Portable metal air compressor pump for car wheels, driver equipment
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

25Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Een draagbare compressor is een ideaal instrument voor iedere lange autoreis. Autobanden verliezen namelijk spanning, naarmate je meer kilometers maakt. Ook kan je een lekke band krijgen of kunnen de banden lucht verliezen als je je offroad begeeft. Als je op deze momenten over de juiste gereedschappen beschikt, dan is er niks aan de hand. Je bent dan snel weer onderweg.

Om veilig en zuinig te rijden, moet je de banden van jouw vervoersmiddelen in topconditie houden. Je controleert of de band op spanning is en of het profiel nog de juiste diepte heeft. Het kiezen van een draagbare compressor kan best lastig zijn door het grote aanbod. Om je te helpen kiezen, hebben we dit artikel voor je samengesteld met de nodige tips.
Belangrijk om te weten

 • Draagbare compressors zijn bedacht om mee te gaan in de kofferbak van de auto. Er zijn zelfs modellen op de markt, die in het handschoenenkastje passen.
 • Een draagbare compressor biedt doorgaans een luchtdruk van 5 bar. Voldoende voor iedere doorsnee autoband. Echter, niet altijd voldoende voor grotere banden, zoals van een SUV.
 • Sommige compressors werken op de aansteker in de auto, anderen hebben een stekker voor het stopcontact. Moderne draagbare compressors beschikken over een Lithium batterij.

Onze selectie: De beste draagbare compressor op de markt

Voor een optimaal rendement van autobanden op lange termijn, is een draagbare compressor een behulpzaam apparaat. Controleer regelmatig of de band op spanning is. Om de draagbare compressor te kiezen die het beste bij jouw behoeften past, hebben we hieronder een selectie gemaakt. Een selectie van 4 goed beoordeelde draagbare compressors op de Nederlandse markt:

De meest compacte draagbare compressor

Welke weggebruiker wil nou niet veilig met de juiste bandenspanning de weg op gaan? Met de multifunctionele en draagbare Donrox Boreas compressor heb je altijd en overal een digitale bandenspanningsmeter, elektrische fietspomp en bandenpomp voor auto of motor bij de hand. De Boreas luchtcompressor beschikt over een krachtige USB oplaadbare batterij. Daarmee pomp je banden draadloos vol lucht zonder gebruik van een stopcontact. De Boreas compressor beschikt over een groot, helder verlicht display zodat hij zowel overdag als in de nacht is te gebruiken.

De beste draagbare compressor met montage set

Deze zeer gewilde, draagbare luchtcompressor van Partner Products met ingebouwde drukregelaar maakt het oppompen van alledaagse artikelen zo eenvoudig als het maar zijn kan. Deze multifunctionele compressor is van alle gemakken voorzien en is zeer eenvoudig in te stellen. Deze draagbare compressor is direct te gebruiken en werkt volledig automatisch. Met haar 40L / minuut is deze multifunctionele compressor de sterkste en meest efficiënte van haar soort. Dit is een 11-delige set, inclusief fietshouder en montage set en 8 ventielen.

De beste draagbare compressor voor fietsbanden

Binnen een handomdraai staat jouw fietsband weer op de juiste spanning. Maar je pompt ook jouw favoriete bal of luchtbed eenvoudig op met deze gebruiksvriendelijk pomp van UP-Tech. Het mooiste van alles is dat hij compact van formaat is en dat je hem daardoor probleemloos overal mee naar toe kan nemen. Je bevestigt de pomp heel eenvoudig aan het frame van jouw fiets. “Het werkt echt heel handig en de banden van de fiets zijn snel opgepompt” schrijf iemand in één van de reviews.

De beste draagbare compressor voor zware klussen

De zwaarste oppompklussen klaar je met de BLACK+DECKER ASI300-QS Multifunctionele compressor. Met een tankinhoud van 160 PSI / 11 Bar is dit het ideale toestel voor persoonlijk gebruik. Met de meegeleverde accessoires kan je zowel ballen, fietsbanden, autobanden als luchtmatrassen oppompen. De compressor is aansluitbaar op de 12V stekker (sigarettenaansteker) in de auto maar ook op het lichtnet dankzij de meegeleverde snoeren. Ideaal voor thuis of als je op reis gaat met auto en caravan!

.

Shopgids: Alles wat je moet weten over de draagbare compressor

Een draagbare compressor is een handig apparaat, dat bedacht is om mee te nemen in de kofferbak. Je pompt er onder andere snel autobanden mee op, maar ook ballen en luchtbedden. Voordat je er een koopt, is het handig om te weten waar je op moet letten. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen over de draagbare compressor beantwoord.

Los compresores de aire son máquinas de fluido fabricadas para aumentar o disminuir la presión

Sommige draagbare compressors hebben een verlicht display, dat je de druk laat zien.
(Bron: Luckybusiness: 46091992/ 123rf.com)

Welke kenmerken heeft een draagbare compressor?

Het formaat is het meest karakteristieke kenmerk van een draagbare compressor. Ze zijn bedacht voor onderweg en om makkelijk mee te nemen. Doordat ze relatief klein zijn, passen ze meestal perfect in de kofferbak of in jouw gereedschapskist. Sommige draagbare compressors bevatten tevens een manometer, waarop je de luchtdruk kunt aflezen.

Een ander kenmerk van een van een draagbare compressor is dat ze vaak zowel op een accu als op netstroom werken. Soms kun je ze aansluiten op de aansteker in de auto. Een aantal modellen in de selectie kunnen dit. Verder bevatten verschillen draagbare compressors lithium batterijen, een LCD scherm, geheugen en noodlampen. Dit kan jouw reis veiliger maken en je snel op weg helpen na pech op de weg.

Herramienta vital para emergencias automovilisticas

Meestal gebruikt men ze voor het oppompen van autobanden, maar je kunt er ook ballen en luchtbedden mee opblazen.
(Bron: Tymchenko: 118114011/ 123rf.com)

Waartoe dient een draagbare compressor?

Meestal zijn draagbare compressors de aangewezen apparaten om jouw autobanden op spanning te houden. Een bepaalde, veilige luchtdruk die voorgeschreven is door de autofabrikant. Regelmatig controleer je de bandenspanning. Bij de pomp of thuis, met jouw draagbare compressor.

Een draagbare compressor is echter niet alleen geschikt voor het oppompen van autobanden. Ook fietsbanden, motorbanden, speelgoed en ballen kun je ermee oppompen, zoals een voetbal of basketbal.  Omdat ze zo compact zijn, gebruiken veel mensen deze elektrische pomp ook op de camping. Om het luchtbed mee op te pompen.

Verder zijn er alternatieve toepassingen, zoals bij lakwerk, bodypaint en schoonmaakwerkzaamheden.

Algunos disponen de luz para trabajar de noche

Sommige modellen beschikken over een LCD scherm en noodknipperlichten.
(Bron: Alexlmx: 92623261/ 123rf.com)

Welke voordelen biedt een draagbare compressor?

Draagbaarheid is het primaire voordeel van een draagbare compressor. Je legt hem in de kofferbak en hebt hem snel bij de hand indien nodig. Een lekke band, of een zacht luchtbed op de camping. Op sommige modellen compressors kun je de bandenspanning selecteren, waarbij hij automatisch stopt.

 • Past gemakkelijk in de kofferbak en soms zelfs in het handschoenenkastje van de auto.
 • Bevatten vaak een LED lamp, voor onverwachte gebeurtenissen onderweg.
 • Van een LCD scherm op de meeste apparaten, lees je gemakkelijk de luchtdruk af.
 • Het scheelt je een ritje naar de benzinepomp of garage.
 • Met banden op spanning rijd je zuinig en veilig.
 • Banden op spanning verdelen het gewicht van de auto, waardoor deze langer meegaat.

Waarin verschilt een draagbare compressor van een vaste?

Het belangrijkste verschil tussen een draagbare compressor en een traditionele vaste compressor is het formaat en de toepassingen. Hieronder in de tabel zie je de belangrijkste verschillen samengevat.

Draagbare compressor Gewone compressor
Verbindingen Elektrische verbinding en connectie met de aansteker in de auto. Werkt op stroom of fossiele brandstoffen.
Capaciteit Beschikken vrijwel nooit over een tank en slaan dus geen (of maximaal 1 tot 2 liter) perslucht op. Beschikken over tanks tot wel 100 liter. Traditionele pompen bezitten tanks van 8 tot 20 liter.
Toepassingen Ideaal voor het behouden van de bandenspanning bij auto’s, motoren en fietsen. Industriële toepassingen van pneumatische apparaten voor zagen, schoonmaken of schilderen.
Motor Elektrische motor. Mechanische motor.
Draagbaarheid Compact en draagbaar, soms op wieltjes, maar dan altijd met een kleine tank. Vast op een locatie, of zeer moeilijk verplaatsbaar.
Luchtstroom en luchtdruk Luchtdruk van 2 tot 5 bar. Aansluiting op een brede reeks apparaten met uiteenlopende druk.

Es importante mantener la presión indicada por el fabricante y se debe revisar periódicamente y tras trayectos largos, siempre en frío.

LED lampen op een compressor bieden je extra veiligheid onderweg in het donker.
(Bron: Mipan: 47104658/ 123rf.com)

Wat is luchtdruk en pompcapaciteit?

De juiste luchtdruk in autobanden ligt aan de basis van een lange levensduur van deze banden en de auto zelf. Autobanden die vol opgepompt zijn gaan dan langer mee en rijden veiliger en zuiniger. Met volledig opgepompte banden is een vervoersmiddel meer belastbaar.

Opgepompte autobanden verdelen de druk van het gewicht van de auto en alles wat daarin zit, over de banden. Ze moeten dus alle vier goed opgepompt zijn, om stabiel op de weg te liggen. Met de juiste bandenspanning zak je niet door naar een kant en krijgt jouw auto geen afwijkingen.

Controleer regelmatig of de autobanden nog de juiste bandenspanning hebben. Dit is de door de fabrikant aanbevolen luchtdruk in de banden. Vooral van belang als je langere reizen maakt en bij schommelingen in de temperatuur.

De luchtstroom van een draagbare compressor is de hoeveelheid opeen geperste lucht die uit een compressor komt. Gemeten in een bepaald volume, verdeeld over het op te pompen object in een bepaalde tijd. De pompcapaciteit van de luchtstroom hangt onder andere af van de omgevingstemperatuur, bestaande druk en luchtvochtigheid. Deze kun je doorgaans meten met een manometer. De luchtstroom en pompcapaciteit meet men doorgaans in liter per minuut, afgekort als l/min.

Hoe gebruik ik een draagbare compressor?

Allereerst selecteer je de gewenste luchtdruk op het display van de draagbare compressor. Iedere fabrikant raadt een bepaalde luchtdruk aan. Met een draagbare compressor is deze druk makkelijk in te stellen en aan te passen. Een display op een draagbare compressor werkt doorgaans met knopjes of een manometer. Als je eenmaal de gewenste luchtdruk hebt geselecteerd, dan kun je deze op sommige modellen opslaan voor de volgende keer.

Sluit daarna het mondstukje van de draagbare compressor aan op het ventiel van de band. Wacht een paar seconden, dan begint de compressor te pompen. Digitale draagbare compressors stoppen automatisch als de ingegeven druk bereikt is. Haal het mondstukje van het ventiel en je bent klaar voor de rit.

 • Zet de draagbare compressor aan.
 • Geef op het display of de manometer de gewenste luchtdruk aan.
 • Verwijder de ventieldop, bewaar deze op een veilige plek.
 • Zet het mondstuk op het ventiel van de autoband.
 • Wacht even tot de draagbare compressor stabiliseert en begint te pompen.
 • Als de gewenste luchtdruk is bereikt stoppen sommige compressors automatisch.
 • Is de druk te hoog? Verlaag dan de druk met dezelfde draagbare compressor.
 • Verwijder de compressor, draai de ventieldop op de autoband en klaar.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om de juiste draagbare compressor te kopen, houd je rekening met jouw behoeften en de kenmerken van het apparaat. Er zijn veel verschillende modellen compressoren op de Nederlandse markt, waardoor het lastig kiezen kan zijn. Om jouw keuzeproces wat te vergemakkelijken, geven we je hieronder een aantal criteria. Onderwerpen waarop je de verschillende draagbare compressors op kunt vergelijken. Doe er je voordeel mee, zodat je straks de beste draagbare compressor in handen hebt:

 • Vermogen
 • Voeding en luchtdruk
 • Snelheid
 • Technologie

Vermogen

Een aantal factoren zijn direct van invloed op het rendement van de draagbare compressor. Dit geldt voor het vermogen van het apparaat. Handcompressors hebben doorgaans een laag vermogen, ergens tussen de 1,5 en 5 V. Ze zijn geschikt voor gebruik in en om het huis en in jouw garage. Dit vermogen is doorgaans voldoende voor het oppompen van autobanden.

Oppompen van luchtbedden, speelgoed en ballen behoort ook tot de mogelijkheden met een laag vermogen. Als je een grote auto hebt, let dan goed of het vermogen van de compressor voldoende is voor jouw autobanden. Ook fietsbanden en motorbanden zijn zo weer opgepompt, met een handcompressor.

Si tienes un coche grande deberás fijarte en la potencia, de otra forma cualquier compresor servirá para hinchar las ruedas de un coche, motocicleta o bicicleta.

Praktisch en veelzijdig zijn ze, de draagbare compressors.
(Bron: Seamartini: 108571345/ 123rf.com)

Voeding en luchtdruk

Niet alle draagbare compressors hebben dezelfde voedingswijze. Er zijn modellen die je alleen kunt aansluiten op de sigarettenaansteker in de auto. Andere draagbare compressoren kun je op meerdere manieren opladen of van stroom voorzien. Bijvoorbeeld, door middel van netstroom. De betere draagbare compressors bieden je meerdere voedingsbronnen, zoals een batterij en net stroomkabel.

Doorgaans bieden draagbare compressors niet meer luchtdruk dan 6 bar, maar ergens tussen de 2 en 5 bar. Dit kan weinig lijken, maar dit aantal bars is voldoende voor het oppompen van autobanden. Zelfs van de wat grotere auto’s.

Snelheid

Stel je voor dat je tijdens een lange autoreis midden in de nacht ineens merkt dat jouw banden zacht zijn. Dan kan het stoppen en oppompen van de autobanden best gevaarlijk zijn. Op zo’n moment, wil je natuurlijk dat jouw draagbare compressor snel oppompt. De pompsnelheden verschillen per model, dus je zou ze hierop kunnen vergelijken. Een aantal modellen doen er slechts 3 minuten over, om een band op de juiste spanning te krijgen.

Gebruikelijke pompsnelheden van een draagbare compressor liggen tussen de 10 en 15 minuten voor een autoband van 35 PSI. Snellere draagbare compressors zijn ook meestal een stuk duurder. Laat jouw budget het toe, kies dan altijd voor een snel pompende draagbare compressor.

Technologie

De overgrote meerderheid van de draagbare compressoren beschikken over een LCD display. Zeer praktisch en handig, omdat ze de druk en andere data duidelijk laten zien. Draagbare compressors met een manometer, geven soms de luchtdruk aan door middel van een bewegende naald. Deze kunnen iets lastiger te lezen zijn. Als jouw budget het toestaat, kies dan voor een draagbare compressor met een verlicht digitaal beeldscherm. Zo zie je de druk in een oogopslag. Een andere nuttige technologie is dat de compressor automatisch stopt als de gewenste druk bereikt wordt.

Als jouw draagbare compressor een voedingskabel heeft, neem dan niet genoegen met een kabel korter dan 3 meter lang. Op deze manier kan je in de garage, maar ook onderweg, comfortabel werken. De auto zelf zit dan niet in de weg, omdat je met een kabel van minimaal 3 meter overal bij kunt. Zelfs bij de achterwielen.

Hybride compressors beschikken vaak over zowel een oplaadbare lithium batterij als een kabel.

Sommige draagbare compressors beschikken over een LED lamp, zodat je ook als het donker is, ziet wat je doet. Want een autoband verwisselen in het donker kan onhandig en gevaarlijk zijn. Een aantal modellen beschikt zelfs over meerdere kleuren licht en kan ook nood-lichtsignalen uitzenden. Dit is een zeer nuttige toevoeging op een draagbare compressor.

Samenvatting

Een draagbare compressor is een handig en compact instrument, dat je snel weer op weg kan helpen tijdens een lange autoreis. Als je de banden op de juiste spanning houdt, dan gaat jouw auto langer mee en gebruik je minder brandstof.

Met een draagbare compressor, heb je altijd een luchtdrukmeter bij de hand, wat je de nodige ritjes naar het tankstation of de garage bespaart. Het op spanning houden van jouw autobanden, is een handeling in het basisonderhoud aan jouw auto. Dit geldt trouwens ook voor de motor, want een draagbare compressor pompt vele soorten banden, ballen en speelgoed op.

Bewaar de draagbare compressor in een koffer in de kofferbak, zodat je hem altijd bij je hebt in geval van nood. In dit artikel hebben we je de belangrijkste kenmerken van een draagbare compressor laten zien. Ook hebben we je de nodige tips gegeven over het vergelijken van de verschillende compressors. Nu is de keuze aan jou om jouw ideale draagbare compressor te kiezen.

Hopelijk vond je dit een nuttig artikel. Laat een reactie achter hieronder, of deel het artikel met jouw reisgenoten en andere autobezitters. Zo kiezen ook zij de beste draagbare compressor op de Nederlandse markt.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Tymchenko: 11811427/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies