
Onze selectiecriteria
We weten het als geen ander. Het selecteren van een conditioner uit het aanbod van de honderden producten met vergelijkbare kenmerken kan erg overweldigend zijn. Doen alle conditioners uiteindelijk niet hetzelfde? Waarom bestaan er zoveel opties? Hoe moet je een conditioner gebruiken, voor het beste resultaat? We beantwoorden bovenstaande en nog veel meer vragen in deze handige shopgids over conditioners.
Als je bedenkt dat je haar vanaf je 30e aan volume verliest, besef je je hoe belangrijk een goede conditioner is. Helaas komt het vaak voor dat mensen een conditioner gebruiken die eigenlijk helemaal niet bij hun haar past. Maar maak je niet druk! In deze shopgids vind je alle tips die je nodig hebt om de conditioner te vinden die perfect bij je past. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Inhoud
- 1 Belangrijk om te weten
- 2 Onze selectie: De beste conditioners op de markt
- 3 Shopgids: Alles wat je moet weten over conditioners
- 3.1 Wat is een conditioner precies?
- 3.2 Waarom een conditioner gebruiken?
- 3.3 Wat doet conditioner voor je haar?
- 3.4 Welke soorten conditioners zijn er?
- 3.5 Neemt de effectiviteit van een conditioner na langdurig gebruik af?
- 3.6 Moet je conditioner op je hele haar aanbrengen?
- 3.7 Hoe moet je een conditioner gebruiken?
- 3.8 Welke conditioner is het beste voor jouw haartype?
- 3.9 Is conditioner slecht voor je haar?
- 4 Waar moet je op letten bij je aankoop?
- 5 Samenvatting
Belangrijk om te weten
- Een conditioner hydrateert je haar, maakt het zachter, maakt het makkelijker om je haar te stylen, herstelt beschadigde punten en werkt als een beschermer tegen beschadigende factoren van buitenaf.
- Als je geen resultaten ziet met het gebruik van een conditioner, komt dit waarschijnlijk omdat je niet de conditioner gebruikt die het beste bij je haar past.
- Probeer conditioners te vermijden met hoge doses sulfaat, alcohol, siliconen en parabenen, vooral als je allergisch bent voor een van deze ingrediënten.
Onze selectie: De beste conditioners op de markt
Een conditioner is een must voor een goede haarverzorging. Om je te helpen de beste conditioner te vinden, hebben we een selectie gemaakt met onze favoriete producten. In deze selectie vind je de details van elke conditioner en lees je meer over onze ervaringen met de verschillende producten.
- De beste leave in-conditioner
- De klassieker onder de conditioners
- De beste conditioner voor gekleurd haar
- De beste conditioner voor beschadigd haar
De beste leave in-conditioner
Je haar zal flink oplappen van het vocht, dat de Aunt Jackie’s Quench! Leave in Conditioner biedt. De zachtheid wordt geleverd via de heemstwortel, extra vergine olijfolie en shea butter.
Het grote voordeel van deze leave in-conditioner is dat je hem niet hoeft uit te spoelen, waardoor je haar heerlijk gehydrateerd blijft. Het product is met name geschikt voor mensen met krullen die proteïne nodig hebben. Dit product doet echt wat het belooft.
De klassieker onder de conditioners
De Classic Iedere Dag-conditioner van Andrélon is speciaal ontwikkeld voor het verzorgen van normaal haar. De conditioner bevat zomertarwe en honing, waardoor je haar weer gaat glanzen. Je haar voelt direct na gebruik weer heerlijk fris en zacht aan.
Hoewel sommige conditioners je haar zwaar maken, is dat met deze conditioner voor dagelijks gebruik absoluut niet het geval. Het voelt onder de douche al heel fris en na het douchen is je haar direct makkelijk doorkambaar. Dit product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
De beste conditioner voor gekleurd haar
De L’Oréal Paris Elvive Color Vive Conditioner is verrijkt met het Color Protect Lijnzaad elixir, UVA- en UVB-filters en een voedend concentraat dat de haarkleur beschermt.
Ongeacht wat je haarkleur ook is, met deze shampoo biedt je het de nodige verzorging, zodat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft. De conditioner ruikt ook nog eens lekker en je haar voelt direct na gebruik heel zacht aan. Wat wil je nog meer?
De beste conditioner voor beschadigd haar
Speciaal voor beschadigd en breekbaar haar heeft Garnier Loving Blends een herstellend recept samengesteld. De romige, smeltende textuur zorgt voor makkelijk uitwasbaar en heerlijk dik schuim, zonder je haar te verzwaren.
De conditioner heeft een heerlijke honingachtige geur. De honing, rijk aan suiker, maakt je haar zacht. Je zult de zachte geur de hele dag lekker blijven ruiken. Voor de Loving Blends-serie is Garnier toegewijd aan een duurzame productie van haar producten.
Shopgids: Alles wat je moet weten over conditioners
Prachtig en gezond haar krijg je niet vanzelf. Toch gebruikt nog niet iedereen een conditioner. Veel mannen en vrouwen denken dat het gebruik ervan niet noodzakelijk is. Maar klopt dat wel? In deze shopgids vertellen we je waarom het gebruik van een conditioner het uiterlijk en de gezondheid van je haar sterk verbetert. Dat doen we door hieronder antwoord te geven op de meest gestelde vragen over conditioners.
Een conditioner hydrateert je haar, maakt het zachter, maakt het makkelijker om je haar te stylen, herstelt beschadigde punten en werkt als een beschermer tegen beschadigende factoren van buitenaf.
(Bron: Puhhha: 70675651/ 123rf.com)
Wat is een conditioner precies?
Waarom een conditioner gebruiken?
Dermatoloog Adam Friedman, verbonden aan de George Washington University School of Medicine, legt uit: “Een conditioner versterkt de haren met een beschermend laagje, waardoor het blijft groeien en niet zo gemakkelijk breekt. Wanneer het haar wordt blootgesteld aan de buitenwereld, kan het beschadigd raken totdat het uiteindelijk breekt. De conditioner vult die breuken op en bedekt het haar.”
Het gebruik van een conditioner vertraagt de natuurlijke slijtage van het haar en is daarom een belangrijke stap voor mooi en gezond haar.
(Bron: Cengiz: SlyJCtjhtA4/ Unsplash.com)
Wat doet conditioner voor je haar?
- Kalmerende werking: Een conditioner helpt je haar zachter te maken, zodat het glanzend en zijdeachtig aanvoelt.
- Versterking: Voorkomt dat het haar overmatige schade en breuken oploopt.
- Hydratatie: Zorgt voor de nodige voeding en hydratatie.
- Bescherming tegen handdoekschade: Wanneer je haar nat is, is het erg kwetsbaar. Het drogen met een handdoek kan dan de nodige schade veroorzaken. Het vooraf gebruiken van een conditioner helpt deze vervelende situatie te voorkomen.
- Zachtheid: Conditioners zijn rijk aan verzachtende middelen om het haar zacht te maken. Zo wordt je haar beter kneedbaar en doorkambaar.
- Glans: Bevat ingrediënten, zoals oliën, die het uiterlijk van haar verbeteren.
- Voorkomt statisch haar: Houdt het haar zacht en gehydrateerd. Hierdoor voorkom je statisch haar.
- Bescherming tegen verdere schade: De ingrediënten kunnen als tijdelijk schild dienen. Het bedekkende laagje van de conditioner vermindert tot op zekere hoogte het effect van bijvoorbeeld de directe warmte van een stijltang. Ook helpt het je haar te beschermen tegen beschadiging door de zon en de wind.
- Natuurlijke verzorging: Conditioners bestaan tegenwoordig uit meer dan kationische polymeren. Aan de meeste producten worden tegenwoordig andere ingrediënten toegevoegd, zoals natuurlijke oliën of antikroesmiddelen. Deze ingrediënten bieden ieder hun eigen voordelen voor het haar.
Welke soorten conditioners zijn er?
Soorten | Voordelen | Nadelen |
---|---|---|
Conditioner vóór de shampoo | Bedekt het haar als voorbereiding op de shampoo-behandeling.
Helpt het haar zachter te maken zodat het beter reageert op het reinigen met shampoo. |
Het kan zijn dat je de conditioner lang moet laten zitten.
Lastig te combineren met hete oliën of haarmaskers. |
Shampoo-conditioner (2in1) | Bevat minder agressieve ingrediënten voor het haar.
Vermijdt droge haarpunten. |
Omdat het een combinatie van twee producten is, werkt geen van beide erg goed.
Het gebruik van een 2-in-1 shampoo wordt alleen aanbevolen voor zeer fijn of steil haar. |
Conditioner voor ná het wassen | Helpt knopen en klitten te ontwarren.
Verzacht en verzorgt zonder extra gewicht toe te voegen aan het haar. |
Onvoldoende intensieve verzorging voor chemisch behandeld, beschadigd of gekruld haar. |
Diepe conditioner | Intensieve verzorging voor haar dat chemisch beschadigd is. | Het mag niet te vaak worden gebruikt omdat het product zich in het haar kan ophopen. |
Leave-in conditioner | Helpt knopen te ontwarren, verzacht en verzorgt het haar.
Hydrateert het haar en beschermt tegen hitte. |
Een slecht product kan het haar zwaar of vettig maken. |
Zure spoeling | De licht zure pH-waarde zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten, wat de gladheid en glans van het haar verbetert. | Heeft niet de andere voordelen van een conditioner. |
Anti-klit | Helpt om van knopen en klitten af te komen.
Vermijdt zwaar en plakkend haar. Beschermt het haar tegen hitte. |
Zelfs de lichtste formules kunnen te zwaar zijn voor fijn haar. |
Neemt de effectiviteit van een conditioner na langdurig gebruik af?
Om een conditioner te kiezen die aan je verwachtingen voldoet, moet je eerst weten wat voor haartype je hebt.
(Bron: Belchonok: 12312919/ 123rf.com)
Moet je conditioner op je hele haar aanbrengen?
Conclusie: Breng de conditioner vanaf het midden van je haar naar beneden aan.
Hoe moet je een conditioner gebruiken?
Voor het optimale resultaat, raden we je daarnaast aan de volgende tips te volgen:
- Neem na het uitspoelen van de shampoo wat van de conditioner op één handpalm en wrijf beide handen tegen elkaar om de conditioner gelijkmatig over je handen te verdelen.
- Breng de conditioner van het midden van je haar tot in de puntjes aan.
- Laat de conditioner een minuut of twee werken voor het beste resultaat.
- Gebruik warm water om het af te spoelen.
Welke conditioner is het beste voor jouw haartype?
- Vet en steil haar: Vermijd conditioners die de focus leggen op het hydrateren of versoepelen van het haar, of speciaal ontwikkeld zijn voor krullend haar. Zoek naar producten die volume, lucht, versterking of balans aan je haar geven.
- Droog, beschadigd, dof of broos haar: Vermijd versterkende en volumineuze conditioners. Zoek naar producten die hydrateren, versoepelen of speciaal geschikt zijn voor krullend haar.
- Beschadigd haar: Zoek naar conditioners die je haar herstellen, krullend haar temmen en je haar beschermen tegen schade door hitte. Intensieve conditioners zijn een geweldige investering voor droog en beschadigd haar.
- Krullend haar: Conditioners die speciaal voor krullend haar zijn ontworpen, zijn vaak zeer hydraterend en doen er alles aan om een kroezend uiterlijk te verminderen.
Is conditioner slecht voor je haar?
Ook als je vatbaar bent voor acne en de conditioner niet goed uit je haar spoelt, krijg je mogelijk meer last van puistjes omdat de conditioner je poriën verstopt. Stop bij een geïrriteerde reactie dus meteen met het gebruik van het product.
Waar moet je op letten bij je aankoop?
Prachtig en gezond haar krijg je niet vanzelf. Een conditioner helpt je hier echter bij. Om deze shopgids over conditioners af te sluiten, vatten we hieronder de belangrijkste aspecten samen die je altijd in gedachten moet houden als je een nieuwe conditioner koopt. Naast alle informatie die je al eerder in deze gids kon lezen, helpen deze criteria je laatste twijfels weg te nemen.
Haartype
Om een conditioner te kiezen die aan je verwachtingen voldoet, moet je eerst weten wat je haartype is. Wees je ervan bewust dat een slechte productkeuze de tegenovergestelde effecten kan veroorzaken. Vraag jezelf daarom eerst af, wil je meer volume? Moet je je gekleurde haar beschermen? Beginnen je krullen te kroezen? Heb je droog haar? Op basis van je haartype zul je snel ontdekken welk soort conditioner het beste bij je past.
De belangrijkste functie van een conditioner is om het haar zachter en gladder te maken met als functie om het makkelijker te stijlen en doorkambaar te maken.
(Bron: Belchonok: 99316136/ 123rf.com)
Ingrediënten
Bekijk, voordat je een conditioner koopt, wat de samenstelling van het product is. De reden hiervoor is simpel. Onze hoofdhuid absorbeert alles wat we erop aanbrengen. We raden met name conditioners met panthenol, sheaboter, arganolie, natuurlijke hazelnootoliën en andere verzachtende en hydraterende ingrediënten aan.
Voorbeelden van ingrediënten die op de lange termijn negatieve gevolgen kunnen hebben zijn sulfaat, alcohol, siliconen en parabenen. Controleer altijd goed het etiket van een conditioner, voordat je deze gebruikt, omdat veel producten deze componenten in hoge of lage doses kunnen bevatten.
Certificaten
Er zijn twee zeer bekende certificeringen: de BDIH en het ECOLABEL. De eerste is een Duits keurmerk voor natuurlijke, diervriendelijke cosmetica, met eerlijke handel als deelaspect. De Duitse vereniging geeft haar zegel af wanneer er alleen natuurlijke grondstoffen worden gebruikt die op een milieuvriendelijke manier (bij voorkeur uit de biologische landbouw) geproduceerd worden, geen conserveermiddelen worden gebruikt en de producten niet op dieren worden getest.
Het Europees Ecolabel is het milieukeurmerk van de Europese Unie voor non-foodproducten en diensten. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn duurzaam geproduceerd. Het keurmerk stelt strenge eisen aan het gebruik van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakkingen. Natuurlijk zijn er nog meer geldige certificeringen, maar als je binnen Europa shopt, is de kans groot dat je deze certificeringen vaker zult tegenkomen dan andere.
Samenvatting
Prachtig en gezond haar krijg je niet vanzelf. Toch gebruikt nog niet iedereen een conditioner. Veel mannen en vrouwen denken dat het gebruik ervan niet noodzakelijk is. Maar klopt dat wel? In deze shopgids vertellen we je waarom het gebruik van een conditioner het uiterlijk en de gezondheid van je haar sterk kan verbeteren. Met alle informatie die we je geven, vind je zeker de conditioner die het beste bij je haar past!
In deze shopgids vatten we de belangrijkste aspecten samen die je altijd in gedachten moet houden als je een nieuwe conditioner koopt. Neem hoe dan ook rustig de beslissing en sta jezelf toe verschillende conditioners uit te proberen om hun effect op je haar te vergelijken. Oefening baart kunst, dus ga er meteen mee aan de slag!
Vond je onze shopgids over conditioners interessant? Laat hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media.
(Bron van de header afbeelding: Puhhha: 70675651/ 123rf.com)