Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

55Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote kampeerdouche test 2023. Hier stellen we alle camping douches die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en je helpen de beste kampeerdouche voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een kampeerdouche wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Een campingdouche biedt je het comfort van douchen tijdens je tochten, of je nu met de auto, de fiets of te voet bent.
 • Er wordt onderscheid gemaakt tussen campingdouches zonder pomp en campingdouches met pomp, waarbij er ook verschillen zijn in het gebruik en de vormgeving van beide varianten.
 • Campingdouches zonder pomp behoren tot de meer mobiele douchesystemen, omdat ze alleen uit een waterzak bestaan en dus gemakkelijker in een rugzak op te bergen zijn. Campingdouches met een pomp zijn comfortabeler in gebruik omdat ze erg lijken op de douche-ervaring thuis.

Camping Douche: Onze selectie

Colapz Camping Douche

De Colapz campingdouche wordt geleverd met een trigger-jetkop voor krachtigere spoelingen, ideaal voor het schoonmaken van mountainbikes, bestelwagens, caravans, tentbodems, motorcross, auto’s en meer. Daarnaast bieden we extra accessoires die u nergens anders vindt: naast de pomp en slang, kunt u kiezen tussen een douchekop of een trigger-/jetwashoofd, een set beugels om de douche op te hangen of in een stand te plaatsen, en alles netjes verpakt in een unieke Colapz draagtas.

Maak gebruik van zonne-energie om de perfecte watertemperatuur te bereiken. U bepaalt zelf hoe warm of koud u wilt douchen, afhankelijk van hoe lang u de douchezak met de zwarte kant in de zon laat staan. Let op: wees voorzichtig bij het openen van de douche, de eerste straal kan heet zijn.

Liberrway Camping Douche

Met zijn veelzijdige functies is deze campingdouche niet alleen geschikt voor het nemen van een douche, maar ook voor het schoonmaken van uw huisdieren, het wassen van uw auto of het besproeien van uw planten. De douche werkt op batterijen voor een waterstroom van 3,5 l/min en wordt geleverd met een 1,8 m lange doucheslang om aan al uw behoeften te voldoen. U kunt de batterij eenvoudig opladen met de meegeleverde 5V USB-oplaadkabel via een USB-aansluiting, autoadapter, computer of laptop.

Tadomoe Camping Douche

U zult de oplaadbare, intelligente douchepomp waarderen, die automatisch stopt en start op basis van luchtdruk. Bovendien is de zaklamp aan de onderkant erg handig in noodsituaties. De hoogwaardige en milieuvriendelijke PVC douchezak is ontworpen met duurzaamheid en gebruiksgemak in gedachten, inclusief een draagbare douchekop met twee instelbare sproei-instellingen, lekvrije constructie, gemakkelijk te vullen schroefsluiting, en een transparant bovendeel om het waterniveau te controleren.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een campingdouche koopt

Voor wie is een campingdouche geschikt?

Veel mensen denken aan kamperen als een opoffering van comfort, uniseks toiletten en onverzorgde douchehuisjes op de camping. Er zijn nu echter heel wat oplossingen voor privé doucheplezier, ook als je kampeert, die bijna op gelijke voet staan met badplezier thuis.

Dankzij praktische campingdouches hoef je het op je volgende kampeervakantie niet meer zonder een warme douche te stellen. (Beeldbron: 123rf.com / 81561832)

Iedere kampeerliefhebber kan nu precies het juiste model met het juiste systeem voor zijn behoeften vinden. Er zijn campingdouches met of zonder pomp, met warmwaterbereiding, werkend op 12V of met handmatige drukopbouw, met een cabine in een kuip of voor frisse lucht freaks in een tent of zelfs in de open lucht.

Het hoeft niet eens voor kamperen te zijn. Zo’n campingdouche kan ook gebruikt worden als tuindouche in de volkstuin. Het maakt niet uit waar en hoe, er zijn geen grenzen aan je verbeelding.

Waar moet ik op letten als ik een campingdouche koop?

Als je belangstelling hebt voor een kampeerdouche, moet je letten op de volgende factoren: De grootte van de bak is van cruciaal belang. Wees je bewust van het aantal mensen dat je campingdouche zal gebruiken.

Het is niet voor niets dat kamperen “minder is meer” is of “zo veel als nodig en zo weinig mogelijk”.

Er zijn verschillende systemen voor campingdouches. Denk goed na over welk systeem perfect is voor je behoeften. Heb je een systeem nodig voor de caravan, heb je elektriciteit ter beschikking, hoe zit het met warm water of is een systeem met een zak voldoende voor je? De campingdouche moet van hoge kwaliteit zijn en de onderdelen gemakkelijk schoon te maken.

Hoeveel kost een campingdouche?

De prijzen voor een camping douche variëren naar gelang de fabrikant en het systeem. In verschillende online winkels, outdoor- en kampeerwinkels, kun je een kampeerdouche kopen voor tussen €6,99 en €270.

Prijsklasse Prijscategorie
Tot 130 € Onderste prijsklasse
Meer dan 130 € Bovenste prijsklasse

Een campingdouche in de lagere prijsklasse is prima geschikt voor gebruik door een of twee personen. Als je langere tijd wilt gaan kamperen, is een kampeerdouche in de middelhoge tot hoge prijsklasse meer aan te bevelen, omdat hij vaker gebruikt zal worden.

Wat zijn de alternatieven voor een campingdouche?

Er zijn veel alternatieven voor een campingdouche. Met een beetje vindingrijkheid kun je bijna overal douchen, maar ze zijn niet allemaal zo praktisch en snel in gebruik als je eigen campingdouche. Hieronder een kleine selectie uit de redactie:

 • Buitenzwembad/zwembad
 • Meer/bron/zee/strandbad
 • Solarium/gym/sportfaciliteiten

De natuur zal je dankbaar zijn als je ervoor zorgt dat je je alleen met natuurlijke zeep schoonmaakt. (Beeldbron: unsplash.com / Seth Doyle)

Als je in de natuur wilt douchen, gebruik dan alleen biologisch afbreekbare zeep of hooguit kwarkzeep! Gebruik nooit gewone shampoo en douchegel, want die producten zijn schadelijk voor het milieu. Er zijn een paar online winkels op het internet die zulke buitenzepen aanbieden. Anders is het motto: “Laat elke plaats schoon achter, zoals je hem gevonden hebt”.

Besluit: Welke soorten camping douches zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een kampeerdouche wilt kopen, zijn er drie soorten waaruit je kunt kiezen:

 • Kampeerdouche met zak/tas
 • Campingdouche met hand/voetpomp
 • Camping douche met elektrische pomp

Wat zijn de voor- en nadelen van een kampeerdouche met zak?

Dit type campingdouche is het eenvoudigst van allemaal. Je vult gewoon water in de zak of sack, die dan boven je bevestigd wordt. Het water stroomt dan onder eigen waterdruk in de douchekop. Bovendien wordt met een zonnedouche het water in de zak verwarmd door zonne-energie.

Voordelen
 • Past in elke rugzak
 • Douchen zonder elektriciteit
 • Warm water door zonne-energie
Nadelen
 • Alleen voor kleine hoeveelheden water
 • Heeft een hoger punt nodig om te bevestigen
 • Zacht materiaal, dus vatbaar voor beschadiging

Wat zijn de voor- en nadelen van een campingdouche met een hand/voetpomp?

Hier wordt druk opgebouwd via een pomp in een bak die op de grond staat. Dit gebeurt ofwel met een voetpomp, ofwel met een hendel zoals bij een gewone luchtpomp. Een op de douchekop gemonteerde hendel opent de douchekop en het water vindt zijn weg uit de douche via de slang.

Voordelen
 • Middelgrote watervolumes
 • Robuuste materialen
 • Handpomp voor drukopbouw
Nadelen
 • Container neemt veel ruimte in beslag
 • Altijd een hand bezet, behalve met een voetpomp
 • Niet alle modellen zijn geschikt voor rugzaktoeristen

Wat zijn de kenmerken van een campingdouche met een elektrische pomp en wat zijn de voor- en nadelen?

Een elektrische dompelpomp wordt in de container ondergedompeld en via 12V bediend. De pomp zuigt het water in zich op en duwt het door een slang naar de douchekop. Hij wordt bediend met een knop op de douchekop of met een aparte schakelaar. Er zijn mobiele versies die je in een sigarettenaansteker in je auto kunt steken en die met een vaste kabel.

Voordelen
 • Grote hoeveelheden water mogelijk
 • Robuuste materialen
 • Comfort door elektrische pomp
Nadelen
 • Onhandig door grote containers
 • Vereist elektriciteit
 • Ongeschikt voor rugzaktoeristen

Hier is een korte video om je te laten zien hoe een dompelpomp gebruikt kan worden en hoe hij werkt.  Het hanteren, verzorgen en gebruiken van de verschillende soorten campingdouches heeft zo zijn voor- en nadelen. Afhankelijk van wat je verkiest en waar je je campingdouche voor wilt gebruiken, zijn ze op verschillende manieren geschikt. Het volgende gedeelte is bedoeld om je te helpen beslissen.

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om kampeerdouches te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om kampeerdouches te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde kampeerdouche geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Grootte van zak of bus
 • Warm water temperatuur
 • Plaats van installatie
 • Materialen
 • Privacyscherm

Grootte van zak of bus

Zoals hierboven beschreven, hangt het ervan af hoeveel mensen je campingdouche gebruiken. Er zijn maten van 5 liter tot 10, 20 en 40 liter. Behalve de vraag naar het aantal personen, moet je natuurlijk ook de ruimte hebben om een navenant grote kookpot te herbergen. Je kunt ook een opvouwbare emmer als waterreservoir gebruiken. De tasversie is het beste voor wandel- en trektochten, want de tas kan opgerold worden en vraagt dus minder bergruimte in je rugzak.

Warm water temperatuur

Zoals het gezegde luidt “Alleen de taaie komen in de tuin” of was het “Alleen de taaie nemen koude douches in de tuin”? Vandaag hoef je het niet langer te stellen zonder de luxe van het nemen van een warme douche. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je het tijdens het kamperen niet zonder warm water hoeft te stellen.

 1. Voor wie een permanent gemonteerde jerrycan of reservoir heeft, is een dompelverwarming de eenvoudigste oplossing. Gebaseerd op het principe van de dompelpomp, wordt hij eenvoudig in het water van de tank gehangen en van energie voorzien via de boordstroom van je kampeervoertuig.
 2. Laat de zon voor je werken. Als je op zonnige dagen op reis gaat, is een zonnedouche precies wat je nodig hebt voor je kampeeravontuur. Zonnedouches bestaan uit een zwarte rubberen zak die gewoon in de zon wordt gehangen als hij vol is. De zwarte kleur van de zak absorbeert de energie van de zon en het water binnenin wordt verwarmd. LET OP: De temperatuur van het water moet niet onderschat worden!
 3. Water verwarmen boven vuur of gas is ook een optie. Neem wat water en verhit het boven een vlam tot het kookpunt bereikt is. Meng dan je kokende water met koud water tot de temperatuur van je toekomstige douchewater aangenaam is.

Wees voorzichtig dat je je campingdouche niet met te heet water vult, want dan beschadig je hem en gaat hij lekken!

Plaats van installatie

De plaats van je campingdouche zal uiteindelijk bepalen welk systeem voor jou het meest zinvol is. Je kunt je campingdouche binnen in een camper installeren, in welk geval een permanent geïnstalleerd systeem het meest zinvol is, omdat het een van de meest robuuste is. Voorwaarde is natuurlijk dat er voldoende ruimte in het voertuig is.

Een andere mogelijkheid is de mobiele installatie van camping douches op het voertuig. Hetzij op de achterklep of het portier, hetzij aan de zijkant van een voertuig of vanaf het dak van een voertuig. Er zijn ook systemen die eenvoudig aan een boom of een hoger punt bevestigd zijn. Deze systemen zijn meestal klein en het meest geschikt voor kampeertochten met een rugzak.

Materialen

De materialen waarvan je campingdouche gemaakt is spelen een belangrijke rol. Zorg ervoor dat de kwaliteit van je campingdouche aan je eisen voldoet of die overtreft. Niets is vervelender dan je campingdouche die midden op een reis uit elkaar valt. Dit belast je zenuwen en produceert alleen maar nieuw afval dat het milieu vervuilt.

Controleer altijd op kwaliteit, vergelijk en ga af op de ervaring van anderen.

Privacyscherm

Het privacyscherm is optioneel en wordt bij sommige campingdouches geleverd of moet apart gekocht worden. Het hangt ervan af hoeveel privacy je belangrijk vindt bij het douchen. Er zijn gordijnen om op te hangen, zoals je die kent van de badkamer thuis, of complete cabines van canvas die je kunt opzetten en zo voldoende privacy bieden.

Wetenswaardigheden over camping douches

Hoe maak ik mijn campingdouche goed schoon en onderhoud ik hem goed?

Je moet er op letten dat als je je campingdouche op reis schoonmaakt, de schoonmaakmiddelen die je gebruikt ten eerste niet te agressief zijn en ten tweede de resten niet schadelijk zijn voor het milieu.

Als ze te “hard” zijn, kunnen ze de onderdelen en afdichtingen van je kampeerdouche beschadigen.

Anders moet je er altijd voor zorgen dat je campingdouche na gebruik goed kan drogen, anders komen er schimmel- en meeldauwvlekken op de onderdelen en wordt de campingdouche onbruikbaar.

Kan ik zelf een campingdouche bouwen?

Er zijn een heleboel berichten op het web over hoe je zelf een kampeerdouche kunt bouwen. Hier zijn een paar ideeën:

 1. Een PET fles ombouwen tot kampeerdouche is waarschijnlijk de eenvoudigste optie. Prik gewoon een paar gaatjes in het deksel, vul de fles en houd hem ondersteboven boven je om te douchen, of beter nog, bevestig hem ergens.
 2. Een andere maar wat lompe DIY kampeerdouche zou een drukspuit zijn om planten water te geven uit de bouwmarkt. Door met een handpomp te pompen wordt druk opgebouwd in de container, die dan via een sproeier kan ontsnappen.
 3. Je kunt ook de afzonderlijke onderdelen zoals de opvangbak, dompelpomp, douchekop en slang op het internet bestellen en een kampeerdouche naar je ideeën samenstellen. Zorg er alleen voor dat de verschillende onderdelen compatibel met elkaar zijn.

Beeldbron: 123rf.com / 81560069

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies