Laatst bijgewerkt: 15-08-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

22Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

101Verzamelde opmerkingen

De tijd nemen voor het bereiden van een lekkere maaltijd is een echte uitdaging geworden in veel huizen. Het gebrek aan tijd zorgt ervoor dat we vaak monotoon en repetitief koken. Als je iets speciaals wilt bereiden, vind je meestal niet de tijd om het te doen. Gelukkig bestaan er een aantal oplossingen om toch uit je routine te komen. De contactgrill is daar een voorbeeld van.

Met een contactgrill kun je op een andere manier koken, die snel, schoon en leuk is. Met dit apparaat zul je niet veel tijd nodig hebben om anders te eten. Het is een alternatief op de dagelijkse keuken die jij en je gasten zullen waarderen. Maar wat is nou de beste contactgrill? Om je te helpen het apparaat te vinden dat het beste bij je past, hebben we deze shopgids opgesteld. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Met een contactgrill kun je gemakkelijk vlees, vis, zeevruchten en groenten bereiden. De apparaten hebben meestal een vetopvangsysteem om het onderhoud ervan te vergemakkelijken.
 • Een contactgrill helpt je om de smaak van voedsel te verbeteren. Om ermee te koken heb je weinig extra ingrediënten nodig, anders dan olie, zout en enkele kruiden.
 • Met een contactgrill kun je meerdere voedingsmiddelen op hetzelfde moment bereiden, snel en gemakkelijk dus. Zowel voor jou als voor je gezin, of als je gasten over de vloer hebt. Contactgrills zijn een zeer interessant alternatief voor mensen die niet veel ervaring hebben in de keuken. Je zult er gezonder door gaan eten.

Onze selectie: De beste contactgrills op de markt

Als je een nieuw product koopt, is het handig om te weten wat de meest interessante producten op de markt zijn. Als je de functies van de verschillende apparaten kent, kun je bepalen welke kenmerken je wilt dat het door jou gekozen item heeft. Hieronder vind je een rankinglijst met de beste contactgrills op de Nederlandse markt. Lees de beschrijvingen goed door en ontdek wat voor contactgrill jij nodig hebt.

1e plaats: Aigostar Hitte 30HFA

Op de eerste plaats in onze rankinglijst staat de contactgrill van Aigostar. De contactgrill is een panini-machine en grillplaat in één. Met dit apparaat bereid je eenvoudig je ontbijt, diner, dessert en zelfs barbecue-gerechten. Je kunt groenten koken, biefstuk roosteren en broodjes maken. Het deksel kan tot 180 ° geopend worden. De grill heeft 2 aluminium kookoppervlakken van 266 x 180 mm. Dankzij het aanpasbare deksel kun je ook dikker voedsel koken.

De grillplaat heeft een antiaanbaklaag en is gemakkelijk schoon te maken. Dankzij de regelbare thermostaat heb je de volledige controle over de temperatuur van het apparaat. Met deze machine wordt het opeens heel makkelijk om heerlijk te koken. Het rode lampje is de stroomindicator, het groene lampje geeft de status van de verwarming aan. En dat allemaal voor een zeer betaalbare prijs!

2e plaats: Tefal GC712D OptiGrill contactgrill

Op de tweede plaats staat de contactgrill van Tefal. De grill past de grilltemperatuur en -cycli automatisch aan aan het type en de dikte van het voedsel dat moet worden gekookt. De lichtindicator geeft de kooktoestand van het voedsel aan: raw, medium of done. Het apparaat beschikt over 6 vooraf ingestelde BBQ-programma’s voor hamburgers, gevogelte, broodjes, worstjes, steaks en vis. Er zijn daarnaast 2 extra programma’s: een ontdooifunctie en een handmatig programma.

Het handmatige programma heeft 4 instelbare temperatuurniveau’s voor de bereiding van fruit en groenten. De afmetingen van het grilloppervlak zijn 30 x 20 cm. De Tafel OptGrill is een intelligente contactgrill die dankzij zijn technologie altijd de perfecte grillresultaten levert. Het apparaat vraagt misschien om een iets grotere investering van tevoren, maar wees niet bang, dit zal zich op de lange termijn zeker uitbetalen in kwaliteit!

3e plaats: Tefal SW854D Snack Collection

Bij de Tefal Snack Collection worden standaard vier verschillende platen meegeleverd voor het maken vantosti’s, wafels, poffertjes en panini’s. Verzamel 12 verschillende platen en verras jezelf, vrienden en familie met diverse lekkernijen. De platen hebben allemaal de volgende afmeting: 13,2 x 22,6 cm. Je kunt hiermee 2 (kleine) tosti’s, 2 wafels, 1 panini of 11 poffertjes bereiden. Deze Tefal contactgrill wordt geleverd met een receptenboek voor eindeloze variaties met nieuwe recepten en met 4 platen, namelijk voor tosti’s, wafels, poffertjes en panini’s.

4e plaats: Princess 112536 Multi Grill

De luxueuze Princess 112536 Multi Grill is perfect als je op zoek bent naar een multifunctionele grill waarmee je ‘s middags heerlijke panini’s maakt en ’s avonds met je hele gezin gezellig grilt aan tafel. Dankzij de verwisselbare platen is het maken van wafels en tosti’s ook mogelijk. Ook gebruik je de grill voor Teppan Yaki. De thermostaat stel je eenvoudig in op de juiste temperatuur zodat het bakken van alle producten, zoals de perfecte sappige hamburger, gemakkelijk wordt. De Princess Multi Grill komt met 3 verschillende setjes bakplaten.

5e plaats: WMF LONO 2-in-1


Tijdelijk niet leverbaar

Op de vijfde plaats in onze rankinglijst vind je de contactgrill van WMF. De contactgrill heeft een 2-in-1 functie en werkt tegelijkertijd als gesloten contactgrill en als grote scharnierbare tafelgrill. De grillplaat past zich aan, aan het voedsel op verschillende hoogtes. Een groot voordeel van deze contactgrill is dat je verschillend voedsel tegelijkertijd kunt bereiden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om spareribs en groenten tegelijkertijd te koken.

Dankzij de flexibiliteit van de grillplaat raakt deze het voedsel altijd op de optimale manier. Vanwege de anti-aanbaklaag is er geen olie of vet nodig. Je eet dus extra gezond en vetarm! Je kunt de grill ook als tosti-apparaat of panini-grill gebruiken. Het vermogen van 2100 Watt en de variabele temperatuur-instelling bieden de perfecte grillresultaten. De afneembare lekbak en grillplaten zijn vaatwasmachinebestendig.

Shopgids: Wat je moet weten over contactgrills

Contactgrills zijn eigenlijk multifunctionele grills. Met een goede contactgrill heb je een grillplaat, tosti-ijzer en wafelijzer in huis met één apparaat. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om de perfecte contactgrill te vinden. Door aandacht te schenken aan de verschillende aspecten van dit apparaat, zul je al snel het model vinden dat jij nodig hebt. Ideaal!

Een maaltijd bereiden met een contactgrill is perfect voor tijdens een gezellige middag of avond met vrienden en familie.
(Bron: Katarzyna Białasiewicz: 42259049/ 123rf.com)

Wat is een contactgrill precies en hoe werkt het?

Een contactgrill is een apparaat met verschillende temperatuurniveaus. Je kunt voedsel roosteren, maar ook braden, toasten of andere verschillende functies uitvoeren, afhankelijk van het gekozen model. Een contactgrill is over het algemeen gemakkelijk schoon te maken en op te bergen. Het heeft een temperatuurregelaar om voor elk gerecht de juiste temperatuur te kiezen.

Dit compacte apparaat heeft meestal grillplaten die voorzien zijn van een antiaanbaklaag. Een contactgrill heeft een weerstand die wordt aangetroffen in alle kookruimten en die zich onder de roosters bevindt. Het heeft meestal een verwijderbare lekbak waarin het vet wordt verwijderd, wat het schoonmaken ervan vergemakkelijkt.

Contactgrills helpen ook om te koken met minder vet.

Hoe moet je een contactgrill gebruiken?

Het gebruik van een contactgrill is heel eenvoudig: Zorg ervoor dat het apparaat op een glad oppervlak staat. Begin met het monteren van de verschillende onderdelen. Sluit vervolgens de grill aan op elektriciteit, maar zet hem nog niet aan. Bereid al het voedsel dat je gaat koken. Zet dan de grill aan. Kies de juiste temperatuur en laat het apparaat een paar minuten opwarmen.

Begin met het koken van het voedsel met de minste smaak, om te eindigen met het voedsel dat de meeste smaak heeft. Bekijk de kooktijd van ieder gerecht apart, zodat er niets verbrandt. Natuurlijk moet je geduldig zijn om het voedsel niet rauw van het apparaat af te halen. Als het eten klaar is, haal het dan van de grill en zorg ervoor dat je jezelf niet verbrandt.

Met een contactgrill kun je gemakkelijk vlees, vis, zeevruchten en groenten bereiden.
(Bron: Jaroslav Frank: 63542160/ 123rf.com)

Wat is beter, een contactgrill of een grillplaat op gas?

Bij het kopen van een nieuwe grillplaat kun je twijfelen tussen het kopen van een elektrische- of een gasgrill. Het is waar dat het gebruik van de tweede goedkoper is, echter ook omslachtiger. Aan de ene kant moet je je ervan bewust zijn dat je altijd een gasfles bij de hand moet hebben. Tegelijkertijd is gas een stof die vatbaarder is voor ongelukken dan andere bronnen.

Met een contactgrill heb je alleen een stekker nodig. Het resultaat van de 2 manieren van koken is vergelijkbaar met elkaar. Wel is het zo dat, aangezien contactgrills vaker voorkomen, je van dit soort modellen met een lagere prijs kunt vinden. Zoals je ziet hebben contactgrills een aantal voordelen ten opzichte van gasgrills. Afhankelijk van je behoeften kunnen contactgrills daarom een betere optie zijn.

Is het gezonder om met een contactgrill te koken?

Een van de redenen die ertoe kan leiden dat je een contactgrill koopt, is om voedsel te eten dat gezonder is. Met een contactgrill kun je vetarm en gezond koken. De apparaten gebruiken nauwelijks olie of vet om te koken, wat ongetwijfeld gunstiger is voor je gezondheid.

Met een contactgrill wordt het voedsel in het eigen sap gekookt. Dit is niet alleen gezonder, maar laat het voedsel ook nog eens beter smaken. Het is een perfect systeem om voedsel te bereiden als je op dieet bent of gewoon graag goed voor jezelf wilt zorgen.

Daarom is een contactgrill de perfecte manier om te koken voor het hele gezin, bij ieder soort gelegenheid.

Welke extra functies kunnen contactgrills hebben?

In de onderstaande tabel vind je enkele aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een contactgrill. Het is erg belangrijk dat je geen van deze eigenschappen over het hoofd ziet om er zeker te zijn van de best mogelijke aankoop te doen. Controleer of het gekozen model over de volgende functies beschikt:

Kenmerk Waarom is dit belangrijk?
Temperatuurmeter De meeste grills hebben een temperatuurmeter. Dit is erg handig, zodat je het deksel niet steeds hoeft te openen om te weten of het eten klaar is.
Temperatuur Het is waar dat je met elke contactgrill allerlei soorten voedsel kunt koken. Maar als je wilt dat het vlees een goed punt bereikt, moet het apparaat de 300 graden kunnen bereiken.
Temperatuur herstellen Het is belangrijk dat de grill snel de temperatuur herstelt als je het deksel opent. Op deze manier vermijdt je verspilling van energie en voorkom je slecht gekookt voedsel.

Waar moet je op letten voor je een contactgrill koopt?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een contactgrill. Dit zijn aspecten die niet direct te maken hebben met de werking van de machine zelf, maar alsnog erg belangrijk zijn. Het is belangrijk dat je ze niet over het hoofd ziet. Om ze duidelijker te maken, laten we je ze in een tabel zien:

Aspecten Belangrijk omdat:
Buitenshuis Als je de grill buitenshuis wilt gebruiken, raden we je aan om van tevoren de regels van je buurtgemeenschap te controleren. Hiermee voorkom je achteraf problemen.
Personen Bedenk voor hoeveel mensen je de grill wilt gebruiken. Als dat er veel zijn, moet de grill niet te klein zijn, anders sta je de hele avond alleen maar te koken.
Opslagruimte Als je het belangrijk vindt dat de contactgrill niet teveel ruimte inneemt, raden we je aan om de beschikbare ruimte van tevoren te controleren en om te bekijken of het apparaat ook verticaal kan worden opgeslagen, wat vaak veel praktischer is.

Waarom een contactgrill?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je een contactgrill zou moeten kopen. Zoals je hebt gezien is het een zeer praktisch hulpmiddel, waarmee je snel en gezond kunt koken en gemakkelijk uit je dagelijkse kookroutine komt. Als je meer redenen nodig hebt om er een te nemen, vind je ze hieronder:

 • Beveiliging: Contactgrills zijn makkelijk en veilig te gebruiken. Je moet er alleen voor zorgen dat kinderen zich niet verbranden, verder zorgen ze bijna nooit voor ongelukken thuis.
 • Het hele jaar door: Met een contactgrill kun je op elk moment van het jaar van gegrilde gerechten genieten. Dit is mogelijk omdat ze binnenshuis gebruikt kunnen worden.
 • Reiniging: Contactgrills maken over het algemeen veel minder vlekken dan andere apparaten. Het schoonmaken van de platen is ook niet ingewikkeld. In sommige gevallen kun je de grillplaten zelfs in de vaatwasser plaatsen.
 • Variëteit: Er zijn veel verschillende modellen om uit te kiezen, je zult dus altijd een optie vinden die je helpt om gezond en lekker te koken!
VoedingsstudieThe University of Manchester
“Het aanbrengen van eenvoudige veranderingen is net zo goed gunstig voor de geestelijke gezondheid, in het bijzonder het eten van meer voedselrijk voedsel, vezels en groenten.”

Hoe moet je een contactgrill schoonmaken?

Hoewel je al hebt kunnen zien dat het schoonmaken van een grill erg eenvoudig is, laten we je graag nog eens stap voor stap zien hoe je dit moet doen: Het eerste dat je moet doen, is het apparaat loskoppelen van de elektriciteit. Wacht tot het apparaat koud genoeg is om te beginnen met schoonmaken. Demonteer vervolgens alle verwijderbare onderdelen. Laat het vet uit de bak lopen en maak deze schoon met water en zeep.

Reinig nu de grillplaten met water en zeep. Gebruik geen schuursponsjes, die kunnen krassen achterlaten! In sommige gevallen kun je de platen in de vaatwasser doen. Als dat zo is, is het schoonmaken al helemaal eenvoudig. Reinig de rest van de grill met een vochtige doek. Controleer ten alle tijde of er in de handleiding nog overige instructies worden gegeven met betrekking tot het schoonmaken.

Wat zijn de voor- en nadelen van contactgrills?

Als je op dit punt in deze shopgids bent beland, heb je al veel voordelen van de contactgrills kunnen lezen. Hieronder vind je nog eens een helder overzicht van de voor- en nadelen van het gebruik van dit apparaat. Mogelijk helpt dit je bij het maken van je uiteindelijke aankoopbeslissing:

Voordelen
 • Koken op een gezonde manier
 • Zijn eenvoudig in gebruik
 • Zijn over het algemeen zeer goed te betalen
Nadelen
 • Als het model een laag vermogen heeft, zal goed koken lastiger zijn

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een contactgrill. Door van tevoren goed naar deze factoren te kijken, kun je de best mogelijke beslissing nemen. Anders loop je het risico een model te kopen dat niet volledig aan je wensen voldoet. Het zou zonde zijn om de kans te missen om een perfecte aankoop te doen! Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria bij de aanschaf van een contactgrill:

 • Vermogen
 • Onderhoud
 • Formaat
 • Platen
 • Kwaliteit

Vermogen

Het vermogen van de grill zal bepalend zijn voor je keuze. Als je van plan bent de contactgrill alleen maar voor hele simpele gerechten te gebruiken, zul je genoeg hebben aan een apparaat met een vermogen 1000 Watt. Maar als je echt wilt koken, zul je een apparaat met een hoger vermogen moeten kiezen. Met name als je van plan bent om vlees te gaan koken, is dit criterium erg belangrijk.

Met een contactgrill ervaar je een andere manier van koken, die snel, schoon en leuk is.
(Bron: amnatdpp: 115202930/ 123rf.com)

Onderhoud

Een van de voordelen van een contactgrill is, is dat je in korte tijd kunt koken. Als je dan vervolgens alsnog veel tijd kwijt bent aan het schoonmaken van het apparaat, heb je er niet veel aan. We raden daarom aan om op zoek te gaan naar een apparaat dat eenvoudig te reinigen is, het liefst met verwijderbare platen van aluminium of roestvrij staal en met een antiaanbaklaag.

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om contactgrills te vinden met platen die je in de vaatwasser kunt doen. Deze laatste optie is erg praktisch, omdat het het hele reinigingsproces aanzienlijk vereenvoudigt.

Vergeet ook niet om een lekbak te plaatsen, om de olie en het vet op te vangen. Dit is een andere handige manier om het schoonmaken van het apparaat te vergemakkelijken.

Formaat

Er zijn contactgrills in allerlei soorten en maten. Bij het kiezen van de meest geschikte maat moet je rekening houden met 2 belangrijke aspecten: Denk enerzijds na over hoeveel mensen van de grill gebruik zullen maken en anderzijds over de beschikbare opslagruimte. Het in balans brengen van deze 2 factoren is de sleutel tot het kiezen van het perfecte formaat.

Platen

De kwaliteit van de grillplaten is fundamenteel bij elke grill, omdat dit de plek is waar het voedsel uiteindelijk wordt gekookt. Het is aan te bevelen dat ze van ferromagnetisch contact zijn, dat wil zeggen dat ze worden geactiveerd wanneer de twee platen met elkaar in contact komen. Dit is een manier om ongevallen te voorkomen. Bovendien zal de warmte zo beter verdeeld worden en kun met dit soort apparaat beter koken.

Kwaliteit

Er bestaat een eindeloos aanbod aan contactgrills, elk met een andere prijs en een andere kwaliteit. De prestaties en het merk zullen de prijs van het model beïnvloeden. We raden je aan om te beoordelen of het de moeite waard is om meer te betalen, voor het ene of het andere merk. Een merk dat bekend is kan betere voordelen bieden, maar dit zul je van tevoren moeten inschatten.

Het is daarnaast belangrijk om na te denken over de manier waarop je de grillcontact wilt gaan gebruiken. Als je van plan bent om het apparaat vaak te gebruiken, is het wellicht de moeite waard om een beetje meer te investeren in een model met betere functies. Als je de machine slechts sporadisch wilt gaan gebruiken, is een basismodel waarschijnlijk voldoende. Het is jouw beurt om te beslissen.

Samenvatting

Een contactgrill is een praktisch apparaat waarmee je snel en gemakkelijk kunt koken. Je kunt er verschillende soorten voedsel mee bereiden, zoals vlees, vis, zeevruchten of groenten. Het is niet nodig om iets anders te gebruiken, behalve misschien wat olie en enkele kruiden. Met een contactgrill kun je bovendien gezonder koken, aangezien je nauwelijks vet gebruikt.

Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden bij het maken van je aankoop. Bijvoorbeeld het vermogen, de reiniging, de grootte en de prijs van de contactgrill. Je moet ook nadenken over waarvoor je het apparaat gaat gebruiken en hoe vaak. We raden je aan om de kenmerken van de verschillende modellen goed te analyseren. Op deze manier zul je al snel de perfecte contactgrill vinden.

Vond je onze shopgids over contactgrills interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welke contactgrill het beste bij hen past!

(Bron van de header afbeelding: Richard Semik: 13380110/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies