Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

27Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Als we je vragen om aan een erotisch speeltje te denken, is het heel goed mogelijk dat het eerste wat in je opkomt een dildo is. Dildo’s zijn de eerste seksspeeltjes uit de geschiedenis. Je zou kunnen zeggen dat ze deel uitmaken van de menselijke biografie, van de voortdurende zoektocht naar meer seksueel genot.

Maar weet je precies wat een dildo is, wat het verschil is met een vibrator, welke soorten je tegenwoordig op de markt kunt vinden? In deze shopgids zullen we proberen uit te leggen wat ze zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan je seksuele ervaring en, bovenal, wat je moet weten om de beste dildo te kiezen.
Belangrijk om te weten

  • De dildo is al sinds het begin der tijden het seksuele speeltje bij uitstek. Het is meestal fallisch (nabootsing van een penis) en wordt gebruikt voor penetratie, zowel vaginaal als anaal. Het kan gebruikt worden voor individuele masturbatie en erotische spelletjes bij koppels, zowel door vrouwen als mannen.
  • Hoewel ze vaak worden aangeduid als “dildo vibrators”, maken de meeste experts tegenwoordig onderscheid tussen dildo’s en vibrators. Daarom worden de dildo’s beschouwd als seksspeeltjes die bedoeld zijn voor vaginale of anale penetratie en die geen enkel trilelement bevatten.
  • De dildo’s kunnen stimulatie bieden aan verschillende belangrijke punten of erogene zones. De stimulatie die je zoekt of het gebruik dat je eraan wilt geven zijn enkele van de aspecten om te overwegen bij de aankoop van een dergelijk product. Het materiaal waarvan het is gemaakt is ook erg belangrijk.

Onze selectie: De beste dildo’s op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste dildo’s die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de ideale dildo een stuk eenvoudiger.

De meest levensechte dildo

Vanwege de levensechte vormgeving staat de ToyJoy Prince Charming – Dildo – 20 cm – Ø 55 garant voor een realistische seksuele belevenis. De huidskleur tint, de natuurgetrouwe erectie aders, de wat zachter aanvoelende eikel en de testikels aan de basis dragen bij aan het echte gevoel wanneer je deze charmeur aan het werk zet. Het brede steunvlak met zuigvastheid maakt dit seksspeeltje ook uitermate geschikt voor de handsfree positie, en kan hierbij zowel vaginaal als anaal comfortabel penetreren.

De beste soepele dildo

Als je graag met een echte penis speelt, vergeet dan niet deze realistische dildo van Easytoys toe te voegen aan je verzameling seksspeeltjes. Zijn dikke, ronde top zorgt ervoor dat inbrengen eenvoudig gaat en je een heerlijk gevoel bezorgt. Zet de dildo vast waar je maar wilt voor ‘hands free’ genieten met jezelf of je partner. De zachte, soepele en heerlijke vorm, samen met de realistische aders, maken hem ideaal om je genotsplekjes mee te masseren. Niets voelt beter dan dit! De diameter van deze dildo is 3.60 cm, de inbrenglengte is 11.00 cm.

De beste dildo met zuignap

Of je nou houd van hard of zacht penetreren, Pleazzer weet precies wat jij lekker vindt! Deze dildo is niet te onderscheiden van een echte penis door de realistische aders en balzak. Door de flexibiliteit van de dildo kan jij elk hoekje van de vagina optimaal stimuleren en zal jij de meest fantastische orgasmes beleven. Je kan deze dildo natuurlijk op de traditionele manier gebruiken en jezelf handmatig verwennen. Wil je een keer iets spannenders proberen? Plak dan de zuignap aan een oppervlak en ga erop zitten! Inclusief een gratis fles Pleazzer glijmiddel.

De beste voorbind dildo

Draai de rollen om met dit strap-on harnas met voorbind dildo! De set bestaat uit een verstelbaar harnas en een siliconen dildo. Het harnas kan gedragen worden door mensen met een maximale heupomtrek van 110 cm. De bandjes zijn eenvoudig te verstellen waardoor het altijd past. De siliconen dildo heeft een mooi compact formaat waardoor hij ook geschikt is voor de beginnende gebruiker. Bestel een fijn glijmiddel op waterbasis mee en ontdek de meest uitdagende standjes.

Shopgids: Alles wat je moet weten over dildo’s

Het is van groot belang dat je voordat je een dildo koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Smiling red lips girl

De dildo is het oudste seksspeeltje dat we kennen.
(Bron: Samborskyi: 106122900/ 123rf.com)

Hoe gebruik je een dildo?

Voordat je de dildo voor het eerst gebruikt, moet je deze goed wassen met water en neutrale zeep. Je kunt ook een speciale reinigingsvloeistof voor erotisch speelgoed gebruiken. Gebruik een glijmiddel, vooral als je de dildo gaat gebruiken in de anale zone. De vagina wordt vochtig, maar de anus niet, dus doe een beetje glijmiddel op de dildo en impregneer het hele oppervlak goed voor de penetratie.

Wat betreft het gebruik ervan, alleen of in het gezelschap van je geliefde, kan het niet eenvoudiger. Je kiest zelf hoe je de dildo inbrengt, de kracht, de snelheid en de bewegingen van de penetratie. Het gaat erom te experimenteren en uit te vinden wat je meer plezier geeft. Bij seks gaat er niets boven zelfkennis en fantaseren.

Girl with a feather

Er is momenteel een grote verscheidenheid aan dildo’s en ze hoeven niet persé met de hand gebruikt worden.
(Bron: Puhhha: 60240778/ 123rf.com)

Dildo’s hoeven niet persé met de hand gebruikt worden. Veel dildo’s hebben een zuignap die dient om ze bijvoorbeeld aan een glad oppervlak, een stoel of een muur te kleven. Op deze manier kun je de penetratie zonder handen uitvoeren.

Dankzij de verbrede basis die sommige dildo’s hebben, kunnen ze aan een harnas bevestigd worden. Op deze manier kan een vrouw een andere vrouw penetreren. Met het harnas met de ingebouwde dildo is het ook mogelijk om “pegging” te beoefenen, de rolverandering tussen man en vrouw.

Hoe moet je je dildo wassen, opbergen en onderhouden?

Een dildo is ontworpen om de meest gevoelige en intieme delen van het lichaam te penetreren, de anus en de vagina. Daarom is hygiëne erg belangrijk. Je moet ze vóór en na elk gebruik goed wassen met water en neutrale zeep. Dit voorkomt elk risico op infectie en zorgt ervoor dat het product langer meegaat.

Niet-poreuze materialen zoals siliconen, glas, metaal of keramiek kunnen gemakkelijk worden gewassen en moeten van tijd tot tijd worden gedesinfecteerd. Dit kan met alcohol of door ze een paar minuten te steriliseren in kokend water. Vervolgens kunnen ze gedroogd worden met een doek of zeem. In het geval van siliconen is het het beste om ze aan de lucht te laten drogen.

Blonde girl in a bed

Het reinigen van de dildo’s is belangrijk om het risico van infectie te voorkomen.
(Bron: Andrey Kiselev: 115529341/ 123rf.com)

Welke soorten dildo’s zijn er?

Als je op het internet naar dildo’s zoekt, vind je veel verschillende groottes, vormen en materialen. Hoewel de meest verkochte de levensechte zijn, kan je verschillende types vinden, afhankelijk van waar ze voor ontworpen zijn.

  • Levensecht: Dildo’s die precies op een echte penis lijken. Ze bootsen de eikel, de aderen en soms de testikels na, sommige hebben zelfs een systeem om vloeistof te ejaculeren.
  • Niet levensecht: Dit zijn alle dildo’s die niet op een echte penis lijken. Je kunt de meest uiteenlopende vormen vinden. Sommige imiteren natuurlijke vormen, van groenten tot dieren of delen van dieren. Anderen hebben fantastische of abstracte vormen.
  • Voor G-spot stimulatie: Speciaal ontworpen om de vrouwelijke G-spot te stimuleren, dat bijna mythische maar meest gevoelige punt in de vagina. Ze hebben een gebogen vorm om de G-spot te bereiken tijdens het inbrengen.
  • Anale: zijn bedoeld voor anaal gebruik. Ze hebben een stop, een breder deel aan het einde, om te voorkomen dat ze volledig in de anus worden ingebracht.
  • Voor P-spot stimulatie: Ontworpen om de mannelijke P-spot te stimuleren, d.w.z. om de prostaat te stimuleren door anale penetratie.
  • Dubbel: Bedoeld voor een dubbele stimulatie. Dit kan voor de anus en de vagina van dezelfde persoon zijn, d.w.z. dubbele penetratie. Maar ook om te delen tussen twee mensen die beide tegelijk stimuleren.
  • “Strap-on” dildo’s: Deze zijn speciaal ontworpen om met een harnas gebruikt te worden. Zodat de vrouw de man kan penetreren (ook wel pegging genoemd) of om anaal of vaginaal een andere vrouw te penetreren.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een dildo om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de dildo te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de dildo die je nodig hebt:

Materiaal

Zoals we hebben opgemerkt, is het materiaal waarvan de dildo is gemaakt zeer belangrijk. Voor de hygiëne en duurzaamheid van het product en voor de ervaring die ze op seksueel vlak kunnen bieden. De goedkopere materialen zullen bij het gebruik ervan sneller achteruitgaan en hebben meer hygiënische zorg nodig, maar ze zijn flexibel en voelen meer aan als een echte penis.

Siliconen dildo’s bieden een zeer goede balans tussen duurzaamheid, hygiëne en prijs, en een ervaring die heel dicht in de buurt komt van die van conventionele seks met een mannelijk lid. Dit zijn de meest populaire en gangbare vandaag de dag. Als je er goed op past kan je dildo lang meegaan en kun je er veel plezier aan beleven.

De meer traditionele materialen, zoals metaal, glas en keramiek, zijn zeer duurzaam, hoewel de laatste twee kwetsbaarder zijn. Ze zijn zeer hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Ze voelen harder aan, maar het betekent niet dat ze minder prettig zijn.

Grootte

Ook de grootte is belangrijk bij de keuze van een dildo. Op de markt vind je kleine, middelgrote en grote dildo’s, sommige heel groot, gigantisch zelfs. En niet alleen in lengte, maar ook in dikte, in doorsnee. Het meest gangbare model kan tussen de 15 en 20 cm lang zijn en met een diameter van 3 tot 5 cm.

De kwestie van de grootte is natuurlijk zeer persoonlijk. Jij weet zelf waarschijnlijk het beste welke maat je het beste kunt kiezen. Als je van plan bent om ze te gebruiken voor anale seks en je hebt daar nog niet veel ervaring mee, is het altijd beter om te beginnen met een kleiner formaat.

Gebruik en stimulatie

Het gebruik en de stimulatie die je zoekt is heel belangrijk bij je keuze. Als je hem gaat gebruiken voor het verkennen van anale genoegens, je hem alleen vaginaal gaat gebruiken, of als je een specifiek punt wilt stimuleren, dan moet je je keuze hierop baseren. Als je de penetratie zonder handen wilt proberen, denk er dan aan om een dildo met zuignap aan de basis te kiezen.

Als je van plan bent om de dildo te kopen voor anaal gebruik, denk er dan altijd aan dat het een bredere basis heeft, dat hij een stop heeft om mogelijke problemen te voorkomen. Als je op zoek bent naar specifieke stimulatie van de G-spot, denk er dan aan om er een te kiezen met een gebogen vorm om er gemakkelijk bij te kunnen.

Als je tegelijkertijd de anus en de vagina wilt stimuleren, een dubbele penetratie, zijn daar speciale dubbele dildo’s voor, twee dildo’s naast elkaar. Er zijn ook dubbele dildo’s, zonder basis en met twee gelijke uiteinden die specifiek zijn om te delen, voor twee personen tegelijk.

En als de dildo voor een man is die wil experimenteren met de stimulatie van de prostaat, kies dan een specifiek model, met een gebogen vorm ontworpen om de mannelijke P-spot te stimuleren. Voor de praktijk van pegging, een seksuele handeling die inhoudt dat een vrouw de anus van de sekspartner penetreert met een een vastgebonden dildo of vibrator zijn er ook speciale modellen te koop.

Vorm en textuur

We kunnen ook een grote verscheidenheid aan vormen en texturen op de markt vinden. De vorm, de kromming van bepaalde dildo’s, is ontworpen om specifieke seksuele punten te bereiken, de G-plek bij de vrouw en de P-plek bij de man. Voor anaal gebruik zijn de modellen die een geribbelde textuur hebben, met uitsteeksels, ideaal om beetje bij beetje te dilateren.

De geribbelde texturen aan de buitenkant zullen helpen om meer erogene zones te stimuleren, bijvoorbeeld de zenuwuiteinden van de schaamlippen, en geven je nieuwe sensaties. Het is hetzelfde als bij geribbelde condooms. Natuurlijk is het allemaal een kwestie van smaak en experimenteren.

Budget

Dit criterium is uiteraard van belang bij alle producten, maar in het geval van de dildo’s kunnen we een aantal zeer voordelige producten vinden, die zeer interessant kunnen zijn om uit te proberen. Het gaat er in principe om een balans te vinden van de kwaliteit van het product en het budget dat je in je eigen genot wilt investeren.

Als het de eerste keer is dat je er een koopt, als je nog nooit een dildo gebruikt hebt, zijn de goedkopere een goede optie om te beginnen met experimenteren. De duurzaamheid zal veel korter zijn, maar jij bent natuurlijk de enige die weet wat je wel of niet kunt betalen. Sommige merken produceren handgemaakte dildo’s en op bestelling, waardoor ze exclusiever zijn en de prijs ervan hoger is.

Red lips girl

Dildo’s zijn verkrijgbaar in verschillende materialen.
(Bron: Subbotina: 25764246/ 123rf.com)

Ontwerp

De vormgeving van een dildo zal zeker geen invloed hebben op wat dit object je op seksueel vlak kan bieden, maar het is iets dat in aanmerking kan worden genomen. We kunnen dildo’s vinden die bedrukt zijn met beelden van historische of beroemde personages en stripfiguren. Sommige kunnen helpen de verbeelding te prikkelen.

Andere, die van klassieke materialen, zoals glas, metaal of steen, bieden een esthetiek die in sommige gevallen bijna decoratief is. De dildo’s zijn ontworpen voor seks, om de seksuele functie te stimuleren, maar als je het je kunt veroorloven, waarom zou je dan niet een beetje meer uitgeven omdat de dildo er zo mooi uit ziet?

Samenvatting

Een dildo is een seksuele aanvulling, een speeltje, dat de mensheid al sinds het begin der tijden vergezelt. Het is het erotische speelgoed bij uitstek. Het gebruik ervan is heel eenvoudig en, hoewel je misschien denkt dat ze vooral voor eenzame mensen zijn bedoeld, zijn er steeds meer koppels die ze gebruiken.

Hoewel de keuze uit zo’n verscheidenheid overweldigend kan zijn, gaat het er vooral om om te experimenteren met de vormen, maten en soorten stimulatie die ze kunnen bieden. Het is ongetwijfeld één van de meest aanbevolen speeltjes om het lustgevoel te stimuleren en nieuwe sensaties te ontdekken, zowel alleen als met z’n tweeën. Een goede manier om met seks te experimenteren.

Vond je ons artikel over dildo’s interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de ideale dildo kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Sakkmesterke: 93325541/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies