Laatst bijgewerkt: 15-08-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

Als je een baby krijgt, moet je heel wat spullen aanschaffen. Maar als blijkt dat je er niet één, maar twee verwacht, wordt het een stuk lastiger. Want heb je dan alles dubbel nodig? Eén van de onmisbare items is een duo kinderwagen, die dezelfde functie heeft als de traditionele kinderwagen, maar die is ontworpen om niet één maar twee baby’s te vervoeren.

Het is logisch dat de afmetingen daarvan iets groter zullen zijn dan die van een gewone kinderwagen. Maar dit betekent niet dat het onmogelijk is om er op een comfortabele manier mee te wandelen. In dit artikel zullen we ons verdiepen in het universum van de duo kinderwagens. We zullen de kenmerken ervan bespreken en we zullen je tips geven zodat je de juiste keus kunt maken.
Belangrijk om te weten

  • Een dubbele kinderwagen hoeft niet persé zwaarder of minder hanteerbaar te zijn dan een traditionele kinderwagen. Er zijn veel lichte en smalle modellen.
  • Het gemak waarmee de duo kinderwagen kan worden opgevouwen is één van de aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Het is handig als je dit met één hand kunt doen.
  • Er zijn verschillende soorten duo kinderwagens, elk met zijn voor- en nadelen: met de kinderen naast elkaar, tegenover elkaar of boven elkaar, onder andere. Bekijk wat het beste voor jou en je kindjes is.

Onze selectie: De beste duo kinderwagens op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste duo kinderwagens voor je uitgezocht die er op Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte duo kinderwagen voor jou en je kinderen een stuk eenvoudiger.

1e plaats: Hauck Freerider SH Duo kinderwagen

Deze moderne Hauck Freerider SH driewieler wandelwagen heeft een stijlvol zwart stalen frame met een in hoogte verstelbaar handvat. Zowel de rugleuning als de voetensteun (in 4 standen) is verstelbaar. De voorwielen kunnen 360 ° draaien en de achterwielen zijn uitgerust met individuele veringen en een centraal vergrendeld remsysteem.

De wandelwagen heeft extra grote banden, dus hij is geschikt voor alle soorten terreinen. De wagen wordt geleverd inclusief regenhoes, evenals met een extra grote zonnekap en grote winkelmand. De wandelwagen heeft een gewicht van 12,5 kilo.

2e plaats: X-adventure Duo Buggy

Deze complete en luxe tweeling buggy van X-adventure biedt plaats aan twee kinderen (ook van verschillende leeftijden). De rugleuningen kunnen eenvoudig versteld worden tot bijna platte stand. De zwenkwielen aan de voorkant zorgen voor een goede wendbaarheid.

De lig -en zitstand zijn onafhankelijk van elkaar te verstellen. De buggy heeft een comfortabele lig- zitbreedte voor beide passagiers en is makkelijk en compact opvouwbaar. Ook heeft hij een zonnekap met extra zonneklepje en een grote boodschappenmand.

3e plaats: Koelstra Simba Twin T4 Duo buggy

Comfortabel op pad met twee kinderen, dat kan met deze Simba Twin T4 duobuggy van Koelstra. De kinderen zitten of liggen altijd heerlijk comfortabel, want de rugleuningen zijn in 5 standen verstelbaar en ook de beensteunen kunnen versteld worden, zodat elk kind in een prettige houding kan zitten.

De Simba Twin T4 duobuggy is door zijn lichtgewicht high performance aluminium frame makkelijk overal mee naar toe te nemen. Hij weegt slechts 13,2 kg, wat opmerkelijk licht is voor een duobuggy. En dankzij de 5-punts veiligheidsgordel met comfortabele zachte polstering blijft jouw kindje altijd veilig op zijn plek zitten.

4e plaats: Topmark 2 Combi Duo Kinderwagen

De Topmark 2 Combi duowagen is een ideaal vervoermiddel voor een tweeling of voor een baby en peuter. De wagen is standaard uitgevoerd met een aluminium frame, 2 x buggy inzet en regenhoes, een adapterset voor Maxi-Cosi autostoel en een ruime boodschappenmand.

De buggy inzet is in beide rijrichtingen te plaatsen, de met kunstleer afgewerkte duwbeugel is in hoogte verstelbaar en de enkele voorwielen zijn zwenkbaar en tevens vast te zetten. De achterwielen zijn luchtbanden voor extra comfort. Verder is de bekleding uitneembaar en wasbaar.

5e plaats: Hauck Duett Duo Kinderwagen

Je pasgeboren baby kun je veilig vervoeren in de comfortabele reiswieg met afdekzeil. Als je kindje ouder wordt en groeit kun je de reiswieg ombouwen tot zitje met behulp van gordels. Door de in meerdere standen verstelbare rugleuning en voetensteun biedt deze zitting het ultieme comfort voor je kindje. De zitting kan zowel voor- als achterwaarts worden geplaatst en heeft een luchtdoorlatende zonnekap.

Grote broer of zus kan zitten in het onderste zitje. De wielbeschermers zorgen er voor dat je kindje de wielen niet kan aanraken tijdens het wandelen. Als je op pad gaat met één kindje is het makkelijk om de tweede zitting te verwijderen. Het 5-punts gordelsysteem, de voorbeugel en de rem zorgen voor veiligheid onderweg. Twee regenhoezen houden je kindjes droog. Je kunt je spulletjes opbergen in de bagagemand.

Shopgids: Alles wat je moet weten over duo kinderwagens

Het is van groot belang dat je voordat je een dubbele kinderwagen koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Duo kinderwagens zijn ideaal voor ouders met een tweeling.
(Bron: Famveldman: 30779996/ 123rf.com)

Wat is een duo kinderwagen precies?

Door hun ontwerp kunnen duo kinderwagens of dubbele kinderwagens twee baby’s tegelijk worden vervoerd. Vandaar de naam, want het zijn artikelen die speciaal voor tweelingen of twee kleine kinderen zijn bestemd. Dit is de ideale oplossing als kinderen even oud zijn of weinig tussen elkaar van leeftijd verschillen. Het goede nieuws is dat er een groot assortiment van deze dubbele kinderwagens te vinden is.

Op de Nederlandse markt vinden we verschillende modellen die aan de behoeften van alle ouders te voldoen. Er zijn meerdere mogelijkheden: Naast elkaar, voor/ achter of tegenover elkaar en
boven elkaar. Natuurlijk zijn deze wagens langer of breder dan die voor één baby, maar er zijn ook smallere modellen voor mensen met ruimteproblemen.

Wist je dat kinderartsen adviseren om baby’s niet te laten zitten totdat ze 6 maanden oud zijn?

Vanaf welke leeftijd kunnen de duo kinderwagens gebruikt worden?

Dubbele kinderwagens zijn over het algemeen geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden. Aangezien de meeste van hen gewatteerde en verstelbare zitjes hebben (in sommige modellen kunnen de baby’s helemaal horizontaal liggen), zijn het wagens waarin de baby’s zich tijdens het wandelen zeer comfortabel zullen voelen. De draagkracht van de wagens is afhankelijk van het model, maar ze kunnen meestal tot 30 kg vervoeren.

Er zijn ook dubbele kinderwagens die geschikt zijn voor pasgeborenen. Het zal echter noodzakelijk zijn om er twee autostoeltjes of maxi-cosi’s aan te bevestigen, zodat de baby’s comfortabel liggen. Als je in deze optie geïnteresseerd bent, let er dan op of het gekozen model over deze mogelijkheid beschikt. Dit type kinderwagen is meestal geschikt voor kinderen tot 3 of 4 jaar.

De materialen die worden gebruikt om de duo kinderwagens te vervaardigen en te bekleden moeten aan bepaalde eisen voldoen.
(Bron: Melnyk : 41024410/ 123rf.com)

Zijn er voorschriften voor dubbele kinderwagens?

Een van de eerste voorwaarden waaraan een duo kinderwagen moet voldoen, is het vermelden van de CE-markering. Dit betekent dat het product in kwestie voldoet aan de wettelijke en technische veiligheidseisen van de Europese Gemeenschap. Op een specifieker niveau wordt nagegaan of de norm EN-1888 voor baby- en kinderwagens wordt nageleefd.

Deze norm dekt de veiligheidseisen voor vervoer op wielen voor kinderen tot 15 kg. Om een duo kinderwagen als veilig te kunnen beschouwen, moet deze een vijfpuntsgordel hebben. Het is verplicht om minstens twee wielen met remmen te hebben. Controleer ook of het kind de grond niet aanraakt met zijn of haar voeten.

Dubbele kinderwagens zijn ideaal voor mensen met kinderen van bijna dezelfde leeftijd.
(Bron: Famveldman: 30780010/ 123rf.com)

Hoe moet je duo kinderwagens opvouwen?

Eén van de meest gestelde vragen op het gebied van dubbele kinderwagens is het opvouwen ervan. Dit is iets wat je vaker zal moeten doen dan je denkt, dus is het handig als dat niet te ingewikkeld is. Het opvouwen hangt van het model af, maar met de meeste modellen kun je het met één hand doen.

Eén van de meest gangbare manier van opvouwen is het paraplutype. In dit geval hebben de buggy’s meestal een knop of een pedaal die als je ze indrukt, ze bijna vanzelf in elkaar klappen. Andere modellen kunnen worden opgevouwen als een boek. Om dit te doen, is het voldoende om een strategisch geplaatst pedaal in te drukken zodat het in perfecte symmetrie in elkaar klapt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een duo kinderwagen om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de dubbele kinderwagen te vinden die het beste bij jou en je kinderen past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de duo kinderwagen die je nodig hebt:

Soorten

We kunnen vier soorten duo kinderwagens onderscheiden. Er zijn modellen waar de baby’s achter elkaar zitten (ook wel tandem genoemd). Het voordeel van dit model is dat ze even smal kunnen zijn als een gewone kinderwagen, en dus goed door de deuren of de lift passen. Het nadeel ervan is dat ze langer zijn.

Bij het tweede model zitten de kinderen naast elkaar, ook wel “side by side” genoemd. De kinderen kunnen allebei voor zich uit kijken, maar hebben als nadeel dat ze moeilijker te manoeuvreren zijn. Een andere mogelijkheid van een duo kinderwagen is die waarbij de ene baby iets boven de andere zit.

Dit model heeft meestal een maxi-cosi bovenin (geschikt voor een baby) en een zitje onderin (voor de oudere broer of zus). Tot slot heb je ook nog het model waarvan de zitjes tegenover elkaar staan. Dit betekent dat de kleintjes tijdens de wandeling naar elkaar kunnen kijken.

Soorten duo kinderwagens Voordelen Nadelen
Tandem Eenvoudig te manoeuvreren en smaller Langer en meestal zwaarder
Naast elkaar Verstelbare zitjes en een breder zicht Een stuk breder
Tegenover elkaar De kinderen kunnen elkaar aankijken Eén van de kindjes rijdt achteruit
Boven elkaar Ideaal voor kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en met verstelbare zitjes Weinig zicht vanaf het onderste zitje

Grootte

Het is belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van het wagentje. Hoewel het misschien logisch lijkt is het essentieel om er op te letten dat de kinderwagen door de deur van het huis of door de liftdeur van de flat past. Dit is vooral belangrijk als je een duo kinderwagen kiest waar de baby’s naast elkaar zitten. Dit model kan dan breder zijn dan de voordeur van je huis.

Als je een auto hebt, vergeet dan niet de kofferruimte te meten, want het is meer dan waarschijnlijk dat je de kinderwagen er op een gegeven moment in moet vervoeren. Het kan zelfs interessant zijn om de ruimte te meten waar je het wagentje gaat neerzetten als je het niet gebruikt.

Gewicht

Het is van vitaal belang om rekening te houden met het gewicht van de duo kinderwagen, waarbij vooral de kracht van de persoon die er normaal mee op stap gaat in aanmerking moet worden genomen. Aan het gewicht van het wagentje zal je dat van de kleintjes moeten toevoegen. Vergeet niet dat één van deze kinderwagens tot 30 kg gewicht (15 kg per kind) kan dragen, waarbij het gewicht van het wagentje moet worden opgeteld.

Daarom is het belangrijk om een niet te zwaar wagentje te kiezen, zodat de rit geen enorme inspanning voor de ouders wordt. Het gewicht voel je niet alleen bij het duwen van de kinderwagen, maar ook bij het vervoeren van de ene plaats naar de andere. Hoe lichter en hoe gemakkelijker het wagentje op te vouwen is, hoe beter.

Materialen

De materialen die worden gebruikt om de duo kinderwagens te vervaardigen en te bekleden moeten aan bepaalde eisen voldoen. Voor het zit- of liggedeelte is het essentieel om te kiezen voor hoogwaardige materialen die de huid van kinderen niet irriteren, waterdicht en ademend zijn. Zoek daarom materialen die afneembaar en dus wasbaar zijn.

Natuurlijk moet de kinderwagen comfortabel zijn voor het kind. Dit betekent dat het raadzaam is om te kiezen voor gewatteerde zitjes, zodat het kind zo comfortabel mogelijk kan wandelen. Polyester is in deze lijn één van de meest gangbare stoffen.

Kies voor het onderstel van het wagentje voor bestendige en lichte materialen zoals aluminium.

Bestuurbaarheid

Tot slot moet een duo kinderwagen hanteerbaar zijn. Hierbij moet je letten op elementen zoals de wielen of de duwstang. Grote, 360º draaibare en sportieve wielen zorgen ervoor dat je het wagentje op elk terrein kunt gebruiken. Als nadeel hebben ze dat deze het wagentje zwaarder van gewicht kunnen maken.

Wat de duwstang betreft, zijn er mensen die de voorkeur geven aan een stang in één stuk of een gefragmenteerde stang. In beide gevallen is het essentieel dat deze in hoogte verstelbaar is, waardoor het wagentje makkelijker te manoeuvreren is. Vergeet niet dat rugklachten bij ouders, als gevolg van een kinderwagen die niet op de juiste hoogte staat, zeer vaak voorkomen.

Samenvatting

De duo kinderwagens zijn ontworpen om het vervoer van twee kleintjes een stuk simpeler te maken. Daarom is het ideaal om een model te kiezen dat het makkelijker maakt, niet moeilijker. Je zult moeten beoordelen of het comfortabel is om mee te rijden, of het wagentje zwaar of licht is, of dat de extra functies echt nuttig zijn.

Zoals je weet wordt een kinderwagen meestal tijdens de eerste drie of vier jaren van een kind gebruikt. Daarom is het essentieel dat je wat tijd en aandacht besteedt aan de keuze ervan. Het comfort van zowel je kinderen als dat van jezelf tijdens het wandelen hangt af van je beslissing.

Vond je ons artikel over duo kinderwagens interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte duo kinderwagen voor hun kinderen kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Katrinaelena: 26621271/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies