Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

32Onderzochte producten

47Bestede uren

38Beoordeelde onderzoeken

156Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote duivelsklauw test 2023. Hier stellen we alle duivelsklauwpreparaten voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen het beste duivelsklauwpreparaat voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een duivelsklauw product wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Duivelsklauwproducten bieden een plantaardig alternatief voor conventionele geneesmiddelen zoals ibuprofen en aspirine. De plant heeft een ontstekingsremmende, pijnstillende en spijsverteringsbevorderende werking.
 • Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten preparaten, die verschillend gebruikt worden, afhankelijk van de klachten: Duivelsklauwpreparaten voor uitwendige behandeling en Duivelsklauwpreparaten voor oraal gebruik.
 • Verschillende doseringen hangen af van de ernst van de ziekte en ook van het feit of mensen of dieren dit middel innemen. Maar de verscheidenheid aan producten maakt een algemene uitspraak over een algemene dosering nauwelijks mogelijk.

Duivelsklauwtest: Onze selectie

Naturix24 Duivelsklauw

Ontdek de kracht van de natuur met Naturix24’s Duivelsklauw. U zult versteld staan van de puurheid en effectiviteit van dit hoogwaardige product. Gemaakt van pure duivelsklauwwortel zonder kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen, biedt deze natuurlijke oplossing u de mogelijkheid om op een verantwoorde manier de weldaden van dit bijzondere ingrediënt te ervaren.

Naturix24 Duivelsklauw

Ontdek de voordelen van Naturix24’s Duivelsklauw, een natuurlijk wondermiddel rechtstreeks uit de natuur. Deze pure duivelsklauwwortel is zorgvuldig geoogst uit gecontroleerde wilde collecties, wat zorgt voor de hoogste kwaliteit en zuiverheid die u nergens anders zult vinden. Als klant profiteert u van de weldadige eigenschappen van dit unieke product, zonder enige kunstmatige toevoegingen.

Naturix24 Duivelsklauw

Onze duivelsklauw is afkomstig uit de gecontroleerde wilde collectie, wat betekent dat deze op duurzame en verantwoorde wijze is verkregen. Hierdoor kunnen we probleemloos een zuiver en effectief product aanbieden. De voordelen van duivelsklauw zijn al eeuwenlang bekend en gewaardeerd vanwege de ondersteunende werking op gewrichten en spieren. Naturix24 zet deze eeuwenoude traditie voort met een kwaliteitsproduct dat niet alleen krachtig, maar ook puur is.

Valley Of Tea Duivelsklauw

Ideaal om te gebruiken voor oliën en supplementen, bieden wij u graag de wortels van dit krachtige kruid aan. Gevuld met een samenstelling die bekend staat als harpagoside, kunt u vertrouwen op de voordelen die deze bijzondere wortels bieden. Door het drogen van de wortel ontvangt u een infusie die een unieke geur en smaak heeft, zelfs onderscheidend ten opzichte van andere kruidentheeën.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een duivelsklauwpreparaat koopt

Wat is duivelsklauw en welke effecten heeft het op het lichaam?

Duivelsklauw is een plant die in Afrika groeit en gebruikt kan worden als kruidengeneesmiddel bij aandoeningen als osteoartritis en andere gewrichtspijn.

De Afrikaanse duivelsklauw dankt zijn naam aan zijn klauwachtige bloemsteel. (Beeldbron: unsplash.com / ten coop)

De geneeskrachtige plant groeit vooral in savannegebieden en grazige begroeiing in Zuid-Afrika en Namibië. Hij komt ook voor in gebieden van Mozambique, Zimbabwe en Angola. De plant wordt op verschillende terreinen van de geneeskunde gebruikt. Bovenal wordt het beschouwd als een zeer effectief en doeltreffend alternatief voor pijnstillers bij pijn in de lendenwervelkolom en degeneratieve ziekten van het bewegingsapparaat, zoals osteoartritis of reuma.

Behalve zijn ontstekingsremmende en pijnstillende werking wordt duivelsklauw ook gebruikt tegen verlies van eetlust en spijsverteringsproblemen. In zijn thuisland in Afrika wordt het ook vaak gebruikt om koorts te verminderen of om bloedziekten te bestrijden. Deze toepassingen komen echter zelden voor in westelijke gebieden.

Duivelsklauw wordt beschouwd als een kruidengeneesmiddel voor kwalen bij mens en dier.

Hoe kan duivelsklauw genomen worden?

De genezende werking van duivelsklauw is pas de laatste 15 jaar steeds meer opgemerkt en heeft zich snel gevestigd als een effectief alternatief voor antibiotica en andere chemisch vervaardigde geneesmiddelen. Alleen de secundaire wortel, ook wel de speekselwortel genoemd, is van medisch belang. Deze wortels, die ondergronds groeien, worden geoogst en meestal gedroogd en gemalen, wat de verdere verwerking vergemakkelijkt.

De speekselwortel is het medicinaal nuttige deel van duivelsklauw. Door verkeerd oogsten en de daarmee gepaard gaande vernietiging van de hele plant, wordt hij nu met uitsterven bedreigd.

Afhankelijk van de ziekte wordt een andere vorm van duivelsklauw gebruikt. Voor dieren wordt het in poedervorm door het voedsel gemengd, terwijl de pijnstillende en ontstekingsremmende werking zich het best ontvouwt in tabletvorm. Bovendien zijn duivelsklauwpreparaten ook verkrijgbaar in de vorm van een balsem en worden ze vooral vaak gebruikt tegen reumatische klachten.

Hoeveel kosten producten gemaakt van duivelsklauw?

De verschillende prijzen voor diverse duivelsklauwpreparaten lopen uiteen, omdat verschillende kenmerken, zoals de synthetische productie en de zuiverheid van het product, in de kosten worden meegerekend. Afhankelijk van de kwaliteit, de vervaardiging en de hoeveelheid variëren de kosten en kunnen variëren van € 1 tot € 27 per 100 g.

De productie en vervaardiging van het preparaat varieert van lage kwaliteit, waarvoor extra chemische processen nodig zijn, tot hoge kwaliteit. Goedkope varianten worden meestal gebruikt voor dieren, terwijl hoogwaardige preparaten voor mensen gebruikt worden. Verschillende consistenties van het duivelsklauwpreparaat hebben ook invloed op de kostprijs van het product. De prijs van de balsems en zalven varieert van €2,30-€13 per 100 ml.

Type Prijsklasse per 100g
Duivelsklauw balsem ca. 2,30-13€
Duivelsklauw poeder ca. 1-21€
Duivelsklauw tabletten ca. 5-27€

Duivelsklauw in poedervorm is goedkoper in hoeveelheid, maar het zuivere extract is in deze vorm nauwelijks verkrijgbaar. De prijs varieert van 1€ tot 21€ per 100g. Duivelsklauw capsules en tabletten zijn de duurste variant van deze plant, omdat ze meestal het meest samengeperst zijn. Bovendien worden ze vooral op mensen gebruikt, terwijl poederproducten steeds meer gebruikt worden om kwalen bij dieren te behandelen. De prijs varieert van 5€-27€ per 100g.

Wat zijn de alternatieven voor duivelsklauwpreparaten?

Alternatieven voor duivelsklauwpreparaten zijn vooral het gebruik van conventionele pijnstillers en ontstekingsremmers, zoals aspirine of ibuprofen. Wil je echter conventionele medicijnen vermijden en ben je een voorstander van alternatieve geneeskunde, dan zijn er enkele plantaardige alternatieven voor duivelsklauw.

Voor reumatische klachten is capsaïcine geschikt, en katsklauw of witte wilgenbast zijn geschikt als ontstekingsremmende en pijnstillende alternatieven. De meeste van deze kruidenproducten zijn gelijkwaardig in hun werking en zijn geschikt als alternatief voor duivelsklauw. Je hebt echter meer verschillende producten nodig om hetzelfde scala van effecten te bestrijken als duivelsklauw.

Voor wie is Devil’s Claw geschikt?

Duivelsklauwproducten zijn over het algemeen geschikt voor mensen die last hebben van de hierboven genoemde klachten. De geneeskrachtige plant ontvouwt zijn werking doelgericht, dus je hebt geen extra voordeel als je het preventief inneemt. De dosering en inname van het geneesmiddel moeten echter altijd goed in de gaten gehouden worden, want er zijn meer gevallen bekend van patiënten die allergische reacties vertonen op duivelsklauw.

Besluit: Welke soorten duivelsklauw zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je besluit duivelsklauwpreparaten te kopen, zijn er drie alternatieven om uit te kiezen.

 • Duivelsklauwpreparaten voor uitwendige behandeling
 • Duivelsklauwpreparaten voor oraal gebruik

Voor duivelsklauwpreparaten voor oraal gebruik heb je de keuze uit verschillende consistenties: poeder of tabletten. Er zijn voordelen en nadelen aan het kopen, innemen en doseren van deze twee verschillende soorten duivelsklauwmiddelen. Afhankelijk van je voorkeur en de reden waarom je duivelsklauw producten besluit te nemen, is de ene soort meer geschikt dan de andere. Het volgende gedeelte zal je helpen beslissen.

Wat onderscheidt duivelsklauwpreparaten voor uitwendig gebruik en wat zijn de voor- en nadelen?

Duivelsklauwzalf heeft een verwarmende of een verkoelende werking, afhankelijk van de samenstelling, en is verkrijgbaar in allerlei maten en doseringen. Een duivelsklauwbalsem is een zalf, maar met toevoeging van andere werkzame stoffen, zoals wilgenbast.

De combinatie maakt het mogelijk het werkingsspectrum uit te breiden, maar bevat zelden dezelfde hoeveelheid van het actieve bestanddeel. Beide productsoorten worden gebruikt voor de behandeling van chronische hoofdproblemen, slecht genezende wonden, gewrichtsklachten en peesontsteking. Het inmasseren van de zalf bevordert ook de bloedsomloop.

Een voordeel van dit soort product is dat het niet over het hele lichaam wordt verspreid, maar specifiek op de aangedane plek wordt aangebracht. Dit maakt een directe en gerichte behandeling van de klachten mogelijk. Duivelsklauw zalven en balsems bieden echter geen alternatief voor een sterke pijnstiller, maar veel meer verlichting. Bovendien is verhoogde voorzichtigheid geboden bij het gebruik van de zalfproducten, want contact met slijmvliezen moet vermeden worden.

Voordelen
 • Gerichte toepassing
 • bevordering van de bloedsomloop
Nadelen
 • Geen alternatief voor sterke pijnstillers
 • Verhoogde voorzichtigheid bij gebruik

Wat onderscheidt duivelsklauw orale preparaten en wat zijn hun voor- en nadelen?

Duivelsklauw orale preparaten zijn er ook in een grote verscheidenheid aan doseringen en concentraties, met variabele hoeveelheden van 100 g tot 7 kg. Je kunt ook kiezen tussen tabletten en poeder. Tabletten zijn meestal hoger gedoseerd dan het poederequivalent en worden ook meestal bij mensen gebruikt. Duivelsklauwpoeder heeft meestal een lagere dosering, omdat het niet het zuivere extract van duivelsklauw is, maar slechts een bepaald deel van het totale volume van het product uitmaakt.

Dit soort preparaat wordt vaak gebruikt voor dieren omdat het gemakkelijker door het voedsel te mengen is dan tabletten. Hoewel gerichte behandeling door inname niet mogelijk is, biedt deze vorm van duivelsklauwpreparaat ook enkele voordelen. De sterkere dosering dan De producten voor uitwendige behandeling is er een van. Bij aankoop moet je erop letten dat het product een minimum hoeveelheid van 30 milligram bevat.

Bovendien zijn er producten voor inname in alle prijsklassen, van 1€ tot 5€ per 100 g. Hoewel het krachtiger is dan de uitwendige preparaten, is het waarschijnlijk dat je een tot twee weken moet wachten voor het gewenste effect optreedt. Bovendien is het heel moeilijk om een algemene uitspraak te doen over de dosering, vanwege het grote aantal verschillende stoffen.

Voordelen
 • Gemakkelijker om de benodigde hoeveelheid te nemen
 • Verkrijgbaar in elke prijsklasse
Nadelen
 • Geen gerichte toepassing
 • Geen onmiddellijke pijnverlichting

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om duivelsklauw producten te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we zien welke aspecten je kunt gebruiken om te kiezen tussen de vele mogelijke duivelsklauw bereidingen. De criteria die gebruikt kunnen worden om duivelsklauwremedies te vergelijken zijn o.a.:

 • Duivelsklauw voor mensen
 • Natuurlijke productie en kwaliteit van duivelsklauwpreparaten
 • Duivelsklauw voor dieren
 • Verpakking en verzending van duivelsklauwpreparaten
 • Hoeveelheid

In de volgende paragrafen leggen we uit wat bij elk van de criteria belangrijk is.

Duivelsklauw voor mensen

Eerst moet je beslissen waarom je duivelsklauw in de eerste plaats wilt innemen, want het wordt met succes gebruikt voor zowel dieren als mensen.

Duivelsklauw maakt onbelemmerde beweging mogelijk door pijnverlichting. (Beeldbron: unsplash.com / Sasha Freemind)

Zoals gezegd kunnen de verschillende preparaten genomen worden voor verschillende klachten en ziekten. Het is bijvoorbeeld geschikt voor gewrichtsklachten en reumatische aandoeningen. Bovendien helpt het actieve bestanddeel van duivelsklauw bij eczeem, psoriasis en galblaasklachten.

Daarom moeten je symptomen vooraf bepaald worden, zodat je het juiste duivelsklauwpreparaat voor je kunt kopen. Het helpt ook bij spijsverteringsproblemen zoals verlies van eetlust, omdat de bittere stoffen en wortels van het kruid de darmflora reguleren.

Natuurlijke verwerking en kwaliteit van duivelsklauw

De hoeveelheid van de verschillende duivelsklauwpreparaten is al uitvoerig opgesomd. De kwaliteit van de producten kan echter variëren naargelang hun herkomst en produktie. Dit komt dan tot uiting in de verschillende hoeveelheden en soorten wortel die verwerkt worden. Hoe groter het aandeel van de secundaire wortel, hoe beter de kwaliteit van het duivelsklauwpreparaat.

Omdat zowel de primaire wortel als de bloem en de stengel van de plant geen genezend effect hebben, is het secundaire wortelgedeelte het enige doorslaggevende. Door de gelijkenis van de wortels is het niettemin mogelijk dat men beide verwerft of dat de secundaire wortel met de primaire wortel uitgerekt is.

De kwaliteit van het bewerkte duivelsklauwproduct hangt af van de mengverhouding met de andere ingrediënten. Dit geldt vooral voor lecithine producten die in poedervorm verkocht worden. De natuurlijke extractie van duivelsklauw en dus de afwezigheid van chemische processen is ook doorslaggevend voor de kwaliteit, want deze processen kunnen het maximale effect van het product belemmeren.

Duivelsklauw voor dieren

Duivelsklauw wordt ook gebruikt voor dieren, vooral honden en paarden, want die verdragen de plant bijzonder goed. Vooral in combinatie met groenlipmosselextract is duivelsklauw een geschikte therapie. Voor paarden wordt het vaak in poedervorm door het voer gemengd, omdat ze vaak artrose en problemen met de gewrichten in het algemeen hebben.

Dit geldt vooral voor spronggewrichten, kniegewrichten en vetlokgewrichten. Duivelsklauw is bijzonder geschikt voor honden, omdat die vaak zowel spijsverterings- als heupproblemen hebben. In beide gevallen biedt duivelsklauw een oplossing. Daarom is het raadzaam, als je een preparaat zoekt voor een dier, duivelsklauw te kopen in plaats van andere alternatieven, want ze hebben in het verleden een hoog succespercentage gehad.

Verpakking en verzending van devil’s claw

Omdat duivelsklauw niet in Europa groeit, moet je de invoer uit Afrika om te beginnen in de prijs verrekenen. Daarom is de aanschaf van het product veel goedkoper in de streken waar de plant inheems is. Bovendien speelt de verpakking een essentiële rol voor de verschillende soorten duivelsklauwpreparaten, want ze kan het beslissings- en koopgedrag van de klant beïnvloeden.

Duivelsklauwproducten in tabletvorm maken vervoer in kleine en gecomprimeerde hoeveelheden mogelijk zonder hoge transportkosten. Kies je het product in poedervorm, dan maken deze kosten een groter deel van de totale kosten uit, omdat de aankoop van kleine hoeveelheden zeldzaam is. Duivelsklauwzalven bieden hier een middenweg, want ze zijn zowel in kleine tubes als in grote hoeveelheden verkrijgbaar.

Hoeveelheden duivelsklauw

Een ander aspect om rekening mee te houden is de hoeveelheid duivelsklauw die je wilt kopen. Je moet ook rekening houden met de hoeveelheid waarmee je het dagelijks mee kunt nemen. Tabletten, capsules en zalven bieden hier een gemakkelijke oplossing, omdat ze in geen enkele hoeveelheid verkrijgbaar zijn en gemakkelijk in het dagelijks leven zijn in te passen.

Je kunt ze overal mee naartoe nemen, zelfs in heel kleine hoeveelheden. Kies je echter voor duivelsklauw in poedervorm, om doserings- of kostentechnische redenen, dan beperkt dat de mogelijkheden om het product mee te nemen.

Wetenswaardigheden over duivelsklauw

Is duivelsklauw giftig in te grote hoeveelheden?

Duivelsklauw is niet giftig, ook al is dit gerucht wijd verspreid. De naam speelt hier een grote rol, want de associatie met de duivel wordt vaak gezien als gelijkwaardig aan de dood. De plant dankt haar naam echter aan haar bloemen, die zich als klauwen naar boven uitstrekken. Niettemin kan duivelsklauw bij sommige mensen intolerantie veroorzaken. Als dit het geval is, is het raadzaam een arts te raadplegen en met het preparaat te stoppen.

Het kruidenmiddel is niet giftig en kan geen blijvend ongemak veroorzaken, zelfs niet bij een overdosis.

Is het innemen van duivelsklauw doping?

Voorzichtigheid is geboden bij het toedienen van duivelsklauw aan dieren, want het middel staat op de lijst van verboden middelen bij wedstrijden.

Duivelsklauw moet vermeden worden in het voer vóór wedstrijden, want dit kan leiden tot mogelijke diskwalificatie. (Bron: unsplash.com / Melanie Hartshorn)

Dit geldt vooral voor paarden, want de langdurige toediening van het middel, die vaak nodig is om de gewenste verbetering te bereiken, kan het paard een oneerlijk voordeel geven in wedstrijden. Als paardeneigenaar moet je daarom oppassen dat je de hoeveelheid niet te lang zonder onderbreking toedient.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van het innemen van duivelsklauw?

Mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden bij het innemen van duivelsklauwproducten beperken zich tot het lichaam, maar zijn niet gevaarlijk. De meest voorkomende bijwerking is het agressieve effect op het spijsverteringskanaal, dat zich uit in diarree, misselijkheid en braken, en ook duizeligheid en hoofdpijn.

Allergische reacties zoals netelroos, zwelling of roodheid in het gezicht worden geclassificeerd als “zeer zeldzame” bijwerkingen. In het algemeen zijn de bijwerkingen van dit natuurlijke middel betrekkelijk zeldzaam en is het innemen van duivelsklauw uiterst veilig.

Foto bron: 123rf.com / 85466810

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies