangrijk het is om een goede bureaustoel te gebruiken. Je kunt dan kiezen voor een goedkope stoel, of een stoel die je toevallig al thuis hebt staan. Maar als je veel uren achter elkaar op een stoel zit, moet je een ergonomische stoel kiezen die je lichaam optimaal ondersteunt. In deze shopgids vind je alle nodige informatie om de bureaustoel te vinden die het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

 • Een goede bureaustoel is een must voor iedereen die aan een tafel werkt of studeert.
 • Het is erg belangrijk dat een bureaustoel een ergonomisch ontwerp heeft. Op die manier kun je de stoel volledig aan je lichaam aanpassen. Op die manier zul je je rug, je nek en elk ander deel van je lichaam zo min mogelijk belasten.
 • Kijk bij de aanschaf van een bureaustoel goed of je de rugleuning, het zitgedeelte en de armleuningen naar wens kunt instellen.

Onze selectie: De beste bureaustoelen op de markt

De juiste keuze maken als het gaat om een goede bureaustoel is nog best een uitdaging. Een van de beste manieren om te ontdekken welke bureaustoel het beste bij je past, is door naar de meest gewaardeerde modellen te kijken. Hieronder vind je daarom een selectie met onze favoriete modellen die op de markt verkrijgbaar zijn.

De bureaustoel met de beste prijs-kwaliteitverhouding


Tijdelijk niet leverbaar

Het is bij de keuze voor een bureaustoel belangrijk om niet teveel op kwaliteit te bezuinigen. Dat betekent echter niet dat je direct een fortuin hoeft uit te geven. De bureaustoel van TecTake komt als bureaustoel met de beste prijs-kwaliteitverhouding uit onze test. De stoel is stevig en duurzaam en heeft dikke bekleding om zacht en comfortabel te zitten. De bureaustoel heeft een elegante look en is gegarandeerd een blikvanger.

De beste bureaustoel voor rugproblemen

Als je veel last hebt van rugklachten, is het extra belangrijk om een bureaustoel met een ergonomisch ontwerp te kiezen. De stoel van Clp kan een maximaal gewicht van 150 kg dragen en heeft zeer kwaliteitsvolle stoffering. De zithoogte is traploos instelbaar. Ongeacht de ondergrond, de stoel is altijd gemakkelijk te verplaatsen. Dankzij het ergonomische ontwerp zit je altijd in de goede houding en krijgt je rug de nodige ondersteuning.

De bureaustoel met veel instelmogelijkheden

De BenS bureaustoel is een robuuste bureaustoel met wieltjes die geschikt zijn voor zowel harde als zachte vloeren. De stoel heeft verschillende instelmogelijkheden en is geschikt voor intensief gebruik op kantoor, een werkplek thuis of om te gamen. De bureaustoel is voorzien van in hoogte verstelbare armleggers, een comfortabele rugsteun en een luxe knee-tilt kantelmechanisme met gewichtsinstelling. Bijkomend voordeel is het gemak waarmee de stoel in elkaar te zetten is.

De beste bureaustoel voor gamers

Game je graag en ben je op zoek naar de beste bureaustoel? Dan is de gamingstoel van Tectake iets voor jou. De stoel heeft een gewatteerde zitting en is in hoogte instelbaar. Het kantelmechanisme is traploos instelbaar op het lichaamsgewicht. De bureaustoel overtuigt met zijn sportieve look, extra dikke bekleding en ergonomische vorm. Dit is een absolute must-have voor iedereen die zichzelf als gaming-fan beschouwt. De prijs-kwaliteitverhouding is bovendien uitstekend.

Shopgids: Alles wat je moet weten over bureaustoelen

Bureaustoelen zijn er in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Helaas is het niet altijd even duidelijk welke stoel het beste bij je past. In de selectie met onze favoriete modellen hierboven ontdek je de beste modellen die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Maar om het model te vinden dat het beste bij je past, is het handig om meer informatie te hebben. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom bureaustoelen.

Businessman Analyzing Financial Graphs On Computer At Desk

Ergonomische bureaustoelen kunnen een belangrijke rol spelen in het voorkomen van rugklachten.
(Bron: Andriy Popov: 51450535/ 123rf.com)

Wat is een bureaustoel precies?

Een bureaustoel is een stoel die is ontworpen om op een werkplek in een kantooromgeving of thuis te worden gebruikt aan een bureau. Een bureaustoel is ontworpen om er de hele dag op te kunnen zitten. De stoel heeft een rugleuning die ervoor moet zorgen dat je rug zo min mogelijk lijdt, een gewatteerde zitting en armleuningen. Meestal kun je de verschillende onderdelen van de stoel aanpassen om deze nog beter op je lichaam aan te laten sluiten. De stoelen hebben vaak wieltjes en zijn draaibaar. Een goede bureaustoel helpt ook om beter bij je toetsenbord en muis te kunnen.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Ergonomisch ingerichte bureaustoelen zijn zo in te stellen dat ze een optimale en gezonde werkhouding mogelijk maken. Je moet een ergonomische bureaustoel niet verwarren met een comfortabele stoel, waar je gewoon lekker in zit. Een ergonomische bureaustoel kan worden aangepast aan de specifieke kenmerken van de gebruiker. Het past zich aan aan de vorm van het lichaam en zorgt voor een evenwichtige verdeling van de druk die door de stoel wordt uitgeoefend.

Hoe stel je een ergonomische bureaustoel in?

Hierboven heb je kunnen lezen wat een ergonomische bureaustoel is. Om zoveel mogelijk uit een ergonomische bureaustoel te halen, willen we je laten zien hoe je deze het beste kunt instellen. Hieronder vind je een lijst met aanbevelingen om de stoel zo goed mogelijk af te stellen:

 • Diepte van de zitting verstellen: Zorg ervoor dat de diepte van de zitting aan je lichaam is aangepast. Laat een opening tussen de rand van de stoel en de achterkant van de knieën. Zo zal dit gebied niet overbelast raken. De voorkant van het zitkussen moet bovendien een lichte helling hebben zodat de stoel geen druk op de benen uitoefent. Op die manier wordt ook de bloedcirculatie verbeterd.
 • Hoogte van de zitting verstellen: Voor een optimaal effect moet je ook de hoogte van de zitting aanpassen, zodat je voetzolen volledig door de vloer worden ondersteund. Bovendien moet je rug worden ondersteund door de rug van de stoel.
 • Liggende rugleuning: De rugleuning moet kunnen worden aangepast en verschillende hellingspunten hebben. Het is ook fijn als de stoel een vrije positie heeft om jezelf in evenwicht te houden tijdens pauzes. De spanning van de rugleuning moet worden aangepast aan het gewicht van de gebruiker. Hoe meer de gebruiker weegt, hoe meer spanning de rugleuning moet hebben.
 • Verstelbare lendensteun: Het is noodzakelijk dat de rugleuning een verstelbare lendensteun heeft die dient om de wervelkolom uitgelijnd te houden. Een dergelijke lendensteun moet aangepast kunnen worden aan de vorm van het lichaam.
 • Synchroonmechaniek: Dankzij de synchroonmechaniek van de stoel kan de rugleuning naar achteren worden gekanteld. Op deze manier synchroniseert deze met de beweging van het zitkussen. Het lichaam beweegt op die manier synchroon in de stoel.

Van welke materialen worden bureaustoelen gemaakt?

Een van de aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een bureaustoel is de bekleding van de stoel. Het gebruikte materiaal is van essentieel belang, omdat je hier voortdurend mee in contact zult zijn. Hieronder vind je een lijst met de meest gebruikte materialen. Deze lijst helpt je om het soort bureaustoel te vinden dat het beste bij je past:

 • Gaas. Dit is het goedkoopste materiaal. Het is bovendien het meest ademend. Het nadeel is dat het minder lang meegaat dan de andere materialen.
 • Stof. Stof gaat langer mee dan gaas en is zeer comfortabel. Het wordt echter sneller vies en is moeilijker te reinigen dan de andere opties.
 • Synthetisch leer. Dit soort bureaustoelen vind je vaak terug in grote kantoren. Ze zijn erg elegant en gemakkelijk schoon te maken. Wel is de prijs hoger dan de vorige opties. Bovendien kunnen synthetisch leren stoelen in de zomer warm aanvoelen.
 • Natuurleer. We kunnen hetzelfde over echt leren stoelen zeggen als over de synthetisch leren modellen. Het belangrijkste verschil is dat natuurperen stoelen over het algemeen een hogere prijs hebben.

boss chair

Bureaustoelen zijn ontworpen om er veel uren op te kunnen zitten.
(Bron: Katarzyna Białasiewicz: 58953877/ 123rf.com)

Hoe maak ik een bureaustoel schoon?

Een van de belangrijkste aspecten bij het onderhoud van een bureaustoel is het schoonmaken ervan. Vergeet niet dat je er waarschijnlijk veel uren achter elkaar op zit. Het is bovendien gebruikelijk om te eten of drinken als je op een bureaustoel zit. Er is daarom een grote kans dat er etensresten of vlekken op de stoel terecht komen. Om nog maar niet te spreken van de stof die in de kamer aanwezig is of het zweet van de persoon die op de stoel zit.

Als je een leren bureaustoel hebt, raden we je aan om een product te gebruiken dat speciaal voor dit materiaal is bedoeld. Als de stoel van synthetisch materiaal of stof is gemaakt, kun je een licht vochtige doek gebruiken om deze schoon te maken. Indien gewenst, kun je een beetje ammoniak gebruiken, verdund met water. Bovenal raden we aan om de instructies van de fabrikant door te lezen en op te volgen, om te voorkomen dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Wat is beter, een bureaustoel met of zonder armleuningen?

Een ander belangrijke factor in de keuze voor een bureaustoel is of deze armleuningen heeft of niet. Het is goed mogelijk dat je denkt dat alle goede modellen armleuningen hebben, aangezien dit in eerste instantie comfortabeler lijkt. Maar net zoals met de meeste dingen in ons leven het geval is, hebben ook nu beide opties voor- en nadelen. In de tabel hieronder vind je de voordelen van bureaustoelen met én zonder armleuningen:

Bureaustoel met armleuningen Bureaustoel zonder armleuningen
Comfort Ze zijn comfortabeler. Ze kunnen minder lekker zitten.
Ontwerp Hun ontwerp is meer ergonomisch en ze verbeteren rustmomentjes. Ze zijn minder ergonomisch en worden niet aangeraden voor werk waarbij je een lange tijd achter elkaar zit.
Prijs Ze zijn duurder. Ze zijn goedkoper.

Hoe moet je op een bureaustoel zitten?

Ook als je de beste bureaustool koopt die er is, heb je er niet veel aan als je er niet op de juiste manier op zit. Het is daarom erg belangrijk dat je weet hoe je op de bureaustoel moet zitten. Door de juiste houding aan te nemen in de stoel, zul je een hoop klachten kunnen voorkomen. Hieronder vind je de belangrijkste tips:

 • Houd je rug recht en laat deze te allen tijde op de rugleuning steunen.
 • Houd je voeten plat op de grond.
 • Vorm met je knieën een rechte hoek.
 • Laat je armen op de armleuningen rusten, als je die hebt.

Wat zijn de voor- en nadelen van bureaustoelen?

Hierboven heb je al veel kunnen lezen over de voordelen die een goede bureaustoel biedt. Je hebt kunnen lezen wat de belangrijkste kenmerken zijn en wat de verschillen tussen de diverse modellen zijn. Voordat we verdergaan met de criteria waar je op moet letten bij de aanschaf van een bureaustoel, vind je hieronder een handig overzicht met alle voor- en nadelen van een bureaustoel:

Voordelen
 • Bureaustoelen helpen je om de juiste houding aan te houden
 • Er zijn veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen
 • Met een goede bureaustoel zul je minder last van klachten hebben als je veel achter een bureau werkt
Nadelen
 • Sommige modellen geven warmte af tijdens hete zomerdagen
 • De meeste stoelen zijn groot en passen daardoor soms moeilijk in het interieur

Waar moet je op letten bij je aankoop?

We komen tegen het einde van deze shopgids. Je bent bijna klaar om je definitieve beslissing te nemen. Maar voordat je dit doet, is het belangrijk dat je weet waar je nog meer op moet letten bij de aanschaf van een bureaustoel. De onderstaande aankoopcriteria zijn de sleutel tot succes bij het kiezen van een bureaustoel:

Draaisysteem

Het is belangrijk dat de bureaustoel kan draaien. Op die manier draait de stoel als je iets moet pakken, en niet je rug. Zo voorkom je problemen die anders ontstaan als je een lange tijd achter elkaar zit. Ook helpt een draaiende stoel je met de mensen om je heen te communiceren. Je hoeft tenslotte alleen maar je stoel te bewegen.

young business man at office

Er zijn veel verschillende soorten bureaustoelen. De meeste stoelen worden gemaakt van leer, stof of synthetisch leer.
(Bron: Dotshock: 47752594/ 123rf.com)

Antistatische materialen

We raden je aan om op zoek te gaan naar een bureaustoel die van antistatisch materiaal is gemaakt. Op die manier voorkom je dat er zich statische elektriciteit ophoopt in de stoel. Om dit te voorkomen, moet je een ESD-stoel kopen. Met ESD (ElectroStatic Discharge) bedoelt men de electrostatische ontlading van opgeladen voorwerpen of personen. Met een dergelijke stoel voorkom je dat je steeds kleine schokjes van de stoel krijgt.

Ergonomie

Een ergonomisch model is zo in te stellen dat deze een optimale en gezonde werkhouding mogelijk maakt. Je kunt een ergonomische stoel helemaal naar je lichaam aanpassen. Het is belangrijk dat je de rug, het zitvlak en de hoogte van de stoel kunt instellen. Een ergonomische stoel heeft meestal ook armleuningen.

young man at office

Een bureaustoel is ontworpen om er de hele dag zonder problemen in te kunnen zitten.
(Bron: stylephotograph : 15529980/ 123rf.com)

Ontwerp

Ook het ontwerp van een bureaustoel is belangrijk bij de keuze voor een bepaalde stoel. De stoel moet bij de inrichting van het desbetreffende kantoor of de kamer passen. Bovendien zegt het ontwerp van een bureaustoel vaak iets over de persoon die erin zit. Een directeur bijvoorbeeld zal het liefste in een bureaustoel zitten die matcht met zijn of haar functie.

Jan TissingErgonoom en fysiotherapeut
“[…], is het van groot belang dat een bureaustoel ervoor zorgt dat de wervelkolom in de natuurlijke S-curve blijft staan. De fysieke ondersteuning van een stoel is van wezenlijk belang.”

Samenvatting

Zoals je in deze shopgids hebt kunnen lezen, is een goede bureaustoel een must om comfortabel achter een bureau te werken. Een bureaustoel is ontworpen om er de hele dag in te kunnen zitten. Als je een bureaustoel wilt kopen, raden we je aan te controleren of deze ergonomisch is. Je zult dan niet alleen lekkerder zitten, maar ook beter voor je lichaam zorgen.

In deze shopgids hebben we je alle informatie gegeven die je nodig hebt om te ontdekken welke bureaustoel het beste bij je past. Er zijn veel verschillende stoelen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of je een bureaustoel met of zonder armleuningen wilt. Ook hebben we je laten zien hoe je een bureaustoel moet schoonmaken en voor welk materiaal je het beste kunt kiezen.

Vond je onze shopgids over bureaustoelen interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel direct op social media.

(Bron van de header afbeelding: Eduard Bonnin Turina: 35477210/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies