op de thuisbel te drukken
Laatst bijgewerkt: 22-09-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

27Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

81Verzamelde opmerkingen

Vandaag de dag kun je via de mobiele telefoon een videoconferentie houden met een familielid of vriend die in Australië woont. En toch komt het vaak voor dat je de deurbel niet kunt horen als de postbode je een aangetekende brief brengt. Of als de buurman van boven langskomt om de boor die je hem hebt geleend terug te brengen.

Hoewel dit nogal tegenstrijdig is, is het niet zo verwonderlijk, als je bedenkt dat er nog steeds veel huizen zijn die nog van die oude deurbellen hebben die je nauwelijks kunt horen. Of misschien doen ze het gewoon al een tijdje niet meer. Wat de reden ervan ook is, het feit is dat het een probleem is met een eenvoudige oplossing: het installeren van een digitale draadloze deurbel.
Belangrijk om te weten

 • Met draadloze deurbellen heb je niet alleen geen last van vervelende kabels, maar kun je ook kiezen tussen verschillende melodieën en je kunt zelfs meerdere ontvangers op verschillende plaatsen in het huis installeren.
 • Er zijn drie soorten draadloze deurbellen, afhankelijk van de manier waarop ze een bezoek aankondigen: met een geluidssignaal, een lichtsignaal of een trilsignaal.
 • Bij het kiezen van een draadloze deurbel moet je jezelf afvragen of je deze voor buiten- of binnengebruik wilt gebruiken. Ook of je de voorkeur geeft aan een deurbel met camera, met of zonder batterij, en welk bereik je nodig hebt.

Onze selectie: De beste draadloze deurbellen op de markt

Misschien heb je niet veel tijd om op het internet te zoeken naar de vele modellen draadloze deurbellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Daarom hebben we een complete en gevarieerde selectie samengesteld, inclusief de modellen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De beste draadloze deurbel met batterij

Deze draadloze deurbel van Tecknet wordt geleverd met 2 ontvangers, die in elk stopcontact gestopt kunnen worden. Je kunt de bel eenvoudig bevestigen met meegeleverde plakstrip of plug met schroeven. Je kunt kiezen uit 52 melodieën en het juiste volume.

Daarbij lichten de ontvangers op wanneer er aangebeld wordt, wat ideaal voor slechthorenden is. De deurbel set is verder volledig draadloos en dus zeer eenvoudig te plaatsten en heeft een bereik tot 300 meter.

De beste draadloze deurbel zonder batterij

De drukknop van deze draadloze deurbel van Bell4U wekt energie op tijdens het indrukken en de ontvangers kunnen in het stopcontact gestoken worden, waardoor je geen batterijen meer nodig hebt. Op de ontvangers zit tevens een LED-lichtje, die oplicht als er iemand aanbelt.

De deurbel is zeer eenvoudig te monteren met tape of schroeven, en is geheel waterdicht. Het bereik van de deurbel is ongeveer 50 meter. Je kunt kiezen uit 51 melodieën en 4 volumenstanden.

De beste draadloze videodeurbel

De draadloze videodeurbel van Eufy werkt op batterijen, en is daarom makkelijk zelf te installeren. Al je gegevens worden lokaal opgeslagen, wat betekent dat je nooit hoeft te betalen voor cloudopslag. Met de ingebouwde Sony 2K-sensor en professionele lens kan je alles bekijken met een perfecte resolutie.

De deurbel is voorzien van AI (Artificial Intelligence) om mensen te kunnen detecteren. Dankzij de 2-weg audio kun je met mensen praten die voor de deur staan.

De beste slimme draadloze deurbel

Met de Ring video deurbel kun je vanaf elke locatie zien, horen en praten met bezoekers. De deurbel werkt met Alexa, dus je kunt direct meldingen op je telefoon en tablet ontvangen, je kunt je bewegingsinstellingen aanpassen en je blijft op elke locatie verbonden met je huis of bedrijf.

Het beeld wordt weergegeven in een scherpe 1080p HD-video kwaliteit met tweerichtingsspraak. Via de Ring-app kun je je videodeurbell beheren en koppelen aan al je Ring-apparaten.

Shopgids: Alles wat je moet weten over draadloze deurbellen

Het is een goed idee dat je voordat je een draadloze deurbel koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

close-up jonge vrouw op bel te drukken

Draadloze deurbellen hebben meer voordelen dan het feit dat ze geen lastige kabels hebben.
(Bron: Auremar: 12647974/ 123rf.com)

Wat zijn draadloze deurbellen precies?

Draadloze deurbellen zijn digitale elektronische apparaten die meestal zijn aangesloten op één of meer ontvangers. De verbinding wordt gemaakt via een Wi-Fi-netwerk of radiofrequentie. Wanneer er op deze manier iemand op de bel drukt, wordt er een signaal naar de ontvangers gestuurd in de vorm van een melodietje, een lichtje of een trilling.

Waarom is het een goed idee om een draadloze deurbel kopen?

Het installeren van een draadloze deurbel is om vele redenen een heel goed idee. We hebben de belangrijkste hieronder opgesomd, voor het geval je nog twijfels hebt over het nut ervan.

 • Ze zijn niet duur.
 • Ze zijn eenvoudig te installeren.
 • Ze zijn compatibel met domoticazones.
 • Ze kunnen je meer veiligheid in huis geven.
 • Ze fuctioneren meestal heel goed.
 • Je kunt de melodie kiezen die je het leukst vindt en deze veranderen als je er genoeg van krijgt.

Is het moeilijk om een draadloze deurbel te installeren?

Het installeren van een draadloze deurbel is een heel eenvoudig klusje. In principe hoef je geen vakman in te huren om het te doen en kan je het vast zelf, al heb je twee linkerhanden. Sommige modellen worden geleverd met een tape, zodat je ze alleen maar aan de muur hoeft te plakken.
Anderen moeten gewoon aan de muur vastgeschroefd worden.

Daarna hoef je alleen nog maar de batterijen in de ontvanger te plaatsen of deze aan te sluiten op de stroomvoorziening in het (steeds meer gebruikte) geval van een plug-in ontvanger. In het algemeen is het gereedschap dat je nodig hebt een goede schroevendraaier, een hamer en een boormachine. En, natuurlijk, een beetje geduld.

deurbel

Draadloze deurbellen zijn er in drie soorten, afhankelijk van de manier waarop ze een bezoek aankondigen: met een geluidssignaal, een lichtsignaal of een trilsignaal.
(Bron: Kristensen: 8536299/ 123rf.com)

Waar kun je een draadloze deurbel nog meer voor gebruiken?

Draadloze deurbellen hebben meer functies dan de meest voor de hand liggende, en waarvoor ze zijn ontworpen. Omdat ze op elke locatie kunnen worden geplaatst, kunnen ze worden gebruikt als drukknop voor zieke of afhankelijke mensen, zodat ze hulp kunnen inroepen wanneer dat nodig is. Sommige bedrijven gebruiken de trillingsmodellen om hun werknemers meldingen te sturen.

Welke soorten draadloze deurbellen zijn er?

Draadloze deurbellen kunnen worden onderverdeeld in drie groepen. Aan de ene kant zijn er modellen die een geluidssignaal weergeven, aan de andere kant zijn er modellen met een lichtsignaal en ten slotte zijn er modellen die een trilling produceren. Sommige modellen combineren meerdere signalen. Hieronder vertellen we je wat meer over elk type.

 • Deurbel met geluidssignaal: Deze lijkt ongetwijfeld het meest op de traditionele deurbel. Normaal gesproken kun je kiezen tussen verschillende melodieën en het volume kan aangepast worden.
 • Deurbel met lichtsignaal: Ideaal voor plaatsen waar stilte essentieel is, zoals bibliotheken, studiecentra en dansscholen. Het is ook interessant voor ruimtes waar veel lawaai is of waar de muziek op een zeer hoog volume staat en waar je geen geluidssignaal zou horen.
 • Deurbellen met trilsignaal: Dit zijn de modellen die worden geleverd met mobiele ontvangers, die je in je zak kunt meenemen. Ze zijn vooral geschikt voor woningen, bedrijven of grote kantoren, waar de persoon of personen zich niet op een vaste locatie bevinden.

Wat zijn de voordelen van draadloze deurbellen?

Digitale draadloze deurbellen bieden een veelvoud aan voordelen, niet in de laatste plaats dat je verlost bent van die vervelende draden. We hebben er al een aantal laten zien, maar andere zullen je misschien verrassen. En natuurlijk is het niet eenvoudig om de nadelen ervan te vinden.

 • Je kunt de deurbel horen overgaan vanaf elke plek in het huis.
 • Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan melodieën. En als je er genoeg van krijgt, kun je een andere kiezen.
 • De installatie ervan is meestal zeer eenvoudig.
 • Je kunt de signaalontvanger in de kamer van je keuze installeren.
 • Het is mogelijk om verschillende ontvangers aan te sluiten op één enkele draadloze bel.
 • Je kan ermee opscheppen dat je de laatste technologische snufjes in huis hebt.
 • De prijs is vrij voordelig.
 • Het energieverbruik is heel laag.
 • Ze hebben meestal een groot bereik.
Ken RehbehnAnalist van CritComm Insights
“De draadloze technologie heeft een grote invloed op de kwaliteit van het leven in een land.”

Wat zijn slimme draadloze deurbellen?

Slimme draadloze deurbellen zijn een evolutie van draadloze deurbellen die het mogelijk maken om de bel aan te sluiten op andere apparaten zoals mobiele telefoons of tablets. Hierdoor kunnen ze video, audio en zelfs waarschuwingen versturen als ze een bewegingssensor hebben. Ze worden meestal geconfigureerd en beheerd via een applicatie.

Met deze apparaten kun je zien wie er voor je deur staat zonder op te staan van de bank en zelfs als je niet thuis bent. Zo kun je de bezoekers, de postbode of de bezorger overal bijstaan. Ze dragen ongetwijfeld bij aan een aanzienlijke verbetering van de veiligheid van je huis, kantoor of bedrijf.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een draadloze deurbel om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de deurbel die je nodig hebt:

Bereik

Normaal gesproken geven fabrikanten de informatie over het signaalbereik voor ideale omstandigheden in een open ruimte. Natuurlijk ontbreken deze omstandigheden in een huis, bedrijf of kantoor. Daarom is het handig dat je deze informatie als leidraad neemt. Het is echter gebruikelijk om modellen te vinden met een bereik tot 300 meter.

Draadloze deurbel hangen

Bij het kiezen van een draadloze deurbel moet je jezelf afvragen of je deze voor buiten- of binnengebruik wilt gebruiken.
(Bron: Klootwijk: 88309094/ 123rf.com)

Buiten- of binnengebruik

Als je de deurbel buiten gaat installeren, moet je ervoor zorgen dat deze is ontworpen om de gebruikelijke weersomstandigheden te weerstaan. Het is vooral belangrijk dat hij waterdicht is. Je kunt dit controleren met de IP-beschermingsgraad.

Deze heeft meestal twee cijfers.

Het eerste geeft bescherming tegen stof aan en het tweede beschrijft de bescherming tegen vloeistoffen, meestal water. Met een IP44- of IP55-beschermingsniveau heb je meestal genoeg. Op dezelfde manier moet je ook controleren welke temperatuurbereiken het apparaat kan weerstaan zonder er problemen mee te krijgen.

Melodieën en volume

Vandaag de dag kun je bij de meeste draadloze deurbelmodellen kiezen uit een grote verscheidenheid aan melodieën. Sommigen combineren zelfs het geluidssignaal van het deuntje met een lichtsignaal, in het geval dat er veel lawaai is, je naar muziek luistert op een zeer hoog volume of je een koptelefoon gebruikt.

Met de draadloze deurbellen kun je ook het volume instellen waarop de deuntjes te horen zijn. Het is heel gebruikelijk dat ze vier of vijf geluidsniveaus hebben. In die zin bieden fabrikanten meestal het bereik aan in decibel (dB), de eenheid voor het meten van de geluidsintensiteit.

Met of zonder camera

Sommige draadloze deurbellen hebben een ingebouwde videocamera die het videosignaal naar een deurbelontvanger of een ander apparaat, zoals een mobiele telefoon of tablet, stuurt. Dit soort bellen fungeren op de een of andere manier als een digitaal kijkglas. Op deze manier kun je ook de veiligheid van je huis verhogen.

Er zijn ook modellen met geïntegreerde microfoon. Een die zeer goede resultaten geeft is de Eufy die wordt geleverd met een camera met HD-resolutie die het signaal naar de mobiele telefoon stuurt. Als je echter op zoek bent naar een completer apparaat, is er niets beter dan de Ring Video Doorbell die zelfs een bewegingsdetector bevat.

Batterij

Het wordt steeds gebruikelijker om draadloze deurbellen te vinden die zonder batterijen werken. Dit is een geweldige optie, want als hij eenmaal is geïnstalleerd hoef je je nooit meer zorgen te maken over de deurbel. Om nog maar te zwijgen over het geld dat je ermee kunt besparen, wat natuurlijk ook nooit kwaad kan. Andere hebben een lithiumbatterij met maximaal twee jaar autonomie.

Daniel McGraneOntwerper van een intelligente deurbel
“De exponentiële groei van online bestellingen maakt deze technologie ook noodzakelijker dan ooit voor in huis.”

Samenvatting

Digitale draadloze deurbellen zijn een geweldige oplossing voor je huis. Ze bieden een groot aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende melodieën en de optie om het volume aan te passen. Daarnaast helpen de camera’s of bewegingssensoren de veiligheid van je huis, bedrijf of kantoor te verbeteren.

Tegenwoordig zijn er veel modellen met verschillende designs en functies. In deze omstandigheden is het niet altijd gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Daarom is het essentieel dat je rekening houdt met aankoopcriteria zoals het bereik, of het met een camera wordt geleverd of niet, of het geschikt is voor gebruik buitenshuis en of het al dan niet een batterij nodig heeft.

Vond je onze shopgids over draadloze deurbellen interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Nandeenopparit: 33367491/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies