natte kleren ophangen
Laatst bijgewerkt: 11-11-2020

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

18Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

96Verzamelde opmerkingen

Merk je dat je kleding niet goed droogt en zelfs een beetje muffig ruikt? Of ben je net verhuisd en kun je geen goede plek vinden om je kleding te laten drogen? Misschien drogen je kleren wel te langzaam. Wat de reden ook is, er is een goede kans dat je op onze website bent geland omdat je op zoek bent naar een nieuw droogrek. En je hebt het goed gedaan.

Hoewel een droogrek een artikel is waar we meestal niet al te veel aandacht aan besteden, is de waarheid dat het meer dan een fundamentele rol speelt in ons huis. Bovendien zijn de nieuwste modellen sterk verbeterd ten opzichte van de klassieke touwen die we vroeger in de tuin spanden om kleding overheen te hangen. In deze shopgids vertellen we je er alles over. Zullen we beginnen?
Belangrijk om te weten

 • Een droogrek is een zeer handige hulpmiddel, dat daarom in geen enkel huishouden mag ontbreken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Ieder soort wasrek heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.
 • Als je het juiste wasrek koopt, zullen je kleren snel en goed drogen, zonder dat ze die bekende muffige geur van vochtige kleren krijgen. Er zijn voldoende modellen waarbij je zowel niet op ruimte als op comfort hoeft in te leveren.
 • Om het droogrek te vinden dat het beste bij je past, is het belangrijk dat je let op factoren zoals de locatie, de capaciteit en het materiaal van het wasrek.

Onze selectie: De beste droogrekken op de markt

We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen wat een droogrek precies is. Het is echter heel goed mogelijk dat je er nooit bij stilstaat of het rek dat je thuis hebt staan, ook daadwerkelijk het droogrek is waar je het meeste aan hebt. Daarom hebben we een selectie gemaakt met de beste wasrekken die er zijn. Wie weet, vind je hier het droogrek dat het beste bij je past.

Het droogrek met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Dit droogrek van Brabantia heeft echt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is daarom ook niet gek dat, ondanks dat het om een zeer klassiek model gaat, het droogrek als warme broodjes over de toonbank gaat.

Het rek is groot genoeg voor een complete familiewas en alle wasjes tussendoor. Daarnaast is dit droogrek gemakkelijk te verplaatsen, zelfs volledig beladen met wasgoed, aangezien het rek is voorzien van transportvergrendeling.

Het beste droogrek voor in de badkamer


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Ben je op zoek naar een stevig droogrek dat je eenvoudig aan de muur van je badkamer kunt bevestigen? Dan is dit droogrek van Leifheit een heel goed exemplaar. Ingeklapt is het een stijlvol en elegant handdoekenrek met een aluminium handdoekstang.

Uitgeklapt biedt dit droogrek 5 droogstangen plus een 60 cm lange handdoekstang: genoeg ruimte dus voor kleine tussendoorwasjes. Dit product is al decennia lang een bestseller bij Leifheit. En wij begrijpen waarom!

Het meest praktische droogrek

Het Metaltex Den Haag is een hangdroogrek met 9 meter drooglengte verdeeld over 13 lijnen. Het droogrek is erg handig in gebruik omdat je aan de voorkant een kleine vleugel kunt uitklappen. Zo heb je nog meer ruimte om je kleding te laten drogen.

Het droogrek is zodanig ontworpen dat je hem eenvoudig aan een deur, een radiator of aan het balkon hangt. Zo bespaar je een hoop ruimte in huis. Het materiaal van het wasrek is stevig en betrouwbaar. Het rek blijft er goed uitzien, zelfs na een lange tijd van dagelijks gebruik.

Het beste droogrek om je kleding buiten te laten drogen

De Vileda Fusion is het ideale droogrek om je was gemakkelijk te drogen te hangen, zelfs buiten. Het alumunium droogplateau is bestand tegen roest en de extra dikke spijlen zorgen ervoor dat er minder plooien onstaan en dat je was sneller droogt.

Het droogrek heeft een drooglengte van maar liefst 20 meter, wat betekent dat je er 1 tot 2 keer de inhoud van je wasmachine op kunt drogen. Hij is zeer licht van gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over droogrekken

Als je de aanbevelingen ziet die we zojuist hebben gedaan, maar nog steeds niet helemaal zeker weet welk droogrek je moet hebben, let dan goed op in de volgende alinea’s. Hierin beantwoorden we de meest gestelde vragen over wasrekken, zodat je volledig geïnformeerd een keuze kunt maken.

meisje doet het schoonmaken

Een droogrek is een zeer handige hulpmiddel, dat daarom in geen enkel huishouden mag ontbreken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. (Bron: Shevchuk: 82586170/ 123rf.com)

Wat is beter, een droogrek of een droger?

Het is het eeuwige dilemma: een droogrek of een droger? Met de komst van de droger leek het er even op dat waslijnen en droogrekken in de vergetelheid zouden raken. Als we ze echter zelfs na zo’n lange tijd nog steeds gebruiken, zullen ze ergens goed voor zijn, toch? Laten we eens kijken naar de verschillen tussen de twee droogmethoden om deze vraag te beantwoorden:

Kenmerken Droogrek Droger
Droogsnelheid Enkele uren tot dagen. Dit is afhankelijk van het soort droogrek en de weersomstandigheden bij jou in de buurt. Ongeveer 2 uur. Dit is afhankelijk van het drogermodel en de hoeveelheid kleding die je ermee wilt drogen.
Bruikbaarheid Een droogrek is zelfs te gebruiken als je maar weinig kleren hoeft te drogen. Het is niet rendabel als je maar een paar kleren te drogen hebt.
Energieverbruik Met een droogrek verbruik je in principe geen energie. Zelfs elektrische droogrekken hebben een zeer laag verbruik van ongeveer 100-200 watt. Een droger verbruikt veel energie, meer dan 1.500 watt.
Bescherming van je kleding Een goed droogrek laat geen sporen achter op je kleding. Als je niet oplet, kan kleding die je in de droger doet beschadigd raken, verkleuren of krimpen.
Capaciteit 10 tot 30 kilo’s. 6 tot 10 kilo’s.
Verplaatsbaarheid Is eenvoudig te verplaatsen. Heeft een vaste plek.
Ruimte Er zijn modellen die erg compact zijn of die kunnen worden opgevouwen. Ze nemen een vrij grote en vaste ruimte in.

Nog tips om het meeste uit een droogrek te halen?

Je hoort wel eens dat als je je kleren goed ophangt, je ze niet hoeft te strijken. Helaas weten we dat dat niet voor ieder kledingstuk geldt en dat, hoe goed je je wasrek ook gebruikt, het soms alsnog nodig zal zijn om kleding te strijken om het er beter uit te laten zien. Wel kun je enkele tips in de praktijk brengen om het meeste uit een wasrek te halen:

 1. De eerste en misschien wel de belangrijkste tip is om de kleding zo snel mogelijk uit te hangen. Laat de kleding dus niet te lang in de wasmachine liggen, zodat het niet meer kreukt dan nodig en niet gaat stinken. Gelukkig kun je in noodgevallen nog een strijkplank gebruiken, of een wasmachine om de was opnieuw te wassen. Maar voorkomen is beter dan genezen!
 2. Schud de kleding eerst goed uit voordat je het op het droogrek hangt. Deze simpele handeling zorgt ervoor dat de kleding na het drogen minder gekreukt is.
 3. Laat zoveel mogelijk ruimte tussen de kledingstukken zodat ze sneller drogen.
 4. Het wordt aangeraden om je kleding altijd binnenstebuiten te hangen, zodat kleuren en patronen beter bewaard blijven.
 5. Haal je kleding van het rek zodra het droog is. Als je het te lang laat hangen, kunnen kledingstukken stijf worden.
 6. Wat betreft broeken, is het het beste om deze met de ritssluiting dicht op te hangen zodat ze niet wijder worden.
 7. Als je ruimte wilt besparen op het droogrek, hang je hemden dan aan kleerhangers. Op de plek waar je anders een overhemd zou ophangen, passen veel kleerhangers met verschillende kledingstukken.
 8. Hang niet meerdere kledingstukken vast met dezelfde wasknijper, omdat deze bij contact een muffe geur kunnen krijgen.
 9. Als je je was buiten hangt, laat je kleding dan niet te lang in de zon hangen om verkleuring te voorkomen.
 10. Zorg er ten slotte voor dat je de kleding pluisjesvrij ophangt. Later zullen stofjes en pluisjes moeilijker te verwijderen zijn.

Wat is beter, een droogrek voor buiten of voor binnen?

Deze vraag krijgen we vaak te horen als het gaat om wasrekken. Het antwoord op de vraag of het beter is om je was binnenshuis of buitenshuis op te hangen, is in de loop van de tijd steeds veranderd, zonder daarbij een unanieme overeenstemming te bereiken. De waarheid is dat elk van de opties zijn voor- en nadelen heeft. Hieronder zie je welke dit zijn:

Voordelen Nadelen
Droogrek voor binnenshuis Je hoeft niet na te denken over het weer.

In de winter droogt de kleding binnen veel sneller dan buiten.

Het kan comfortabeler zijn.

Er zijn mensen met allergieën voor wie het vocht dat uit kleding vrijkomt, niet goed is voor hun gezondheid.

Het wasrek kan veel ruimte in beslag nemen.

Er hangt een muffe geur in de kamer.

Wasrek voor buitenshuis De kleren worden gelucht.

Er blijft geen muffe geur achter op de kledingstukken.

In de zomer droogt de kleding veel sneller dan buiten.

Als het begint te regenen, moet je je kleren snel van het droogrek afhalen.

Je hebt een speciaal droogrek nodig dat bestand is tegen kou, hitte en wind.

Een overmatige blootstelling aan zonlicht kan de kleuren van de kleding beschadigen.

Afhankelijk van je voorkeuren, maar ook je woonsituatie, zal een droogrek voor binnens- dan wel buitenshuis dus beter bij je passen.

meisje doet was

Schud de kleding eerst goed uit voordat je het op het droogrek hangt. Deze simpele handeling zorgt ervoor dat de kleding na het drogen minder gekreukt is.
(Bron: Popov: 69397220/ 123rf.com)

Samenvatting

Een waslijn en een droogrek zijn mogelijk twee van de oudste en meest gebruikte huishoudelijke artikelen. Zelfs na de komst van de droger zijn er nog steeds veel mensen die hun kleding liever aan de lucht laten drogen. In deze shopgids laten we je zien waarom. Ook ontdek je wat de beste droogrekken op de markt zijn.

Als je onze shopgids over droogrekken interessant vond, deel hem dan op social media of laat hieronder een reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Popov: 69329703/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies