Draadloze oplader iPhone
Laatst bijgewerkt: 28-08-2020

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

83Verzamelde opmerkingen

Draadloos opladen is een van de meest recente technologieën die opgenomen zijn in mobiele telefoons. Dankzij deze techniek kunnen we de batterij van onze telefoon op een gemakkelijke manier opladen, zonder het gedoe dat kabels met zich meebrengen. Ook is het een effectieve methode om te voorkomen dat de poorten van de telefoon beschadigd raken door continu inpluggen en uitpluggen.

Hoewel fabrikanten de mogelijkheid in hun telefoon stoppen, leveren zij niet de desbetreffende lader. Nu dat Apple haar project om een eigen Airpower -opladen aan de lucht- te creëren heeft stilgelegd vragen we ons af: welke alternatieven bestaan er in de markt? Hieronder vind je een selectie van elegant ontworpen draadloze opladers voor de iPhone voor zeer toegankelijke prijzen.
Belangrijk om te weten

 • Een draadloze oplader is de perfecte aanvulling op je iPhone als je dag wilt zeggen tegen kabels. Het is echter wel zo dat de oplaad-snelheid van een draadloze oplader over het algemeen trager is dan een traditionele oplader. De oplaad-snelheid hangt helemaal af van de telefoon en de oplader die je gebruikt.
 • Er bestaan verschillende soorten draadloze opladers voor de iPhone. Het grote verschil zit hem in het ontwerp. Ondanks dat opladers heel verschillend kunnen lijken, bestaan er in principe twee modellen, horizontaal en verticaal.
 • Je moet er uiteraard wel rekening mee houden dat – terwijl je telefoon zelf niet met een kabel verbonden is met de oplader – de oplader zelf wel verbonden moet zijn aan het elektriciteitsnet. Sommige producenten voegen geen stroomadapter bij in de verpakking van de mobiele telefoon, dus zul je deze apart moeten kopen.

Onze selectie: De beste draadloze opladers voor iPhone op de markt

Het is makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien in het grote aanbod van deze technologie. Om deze reden hebben we de vijf beste draadloze opladers voor de iPhone van dit jaar geselecteerd. Samen met een korte beschrijving van de producten, hopen we bepaalde twijfels over het draadloos opladen bij je weg te kunnen nemen.

De draadloze oplader voor iPhone met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Optimaal en veilig opladen. Met de PowerWave pad van Anker bespaar je tot 30 minuten oplaadtijd. Door de universele compatibiliteit werkt de oplader moeiteloos met iPhones en vele andere apparaten. De oplader biedt een goede beveiliging voor je apparaten.

Dit slanke ontwerp brengt veel laadvermogen over, zelfs door dikkere telefoons en hoesjes en ziet er mooi en verzorgd uit op je bureau. Anti-slip, waardoor jouw telefoon stevig ligt. Meer dan 30 miljoen gebruikers zijn tevreden over dit product. Voor deze vriendelijke prijs ontvang je dit uitstekend werkende product.

De beste draadloze oplader om je iPhone snel op te laden

De draadloze oplader van Belkin heeft een 3.0 Quickcharge wandadapter. Hiermee laad je je iPhone binnen no-time op. Let op: Deze oplader kan alleen worden gebruikt als de smartphone QI-technologie heeft. Het draadloze 10W-laadstation levert 10 watt, waardoor hij sneller oplaadt dan de standaard 5W-laders.

De 2 LED-lampjes geven de laadstatus of de aanwezigheid van vreemde objecten op het laadstation weer. Het apparaat is heel makkelijk aan te sluiten en direct te gebruiken.

De draadloze oplader voor iPhone met ons favoriete design

Deze SAMMIT draadloze oplader is een krachtige snellader voor Apple iPhone en Android. Met dit apparaat is je telefoon binnen no-time weer volledig opgeladen. De nieuwe technologie van SAMMIT zorgt ervoor dat je mobiel en lader niet heet zullen worden.

Dit is een aanrader voor gadgetfans. De lader ziet er cool uit met de groene en blauwe verlichting en lijkt een beetje op een UFO, waardoor het geen straf is om hem op je bureau te plaatsen.

De meest praktische draadloze oplader waarbij je iPhone rechtop staat

Dit draadloze docking station van Temium is geschikt voor o.a. Apple iPhone X/XS/XR/8. De oplader ziet er mooi strak uit en krast niet snel. Er zit bovendien een Fast Charge-functie op. Hiermee laadt je razendsnel je mobiel op.

Handig is dat je mobiel tijdens het laden rechtop staat, zodat je eenvoudig je binnenkomende meldingen kunt blijven bekijken. Je kunt er echter ook voor kiezen om je telefoon horizontaal op het station te plaatsen.

De perfecte draadloze oplader voor iPhone voor op kantoor

Als jullie op kantoor veel met iPhones werken, is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een set met opladers die je veel voordeel bieden voor een voordelige prijs. Deze set met LifeGoods opladers biedt een voordelige korting als je meerdere apparaten tegelijkertijd koopt.

Je kunt je smartphone rechtop plaatsen. Dat is handig als je het apparaat wilt blijven gebruiken tijdens het laden. Dankzij de handige LED-indicator zie je snel of je batterij al vol zit.

Shopgids: Alles wat je moet weten over een draadloze oplader iPhone

Het is heel normaal om te worstelen met kabels die continu in de knoop raken, breken en kwijtraken. Een draadloze oplader is de ideale oplossing voor dit dagelijkse probleem. Maar, voor alles, is het handig om bepaalde aspecten van deze draadloze opladers te begrijpen. Daarom hieronder de belangrijkste aspecten op een rij.

Draadloze oplader iPhone

De oplaad-snelheid hangt af van het vermogen en het model dat je kiest en van jouw telefoon.
(Bron: Wisanu Boonrawd: 47415684/ 123rf.com)

Wat is precies een draadloze oplader iPhone?

Een van de nieuwe mogelijkheden die Apple sinds een paar jaar op haar iPhone installeert is de mogelijkheid om draadloos op te laden. Deze technologie zorgt ervoor dat je je telefoon kunt opladen zonder deze via een kabel te verbinden met elektriciteit. Hiervoor moet je telefoon contact maken met het laadstation, dat op haar beurt weer verbonden is met stroom.

We zijn nog altijd verwijdert van het moment dat onze telefoons opladen, zodra we een ruimte in stappen. Maar dankzij draadloze opladers kunnen we onze telefoon simpelweg opladen door het op een matje of standaard te plaatsen.

Je kunt de poorten van je telefoon sparen en het gedoe met kabels vergeten door deze eenvoudige en comfortabele manier van opladen.

Hoe werkt draadloos opladen?

Op het eerste gezicht kan het magie lijken, maar draadloos opladen is het tegenovergestelde. Een draadloze oplader bestaat uit een element dat een elektromagnetisch veld creëert en daardoor energie produceert. Aan de andere kant is daar het apparaat -de telefoon- dat je wilt opladen. Deze is in staat om de energie op te pikken uit het elektromagnetisch veld.

Draadloos opladen kan via de inductiespoelen op beide apparaten. Sommige opladers bevatten zelfs meerdere geleidende spoelen. Het oplaadstation genereert een elektromagnetisch veld met de stroom die het krijgt uit het stopcontact. Dit veld blijft bestaan in afwachting van het contact met een inductiespoel van een ander apparaat, jouw iPhone bijvoorbeeld.

Arthur C. ClarkeSchrijver
“Als een technologie maar voldoende geavanceerd is, dan staat het gelijk aan magie.”

Zodra de inductiespoel van de oplader de spoel van de telefoon detecteert, dan begint de energieoverdracht, zonder dat er een kabel is die beide apparaten verbindt. Dit wordt bereikt door een knipperend signaal dat de apparaten uitzenden in afwachting van een ander compatibel apparaat. Anders gezegd, de oplader en de telefoon zijn latent actief, waardoor zij direct kunnen beginnen met laden.

Wat is de Qi-technologie op mijn draadloze oplader iPhone?

Qi is de universeel gebruikte naam voor een draadloze energie. Ontwikkeld door het zogenaamde Wireless Power Consortium, kreeg Qi een enorme impuls toen de belangrijkste merken hiervoor kozen. We hebben het dan over Samsung, LG, Lenovo en in het bijzonder Apple, omdat zij de trends aanvoeren.

Het is noodzakelijk dat een oplader een Qi-certificaat heeft, wil het compatibel zijn met de iPhone X en iPhone 8. Andere standaarden zijn PMA, Cota en WattUp, maar deze zijn minder wijds verspreid. Qi is de meest ontwikkelde technologie in de markt en het meest efficiënt en gebruikt.

Wat kan ik doen als mijn telefoon geen Qi bevat?

Als je een relatief nieuwe telefoon hebt, dan bevat deze waarschijnlijk Qi technologie. Om dit te controleren hoef je alleen maar naar de fabrieksspecificaties te kijken. Maar, het kan natuurlijk gebeuren dat jouw telefoon deze technologie mist. Wees niet teleurgesteld, want er is een oplossing voor.

Het enige dat je nodig hebt is een Qi ontvanger die compatibel is met jouw mobiele telefoon. Er zijn veel verschillende ontwerpen en prijzen in de markt beschikbaar. Zo kun je alsnog genieten van het gemak van het draadloos opladen. Normaalgesproken gaat het om een apparaatje dat je tussen het apparaat en de behuizing plaatst.

Draadloze oplader iPhone

Er bestaan modellen draadloze opladers die tevens functioneren als bureaulamp of tafelklok.
(Bron: Jevanto: 81158512/ 123rf.com)

Hoe snel kan ik opladen met een draadloze oplader iPhone?

Hoewel draadloos opladen veel comfortabeler is, werkt dit helaas nog altijd trager dan opladen door middel van een kabel. Ten minste, tot nu toe. Maar zo snel als de techniek zich ontwikkelt, is het moeilijk te voorspellen wat er in de komende jaren gaat gebeuren. We zullen ons vandaag de dag moeten neerleggen bij de snelheden die de verschillende fabrikanten ons bieden.

Hoe dan ook, de oplaad-snelheid hangt af van jouw telefoon en de draadloze oplader, en van het vermogen dat deze kunnen leveren. De standaard is ongeveer 5 watt voor een normale snelheid. Sommige opladers bereiken hogere laadsnelheden voor de iPhone met een vermogen van ongeveer 7.5 watt. Maar, deze opladers bereiken nog niet de snelheden met een vermogen van 9 of 10 watt voor andere telefoonmerken.

Oplaad-snelheden voor de iPhone 8 of later:

Draadloos Bekabeld
27% in 30 minuten met 7.5 W. 50% in 30 minuten middels snelladen.
20% in 30 minuten met 5 watt. 21% in 30 minuten middels standaard laden.

Welke voordelen en nadelen heeft een draadloze oplader iPhone?

Het belangrijkste voordeel van dit type oplader is de mogelijkheid om de mobiele telefoon op te laden zonder continu verbonden te zijn met een kabel. Dit verlengt de levensduur van de laadpoort en voorkomt het veel voorkomende in de knoop raken van kabels. Helaas zijn er niet alleen voordelen. In de tabel hieronder leggen we het je simpel en duidelijk uit.

Voordelen
 • Voorkomt dat je de telefoon iedere keer moet verbinden om te laden
 • Voorkomt het gedoe met kabels
 • Verlengt de levensduur van de laadpoort
 • Praktisch
 • Comfortabel
 • Laadt telefoons met verschillende stekkers
Nadelen
 • Laadt langzamer
 • De telefoon moet contact maken met de basis
 • Sommige fabrikanten leveren de adapter niet mee

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In tegenstelling tot traditionele opladers, valt er veel te kiezen als het gaat om draadloze opladers. Als je erover denkt om er een te kopen, dan is het handig om alvast rekening te houden met een paar bepalende factoren. Dit zal je helpen om de juiste lader voor jouw behoeften te kiezen. We hopen dat dit onderdeel je zal helpen om de juiste beslissing te maken.

Ontwerp

Het belangrijkste verschil in het ontwerp van draadloze opladers is de horizontale of verticale positie. Dit zal een van de eerste beslissingen zijn die je neemt. Met verticale laders kun je video’s en documenten gewoon blijven bekijken. Ook kun je dit ontwerp gebruiken als een standaard, ook al is opladen niet nodig.

Binnen de horizontale opladers bestaan er diverse vormen, vooral rond en vierkant. Er bestaan zeer interessante en elegante ontwerpen, van verschillende materialen. Zelfs van hout. Sommige merken gaan nog een stap verder bij het ontwerp van hun draadloze opladers. Dan functioneert deze bijvoorbeeld ook als bureaulamp of tafelklok.

Godfrey ReggioFilmmaker
“We gebruiken technologie niet alleen, we leven met de technologie.”

LED licht

LED licht (waarbij de afkorting LED staat voor light-emiting diode) is een van de meest door gebruikers becommentarieerde en bekritiseerde elementen van opladers. Sommige gebruikers klagen erover dat hun oplader zoveel licht geeft dat het hen uit de slaap houdt, iets waar je echt last van kunt hebben. Andere gebruikers zeggen juist dat ze door LED licht willen kunnen zien of hun mobiel goed oplaadt.

Let hierop als je een draadloze oplader overweegt te kopen. Weten of je telefoon oplaadt of problemen ondervindt kan de doorslag geven bij je beslissing. Maar, maak je geen zorgen. Er bestaat een grote variëteit aan draadloze opladers in de markt, zodat er voor elk wat wils is. Ook voor jou.

Oplaad-snelheid

De snelheid waarmee een lader oplaadt kan een lastig punt zijn. Hoewel draadloos opladen nog niet de laadsnelheden bereikt van bekabeld opladen, wil dat nog niet zeggen dat het een onbelangrijke factor is. Afhankelijk van het vermogen van de oplader en het model van jouw telefoon zal de oplaad-snelheid hoger of lager zijn. En dit kan precies het verschil maken op het moment dat je er een kiest.

De standaard laadtijd en tevens de langzaamste is compatibel met alle mobiele telefoons met Qi technologie. Een aantal modellen laders en telefoons bieden in combinatie echter een veel hogere oplaad-snelheid. Modellen iPhone laden tot een vermogen van 7.5 watt, iets sneller dan de standaard oplaad-snelheid. De telefoon zo snel mogelijk opladen is heel belangrijk voor veel gebruikers.

Formaat

Het formaat kan een basisfactor zijn wanneer je nadenkt over het plaatsen van je draadloze oplader. Wil je hem op je nachtkastje, op je bureau of juist in de woonkamer? Dan is het handig om even stil te staan bij het formaat van je draadloze oplader. Tegenwoordig bestaan er draadloze opladers in mini-formaat, maar ook opladers die meer ruimte in beslag nemen.

Het is ook handig om even stil te staan bij de vraag of je de oplader op een plek wilt gebruiken, of dat je hem wilt meenemen op reis. Voor deze laatste gebruikers is het fijn om te weten dat er dunne, lichtgewicht opladers bestaan. Het is nergens meer voor nodig om overal kabels mee naartoe te slepen.

Wees je ervan bewust dat als je mobiele telefoon warm wordt, het laden automatisch kan stoppen om veiligheidsredenen. Het laden zal dan opnieuw beginnen op het moment dat jouw telefoon weer een normale temperatuur heeft bereikt.

Budget

Vandaag de dag is het mogelijk om een draadloze oplader te gebruiken, zonder dat je daarvoor diep in de buidel moet tasten. Hoewel er ook modellen bestaan die duurder zijn, laten deze geen opvallende prestaties zien ten opzichte van goedkopere modellen. Hoeveel je besteedt aan een oplader is iets persoonlijks. Doe wat binnen jouw mogelijkheden ligt.

Tegenwoordig bestaan er veel laaggeprijsde opladers die vele tevreden gebruikers hebben. Je kunt ze delen, en er soms zelfs meerdere apparaten tegelijkertijd mee opladen. Het gaat erom dat je een draadloze oplader vindt, die past bij wat jij nodig hebt en bij jouw budget.

Samenvatting

Veel mobiele telefoongebruikers zaten erop te wachten: de mogelijkheid om draadloos te kunnen opladen. Naast dat het comfortabeler is, verlengt het de levensduur van je laadpoort. Ook stelt een draadloze oplader je in staat om verschillende telefoons op te laden, zonder dat je voor iedere telefoon de juiste kabel moet hebben.

Het opladen van onze mobiele telefoon is iets dat we elke dag doen. Het is zeldzaam wanneer een telefoon het langer dan 24 uur volhoudt, zonder opladen. Een draadloze oplader is dan ook heel praktisch. Als jouw telefoon over deze technologie beschikt, dan is het waarschijnlijk dat je kabels voorgoed gedag wilt zeggen.

Als je deze gids bruikbaar vond, twijfel dan niet langer en laat je mening hieronder achter. Deel dit artikel ook met jouw vrienden via sociale media, om hen te helpen kiezen.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Sashkin7: 64347967/ 123rf.com)

Recensies