dermaroller en huidolie-ampul
Laatst bijgewerkt: 19-10-2020

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

22Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Heb je last van rimpels, vlekken of kleine littekens? Het is mogelijk om daar van af te komen! Met een dermaroller rol je je huid binnen een mum van tijd weer mooi. Maar hoe werkt zo’n dermaroller nou precies? In deze gids ontdek je het. We laten je zien wat de voordelen zijn van een dermaroller en hoe je deze handige tool op de juiste manier gebruikt voor het grootste effect.

Dermarolling is een alternatief op microneedling, een pijnlijke en vrij extreme behandeling om je huid te reinigen met als resultaat een gezicht vol kleine, bloedende puntjes. De dermaroller is het nieuwe, pijnloze alternatief. Een dermaroller stimuleert de aanmaak van collageen en helpt om cosmetische producten zoals serum en dagcrème beter in te laten trekken. In deze shopgids laten we je zien wat de beste dermarollers op de markt zijn.
Belangrijk om te weten

 • De dermaroller is een persoonlijk item. Je moet hem dus alleen zelf gebruiken en niemand anders. Om je een idee te geven van het belang ervan, is het goed om te weten dat veel medische dermarollers slechts één keer worden gebruikt en vervolgens worden weggegooid (1). Vergeet dus niet de dermaroller voor en na elk gebruik te ontsmetten.
 • Was je huid altijd met een antibacteriële zeep en droog deze af met een schone handdoek voordat je de dermaroller gebruikt. Daarna kun je een serum of crème aanbrengen. Gebruik nooit een dermaroller als je een gevoelige huid hebt of last hebt van acne, een infectie of huidschimmels.
 • Als je je nog niet klaar voelt om een dermaroller te gebruiken, of als je niet zeker weet hoe handig het voor jouw huidtype is om een microneedling-therapie te ondergaan, kun je het beste naar een salon of je huisarts gaan. Vergeet niet dat je gezondheid altijd belangrijker is dan je schoonheid!

Onze selectie: De beste dermarollers op de markt

We kunnen ons goed voorstellen dat het kopen van een dermaroller op het eerste gezicht een lastige taak lijkt. Het is daarom de moeite waard om de tijd te nemen om de tool te vinden die het beste bij je behoeften past. Om je te helpen bij je keuze hebben we een selectie gemaakt met de beste dermarollers die op de markt verkrijgbaar zijn. Zo ontdek je welke dermaroller het beste bij je past.

Eerdere Aanbevelingen

De meest praktische dermaroller

De dermaroller van BeauxVida ziet er niet alleen heel mooi uit, hij is ook nog eens zeer praktisch in gebruik. De dermaroller is verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je altijd een formaat vindt dat bij je past. Het apparaat is handig te reinigen en makkelijk mee te nemen.

De fabrikant legt stap voor stap wordt uit hoe je met de dermaroller je huid optimaal verzorgt. De dermaroller wordt gebruikt om de huid dikker te maken door het regeneratieproces van de huid te stimuleren.

De beste goedkope dermaroller

Ben je nog nieuw in de wereld van dermarolling en wil je het eerst eens uitproberen zonder meteen teveel geld kwijt te zijn? Dan is deze dermaroller iets voor jou. Het is een simpel apparaat waarmee je miniscule gaatjes prikt in de huid met behulp van de 192 titanium naadjes.

Dit zorgt ervoor dat de huid wordt aangezet om te vernieuwen en collageen aan te maken. Hierdoor worden crèmes en serums beter door de huid opgenomen. De dermaroller doet wat hij moet doen, op het niveau zoals je dat mag verwachten voor deze prijs.

Shopgids: Alles wat je moet weten over dermarollers

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je een dermaroller koopt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te bepalen met hoeveel kracht je het instrument over je huid moet rollen. Het idee is dat je dit heel voorzichtig doet, zonder al te veel druk uit te oefenen. Op deze manier vermijd je dat je jezelf onnodig pijn doet. Om je te helpen de dermaroller op de juiste manier te gebruiken, geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over dit instrument.

Dermaroller-behandeling in de schoonheidssalon

Was je huid altijd met een antibacteriële zeep en droog deze af met een schone handdoek voordat je de dermaroller gebruikt. Na het gebruik van de dermaroller kun je een serum of crème aanbrengen.
(Bron: Microgen: 52981163/ 123rf.com)

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een vrij eenvoudig schoonheidsinstrument dat gemaakt is voor het ondergaan van microneedling-therapie, ook wel bekend als collageen inductie-therapie. Simpel gezegd is het een roller met daarop een groot aantal micronaalden. Een dermaroller wordt over het algemeen gemaakt van titanium. Het instrument glijdt over je huid waarbij de naaldjes kleine gaatjes achterlaten. Zo wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, de stoffen die zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

De dermaroller wordt ook gebruikt om littekens te behandelen die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door acne. Het correcte en frequente gebruik van de gezichtsroller kan de zichtbaarheid van striae en rimpels verminderen, waardoor je huid er jonger uit gaat zien (2). De micro-naalden van dermarollers variëren in grootte van 0,2 tot 3,0 mm. De aanbevolen gebruiksfrequentie is afhankelijk van het formaat.

Welke soorten dermarollers zijn er?

Er zijn verschillende dermarollers op de markt. Het belangrijkste onderscheid dat we kunnen maken is het verschil tussen de professionele dermarollers enerzijds en de dermarollers die je thuis kunt gebruiken anderzijds. Daarnaast zit er een verschil tussen de dermarollers met het standaard formaat en de miniatuur dermarollers (3). Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste soorten dermarollers die je op de markt tegenkomt:

Verschil Beschrijving
Gebruik Geschikt voor gezicht, ogen, lippen, haar of het lichaam.
Lengte van de naalden Van 0,2 mm tot 3,0 mm. De kortere naalden worden gebruikt voor het gezicht of voor andere specifieke delen van het lichaam.
Estetisch of medisch gebruik Esthetisch: Over het algemeen dermarollers met een kleinere hoeveelheid naalden, waarbij de naalden een lengte van minder dan 1,5 mm hebben.
Medisch: In de meeste gevallen hebben medische dermarollers meer naalden. De lengte van de naalden is meestal langer dan 1,5 mm.
Aantal micro-needels Het aantal naalden varieert tussen de 100 en 2000 naalden.

Wat is microneedling-therapie en wat is hier de rol van dermarollers bij?

Microneedling, ook wel collageen inductie therapie genoemd, is een techniek die bestaat uit het maken van kleine gaatjes in de huid om de productie van collageen en elastine te stimuleren. Microneedling is vooral populair vanwege het vermogen om rimpels te verminderen en het uiterlijk van de huid te verbeteren.
Voor het uitvoeren van deze therapie worden apparaten zoals de dermaroller of de dermapen gebruikt.

Een dermaroller bevat tientallen zeer fijne naalden die, wanneer ze in contact komen met de huid, microscopische gaatjes produceren. Met deze techniek werk je aan structurele en duurzame verbetering van de huid op een natuurlijke en veilige wijze. Een dermaroller wordt ook gebruikt voor de behandeling van problemen met hyperpigmentatie, vlekken, rimpels, cellulitis of striae en alopecia.

gouden dermaroller voor schoonheidssalon

De dermaroller is een persoonlijk item. Je moet hem dus alleen zelf gebruiken en niemand anders.
(Bron: Marcinm11 : 75406404/ 123rf.com)

Voor wie is een dermaroller geschikt?

De meeste gezonde volwassenen kunnen een dermaroller gebruiken, zowel mannen als vrouwen. Als je echter last hebt van bijvoorbeeld een vertraagd genezingsproces, een gevoelige huid, acne, huidschimmels, een infectie of uitslag, dan is het beter om het instrument links te laten liggen. Bovendien is het altijd belangrijk om je aan de gebruiksduur of -frequentie te houden die door de fabrikant wordt aangegeven.

Wat zijn de voordelen van een dermaroller?

Een dermaroller geeft je huid een intensieve boost en een directe opfrissing. Benieuwd naar de voordelen van een dermaroller? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van het instrument. Belangrijk hiervoor is wel dat de roller in perfecte staat is en op de juiste manier is gedesinfecteerd en gesteriliseerd.

De belangrijkste voordelen van een dermaroller zijn:

 • Stimuleert de productie van collageen en elastine.
 • Verstevigt en houdt de huid flexibel.
 • Verbetert de werking van crèmes, serums en andere schoonheidsproducten.
 • Bestrijdt expressielijnen en rimpels, waardoor de huid van je gezicht er jonger uitziet.
 • Vermindert de verschijning van littekens, zelfs als die zijn veroorzaakt door acne en brandwonden, naast vlekken, striemen en cellulitis.
 • Bestrijdt hyperpigmentatie en een abnormale textuur en herstelt een door de zon beschadigde huid.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen bij een dermaroller?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het gebruik van een dermaroller. Naast het controleren of je geen gevoelige huid hebt, aangezien een behandeling met een dermaroller in dat geval niet wordt aanbevolen, zijn er bepaalde stappen die je moet nemen als je microneedling-therapie ondergaat. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die gelden bij het gebruik van een dermaroller:

 • Controleer van tevoren of je geen gevoelige huid hebt. Om hier helemaal zeker van te zijn, is het het beste als je naar een dermatoloog gaat en specifieke aanbevelingen voor jouw huidtype inwint.
 • Desinfecteer de dermaroller voor en na elk gebruik.
 • Was je huid met een antibacteriële zeep en droog deze af met een schone handdoek voordat je de dermaroller gebruikt.
 • Gebruik de dermaroller niet als je last hebt van huidschimmel, puistjes of andere infecties. Je kunt dan beter nog even met de behandeling wachten.
 • Als je niet goed tegen pijn kunt, is het wellicht de moeite waard om eerst een verdovingscrème aan te brengen. We raden je echter aan om dit van tevoren te controleren bij een gezondheids- of schoonheidsdeskundige. Hij of zij kan de crème indien nodig voor je voorschrijven.
 • Gebruik weinig kracht bij het rollen en oefen niet te veel druk uit op je huid, anders kan het meer pijn doen. Ook kun je last krijgen van wonden en andere ernstige schade.
 • Als je merkt dat je huid overmatig bloedt, stop dan direct de behandeling en raadpleeg een arts. Het is normaal als er wat branderigheid, roodheid, zwelling en kleine bloedvlekken ontstaan. Maar zeker niet meer!
 • Breng direct na elke sessie een vochtinbrengende, verzachtende of anti-rimpel-crème aan, of een ander schoonheidsproduct dat je regelmatig gebruikt. Dit zal het effect van de dermaroller maximaliseren.
 • Breng niet direct make-up of zonnebrandcrème aan na de therapie.
 • Gebruik in de dagen na de dermarolling een zonnebrandcrème met SPF 50+ om vlekken en andere huidaandoeningen te voorkomen.

Een dermaroller helpt je om je huid te verstevigen en er beter uit te laten zien. Voor een optimaal resultaat raden we je echter aan de bovenstaande tips op te volgen.

zwarte dermaroller op blauwe achtergrond

Een dermaroller is een gezichtsroller met daarop veel micro-naaldjes. Het beste is als de naalden van titanium zijn gemaakt.
(Bron: Marcinm111: 88114438/ 123rf.com)

Hoe vaak moet je een dermaroller gebruiken?

Bij de eerste sessie zul je al een lichte verbetering in het uiterlijk van de huid zien. Voor een optimaal resultaat zijn echter meerdere sessies met de dermaroller nodig. De frequentie en het aantal behandelingen hangt af van de lengte van de naalden en het huidprobleem dat je wilt behandelen. Voor een specifiek advies, kun je het beste contact opnemen met een dermatoloog.

Hoe moet je een dermaroller schoonmaken?

Het is erg belangrijk om de dermaroller altijd goed te steriliseren en schoon te houden. Je kunt dit doen met zeep en kokend water. Gebruik vervolgens waterstofperoxide, een product dat bestaat uit 75% alcohol of andere (bij voorkeur aërosol) middelen die geschikt zijn om medische instrumenten te desinfecteren. Als de materialen van de dermaroller bestand zijn tegen hoge temperaturen, kun je ook gebruik maken van stoomdesinfectietechnieken.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In deze shopgids hebben we je laten zien hoe een dermaroller, naast het stimuleren van de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine, de poriën van je huid opent. Hierdoor is je huid beter in staat om anti-rimpel crèmes, serums, vitaminen en andere cosmetische producten op te nemen. Als je van plan bent een dermaroller te kopen, is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Hieronder zie je welke dat zijn:

Materiaal

Aangezien een dermaroller een instrument is dat je gebruikt op je gezicht en op die manier van invloed is op je gezondheid, is het erg belangrijk om te kijken welke materialen zijn gebruikt door de fabrikant. Het beste is als de naalden van titanium gemaakt zijn, want dit is een veilig, bestendig en licht materiaal. Je kunt gelukkig uit een groot aanbod kiezen. Kies daarom altijd het materiaal dat het beste bij jou past.

Dermaroller en ampul van natuurlijke cosmetische flacon voor anti-aging, liftende cosmetische behandeling in schoonheidssalon voor schoonheidsspecialisten

Het beste is als de naalden van een dermaroller van titanium gemaakt zijn, want dit is een veilig, bestendig en licht materiaal.
(Bron: Klose: 136528794/ 123rf.com)

Gewenst gebruik

Een dermaroller is een instrument dat je alleen moet gebruiken als je het echt nodig hebt. We adviseren je daarom van tevoren te definiëren waar je de gezichtsroller precies voor nodig hebt. Als je dit wilt, kun je een roller kiezen waarvan de lengte en het aantal naalden geschikt zijn voor het huidprobleem dat je op wilt lossen. De grootte van de dermaroller die het meest geschikt is hangt af van het te behandelen gebied.

Bestand tegen hoge temperaturen

Als je een dermaroller kiest die bestand is tegen hoge temperaturen, geldt dat het instrument meestal ook bestand is tegen stoomdesinfectie. Het voordeel hiervan is dat je de gezichtsroller grondiger kunt reinigen dan wanneer je dit volgens de traditionele manier met alcohol moet doen. Hierdoor neemt het risico op infecties af.

Prijs-kwaliteitverhouding

Voordat je een dermaroller koopt, is het belangrijk om goed naar de prijs-kwaliteitverhouding van het product te kijken. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar controleer ook hoeveel sessies je met de roller kunt doen, van welk materiaal de naalden zijn gemaakt en of er bijvoorbeeld meerdere koppen worden meegeleverd. Door jezelf deze vragen te stellen, weet je zeker dat je geen spijt krijgt van je aankoop.

Vrouw die dermaroller gebruikt voor het tegengaan van veroudering opheffen of acnebehandeling op marmeren achtergrond

Een dermaroller is een instrument dat glijdt over je huid waarbij de naaldjes kleine gaatjes achterlaten. Zo wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, de stoffen die zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.
(Bron: Klose: 125144952/ 123rf.com)

Samenvatting

Een dermaroller is een roller met micronaalden die over de huid glijdt en kleine gaatjes veroorzaakt die de aanmaak van collageen en elastine op gang brengen. De grootte van de naalden varieert van 0,2 mm tot 3,0 mm. Dermarollers worden gebruikt om de huid te verstevigen en huidproblemen te bestrijden.

Door de dermaroller over de huid te rollen,verminder je vlekken, littekens, rimpels en striae. De gebruiksfrequentie en het aantal keren dat je over het te behandelen gebied kunt gaan, hangen af van je huidtype en de lengte van de naalden.

We hopen dat je met onze shopgids hebt ontdekt welke dermaroller het beste bij je past. Heb je er wat aan gehad? Vergeet dan niet om het artikel te delen met je vrienden en familie op social media of laat hieronder je reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Klosedermaroller: 127617312/ 123rf.com)

Referenties (3)

1. Dr. Satish Doddaballapur (Department of Dermatology, Sagar Hospitals, India), “Microneedling with Dermaroller” Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, 2009 Jul-Dec, n° 2(2), págs. 110–111.
Bron

2. Dr. Satish Doddaballapur (Department of Dermatology, Sagar Hospitals, India), “Microneedling with Dermaroller” Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, op. cit.
Bron

3. BHARDWAJ, Deepali, “Collagen Induction Therapy with Dermaroller”, Community Based Medical Journal, n° 1(1), págs. 35-37, 2013.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wetenschappelijk artikel
Dr. Satish Doddaballapur (Department of Dermatology, Sagar Hospitals, India), “Microneedling with Dermaroller” Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, 2009 Jul-Dec, n° 2(2), págs. 110–111.
Ga naar bron
Informatief artikel
Dr. Satish Doddaballapur (Department of Dermatology, Sagar Hospitals, India), “Microneedling with Dermaroller” Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, op. cit.
Ga naar bron
Informatief artikel
BHARDWAJ, Deepali, “Collagen Induction Therapy with Dermaroller”, Community Based Medical Journal, n° 1(1), págs. 35-37, 2013.
Ga naar bron
Recensies