Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

De komst van de warmte vraagt om meer blootgestelde huid. Voor velen is het tijd om afscheid te nemen van het haar dat tijdens de kou verborgen bleef en de huid glad en zacht te laten worden. In dit artikel hebben we het over een geweldige helper bij deze missie: de elektrische epilator.

Dit apparaat is een van de beste opties voor wie van praktisch houdt. Gemakkelijk te gebruiken, licht, hygiënisch en je hebt geen hulp van een prof nodig om je te scheren. Je kunt het alleen doen, in het comfort van je huis. Vind je het lekker?

Er zijn verschillende mogelijkheden op de markt, waaronder masserende epilators en andere die bij het baden gebruikt kunnen worden. Ken het model waarin je het beste kunt investeren, de voordelen en nadelen ervan en voel je zelfverzekerd om de hoge temperaturen te trotseren.
Belangrijk om te weten

 • Van de verschillende mogelijkheden om haar te verwijderen die er tegenwoordig op de markt zijn, biedt de elektrische epilator de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 • Je alleen kunnen scheren en op de tijd die je wilt is super praktisch. Je hoeft je geen zorgen te maken over het zoeken van een professional om ongewenst haar weg te werken en kunt dit zelfs tijdens het bad doen.
 • Epileren is snel, hygiënisch, duurzaam en het schoonmaken van elektrische epilators is meestal heel eenvoudig, omdat de onderdelen uitneembaar zijn.

Beste Epileerapparaat: Onze selectie

Wie zich vaak in een schoonheidscentrum scheert, weet hoe pijnlijk, en duur, dat kan zijn. Aan de andere kant hebben degenen die thuis scheermesjes gebruiken er ook last van omdat ze zich minstens twee keer per week moeten scheren.

De elektrische epilator is een praktische oplossing voor beide situaties en we zullen in deze gids zien waarom. Bekijk nu de beste modellen op de markt:

Koopgids

Het gebruik van een elektrische epilator is heel praktisch. En, laten we eerlijk zijn, praktisch nut is essentieel in het dagelijks leven. Vooral in de zomer, als meer delen van het lichaam te zien zijn, wordt epileren een belangrijk onderdeel van de routine.

In deze gids willen we je alle belangrijke details over dit product laten zien en je helpen bij je keuze. Blijf bij ons!

Mulher sentada enrolada na toalha usando depilador elétrico.

De elektrische epilator is een apparaat dat zuinigheid en praktisch nut in het dagelijks leven gebracht heeft. (Bron: serezniy / 123RF)

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrische epileerapparaten?

Van de verschillende mogelijkheden om haar te verwijderen die tegenwoordig op de markt zijn, zoals scheermes, hete was, koude was, laser en gepulseerd licht, bieden elektrische epileerapparaten een uitstekende kosten-baten verhouding.

Door een elektrisch epileerapparaat aan te schaffen, verminder je je uitgaven voor ontharen en heb je altijd een licht en handig apparaatje bij de hand. De aanschaf van een epileerapparaat is zeker een grotere investering dan een scheerapparaat, bijvoorbeeld. Het gaat echter veel langer mee.

Een van de voordelen is het gemak om je alleen te scheren, thuis, wanneer je maar wilt. Je hoeft je geen zorgen te maken om naar een professional te gaan om van ongewenst haar af te komen.

De elektrische epilator verwijdert haar bij de wortel, net als warme of koude was. De bewerking gebeurt met een set kleine pincetten of roterende schijven. Meestal hebben epileerapparaten twee snelheden.

Epileren gaat snel, is hygiënisch, duurzaam en elektrische epileerapparaten zijn meestal heel gemakkelijk schoon te maken omdat de onderdelen uitneembaar zijn.

Net als andere vormen van epileren kunnen epilators echter enig ongemak veroorzaken, omdat ze het haar bij de wortel verwijderen, maar de intensiteit van dit ongemak verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van het huidtype.

Het goede is dat je, als je de situatie onder controle hebt, de snelheid van het epileerapparaat kunt verhogen of verlagen, al naar gelang je behoefte. Sommige modellen hebben een massagesysteem, dat het epileren aangenamer maakt.

Een ander punt is dat, omdat het haar bij de wortel wordt verwijderd, het ingegroeid kan raken, net als bij andere methoden van ontharen, zoals harsen bijvoorbeeld. Maar dit is gemakkelijk om te keren, gewoon door de huid te scrubben.

Na het harsen is het ideaal om de huid goed schoon te laten en een crème naar keuze te gebruiken om haar te hydrateren.

Voordelen
 • Licht, praktisch en hygiënisch
 • Grote kosten-baten en besparing op lange termijn
 • Biedt meer gemak
 • Verwijdert haartjes bij de wortel
 • Resultaat kan twee tot vier weken aanhouden
Nadelen
 • Mensen met een gevoeligere huid kunnen zich wat ongemakkelijk voelen bij het epileren
 • Moet voortdurend schoongemaakt worden, altijd na gebruik
 • Kan ingegroeide haartjes veroorzaken

Hoe maak je de elektrische epilator schoon?

De elektrische epilator kan niet te snel of te langzaam gebruikt worden. Het moet altijd in de tegenovergestelde richting van de haargroei gebruikt worden. Op deze manier wordt het haar volledig verwijderd en duurt het tot vier weken voor het weer aangroeit.

Steeds na gebruik is het belangrijk na te gaan hoe het toestel gereinigd moet worden. Dit zorgt voor een grotere efficiëntie en duurzaamheid van het epileerapparaat. Meestal zijn de aanwijzingen in de handleiding heel duidelijk en gedetailleerd.

De overgrote meerderheid van de epileerapparaten kan uit elkaar gehaald worden voor een betere reiniging. Sommige toestellen worden geleverd met een speciaal borsteltje hiervoor. Voor een goede reiniging is het ideaal de volgende stappen te volgen:

 1. Zorg dat het epileerapparaat uit staat of uit het stopcontact is gehaald;
 2. Verwijder alle onderdelen die gewassen kunnen worden (bijna alle onderdelen van het apparaat zijn afneembaar);
 3. Gebruik een schone borstel om de onderdelen voorzichtig te schrobben om vuil te verwijderen;
 4. Was de afneembare delen onder stromend water;
 5. Maak de basis schoon met een zachte, vochtige doek;
 6. Laat het epileerapparaat op natuurlijke wijze drogen.

Aankoopcriteria: Wat zijn de belangrijkste kenmerken om een epileerapparaat te beoordelen?

De praktische bruikbaarheid van het elektrische epileerapparaat is een heel belangrijk punt en de investering waard. Maar voor je je aankoop doet, moet je vier fundamentele punten in acht nemen:

 • Type epileerapparaat
 • Lichaamsdeel
 • Gemak van schoonmaken
 • Voordelen voor de huid

We leggen elk onderwerp uit, zodat je zelf kunt beslissen welk model het beste bij je past!

Type epileerapparaat

Er zijn verschillende modellen epileerapparaten op de markt. Het zijn:

 • Epileerapparaten die het epileren verzachten: Het actieve massagesysteem of het koude verdovingssysteem zorgen voor extra comfort en minder pijn.
 • Waterdichte epileerapparaten: kunnen onder de douche of droog gebruikt worden, zoals je verkiest. Scheren in bad kan comfortabeler zijn omdat de huid meer ontspannen is.
 • Oksel epileerapparaat: Ontworpen voor de bikinilijn, deze epileerapparaten zijn heel precies. Zijn epileerhoofd verwijdert haar tot 0.05 mm. Door zijn ergonomische vorm kun je op alle plaatsen komen.
 • Hypoallergeen epileerapparaat: heeft schijfjes met zilverionen die mogelijke allergische reacties voorkomen. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid.
 • Gepulseerd Licht Epilator: Deze is efficiënter en minder pijnlijk. Het gepulseerde licht doet het haar op natuurlijke wijze vallen en verhindert de groei van nieuw haar. Het kan op verschillende plaatsen van het lichaam gebruikt worden.

Kies het beste type epileerapparaat voor je behoeften. Als je bijvoorbeeld een eind aan haartjes wilt maken, kan een epileerapparaat met gepulseerd licht ideaal zijn. Voor mensen met veel allergieën is de hypoallergene ideaal!

Voor welke lichaamszone is het aangewezen

Kijk voor je je epileerapparaat koopt op de gebruiksaanwijzing en let op de aangegeven lichaamszones. Er zijn epileerapparaten voor het hele lichaam. Sommige zijn alleen voor de benen, andere voor het gezicht en weer andere voor meer lichaamsdelen.

De meest eenvoudige elektrische epilators zijn perfect voor grotere, vlakke gebieden zoals de benen. Ze kunnen ook gebruikt worden voor de liezen en oksels.

Sommige modellen hebben aanpasbare koppen voor gebieden met meer rondingen, om het epileren te vergemakkelijken. Omdat ze anatomisch zijn, zijn ze ideaal voor oksels en bikinilijn (lies). Er zijn ook epileerapparaten met specifieke opzetstukken voor gezichtshaar.

Gemak van schoonmaken

Voordat je je epileerapparaat koopt, moet je bedenken dat je het voortdurend zult moeten schoonmaken. Als je dat niet doet, kan het namelijk bacteriën opbouwen en je gezondheid schaden.

Daarom is het belangrijk voorrang te geven aan elektrische epileerapparaten die gemakkelijker te wassen zijn. Veel ervan kunnen uit elkaar gehaald worden, zodat je ze gemakkelijker en efficiënter kunt schoonmaken.

Bij alle modellen zitten meestal schoonmaakinstructies in de handleiding. Als het mogelijk is, informeer je hierover voordat je je elektrische epilator koopt.

Voordelen voor de huid

Sommige elektrische epilators kunnen agressiever voor je huid zijn dan andere. Omdat het een gevoeligere plek is en gevoelig voor wondjes en allergieën, is het belangrijk een model te kiezen dat je huid niet schaadt.

Epilators die zachter ontharen hebben bijvoorbeeld een actief massagesysteem dat meer comfort en gladheid creëert bij het verwijderen van haar.

Hypoallergene modellen zorgen ervoor dat je huid gezond is en vrij van allergieën. Zet je huid op de eerste plaats voordat je de juiste elektrische epilator voor je kiest.

(Bron afbeelding: devansee / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies