Safe sex
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

28Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

108Verzamelde opmerkingen

Net zoals niet alle lichamen hetzelfde zijn, bestaan er ook verschillende soorten en maten condooms. Daarom is het niet zo eenvoudig om de geschikte condooms te kopen als dat op het eerste gezicht misschien zou lijken. Als je de goede maat kiest, helpt dat hem beter aan te laten sluiten. Dat draagt veel comfortabeler en zorgt er ook voor dat hij tijdens het gebruik niet afglijdt.

Geschikte condooms kiezen geeft je, naast draagcomfort, ook vertrouwen in het gebruik van de condoom. Hierdoor heb je meer plezier van een condoom, niet alleen op fysiek, maar ook op psychisch vlak. Zoals je al merkt, het keuzeproces is belangrijk bij de aankoop van condooms en dus is de vraag welk condoom de beste voor jou is.
Belangrijk om te weten

 • De maat van een condoom doet er toe. Niet alleen zodat hij beter zit, maar ook zodat je op alle mogelijke niveaus meer plezier aan de ervaring beleefd.
 • Er bestaan verschillende soorten. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, kun je op zoek zijn naar condooms die intenser zijn dan andere soorten condooms. Wat uiteindelijk telt is de beleving en ervaring ervan.
 • Condooms moeten kwaliteit bieden om problemen in de toekomst te voorkomen. Het is beter om duurdere, maar veilige te kopen, dan goedkopere en onveilige.

Onze selectie: De beste condooms op de markt

In dit gedeelte hieronder vind je een selectie van de beste condooms die je op dit moment op de markt kunt vinden. We hebben ook een aantal eigenschappen opgenomen, zodat je makkelijker kunt vergelijken. Daardoor kun je de condooms kiezen die het beste bij je passen.

De beste traditionele condooms

Durex Classic Natural Condooms zijn de originele Durex-condooms, betrouwbaar als altijd. De condooms zijn gemaakt van transparant, natuurlijk rubber latex en hebben een prettige geur. De Easy-On-pasvorm is speciaal gevormd voor meer comfort. Nominale breedte van het condoom: 52 mm. Verpakking van 20 stuks. Dit condoom behoort tot de Basic Confidence lijn van Durex. Deze lijn is voor gebruikers die standaard condooms willen voor comfortabele, veilige seks. Naast condooms heeft Durex ook glijmiddel in de Basic Confidence lijn.

De beste stimulerende condooms

De Orgasm’Intense condooms zijn condooms met ribbels en nopjes en een stimulerende gel, Desirex, voor een verwarmende, verkoelende en tintelende sensatie. Het versterkt het vrouwelijke plezier. Deze condooms van natuurrubberlatex zijn dermatologisch en elektronisch getest en voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als latex condooms van natuurlijk rubber. Voor nog meer sensatie en comfort kun je deze condooms gebruiken met een Durex glijmiddel.
Verpakking van 10 condooms.

De beste condooms met condoomdispenser

EuroGlider condooms zijn standaard transparante en gladde condooms met reservoir en glijmiddel, in een standaard maat. Ze zijn makkelijk om te doen, is zo goed als smaak- en reukloos. Het biedt een uitstekende bescherming en voelt prettig aan. Ze worden geleverd in een condoomdispenser, dat zowel voor persoonlijk gebruik als in de professionele sector gebruikt kan worden. De inhoud van de doos is 144 condooms. De condooms zijn CE 0120 gecertificeerd, getest volgens de ISO 4074 en geproduceerd door ISO 13485 gecertificeerde producent.

De beste latexvrije condooms

De Real Feeling condooms geven dankzij het dunne RealFeel-materiaal een natuurlijk huid-op-huid gevoel. Real Feeling condooms zijn speciaal gemaakt voor een nog intensere beleving. Omdat de condooms latexvrij zijn, kunnen ze ook gebruikt worden als je last hebt van een latexallergie. Dit condoom behoort tot de Feeling & Intimacy lijn van Durex. Deze lijn is voor gebruikers die de verbondenheid met hun partner willen verdiepen en naar ultieme intimiteit verlangen. Verpakking van 10 stuks.

Shopgids: Alles wat je moet weten over condooms

Het is goed om, voordat je condooms gaat kopen, op de hoogte bent van de belangrijkste factoren van het product. Hieronder belichten we de belangrijkste aspecten van condooms zodat je straks goed geïnformeerd bent. Ook gaan we een aantal veel gestelde vragen van gebruikers beantwoorden.

El material de los condones es de látex de caucho natural.

Doe aan veilige seks en gebruik een condoom.
(Bron: Guzhva: 35699823/ 123rf.com)

Wat zijn condooms precies?

Het condoom is een product waarmee je de kansen van een zwangerschap of de verspreiding van een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) kunt verminderen tijdens een seksuele relatie. Er bestaan bovendien niet alleen condooms voor mannen, maar er bestaan er ook voor vrouwen.

Een condoom voor mannen wordt vòòr de seks over de stijve penis gerold en blokkeert fysiek de introductie van sperma in het lichaam van de seksuele partner. De meeste condooms zijn gemaakt van latex, maar er zijn ook die gemaakt zijn van polyurethaan of zelfs schapendarm.

El preservativo masculino se enrolla en el pene erecto antes de la relación sexual

Vergeet het condoom niet voordat je begint aan de seks.
(Bron: Dolmatov: 81004203/ 123rf.com)

Bij correct gebruik is de kans op een zwangerschap jaarlijks rond de 2%. Volgens experts is het gebruik van condooms zeker aan te raden in seksuele relaties met personen die je niet goed kent of net hebt leren kennen. Op deze manier vermijd je niet alleen een ongewenste zwangerschap, maar ook de overdracht van gevaarlijke ziektes, zoals hepatitis B of HIV.

Ook raden experts aan om condooms te gebruiken met personen die je al wel langer kent, het is namelijk natuurlijk altijd beter voorkomen dan genezen.

Van welke materialen worden condooms gemaakt?

Het merendeel van de condooms zijn gemaakt van of latex (een natuurlijk materiaal) of kunststof. Die van latex hebben de bijzondere eigenschap dat ze wel tot 800% in grootte kunnen worden uitgerekt voordat ze kapot gaan. Een nadeel is dat ze beschadigd kunnen raken als ze worden gebruikt met bepaalde glijmiddelen.

Een ander populair materiaal is polyurethaan, een kunststof. Een voordeel van dit materiaal is dat het de warmte beter geleidt en dat het niet zo gevoelig is voor temperatuur. Een nadeel is dat het niet zo elastisch is als een condoom van latex.

en relaciones entre personas que ya se conocen es siempre recomendable el uso del preservativo

Het is belangrijk om condooms op een plek te bewaren waar ze niet gemakkelijk kapot gaan.
(Bron: Dolmatov: 81004210/ 123rf.com)

Hoe meet je de grootte van je penis om de juiste condoommaat te kopen?

Om de dikte van je penis te meten, kun je met behulp van een meetlint de omtrek van je stijve penis meten. Doe het altijd voorzichtig, het is namelijk een erg gevoelige zone van je lichaam en je kunt je makkelijk bezeren. Als je eenmaal de data hebt, kun je je maat in de onderstaande tabel opzoeken:

Omtrek Aanbevolen maat
Tussen de 9,5 en 10 cm Een maat van 47 mm wordt aanbevolen
Tussen de 10 en 11 cm Een maat van 49 mm wordt aanbevolen
Tussen de 11 en 11,5 cm Een maat van 53 mm wordt aanbevolen
Tussen de 11,5 en 12 cm Een maat van 57 mm wordt aanbevolen
Tussen de 12 en 13 cm Een maat van 60 mm wordt aanbevolen
Tussen de 13 en 14 cm Een maat van 64 mm wordt aanbevolen
Tussen de 14 en 15 cm Een maat van 69 mm wordt aanbevolen

Welke soorten condooms bestaan er?

Nu je weet wat voor maat condoom je nodig hebt, is het moment gekomen dat je de ideale condoom uitzoekt. Er bestaan vele opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een normale condoom, of je kunt condooms kopen die een aantal specifieke eigenschappen hebben. Je kunt ze in een verschillende soorten classificeren en hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Classificatie Soorten
Volgens de vorm Anatomisch: Heeft de meest natuurlijke vorm, waardoor hij zich beter aanpast aan de vorm van je penis en prettiger draagt. Ze zijn wat breder aan de top en wat strakker aan de basis.

Recht: Dit zijn de aloude klassiekers, ze hebben dezelfde breedte van boven naar beneden.

Volgens de textuur Geribbeld: Hebben een textuur met ribbels. Zijn ontworpen om het genot van je seksuele partner te vergroten.

Gebobbeld: Hebben een textuur met bobbeltjes en zijn net als de vorige ontworpen voor het vergroten van het genot van je seksuele partner.

Volgens de dikte van het materiaal Gevoelig: Dit zijn de dunste condooms en proberen ervoor te zorgen dat de aanraking en de sensaties zo natuurlijk mogelijk zijn.

Extra veilig: Zijn ideaal voor de wat meer risicovolle relaties. Ze zijn dikker dan normaal waardoor ze extra veiligheid bieden.

Volgens de effecten Warmte- of koude effect: Dankzij het glijmiddel produceren deze condooms ofwel warmte ofwel koude effecten.

Vertragend effect: Deze condooms bevatten een dosis van een verdovingsmiddel, zoals lidocaïne. Met dit verdovingsmiddel wordt de gevoeligheid van de penis ietwat verminderd. Daardoor kun je je ejaculatie uitstellen om je seks lekkerder en langduriger te maken.

Welke kleuren, smaken en geuren condooms bestaan er?

Condooms kun je in verschillende kleuren en smaken krijgen. Er zijn een aantal die veel voorkomen, zoals condooms in chocolade-, munt- of aardbeiensmaak, maar er komen ook steeds meer bijzondere smaken op de markt.

Kleur Gebruik
Bruin Wordt veel gebruikt voor condooms in chocoladesmaak.
Goud Met deze condoom voel je je de koning te rijk.
Geel Wordt veelgebruikt voor bananen- of ananassmaak.
Oranje Wordt veelgebruikt voor mango of sinaasappel.
Zilver Wordt soms gebruikt voor kokossmaak.
Turquoise Wordt meestal gebruikt voor condooms met kauwgomsmaak.
Lichtbruin Wordt gebruikt voor Coca Colasmaak.
Rood Wordt gebruikt voor aardbeiensmaak.
Fluorescerend Schijnt in het donker.
Groen Wordt gebruikt voor appel- of muntsmaak.

Hoe doe je een condoom op de juiste manier om?

Condooms zijn heel veilig en bovendien heel makkelijk te gebruiken. Maar dat zijn ze alleen als ze goed worden gebruikt. Het is noodzakelijk dat ze correct worden omgedaan en dat ze al worden gebruikt vòòr de penetratie. Hieronder hebben we een filmpje geplaatst waarop je kunt zien hoe je op een correcte manier een condoom omdoet.

 

Wat zijn de mogelijke nadelen van condooms?

Het gebruik van latexcondooms voor personen met een allergie voor dit materiaal, kunnen daar vervelende symptomen van ondervinden, zoals huidirritaties. Bij herhaaldelijk gebruik van latex kun je een latexallergie ontwikkelen en als mensen met een zware latexallergie dit materiaal gebruiken, kan dat zelfs fatale gevolgen hebben.

Wist je dat condooms ook worden gebruikt in de illegale handel in alcohol, cocaïne, heroïne en andere drugs die de grens over gaan?

Wat zijn de voor- en nadelen van condooms?

Nu je de meest belangrijke aspecten van condooms kent, is het moment daar dat je de voor- en nadelen van condooms leert kennen. Dat is namelijk onmisbaar als je een goede keus wilt maken. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen
 • Zijn veilig
 • Er zijn veel verschillende soorten
 • Verschillende smaken en kleuren
 • Bieden bescherming tegen het overdragen van ziektes
 • Anticonceptie methode die bijna 100% is
 • Bieden bescherming tegen het overdragen van HIV
Nadelen
 • Kunnen leiden tot allergieën
 • Kunnen kapot gaan

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Op het moment dat je condooms koopt, is het belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en dat de condooms aan jouw behoeftes voldoen. Hieronder hebben we een aantal relevante aspecten voor je op een rijtje gezet.

 • Kwaliteit
 • Textuur
 • Materiaal
 • Smaak

Kwaliteit

Zoals we al eerder hebben genoemd in dit artikel, is de kwaliteit één van de meest belangrijke aspecten van een condoom. Hoge kwaliteit zorgt niet alleen voor meer plezier, maar het helpt ook om bijvoorbeeld een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Hoe hoger de kwaliteit, hoe kleiner de kans dat er iets misgaat.

Naast bescherming tegen ongewenste zwangerschappen, is het ook een middel om de verspreiding van ziektes te voorkomen, zoals hepatitis B of HIV. We raden je latexcondooms aan, aangezien die veilig en resistent zijn.

Textuur

De textuur van condooms is een heel belangrijk aspect van een condoom. Er zijn mensen die om die reden het gebruik van condooms vervelend vinden, aangezien ze vinden dat het de gevoeligheid zou verminderen. Om die reden zijn er condooms op de markt die extra dun zijn, maar ook met verschillende texturen die vooral het plezier van je seksuele partner vergroten.

Materiaal

Eén van de belangrijkste aspecten is of jij of je seksuele partner een allergie hebt voor bepaalde materialen of substanties. Als je bijvoorbeeld weet dat je een latexallergie hebt, is het aan te raden om een andere soort condoom te gebruiken dat van een ander soort materiaal is gemaakt.

Smaak

Het kan natuurlijk zijn dat jij er niets van merkt tijdens de seks, maar voor de andere persoon kan de factor smaak erg veel uitmaken. Op het moment dat je een condoom met smaak uitkiest, denk dan niet aan wat jij lekker zou vinden, maar wat je seksuele partner ervan zou vinden. Als je seks wilt hebben waar beiden plezier aan beleven, houd dan rekening met de smaak van de condoom en met je seksuele partner in je achterhoofd.

Samenvatting

De beste manier om verspreiding van van SOA’s te voorkomen is het gebruik van een condoom tijdens de seks. Sommige mensen vinden dat condooms het plezier van de seks verminderen, maar gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten die jou en je seksuele partner door hun bepaalde textuur of smaak veel plezier kunnen geven.

Als je seks hebt of gaat hebben, is het moment aangebroken om condooms te kiezen die het beste bij jou passen. In dit artikel hebben we verschillende dingen uitgelegd waar je op kunt letten bij het maken van je keuze. Voorkomen is altijd beter dan genezen, kies daarom voor de voor jou meest geschikte condoom!

Als je dit een interessant artikel vond, deel hem dan op je social media zodat meer mensen er plezier van kunnen hebben, of laat een commentaar voor ons achter. Dank je wel!

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Fuss: 106798092/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies