Laatst bijgewerkt: 11-02-2020

Onze selectiecriteria

Products

20Onderzochte producten
Hours

21Bestede uren
Studies

5Beoordeelde onderzoeken
Comments

109Verzamelde opmerkingen

Campingbedjes zijn onmisbare items als je met een baby reist. Een normale wieg is vanwege het formaat, het gewicht en de manier waarop het ontworpen is geen item dat je gemakkelijk mee op reis neemt. Het is daarom essentieel om een draagbaar en lichter model te hebben, dat speciaal ontworpen is om mee te  reizen.

Tijdens hun eerste levensmaanden willen baby’s niets anders dan slapen en eten. Ze brengen het grootste gedeelte van hun tijd door in de wieg. Als je een weekendje weg wilt of gewoon een keertje ergens anders wilt overnachten, is het ideaal om een campingbedje te hebben. In deze gids vertellen we je alles over campingbedjes en adviseren we je over de verschillende modellen die er zijn.Belangrijk om te weten

  • Campingbedjes zijn zodanig ontworpen dat baby’s buitenshuis net zo comfortabel kunnen slapen als thuis.
  • Het zijn meestal lichte en opvouwbare modellen, zodat als ze niet worden gebruikt, ze een minimale ruimte in beslag nemen. Ze zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk in de kofferbak van je auto te passen.
  • De meeste campingbedjes worden voorzien van een transporttas om zo het vervoer ervan nog meer te vergemakkelijken.

Ranking: De beste campingbedjes die er op de markt verkrijgbaar zijn

Een campingbedje is een onmisbaar item als je kindje bijvoorbeeld uit logeren gaat, of als jullie met het gezin op vakantie gaan. Het belangrijkste voordeel van campingbedjes is dat ze het ontwerp hebben van een gewoon babybedje, maar een stuk compacter én opvouwbaar zijn. Hieronder vind je de 5 beste modellen campingbedjes van 2020.

1e plaats: Hauck campingbedje Dream N Play

Op de eerste plaats in onze rankinglijst staat het campingbedje van Hauck. Dit campingbedje wordt door klanten geprezen vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het bedje is zeer stevig en eenvoudig in elkaar te zetten. Het lichtgewicht reisbed voor baby’s is compact en opvouwbaar. In slechts een paar stappen zet je het bedje al in elkaar.

Dankzij het grote kijkvenster voelt je baby zich niet vernauwd en weet hij of zij altijd waar papa en mama zijn tijdens het spelen en slapen. De netzijdelen zorgen daarnaast voor een optimale luchtcirculatie. Als je het campingbedje opvouwt kun je het opbergen in de meegeleverde tas om zo meer ruimte te besparen. Aangezien het bed zeer licht van gewicht is, kun je het gemakkelijk dragen en verplaatsen. Wie wil dat nou niet?

2e plaats: TecTake campingbedje No. 400534

Op de tweede plaats staat het campingbedje van TecTake. Dit gezellige bedje heeft alles wat nodig is om je kind een veilige en fijne nachtrust te bieden. Het is eenvoudig te installeren en op te bergen dankzij het handige vouwmechanisme. Je kunt dit bedje al in minder dan 5 minuten in elkaar zetten! Dankzij de wieltjes met geïntegreerde remmen kun je het bed gemakkelijk verplaatsen zodra het is opgezet. Het bedje is in hoogte verstelbaar en wordt inclusief draagtas geleverd.

Het campingbedje is geschikt voor kinderen tot een leeftijd van 36 maanden. Op de zijkanten staat een hondenprint, wat het bedje een gezellig en vrolijk uiterlijk geeft. Bovenop het bedje kun je een boog met gekleurde knuffelbeestjes bevestigen. Het bedje heeft een ritssluiting aan de voorkant om gemakkelijk vanaf de voorkant bij je kind te kunnen komen.

3e plaats: BABYBJÖRN campingbedje

Het campingbedje van BabyBjörn ziet er niet alleen strak uit maar biedt ook nog eens veel comfort voor jou en je kind. De prijs ligt misschien iets hoger dan die van andere campingbedjes, maar wees niet bang, dit zal zich uitbetalen in comfort en kwaliteit. Het bedje is geschikt voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Een groot voordeel is dat je de stof kunt wassen in de wasmachine. Dat scheelt een hoop gedoe!

Het bedje weegt slechts 6 kilo. Het zachte matras en de compacte draagtas zijn bij het bedje inbegrepen. Het campingbedje is zeer eenvoudig in elkaar te zetten. Je hoeft alleen maar de tas te openen, het campingbedje eruit te halen en deze in één beweging op te zetten. Zodra je het bedje niet meer nodig hebt, vouw je deze weer gemakkelijk op en bewaar je het in de tas. Dankzij het zachte matras is dit een zeer aangename slaapplaats voor je baby tijdens het reizen.

4e plaats: Hauck Sleep N Play Center

Ook het Sleep N Play Center combi-campingbedje van Hauck mag niet in onze lijst ontbreken. Naast veiligheid is comfort voor zowel het kindje als ook voor de ouders een belangrijke kernwaarde van Hauck, dat is wat dit merk zo geliefd maakt. Het bedje ondersteunt maximaal 15 kg, wat betekent dat het een product is dat geschikt is voor pasgeborenen tot ongeveer 4 jaar. Naast dat het een compact en opvouwbaar reisbedje is, bevat dit model tevens een praktische aankleedblad dat je op het bed kunt bevestigen.

Het campingbedje heeft 2 verschillende hoogten, wat zich vertaalt in meer comfort voor ouders als het gaat om de zorg voor de baby. Een ander kenmerk is dat het wieltjes bevat om de wieg van de ene naar de andere plek te verplaatsen. Het bevat een ritssluiting die alleen vanaf de buitenkant kunt openen.

5e plaats: Infantastic Dreaming Sheep

Op de vijfde plaats in onze rankinlijst staat het Dreaming Sheep campingbedje van Infantastic. Een goede nachtrust van de baby is gegarandeerd in dit kleine wiegje. Het bedje heeft een prachtig fantasieontwerp. Het is blauw van kleur en heeft een gewicht van 11 kg. Dit model is geschikt voor kinderen tot 36 maanden of tot 15 kg. Het heeft afmetingen van 126 x 66 x 82 cm, maar als je het bed opvouwt meet het niet meer dan 75 x 25 x 22 cm. Het wiegje wordt geleverd met een transporttas om het bedje in op te bergen.

Alle hoeken van het campingbedje zijn afgerond, wat zich vertaalt in een grotere veiligheid voor het kind. Dankzij het transparante net aan de zijkanten, kunnen ouders de baby te allen tijde volgen, en andersom! De nylon hoes kan in de wasmachine worden gewassen. Het heeft een handige ritssluiting, zodat je makkelijk bij je kleintje kunt komen wanneer nodig. De wieg bevat tevens een aankleedblad.

Shopgids: Wat je moet weten over campingbedjes voor baby’s

Voordat je een campingbedje kiest, is het handig om iets meer te weten over dit product. Het zijn handige voorwerpen waar je tijdens de eerste jaren van je kind waarschijnlijk veel gebruik van zult maken. Het is daarom belangrijk om iets meer kennis over de bedjes te hebben. Hieronder laten we je de meest voorkomende vragen en twijfels zien die ouders hebben over reiswiegjes. Door de vragen te beantwoorden, helpen we je verder om het perfecte campingbedje te vinden.

Een goede nachtrust is essentieel voor het welzijn van je baby.
(Bron: Famveldman: 31615579/ 123rf.com)

Wat zijn campingbedjes precies en waar dienen ze voor?

Campingbedjes zijn het alternatief voor babybedjes die je gebruikt in het dagelijks leven, maar dan voor als je op reis bent. Je kind brengt tijdens de eerste levensmaanden het grootste deel van zijn tijd slapend door. Als je met je kindje op reis gaat of een keertje ergens buitenshuis overnacht, is het erg handig om een campingbedje te hebben. Campingbedjes zijn namelijk veel gemakkelijker te vervoeren dan de normale bedjes.

Net zoals bij buggy’s het geval is, zijn ook campingbedjes speciaal ontworpen om ze in een paar seconden in elkaar te kunnen zetten. Dat je ze moeiteloos in elkaar kunt zetten of vouwen is hun grootste voordeel ten opzichte van een normaal bedje. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn lichter van gewicht. Tegelijkertijd zijn ze net zo comfortabel als de bedjes thuis, wat erg belangrijk is voor de nachtrust van je kind.

Reiswiegjes zijn compacter en gemakkelijker te vervoeren dan de traditionele wiegjes voor in huis.
(Bron: Famveldman: 53287918/ 123rf.com)

Demonteerbare of inklapbare campingbedjes, wat is beter?

Er zijn in principe 2 soorten campingbedjes voor baby’s: demonteerbare en inklapbare campingbedjes. Beide modellen zijn ontworpen om als een wieg voor op reis te functioneren, dat wil zeggen, voor de omstandigheden waarin je de gebruikelijke wieg van de baby niet kunt meenemen. De demonteerbare bedjes zijn de bedjes die uit verschillende onderdelen bestaan, die je voor gebruik nog even in elkaar moet zetten.

Het in elkaar zetten van de onderdelen is echter meestal niet erg ingewikkeld en vaak zal het een kwestie van een paar minuten werk zijn. In de meeste gevallen bestaat het bedje uit onderdelen die je makkelijk in of uit elkaar haalt. De inklapbare wiegjes hebben een onderstel dat kan worden opgevouwen om zo te worden opgeslagen. Om ze op te vouwen, druk je op een knop of gebruik je een ander eenvoudig vouwsysteem.

Soort campingbedje Voordelen Nadelen
Inklapbaar Comfortabeler en lichter. Minder resistent, het meegeleverde matrasje is meestal erg dun.
Demonteerbaar Steviger en stabieler. Zwaarder en moeilijker te vervoeren.

Bestaat er een regeling voor campingbedjes?

Zowel de normale- als de campingbedjes zijn voorwerpen die dienen voor een goede nachtrust van je baby. Voor het comfort en de veiligheid van baby’s, moeten deze artikelen voldoen aan bepaalde voorschriften. Die worden bepaald door de Europese norm UNE-EN 716: 1996 (deel 1 en 2), verwijzend naar de veiligheidseisen voor meubilair, wiegjes en opvouwbare wiegjes voor kinderen bij huishoudelijk gebruik.

De wetgeving bepaalt dat de hoogte van de binnenkant van het bedje niet minder dan 60 cm hoog mag zijn. Als het model wielen heeft, moeten er ten minste 2 remmen op zitten om zo ongewenste verschuivingen te voorkomen. Volgens de regelgeving moet de wieg gemaakt zijn van niet-giftige materialen. Voor de veiligheid van je baby raden we aan om altijd te controleren of het model dat je koopt is goedgekeurd.

Als een kindje veel gaat slapen in het campingbedje, is een extra matras aan te raden voor meer comfort.
(Bron: Famveldman: 63589930/ 123rf.com)

Welk formaat campingbedje is het meest geschikt?

Niet alleen is het belangrijk dat het campingbedje gemakkelijk te vervoeren is, ook is het goed om van tevoren te controleren wat de afmetingen van het bedje zijn. Dit geldt voor zowel het opgebouwde bed als wanneer het opengeklapt is. We raden je aan om van tevoren te controleren of het formaat van het campingbedje geschikt is voor opslag in de kofferbak van je auto. Vergeet dit niet te controleren, anders heb je al gauw een uitdaging om het bedje überhaupt mee te nemen op bijvoorbeeld vakantie.

Een eenvoudig vouwsysteem en een compact formaat zijn 2 vereisten waaraan elk campingbedje moet voldoen. Op deze manier kun je het bedje niet alleen gemakkelijk van de ene naar de andere plaats vervoeren, maar neemt het ook nauwelijks ruimte in beslag. In het ideale geval neemt het niet de gehele kofferbak in beslag, zodat er ook ruimte voor de rest van de bagage overblijft.

De nachtrust van je baby is erg belangrijk, zorg er daarom voor dat je voor het grootste comfort kiest.
(Bron: Tiplyashina: 41232520/ 123rf.com)

Tot wanneer gebruik je een campingbedje voor baby’s?

Afhankelijk van het model kan een campingbedje gebruikt worden totdat de baby een bepaald gewicht heeft bereikt. Reiswiegjes worden aanbevolen voor pasgeborenen en ondersteunen in het algemeen een gewicht tot maximaal 15 kg. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor kinderen met een leeftijd tot 3 of 4 jaar. We raden je aan om de specifieke indicaties van het desbetreffende model altijd te controleren in de handleiding.

De materialen waar het bedje van gemaakt is zullen de duurzaamheid ervan sterk beïnvloeden. De meer robuuste modellen hebben over het algemeen geen harde leeftijdsgrens. Als het kind toch te groot wordt voor het reiswiegje, gebruiken veel ouders deze later als speelplek. Dit is een zeer interessante oplossing om hetzelfde product voor een tweede keer te kunnen gebruiken.

Wat voor matras is het meest geschikt voor een campingbedje?

Normaal gesproken zijn campingbedjes voor baby’s voorzien van een matras. Dit betekent echter niet dat dit ook het beste matras is. We raden je aan om de kwaliteit van het matras altijd goed te beoordelen. Een matras kan bijvoorbeeld te dun of juist te hard zijn. Het kan dan nodig zijn om nog een extra matras te kopen.

Het is het makkelijkste als het matras 120 x 60 cm meet, aangezien dit de standaardafmeting is voor kinderbedjes. Op die manier kunnen ouders het beddengoed dat ze al hebben blijven gebruiken. Controleer altijd of het matras voldoet aan de behoeften wat betreft de stevigheid, het ademend vermogen en comfort en die je van een dergelijk product mag verwachten.

J. Mateu SanchoArts

“Het moet benadrukt worden dat dit soort wiegjes niet de normale wiegjes vervangen, omdat ze speciaal ontworpen zijn voor tijdelijk en niet-langdurig gebruik.”

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij het kiezen van een campingbedje voor je baby, dien je rekening te houden met een aantal factoren. Op die manier kun je een model kiezen dat het beste bij je past. Kijk naar factoren zoals de grootte, het vouw- of montagesysteem en de accessoires van het campingbedje. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste aankoopcriteria:

  • Formaat
  • Vouw- of montagesysteem
  • Bedieningsgemak
  • Accessoires
  • Matras

Formaat

De grootte van het campingbedje is een van de belangrijkste criteria om te beoordelen. Controleer van tevoren hoe groot het bedje is, zowel opgevouwen als opengeklapt. Eén van de hoofddoelen is om het bedje overal te kunnen gebruiken: in een hotelkamer, op de logeerkamer bij je vrienden thuis of in de voortent van de caravan. Zorg er daarom voor dat het bedje niet al te groot is.

We raden aan om een model te kiezen dat compact is. Op die manier weet je ook zeker dat deze in de kofferbak van je auto past, zonder daarbij genoeg ruimte voor overige bagage te verliezen. Dit criterium is extra belangrijk als je kofferbak niet al te groot is.

Vouw- of montagesysteem

Als je kiest voor een opvouwbaar model en van plan bent om het campingbedje vaak te gaan gebruiken, is het belangrijk dat het vouwsysteem eenvoudig te gebruiken is. Over het algemeen werken opvouwbare campingbedjes volgens het paraplusysteem, wat betekent dat het niet nodig is om ingewikkelde manoeuvres uit te voeren. Andere modellen hebben een knop, wat het vouwproces nog verder vergemakkelijkt.

Als je kiest voor een demonteerbaar campingbedje, moet je weten dat je in principe geen gereedschap nodig zou moeten hebben. Hoe gemakkelijk het bedje in elkaar te zetten is hangt verder van het model af, hoewel het enige dat je vaak nodig hebt een beetje handigheid is. Of je nu voor een inklapbaar of demonteerbaar campingbedje kiest, het in elkaar zetten ervan zal niet lang mogen duren.

Bedieningsgemak

Het is verder belangrijk dat het reisbedje gemakkelijk te bedienen is. Als je een bedje kunt dragen, wil dit nog niet zeggen dat het ook licht van gewicht is. Het is daarom wenselijk om een model te kiezen met wieltjes eronder. Op die manier kun je het bed gemakkelijk verplaatsen. Om te voldoen aan de voorschriften moeten bedjes met wielen in ieder geval 2 remmen hebben.

Het bedieningsgemak is ook gerelateerd aan het gewicht van het campingbedje. De lichtste modellen wegen ongeveer 8 kg. Als het onderstel van aluminium is, kan het gewicht oplopen tot 10 of 11 kg. Tegenwoordig wordt bij de meeste reiswiegjes een transporttas geleverd, met als doel om het vervoer ervan nog eenvoudiger te maken.

Accessoires

Naast het ontwerp van het campingbedje kunnen ook de accessoires die mee worden geleverd het verschil maken tussen het een of het andere model. Een van de meest voorkomende accessoires die met reiswiegjes worden meegeleverd, zijn de aankleedbladen. Deze zijn heel praktisch, omdat ze zodanig zijn ontworpen dat ze perfect bij de wieg zelf passen. Op deze manier zorg je ervoor dat je altijd een stabiel oppervlak hebt bij het verwisselen van luiers, waar je ook bent.

Het is ook handig als het bedje zakken aan de zijkant heeft, om de spullen van de baby in op te bergen. Er zijn verder nog modellen met een ritssluiting aan de voorkant, om zo de toegang tot de baby te vergemakkelijken. Ten slotte is het de moeite waard om te controleren of het campingbedje een speelgoedboog heeft, zodat de baby afleiding heeft als hij  of zij even wakker wordt.

Houd altijd rekening met het comfort van je baby als je een nieuw campingbedje koopt.
(Bron: Kuzmina: 18571565/ 123rf.com)

Matras

Ten slotte is het belangrijk om te kijken of het model een matras heeft. Over het algemeen worden reiswiegjes inclusief matras geleverd. Dit betekent echter niet dat dit het allerbeste verkrijgbare matras is. Meestal zijn de matrassen te dun om de baby te verzekeren van een goede nachtrust. We raden daarom aan om de kwaliteit van het matras dat bij het bedje geleverd wordt altijd goed te controleren.

Een matras moet ademend, comfortabel en voldoende stevig zijn. Het is voor het comfort van je baby belangrijk om ervoor te zorgen dat het matras aan deze vereisten voldoet. Veel ouders kiezen daarom voor een dikker of een extra matras, naast hetgeen dat meegeleverd wordt met het campingbedje.

Samenvatting

Campingbedjes zijn de perfecte bondgenoten voor baby’s om ook buitenshuis lekker te kunnen slapen. Ze zijn het alternatief voor de de normale wiegjes en kinderbedjes voor als je op reis bent, zonder dat ze minder comfortabel zijn. Integendeel, campingbedjes zijn vaak net zo comfortabel en gemakkelijk in gebruik als normale bedjes.

Afhankelijk van het model, kun je een campingbedje blijven gebruiken tot het kind 3 of 4 jaar oud is. Omdat het een voorwerp is dat je veel zult gebruiken in deze eerste levensjaren, is het essentieel dat je een model kiest dat bij jou en je baby past. Het is daarbij belangrijk om verschillende factoren te overwegen en op die manier het meest geschikte campingbedje aan te schaffen.

Vond je dit artikel over campingbedjes voor baby’s interessant? Als dat zo is, laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij alles te weten komen over campingbedjes!

(Bron van de header image: Famveldman: 654638906/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Amy is verloskundige, maar door een allergie heeft ze haar werk deels moeten opgeven. Nu geeft ze advies aan aanstaande ouders en beantwoordt ze hun vragen na de geboorte. Deze ervaringen motiveerden haar om er artikelen over te schrijven. Ze wil graag zoveel mogelijk ouders bereiken en helpen.