Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

42Onderzochte producten

47Bestede uren

50Beoordeelde onderzoeken

166Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote detox thee test 2023. Hier stellen we alle detox theeën die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste detox thee voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je detox thee wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Een detox thee reinigt je lichaam op een natuurlijke manier. Behalve ontgifting kan de thee ook de vetverbranding stimuleren en wordt daarom aanbevolen bij een gezond en evenwichtig dieet.
 • Detox theeën zijn er op basis van verschillende soorten thee. Er wordt onderscheid gemaakt tussen detox-thee met groene thee, gemberthee, brandnetelthee en gemengde thee.
 • Bij het kiezen van een geschikte detox thee moet je letten op het vulgewicht, het formaat, de herkomst en de gebruikte ingrediënten.

Detox thee: Onze selectie

Weightworld Detox Thee

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek het krachtige detox tea programma van WeightWorld en trakteer uzelf op een natuurlijke en effectieve manier om uw lichaam te reinigen. Vakkundig samengesteld door experts met een unieke mix van groene thee, witte thee, anijs, brandnetel en meer, stimuleert deze detox thee een krachtige reiniging zonder enige calorieën of suiker, zodat u kunt genieten van heerlijke smaak zonder onnodige toevoegingen.

Wow Tea Detox Thee

Ontdek de verfrissende en zuiverende kracht van WOW TEA Detox Thee, speciaal ontworpen om uw lichaam een diepe reiniging te geven en ondersteund door een uitgebalanceerd voedingsplan. U ontvangt niet alleen deze fantastische detox thee, maar ook meer dan 25 smakelijke en gezonde recepten, zorgvuldig samengesteld door een professionele voedingsdeskundige. Dit voedingsplan zal u helpen om maximaal te profiteren van de positieve effecten van deze zorgvuldig samengestelde detox thee.

Pickwick Detox Thee

No products found.

In elke verpakking van Pickwick’s Detox Thee vindt u 20 theezakjes, zodat u volop kunt genieten van deze ontgiftende werking. Verwen uzelf met een kopje van deze bijzondere thee en proef de oorsprong van puurheid en balans. Gun uzelf het volgende niveau van welzijn met de unieke detox thee van het vertrouwde merk Pickwick. Geef uw lichaam wat het verdient en ervaar het verschil zelf. Proost op uw gezondheid en geniet van elk kopje.

Origeens Detox Thee

No products found.

Origeens, een Frans merk van topkwaliteit, biedt u een scala aan gecertificeerde biologische infusies, ontwikkeld met zorg voor hun eigenschappen en voor het plezier van uw smaakpapillen. Bovendien wordt onze paardenbloementhee verantwoord en solidair geproduceerd, verpakt in Frankrijk door arbeiders met een handicap. De praktische en hersluitbare verpakking zorgt ervoor dat u lang kunt genieten van alle voordelen van onze kruidenthee zonder cafeïne. Probeer het vandaag nog en ervaar de wonderen van Origeens Paardenbloem Detox Thee.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een detox thee koopt

Wat zijn de voordelen van detox thee boven een gewoon dieet?

Eerst en vooral ontgift en reinigt detox thee het lichaam. Terwijl een gewoon dieet zich alleen richt op gewichtsverlies. Maar bij juist gebruik kan de toevoeging van detox thee ook de vetverbranding stimuleren. Detox thee moet je niet zien als een wondermiddel dat lichaamsvet in een oogwenk laat verdwijnen terwijl je een hamburger pakt.

Detox thee is de aanvulling op een gezonde levensstijl, want zelfs de beste detox thee kan je niet helpen als je je dieet niet aanpast. We associëren een regelmatig dieet vaak met opgeven, wat er vaak toe leidt dat we het dieet voortijdig afbreken. Het voordeel van een detox thee kuur is dus dat we evenwichtig kunnen eten, niet zonder hoeven en onze stofwisseling kunnen stimuleren met behulp van een detox thee.

Dit helpt om de kilo’s naar beneden te laten tuimelen. Behalve het gewichtsverlies dat merkbaar wordt als regelmatig detox thee wordt gedronken, verkwikt detox thee ook de geest. Zo zorgt de zogenaamde afslankthee niet alleen voor een verhoogde bloedsomloop, maar ook voor nieuwe energie en een beter gevoel van welzijn.

Zorg er alleen voor dat je je thee drinkt zonder melk, suiker of andere zoetstoffen. Anders voeg je weer calorieën aan jezelf toe.

Voor wie is detox thee geschikt?

Een detox theekuur is geschikt voor iedereen die nieuwe energie nodig heeft, zijn bloedsomloop op gang wil brengen of gifstoffen uit zijn lichaam wil spoelen. Maar bovenal is detox thee geschikt voor mensen met het doel af te vallen. Detox thee is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, omdat in detox thee vaak groene thee gebruikt wordt.

Dit bevat cafeïne, dat zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven grotendeels moeten vermijden. Bovendien is detox thee niet geschikt als vervanger van voedsel, maar alleen als voedingssupplement. Voorzichtigheid is dus geboden bij mensen met eetstoornissen, en daarom moet het gebruik van detox thee beslist met een arts worden overlegd.

Deetox Tee als Nahrungsergänzung

Detox thee is ook alleen geschikt als voedingssupplement tijdens het afslankproces. Naast de thee moet je ervoor zorgen dat je een gezonde en evenwichtige voeding eet. (Foto: stevepb / pixabay.com)

Hoeveel kost detox thee?

Detoxen met behulp van afzonderlijke theesoorten is enorm goedkoop en aan te bevelen voor wie zich bij het detoxen op een bepaald spectrum van effecten wil concentreren. De grote fabrikanten maken echter reclame voor een zogenaamde Detox Thee kuur. Dit betekent dat de kant-en-klare detox thee gedurende een bepaalde periode dagelijks moet worden ingenomen.

Verscheidenheid prijs
Genoemde theesoorten ca. 1-20 euro
14-daagse detox kuur ca. 10-25 euro
28-daagse detox kuur ca. 20-50 euro

Kant-en-klare detox thee bestaat meestal uit 100% natuurlijke ingrediënten, wat de prijs natuurlijk opdrijft. Volgens ons onderzoek zijn de kant-en-klare kuurvarianten de absolute bestsellers en onverzadigbaar voor succesvol detoxen. Ze bevatten verschillende bestanddelen die, in combinatie, een uiterst ontgiftende en zuiverende werking hebben.

Daarom zijn deze speciaal samengestelde theeën het meest geschikt om af te vallen. Alle detox theeën die we op onze site presenteren zijn voorzien van een link naar een winkel. Je kunt dus gemakkelijk de detox thee kopen die het beste bij je past en spoedig met je detox proces beginnen.

Wat zijn de verschillen tussen detox theeën van verschillende fabrikanten?

Het enige verschil tussen de verschillende fabrikanten is dat ze verschillende ingrediënten gekozen hebben. Voor een groot deel gebruiken alle fabrikanten alleen natuurlijke ingrediënten, maar de werking kan toch van fabrikant tot fabrikant verschillen, omdat verschillende kruiden een verschillende werking hebben. Daarom moet je, voordat je iets koopt, de ingrediënten bekijken en je online inlezen over de werking ervan.

Samenvattend kan gezegd worden dat alle fabrikanten met hun detox thee gespecialiseerd zijn in de volgende spectrums:

 • Gewichtsvermindering
 • Metabolisme
 • Ontgifting
 • Spijsvertering
 • Ontspanning

Een detox thee moet gekozen worden naar gelang het individuele verlangen naar succes. Zo zijn er theeën die de vetverbranding stimuleren, theeën met of zonder cafeïne, theeën voor lichtheid en welzijn, enz.

Wat zijn de bijwerkingen van detox thee?

Detox-thee kan enkele onschadelijke bijwerkingen hebben, maar die treden na een paar dagen op. Als de bijwerkingen eenmaal gezakt zijn, is er maar één richting om op te gaan: omhoog! De eerste paar dagen van de ontgiftingskuur kunnen huidvlekjes ontstaan. Dit gebeurt omdat het lichaam de gifstoffen uitscheidt. Als je de thee regelmatig blijft innemen, zal je huid verbeteren.

Detox thee bevat veel voedingsvezels, die tot diarree en winderigheid kunnen leiden. Om de mineralenbalans in evenwicht te houden, moet je veel water drinken. Als je je voedselporties vermindert terwijl je detox thee neemt, kun je een hongergevoel krijgen. Dit zou echter na een korte gewenningsperiode moeten afnemen.

Wanneer / Hoe vaak thee drinken om af te vallen?

Kant-en-klare detox-thee moet een keer per dag gedronken worden. Je moet de ingrediënten controleren om te zien of ze cafeïne bevatten. Cafeïnehoudende detox thee is daarom meer geschikt in de ochtend dan in de avond. Anders kan de afslankthee, net als koffie of energiedrankjes, leiden tot moeilijkheden bij het inslapen. Sommige mensen gebruiken detox theeën voor het vasten.

Dit betekent dat ze zich helemaal onthouden van vast voedsel en zich alleen voeden met kruidenthee. Dit is geschikt om te ontgiften, maar niet om af te vallen, want het gewicht kan op korte termijn verminderen, maar het jojo-effect kan intreden als je na het vasten weer je gewone eetgewoonten aanneemt.

Bovendien dekt de detox thee niet alle voedingsstoffen, en daarom moet je je tijdens een detox kuur niet beperken tot alleen de thee. Theeën zoals gemberthee en brandnetelthee kunnen meerdere malen per dag gedronken worden. Groene thee, daarentegen, moet langzaam ingenomen worden, want het bevat cafeïne.

Te veel ervan kan leiden tot de hierboven genoemde bijwerkingen, zoals duizeligheid en hartkloppingen. Bovendien mag het, vanwege de cafeïne, alleen met mate door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven worden geconsumeerd. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen echter beter op een andere thee overschakelen, want te veel groene thee kan nervositeit veroorzaken.

Het goede is dat kruidenthee en groene thee (ongezoet!) bijna geen calorieën bevatten. Daarom passen ze goed als je een caloriearm dieet wilt volgen.

Besluit: Welke soorten detox thee zijn er en welke is geschikt voor jou?

De meest voorkomende detox theeën zijn de volgende:

 • Groene thee
 • Gemberthee
 • Brandnetelthee
 • Gemengde Detox Thee

Elke thee heeft afzonderlijke actieve ingrediënten die verschillende voordelen en nadelen met zich meebrengen. Welke detox thee het beste voor je is hangt dus af van welk effect je hoopt dat een detox thee zal hebben. Om daar achter te komen moet je eerst de werking, en de voor- en nadelen van de detox theeën kennen en ze voor jezelf afwegen. Daartoe hebben we voor elke ontgiftende thee een lijst met deze informatie samengesteld. Dit geeft je een overzicht van alle theesoorten en je kunt deze achtergrondinformatie gebruiken om een detox thee te kiezen die het beste bij je past.

Detox thee is geschikt om te detoxen, maar niet om af te vallen, want je kunt op korte termijn gewicht verliezen, maar het jojo-effect kan intreden als je na het vasten weer je gewone eetgewoonten aanneemt.

Hoe werkt groene thee en wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

Groene thee is vooral bekend om zijn vetverbrandende eigenschappen. Dit komt omdat de ontgiftende thee cafeïne bevat, die onze bloedsomloop op gang brengt en daardoor niet alleen de concentratie bevordert, maar ook de drang tot lichaamsbeweging. Bovendien bevat groene thee bittere stoffen die het hunkeren kunnen afremmen.

Voordelen
 • Ondersteunt de vetverbranding
 • Stimuleert de stofwisseling
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Vermindert het hongergevoel
Nadelen
 • Nerveusheid
 • Problemen met inslapen
 • Hartkloppingen
 • Duizeligheid

We moeten echter niet vergeten dat te veel cafeïne nervositeit, duizeligheid en hartkloppingen kan veroorzaken, naast andere dingen. Daarom moet groene thee, net als koffie, met mate gedronken worden.

Hoe werkt gemberthee en wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

Gemberthee is een echte alleskunner. Net als groene thee stimuleert het de stofwisseling, ondersteunt het de spijsvertering en helpt daardoor om vet te verbranden. Het is daarom ook geschikt als thee om af te vallen.

Voordelen
 • Bevordert de stofwisseling
 • Antibioticum
 • Stimulans voor de spijsvertering
 • Tonicum
Nadelen
 • Brandend maagzuur

Behalve de ontgiftende werking helpt detox thee ookbij misselijkheid en verkoudheid, dankzij de antioxiderende werking. Gemberthee heeft ook een bloedverdunnend effect, wat juist heilzaam is. Als je echter een operatie gaat ondergaan, moet je gemberthee vooraf vermijden.

Hoe werkt brandnetelthee en wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

Brandnetelthee heeft een stimulerende werking. Daarom kun je het het beste ’s morgens drinken om wakker te worden. Het is echter net zo goed als een detox thee, want het heeft een ontgiftende, diuretische en spijsverteringsbevorderende werking.

Voordelen
 • Stimuleert de stofwisseling
 • Opkikkertje
 • Reinigend
 • Spijsvertering
Nadelen
 • Hartkloppingen

Brandnetelthee spoelt dus met gemak gifstoffen uit het lichaam. Voor sommigen kan de verhoogde aandrang om te plassen echter een nadeel zijn. Van de detox thee wordt ook gezegd dat hij een positief effect heeft op huid en haar en zelfs ontstekingen in de urinewegen kan bestrijden.

Wat zijn de ingrediënten van gemengde detox thee en wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

Een blended detox thee is een kant-en-klaar theemengsel van verschillende kruidentheeën. In deze mengsels wordt erop gelet dat de opgenomen theeën een ontgiftende werking hebben. Dit betekent dat de gemengde theeën de stofwisseling stimuleren, de vetverbranding ondersteunen en het urineren bevorderen. Dit leidt onder andere tot het effectief wegspoelen van gifstoffen uit je lichaam.

Voordelen
 • Ontgiftende effecten gecombineerd
 • Gespecialiseerd in ontgifting
Nadelen
 • Prijs
 • Beschikbaarheid
 • Geen specifiek effect

Alle hierboven genoemde theeën hebben een ontgiftende werking, wat ze op zichzelf al tot een detox thee maakt. Maar als je het ontgiftende effect wilt versterken, is het de moeite waard een kant-en-klare detox thee te kopen. Daartoe worden ontgiftende theeën gemengd om het positieve effect te maximaliseren.

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om detox theeën te vergelijken en te evalueren

We willen je nu graag laten zien hoe je gemakkelijker kunt beslissen welke detox thee geschikt voor je is en welke niet. Om dit te doen moet je een paar factoren vergelijken en evalueren, die we hieronder in meer detail beschrijven. Die weeg je dan af naar je behoefte en als je klaar bent, heb je je ideale detox thee. Met deze factoren moet je beslist rekening houden bij je aankoop:

 • Gewicht
 • Formaat
 • Oorsprong
 • Organisch
 • Vegan
 • Cafeïnehoudend
 • Duur van gebruik

We zullen nu de aankoopcriteria een voor een uitleggen en uitleggen waarom ze van belang zijn voor je aankoopbeslissing en hoe je deze factoren in elke thee voor gewichtsverlies kunt vinden.

Gewicht

Het gewicht van de detox thee vertelt je hoe lang je thee meegaat. Dit is niet onbelangrijk als je een 14-daagse of 28-daagse kuur koopt. Een pakket bevat vaak niet slechts één kuur, maar meerdere. In principe kun je aannemen dat een pakje detox kruidenthee gemiddeld 100 g bevat (dit varieert echter naar gelang de opgegeven gebruiksduur). Je hebt één theelepel (2 g) van het kruidentheemengsel nodig per kop thee.

Gewicht Hoeveelheid
2 gram kruidentheemengsel 1 kop
100 gram kruidentheemengsel 50 koppen

Voor een kuur van 14 dagen zou dit betekenen dat één pakje zelfs genoeg is voor drie van zulke kuren, als de toepassing voorziet in één kopje per dag. Voor een kuur van 28 dagen kan aangenomen worden dat één pakje thee twee kuren meegaat.

Dit betekent dat je bij aankoop van je theezakje voor gewichtsverlies voorlopig geen voorraad hoeft aan te leggen als je van plan bent meerdere kuren te doen. Tenzij een fabrikant anders zegt. Sommige fabrikanten stellen dat je tijdens de detox theekuur 3 kopjes per dag moet drinken. Dienovereenkomstig gaat een zakje afslankthee minder lang mee.

Formaat

Over het algemeen zijn er twee vormen van thee: losse kruiden en theezakjes. Bij de meeste kant-en-klare theeën voor gewichtsverlies krijg je de thee in de vorm van losse bladeren/bloemen. Je kunt de losse detox thee heel eenvoudig bereiden met een thee-ei. Als je thee voor meerdere kopjes wilt bereiden, kun je ook een theepot met een geïntegreerd theezeefje gebruiken.

Natuurlijk zijn er ook fabrikanten die theezakjes gebruiken. Deze hebben echter het imago dat hun inhoud van mindere kwaliteit is en alleen “restjes” bevat. Deze mythe kan ontkend worden met een blik op de ingrediënten van de thee. Zoals in elk segment zijn er ook bij thee om af te vallen enkele zwarte schapen in termen van kwaliteit.

De meeste kant-en-klare detox theeën zijn echter van uitstekende kwaliteit, die er met onze criteria uitgefilterd kunnen worden. Zakjes thee zijn vooral geschikt voor mensen die haast hebben. Theezakjes zijn echter meestal iets duurder dan losse thee. Losse thee heeft het voordeel dat het individueel en gemakkelijk gedoseerd kan worden.

Detox Tee in Beutelform

Detox theezakjes zijn ideaal voor als je vaak haast hebt en niet zo veel tijd kunt nemen om je thee te bereiden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de inhoud van de zakjes even hoogwaardig als die van losse kruiden. (Foto: Skitterphoto / pexels.com)

Oorsprong

Het land van herkomst is om te beginnen geen duidelijk kwaliteitskenmerk voor theesoorten. Volgens ons uitgebreid onderzoek waren China, India en Sri Lanka de belangrijkste landen voor de invoer van thee in 2015. Veel fabrikanten van detox thee produceren hun waar in Duitsland en betrekken dienovereenkomstig ook hun kruiden uit Duitsland, wat voor sommigen niet geheel onbelangrijk is.

Bij het kopen van producten en voedsel letten steeds meer mensen er nu op dat het gewenste product uit hun eigen land komt. Misschien wil je ook eerst de regionale leveranciers steunen, voordat je jezelf aan geïmporteerde goederen bevoorraadt. Omdat de meeste ingrediënten uit Duitsland worden betrokken door de meeste fabrikanten waarvan de thee in dit land te koop is, heb je een ruime keuze uit verschillende detox theeën en hoef je het niet zonder detox thee te stellen.

Organisch

Biologische voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen die van biologische landbouw afkomstig zijn. Omdat in thee alleen zuivere kruidenmengsels en af en toe gedroogd fruit worden gebruikt, letten veel fabrikanten erop dat ze biologische kruiden en fruit gebruiken. Het zoeken naar een biologische detox thee zal dus vrij gemakkelijk zijn. We maken deel uit van een generatie die biologisch geteeld voedsel vaak op prijs stelt.

Als het ook belangrijk voor je is dat je thee biologisch is, kun je dat gemakkelijk herkennen aan een biologisch zegel op de verpakking. Soms echter is het op het eerste gezicht niet helemaal duidelijk. Als een product biologisch is, vermelden fabrikanten dat ook in de producttitel of bij de ingrediënten. Zo kun je er zeker van zijn dat je detox thee biologisch is.

Vegan

Veganistisch betekent dat er geen dierlijke producten in de thee zitten. Omdat thee alleen uit kruiden en vruchten bestaat, zijn de meeste detox theeën veganistisch. Sommige fabrikanten gebruiken echter dierlijke meststoffen bij de theeplantage. Bovendien bevatten veel detox theeën smaakstoffen.

Deze zijn meestal kunstmatig, maar kunnen ook van bacteriën of zelfs dieren afkomstig zijn. Normaal gesproken mag honing niet gebruikt worden in detox thee, want suiker moet tijdens de hele detox kuur vermeden worden. Maar als je voor de zekerheid nog eens wilt controleren, kun je de precieze ingrediënten lezen op de ingrediëntenlijst op de verpakking.

Behalve dat moet je letten op de vermelding “veganistisch” op de verpakking en op de productbeschrijving en het veganistische etiket dat veel fabrikanten gebruiken. Dan kun je er zeker van zijn dat je naar een zuiver veganistisch product kijkt.

Detox Tee als veganes Getränk

Als dit etiket bij je past, heb je nog steeds een bijna onbeperkte keuze aan detox thee. Als je er zeker van wilt zijn dat er geen dierlijke produkten gebruikt werden bij de produktie, zoek dan naar het woord “vegan” op de verpakking. (Foto: Comfreak / pixabay.com)

Cafeïnehoudend

Er zijn verschillende soorten thee die cafeïne bevatten en vaak gebruikt worden in afslankthee. Hiertoe behoren witte thee, groene thee, matcha en oolong thee. Zwarte thee bevat ook cafeïne, maar omdat het de opname van ijzer remt, is het helemaal niet geschikt tijdens een ontgiftingskuur en moet het dus absoluut taboe zijn.

Naargelang je van plan bent de thee ’s morgens of ’s avonds te drinken, is het cafeïnegehalte doorslaggevend voor de aankoopbeslissing. ’s Avonds moet je cafeïnehoudende thee vermijden, want die heeft net als koffie een stimulerend effect en kan verhinderen dat je in slaap valt. Cafeïnehoudende thee is daarom aan te bevelen als je ’s morgens wakker wilt worden en een oppepper voor je bloedsomloop nodig hebt.

Afhankelijk van het effect dat je hoopt, kies je een cafeïnehoudende of een cafeïnevrije afslankthee. Veel theekuren omvatten zowel een ochtendthee als een avondthee en nemen zo het werk uit handen. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, raden we je af cafeïnehoudende thee te drinken. Integendeel. Het heeft hetzelfde effect als koffie. Het is daarom aan te bevelen cafeïnehoudende stoffen te vermijden of te verminderen.

Duur van gebruik

Bij detox thee staat vaak aangegeven hoe lang je het moet innemen. Er wordt meestal onderscheid gemaakt tussen een 14-daagse en een 28-daagse kuur. Ook aan deze tijdsduur moet men zich houden. Sommige fabrikanten geven echter alleen een aanbevolen en flexibele gebruiksduur, wat geen must is.

Het is belangrijk dat je het zelf uitprobeert en beslist of detox thee bij je past of niet. Het is normaal dat je je de eerste paar dagen van gebruik onwel of zelfs moe voelt. Het is ook niet ongewoon dat je huid eerst achteruit gaat in plaats van vooruit te gaan. Je lichaam moet eerst wennen aan het voedingssupplement en elimineert de gifstoffen voor je.

Dit is onder andere merkbaar aan de huid. Na een paar dagen neemt je welbevinden echter merkbaar toe en is het veel gemakkelijker voor je om je kuur te doorstaan. Natuurlijk kan deze kuur in de toekomst herhaald worden als dat nodig is, want zoals hierboven onder “Gewicht” vermeld, bevatten detox theeën meer dan één kuur.

Niettemin moet je jezelf tussen de kuren door een pauze gunnen en niet te streng voor jezelf zijn. Deze kuren moeten je welzijn bevorderen en niet stressvol en drukkend voor je zijn.

Het is belangrijk dat je pas een detox kuur doet als je er echt klaar voor bent. Alleen dan wordt het leuk en brengt het het gewenste succes.

Wetenswaardigheden over detox thee

Wat bevat detox thee? Welke ingrediënten bevat het?

Elke detox thee bevat verschillende ingrediënten of kruiden die verantwoordelijk zijn voor een specifiek effect. Sommige fabrikanten willen dat hun thee vooral gewichtsverlies bevordert en het welzijn verhoogt. Andere daarentegen richten zich op het regenereren van het lichaam en het ondersteunen van de vochtbalans.

Dienovereenkomstig kiezen de fabrikanten de kruiden die deze gewenste effecten ondersteunen. Er zijn ook gemengde detox theeën die ook gedroogde vruchten gebruiken. In sommige detox theeën worden bijvoorbeeld gedroogde appels gebruikt. Deze geven niet alleen een fruitig-zoete smaak, maar zorgen ook voor een verhoogde vochtopname van de huid met behulp van de pectines die ze bevatten.

Helpt detox thee ook bij gewichtsverlies?

Detox kruidenthee heeft zich al eeuwenlang bewezen als een ontgiftend middel. Intussen wordt het ook gewaardeerd als een effectief middel om af te vallen en wint het gestaag aan populariteit door zijn veelzijdige effecten. De theekuur heeft ontsmettende en ontgiftende eigenschappen.

Deze leiden onder andere tot een vermindering van het hongergevoel, stimulering van de stofwisseling, vetverbranding en spijsvertering, en het wegspoelen van schadelijke stoffen uit het lichaam. Behalve het innemen van de thee is de basis voor een gezonde gewichtsvermindering dus een gezonde, evenwichtige voeding.

Puur vasten moet vermeden worden om gewicht te verliezen, want na de vastenkuur kan een jojo-effect optreden als men zijn voedingspatroon niet verandert. Bovendien is de opoffering die met een vastenkuur gemoeid is enorm, en daarom geven veel mensen het zuivere vasten vaak op.

Helpt het Detox Thee Dieet bij acne?

Zoals je nu geleerd hebt, spoelt detox thee gifstoffen uit het lichaam. Deze gifstoffen worden ook via de huid afgevoerd, wat het uiterlijk van de huid op de lange duur kan verbeteren. Wie met een detox thee dieet begint, kan de eerste dagen klagen dat het uiterlijk van zijn huid verslechtert.

Dit is uitsluitend te wijten aan het feit dat het lichaam ook gifstoffen via de huid kan opnemen, waardoor de huid korte tijd onzuiver is. Als je je hier echter niet door laat afleiden, zul je dag na dag merken dat de onzuivere huid en zelfs acne kunnen verminderen en zelfs verdwijnen.

Dit effect varieert echter van persoon tot persoon en kan niet gegeneraliseerd worden. Met andere woorden, het kan zorgen voor een helderdere huid, maar het hoeft niet. Niettemin kan gezegd worden dat detox thee de huid er frisser en gezonder uit laat zien en zorgt voor een alert uiterlijk.

Let, voor je een detox thee koopt, op de ingrediënten en houd je succesdoel voor ogen. Bovendien moet je de effecten van de thee op het internet onderzoeken.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies