Laatst bijgewerkt: 25-02-2020

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

24Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

84Verzamelde opmerkingen

Draadloze opladers zijn populair en lijken de nieuwste must-have te zijn voor iedereen die een moderne smartphone heeft en van gadgets houdt. Draadloze opladers zijn handig, want hiermee heb je geen kabel meer nodig die in de knoop kan raken of kapot kan gaan. Als je op zoek bent naar een draadloze oplader voor je Samsung mobiel, raden we je aan om dit artikel te lezen en alles te weten te komen over dit handige apparaat. Zo zul je nog meer uit je mobiel halen!

De grootste angst die veel smartphone-gebruikers hebben, is een lege batterij. Samsung en soortgelijke merken weten dit ook en bieden daarom aantrekkelijke opties aan om mobiele telefoons steeds weer op een innovatievere, snellere en efficiëntere manier op te laden. Nieuwsgierig geworden hoe draadloze opladers werken? Lees snel verder en ontdek de wereld van deze handige gadgets.
Belangrijk om te weten

 • Tegenwoordig is het mogelijk om de batterij van je Samsung-telefoon op te laden door deze op een draadloze oplader te laten rusten, ook wel een oplaadbasis of dock genoemd. Omdat Samsung-telefoons met Android werken, hoef je niet per sé oplader van het Samsung-merk zelf te kopen. Je kunt iedere oplader gebruiken die smartphones met het Android-besturingssysteem ondersteunt.
 • Strikt genomen gebruik je ook met een draadloos oplaadsysteem nog steeds een kabel. Het verschil met traditionele opladers is dat in dit geval de kabel is aangesloten op de basis van de draadloze oplader voor Samsung, en niet op de mobiele telefoon zelf. Zodra de smartphone contact maakt met de houder start deze direct met laden.
 • Om er zeker van te zijn dat je Samsung-telefoon of een andere met Android bediende telefoon compatibel is met een draadloze oplader, moet deze een Qi-standaard (inductie-elektriciteit) hebben. Dit is de meest voorkomende technologie voor het draadloos opladen van smartphones.

Onze selectie: De beste draadloze opladers voor Samsungs op de markt

Draadloze opladers zijn handige tools om de batterij van je Samsung-mobiel mee op te laden. Maar zoals gebruikelijk in de technologische wereld, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende modellen die er verkrijgbaar zijn. Alleen op die manier lukt het om het apparaat te kiezen dat het beste bij je smartphone past. Er zijn veel verschillende ontwerpen en toegevoegde functionaliteiten verkrijgbaar. Om je keuze makkelijker te maken, vind je hieronder een selectie van de 5 beste modellen op de Nederlandse markt.

1e plaats: Anker PowerWave

De prijs-kwaliteitverhouding van de draadloze oplader van Anker is fantastisch. Daarom vind je op de eerste plaats van onze rankinglijst de snelle en gebruikersvriendelijke Anker PLUS oplader. De geavanceerde chipset garandeert een snelheid van 10 W voor de Samsung Galaxy modellen. Het TPU-materiaal zorgt voor een stevige grip.

Het slanke ontwerp ziet er stijlvol uit en past perfect op ieder bureau en in elk kantoor. De PowerWave laadt gemakkelijk op en beschermt tegelijkertijd het hoesje van je telefoon. Naast het oplaadstation krijg je een micro USB-kabel van 90 cm. Deze oplader is speciaal ontworpen voor Samsung. De PowerWave Pad biedt de snelst mogelijke lading voor de nieuwste Samsung-modellen. Het apparaat laadt gemiddeld 30 minuten sneller op dan standaard draadloze opladers.

2e plaats: Samsung EP-NG930

Natuurlijk kunnen de draadloze oplader van het merk Samsung zelf niet in onze rankinglijst ontbreken. Op de tweede plaats vind je de Samsung EP-NG930 oplader. Hoewel er veel modellen op de markt verkrijgbaar zijn van andere merken, is de kwaliteit van de Samsung-modellen nog steeds (bijna) onverslaanbaar. De draadloze oplader heeft een chique ontwerp en past mooi thuis binnen ieder soort interieur.

Je kunt je smartphone zowel staand als liggend op het station plaatsen, afhankelijk van wat je zelf het handigst vindt. De LED-indicator houdt je op de hoogte over de laadstatus van de batterij. Met de inductieve snellaadfunctie kun je je smartphone gemakkelijk in een korte tijd opladen. Let op: Het laadstation komt niet met stroomvoorziening. Gebruik alleen door Samsung goedgekeurde opladers (5V / 2A, 5.3V / 2A en 9V / 1.67A).

3e plaats: Samsung EP-N5100B

Ook het EP-N5100B model van Samsung valt zeer in de smaak bij smartphone-gebruikers. Het laadstation met snellaadfunctie heeft een chique en minimalistisch ontwerp. Dankzij de snellaadfunctie kun je telefoons als de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus in een korte tijd opladen. Dankzij het slimme laadstation kun je de telefoon zowel staand als liggend plaatsen.

Je kunt het apparaat gewoon blijven gebruiken tijdens het laadproces om bijvoorbeeld video’s te bekijken of meldingen te controleren. Het inductieve snellaadstation heeft een hoog gebruiksgemak en combineert comfort met een tijdloos ontwerp. De draadloze oplader is compatibel met Qi. Dit apparaat staat altijd voor jou en je vrienden klaar. Een musthave voor de echte Samsung-fan!

4e plaats: Belkin BOOST UP

De Belkin BOOST↑UP 2019 draadloze oplader is nog sneller dan zijn voorganger. Door de meegeleverde 3.0 Quickcharge wandlader met kabel laad jouw smartphone nu nog sneller draadloos op. De snelst mogelijke laadoplossing voor apparaten met Qi-ondersteuning is nu beschikbaar.

Het BOOST↑UP Bold draadloze 10W-laadstation (2019) levert 10 watt, waardoor hij sneller oplaadt dan standaard 5W-laders. Hij is geschikt voor iPhones vanaf serie 8 en nieuwer, maar ook de nieuwste smartphones van Samsung, Huawei, Nokia, LG, Sony en andere apparaten met Qi-ondersteuning.

5e plaats: LifeGoods Draadloze Qi Snellader

Dankzij de draadloze Qi snellaad technologie laadt je telefoon tot wel 1.4 keer sneller op bij geschikte toestellen! De LifeGoods draadloze oplader is geschikt voor verschillende toestellen van onder andere Apple en Samsung. Opladen is eenvoudiger en sneller dan ooit! Leg je telefoon op de lader en je toestel zal direct beginnen met opladen.

Dankzij de handige LED-indicator zie je snel of je batterij al vol zit. Overigens kun je je telefoon gewoon blijven gebruiken tijdens het laden! De lader beschikt over een ingebouwde “smart” chip welke, samen met het hitte isolatie materiaal van de lader, bescherming biedt tegen overhitting en overladen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over draadloze opladers voor Samsung

De angst van iedere smartphone-eigenaar is om met een lege batterij rond te lopen. Met een draadloze oplader voor Samsung wordt dit risico een stukje kleiner. Opladen is makkelijker dan ooit! Met het aanbod aan verschillende ontwerpen en functionaliteiten die er op de Nederlandse markt zijn, zijn er belangrijke criteria die we niet over het hoofd mogen zien bij de aanschaf van een draadloze oplader. Het belangrijkste is dat je controleert of je mobiel compatibel is met de oplader. Deze shopgids is speciaal ontwikkeld om je te helpen om dit en meer te weten te komen over draadloze Samsung-opladers.

We raden je aan om een draadloze oplader te zoeken die een laadsnelheid van tenminste 7,5 watt heeft.
(Bron: Jakkapan Jabjainai: 36648388/ 123rf.com)

Wat zijn draadloze opladers voor Samsungs precies?

Draadloze opladers voor Samsungs, ook wel draadloze oplaadstations of docks genoemd, zijn apparaten waarmee je de batterijen van je Samsung-telefoon kunt opladen. In tegenstelling tot traditionele opladers is het met een draadloze oplader niet nodig om de mobiele telefoon via een kabel op de oplader aan te sluiten. Je hoeft de mobiel alleen nog maar op het station te leggen.

De draadloze opladers voor Samsungs hebben over het algemeen een eenvoudig ontwerp. Meestal bestaat het apparaat uit een platte basis waar je je mobiel gemakkelijk en comfortabel op kunt neerleggen. Met een wireless oplader ben je niet langer afhankelijk van een kabel om je telefoon op te laden. Het simpele contact tussen de smartphone en de draadloze oplader zorgt ervoor dat de batterij volledig wordt opgeladen.

Heb je met een draadloze oplader voor Samsung helemaal geen kabels meer nodig?

Dat is niet helemaal het geval. Hoewel er geen kabels nodig zijn om de mobiele telefoon met de draadloze oplader te verbinden, hebben de oplaadstations wel een bekabelde verbinding met de elektrische stroom nodig om te kunnen werken. Daarom vermijden sommige fabrikanten liever de termen “draadloos opladen”. In plaats daarvan gebruiken zij woorden als “inductief opladen”, wat dichter bij de realiteit ligt.

Emily PriceTech journaliste

“Niet alle smartphones zijn compatibel met draadloze oplaadsystemen, het belangrijkste is daarom om te controleren of de onze dat wel is, voordat we de eerste de beste oplader kopen die we zien.”

Hoe werkt een draadloze oplader voor Samsung precies?

De werking van een draadloze oplader is relatief eenvoudig. Het draadloze oplaadstation heeft een inductiespoel die een elektromagnetisch veld creëert. Onze mobiele telefoon, die ook een inductiespoel heeft, ontvangt de energie van het elektromagnetische veld en zet deze om in een elektrische stroom om zo de batterij op te laden. We hebben het dus eigenlijk over een magnetisch inductieproces.

Zoals je eerder in deze shopgids kon lezen, moet het laadstation via een kabel op de elektriciteit worden aangesloten. Draadloze opladers zijn daarom eigenlijk niet helemaal draadloos. Het laadstation heeft elektrische stroom nodig om energie over te dragen via de inductiespoel, die vervolgens door de mobiele telefoon wordt gebruikt zodra deze in contact komt met het station.

Hoe weet ik of mijn mobiel compatibel is met een draadloze oplader?

Om er zeker van te zijn dat onze telefoon compatibel is met een draadloze oplader, moeten we controleren of beide apparaten de Qi standaard (inductie-elektriciteit) gebruiken. De Qi standaard is een elektromagnetisch inductie-elektriciteitstransmissiesysteem dat werkt op afstanden tot 40 millimeter.

Het is erg belangrijk dat de stroomadapter die je gebruikt, het laadvermogen kan leveren dat je zoekt.
(Bron: Vudhikul Ocharoen: 114579036/ 123rf.com)

Als je een nieuwe Samsung hebt, zal deze vast en zeker de Qi-technologie hebben. Om hier helemaal zeker van te zijn, hoef je alleen maar te controleren of ergens op de verpakking wordt aangegeven of de mobiele telefoon over de Qi technologie beschikt. Als het goed is vind je in de specificaties van het apparaat of je de mobiel draadloos kunt opladen.

Je kunt dus een draadloze oplader met Qi kopen om de batterij op te laden van elke mobiele telefoon die compatibel is met deze technologie. Momenteel is Qi de meest gebruikte, ontwikkelde en efficiënte manier voor het draadloos opladen van smartphones. Ook grote merken als Apple en Samsung kiezen allemaal voor deze technologie. De onderstaande tabel geeft enkele voorbeelden weer:

Merk Modellen met Qi-standaard voor draadloos opladen
Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone Xr, iPhone Xs, iPhone Xs Max
Samsung Galaxy S9, S9 Plus, Note8, S8, S8 Plus, S7 Edge, S6 Edge Plus, Note5, S6 en S6 Edge, Note9, Galaxy S10
Google Nexus 4, 5, 6, 7
LG LG Lucid 1 en 2, G6 en G6 Plus
Motorola Droid Max, Droid Mini, Droid Turbo, G6 en G6 Plus en het Moto Z-assortiment
Xiaomi Mi Mix 2s

Kan ik alleen Samsung-modellen opladen met een draadloze oplader voor Samsung?

Zoals je eerder in deze shopgids kon lezen, is het draadloos opladen geen technologie die is uitgevonden door een enkele fabrikant of voor een enkel mobiel merk. Dit betekent dat als je een Samsung-smartphone hebt, je dus ook niet specifiek een draadloze oplader van Samsung nodig hebt. Hetzelfde geldt andersom, met een Samsung oplader kun je ook andere mobiele telefoons opladen. Controleer wel altijd op de verpakking of jouw mobiel compatibel is met de oplader, niet alle opladers zijn compatibel met iedere telefoon!

Hoe laad ik mijn mobiel op met een draadloze oplader voor Samsung?

Het opladen van een telefoon is makkelijker dan ooit met een draadloze oplader. Om de mobiele batterij op te laden, plaats je de telefoon enkel en alleen op het oplaadstation. Afhankelijk van het model moet je de mobiel verticaal of horizontaal plaatsen. Over het algemeen hebben de opladers LED-verlichting die aangeeft of de mobiele telefoon correct oplaadt en wat de status van het oplaadproces is.

Wat zijn de voordelen van een draadloze oplader voor Samsung?

Hoewel een draadloze oplader eigenlijk niet helemaal draadloos is, heeft dit type lader een aantal zeer grote voordelen voor het dagelijkse gebruik van onze mobiele telefoons. In de onderstaande tabel vind je een handig overzicht van de belangrijkste voordelen van draadloze opladers ten opzichte van de traditionele opladers.

Voordelen
 • Je plaatst de mobiel eenvoudiger dan ooit op de oplader en je haalt hem er net zo makkelijk weer af
 • Er kan geen slijtage ontstaan aan de kabel of aan de connectoren van de mobiele telefoon
 • De Qi technologie is erg geadvenceerd
 • Je hoeft geen rekening te houden met kabels
Nadelen
 • De laadsnelheid is niet altijd de beste
 • Soms zijn ze duurder dan traditionele laders
 • Met sommige modellen is het onmogelijk om de mobiele telefoon te gebruiken tijdens het opladen

Aan welke vereisten moet een goede draadloze oplader voor Samsung voldoen?

Hoewel een draadloze oplader voor Samsung veel voordelen heeft, is vooral de laadsnelheid een criterium waar we rekening mee moeten houden. De Qi standaard ondersteunt snelheden tot 15 Watt. Vaker vinden we laders van 5 of 7.5 Watt. Met deze waarden kan het lang duren om je mobiel op te laden.

Als we op zoek zijn naar een draadloze oplader die voor een lange tijd mee gaat, is het het beste om voor een oplader te kiezen die een oplaadsnelheid tot 15 Watt biedt. Voor minder dan 7,5 Watt is het de aankoop bijna niet waard. Bovendien is het essentieel dat de stroomadapter die je gebruikt in staat is om hetzelfde laadvermogen te leveren, anders zal de lader uiteindelijk nooit de juiste snelheid bereiken.

Kan ik de batterij van mijn mobiele telefoon beschadigen als ik een draadloze oplader voor mijn Samsung gebruik?

Als je mobiel compatibel is met de oplader, kan dit op geen enkele manier. Onderzoekers hebben al honderden draadloze opladers bestudeerd en hebben aangetoond dat deze niet schadelijk zijn voor de batterijen van mobiele telefoons. Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de Qi-standaard, die ervoor zorgen dat het laden automatisch stopt als de smartphone 100% batterij bereikt, is er geen enkel probleem als de mobiele telefoon enige tijd op de oplader blijft liggen.

Veel van de draadloze opladers hebben zelfs moderne beveiligingssystemen die speciaal zijn ontworpen om oververhitting van de batterij te voorkomen, een vrij veel voorkomend probleem bij mobiele telefoons. Dankzij dit soort systemen zal je mobiele telefoon niet oververhit raken tijdens of na het opladen.

Is een powerbank hetzelfde als een draadloze oplader voor Samsung?

Hoewel de 2 apparaten een vergelijkbaar doel hebben, zijn ze niet hetzelfde. Een powerbank is een compact en draagbaar apparaat dat via een kabel op je mobiel wordt aangesloten en de batterij oplaadt zonder op het stopcontact aangesloten te zijn. De voorwaarde om goed te kunnen werken is dat de powerbank voldoende is opgeladen. Het verschil met een draadloze oplader is dat een powerbank een kabel nodig heeft om je mobiel op te kunnen laden.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een draadloze oplader wilt kopen, zijn er belangrijke aankoopcriteria die je niet moet verwaarlozen, zoals de laadsnelheid en de compatibiliteit met de Qi-standaard van het model. Om je aankoop te vergemakkelijken, hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria. Op deze manier hopen we je te helpen om de draadloze oplader te vinden die het beste bij jou en je Samsung past:

 • Laadsnelheid
 • Qi standaard
 • LED-verlichting
 • Antislip ontwerp
 • Beveiligingssysteem tegen oververhitting

Laadsnelheid

In tijden waarin we onze mobiele telefoon praktisch als laptop gebruiken, kunnen we het ons niet veroorloven om te lange oplaadtijden te hebben. Om niet te lang te hoeven wachten, raden we je aan om een draadloze oplader voor Samsung te kiezen die een laadsnelheid van tenminste 7,5 Watt biedt.

Het laadstation van een draadloze oplader moet via een kabel met het stroomnet zijn verbonden.
(Bron: Daniel Jedzura: 63663587/ 123rf.com)

Qi standaard

Met een draadloze oplader laad je jouw smartphone via een Qi standaard op. Er bestaan echter ook nog andere technologieën voor draadloos opladen. Deze normen worden minder gebruikt en zijn over het algemeen minder efficiënt dan de Qi standaard. Omdat Qi op dit moment niet alleen de meest ontwikkelde, maar ook de meest efficiënte soort is, raden we je aan om van tevoren te controleren of de draadloze oplader voor Samsung deze technologie heeft. Vergeet ook niet te checken of je mobiel zelf ook de Qi standaard heeft.

LED-verlichting

Net zo belangrijk als een hoge laadsnelheid en de Qi standaard, is de optie om de status van het oplaadproces in de gaten te kunnen houden. Een LED-lampje dat het oplaadpercentage van onze mobiel aangeeft, is dan erg handig. Vergeet tegelijkertijd ook niet om erop te letten dat het licht van de draadloze oplader voor Samsung niet te fel is. Dit geldt met name als je je telefoon tijdens het slapen wilt opladen.

Antislip ontwerp

Een oplaadstation plaats je meestal op plekken of in kamers waar je veel tijd doorbrengt. De kans dat je het station daarom per ongeluk aantikt of omduwt is vrij groot. Als je draadloze oplader voor je Samsung-smartphone een antislip ontwerp heeft, voorkom je dat je het apparaat makkelijk laat vallen of weg laat glijden. Op die manier voorkom je mogelijke ongevallen die schade kunnen veroorzaken, zowel aan het station als aan je mobiele telefoon.

Enzo NjooHardware Manager bij Indiegogo

“Hoewel de duurzaamheid en de prijs belangrijke aspecten zijn, is bij de aanschaf van een draadloze oplader niets zo fundamenteel als de laadsnelheid en energiezuinigheid ervan.”

Beveiligingssysteem tegen oververhitting

Een probleem dat relatief veel voorkomt bij mobiele telefoons, wat het resultaat is van het continue gebruik ervan, is de oververhitting van de batterij. Oververhitting kan in de loop van de tijd de werking van een mobiel sterk beïnvloeden. Er zijn draadloze opladers voor Samsung die ingebouwde beveiligingssystemen hebben. Controleer goed of het model dat je wilt kopen hierover beschikt, voordat je het koopt.

Samenvatting

De draadloze opladers voor Samsung zijn een enorme vooruitgang in de wereld van de mobiele technologie. Ze besparen ons tijd en bieden ons comfort bij het opladen van de batterij van onze smartphones. Hoewel ze eigenlijk niet volledig vrij zijn van kabels, hebben ze veel voordelen ten opzichte van traditionele opladers. Zo laad je je smartphone makkelijker op dan ooit, zonder lastige kabels te gebruiken, door je mobiel alleen maar op het station te leggen.

Het belangrijkste aankoopcriterium is dat de draadloze oplader een Qi standaard heeft. Qi is de meest ontwikkelde technologie voor het draadloos opladen van mobiele telefoons. Vergeet niet om ook te controleren of je mobiele telefoon zelf deze technologie ondersteunt. Het is niet nodig om een draadloze oplader van hetzelfde merk als je mobiele telefoon te kopen. Wel raden we je aan om altijd op de verpakking te controleren of je mobiel compatibel is met het apparaat.

Als je onze shopgids interessant vond, nodigen we je uit om het op social media delen zodat je vrienden en familie ook alles te weten komen over draadloze opladers voor Samsung. Je kunt hieronder ook een reactie achterlaten, we helpen je graag verder.

(Bron van de header afbeelding: Daniel Jędzura: 63663587/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Ik ben gespecialiseerd in vertaling en filologie, werk in tekstredactie en journalistiek, en ben al tien jaar werkzaam op het gebied van communicatie. Zowel in de uitgeversbranche als in de academische wereld werk ik graag aan de kwaliteit van de Nederlandse taal en aan de correcte overdracht van nauwkeurige, gedetailleerde en leesvriendelijke informatie.